Pytanie początkującego
Napisano 07 lipca 2008 - 10:54
Napisano 07 lipca 2008 - 11:02
Taka jest prawda, że jest brak ścisłości w tym co się stanie jeżeli klikniemy w czerwone kółeczko.
Moze sie moge mylic ale wydaje mi sie, ze tam gdzie aplikacja umie/obsluguje wiele dokumentow, zamkniecie krzyzykiem powoduje zamkniecie tylko dokumnetu. Natomiast, tam gdzie aplikacja obsluguje jednen dokument (czyt. okno) zamkniecie jego powoduje wyjscie z aplikacji.
Co do standartow - to nie zgodze sie z zalozycielem watka jakoby Windows w jeden sposob pracowal. Otoz zdarza sie, ze Excel (najbardziej chyba udany program firmy Microsoft) czasem otwieral nowy dokument "wewnatrz" dzialajacego Excela a czasem potrzebuje otworzyc nowy - 90% mojego czasu pracuje z tym programem i jakos reguly nie udalo mi sie ustalic
PS brak polskich znakow jest wynikiem pracy na maszynie bez takowych za co przepraszam
Napisano 07 lipca 2008 - 11:28

Napisano 07 lipca 2008 - 11:33
Napisano 07 lipca 2008 - 14:57
Proponuje VLC i bedzie jakby problem zalatwiony
A ja polecam Movist. Jest niesamowicie szybki i mniej się wywala niż VLC. Ma też napisy i po zainstalowaniu Perian'a + F*WMV odtwarza prawie wszystko co się da (po za RMVB).
A tak BTW, zdaje się, że jeśli przycisk zamknięcia po najechaniu kursorem ma krzyżyk to zamknie się okno a program pozostanie w docku a jeśli jest kropka to zamknie się program.... ale może się mylę.
Jeśli jest kółko to znaczy, że są nie zapisane zmiany ustawień lub w dokumencie.
Napisano 07 lipca 2008 - 15:07
Dokladnie - przeciez podjelem juz decyzje i nie wywalilem tony szmalu w piach .. komentuje tylko reguly ktore odkrywam ... Powoli zmieniam tez przyzwyczajenia i rozwiazuje problemy. Nadal nie rozumiem jak kamery Canona dostaja nagrody w swiecei Maca ... skodo MacOS nie obsluguje totalnie (ani na razie jakikolwiek program) formatu AVCHD obecnego w chyba 70% obecnie sprzedawanych kamer ... - zostaje czekac az ktorys producent wypusci nowa wersje softu ...
Jak to nie obsluguje AVCHD?! To to niby co: iMovie ?08: Camcorder Support ? Juz iMovie obsluguje, nie mowiac o wszystkich Final Cutach.
Napisano 07 lipca 2008 - 17:27
Jak to nie obsluguje AVCHD?! To to niby co: iMovie ?08: Camcorder Support ? Juz iMovie obsluguje, nie mowiac o wszystkich Final Cutach.
Tak sie nabijasz czy nieswiadomie piszesz ?
Bo ja nie mowie o pracy w danym formacie kiedy aplikacja przy otwarciu pliku przez godziny transkoduje na format przejsciowy by po zapisaniu projektu jeszcze raz zakodowac go w trzecim formacie .... a niesety na razie tak 'obslugiwany' jest AVCHD pod MacOSem.
jesli jest inaczej to bede po prostu wniebowziety jak mi podasz program, ktory natywnie obsluguje ten kodek.
Napisano 07 lipca 2008 - 23:17
Napisano 08 lipca 2008 - 00:14
Tak sie nabijasz czy nieswiadomie piszesz ?
Bo ja nie mowie o pracy w danym formacie kiedy aplikacja przy otwarciu pliku przez godziny transkoduje na format przejsciowy by po zapisaniu projektu jeszcze raz zakodowac go w trzecim formacie .... a niesety na razie tak 'obslugiwany' jest AVCHD pod MacOSem.
jesli jest inaczej to bede po prostu wniebowziety jak mi podasz program, ktory natywnie obsluguje ten kodek.
Miales pretensje ze jest niewspierany. Mysle ze takie wsparcie jest lepsze niz zadne.
Napisano 08 lipca 2008 - 06:09
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych