Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Będzie Gadu-Gadu na Mac OS X

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
98 odpowiedzi w tym temacie

#51 pretorians

pretorians
  • 235 postów

Napisano 07 czerwca 2008 - 06:33

A ja pracowałem wcześniej na Adium ale teraz przeszedłem już tylko i wyłącznie na iChat. Odpowiada mi i spełnia swoją rolę.

#52 mysilverR1

mysilverR1
  • 73 postów

Napisano 07 czerwca 2008 - 10:23

jestem total nowicjuszem jesli chodzi o mac osx ale skonfigurowanie adium zajelo mi az 30-40sek i wszystko dziala cacy malina. Na pewno sprobuje GG8.0 na maciusiu ale wydaje mi sie ze nie zrezygnuje z adium. Mi brakuje tylko wtyczki ggimage z Konnekta ktory byl mega kozakiem na pc - naprawde brakuje mi zrzuow ekranu na gg. nie mniej ejndka b. dobra wiadomosc dla nowych mac userow ;)

#53 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 czerwca 2008 - 11:51

A ja mam dosyc adiuma, od jakiegos pol roku uzywam jabbera z transportem gg podlaczonego do ichata + wtyczka łącząca okna (aim, jabber) i łasnie działa.

#54 Rogi_

Rogi_
  • 327 postów

Napisano 07 czerwca 2008 - 12:41

Mnie to też zbytnio GG nie jara. Adium brakuje tylko parę opcji i będzie myślę w przyszłości naprawdę dobry. GG na pewno nie będzie miało takich możliwości personalizacji. Zresztą i tak obsługuje tylko jeden protokół więc co mi po nim.

#55 embarto

embarto
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 czerwca 2008 - 14:31

Na pewno nie opuszczę Adium, ale dobrze, że powstaje oficjane GG na Maca bo to na pewno pomoże przy wyborze platformy MAC OS X. Niby nic, ale jednak niektórzy w PL mogą myśleć takimi kategoriami, że przecież na TO nie ma GG.

#56 _Seth

_Seth
  • 69 postów

Napisano 07 czerwca 2008 - 19:40

W koncu cos sie ruszylo w tej kwestii. Adium jest dobry jako proteza na brak natywnego GG ale gdy juz sie ono pojawi napeweno zniknie on z mojego maca - jako, ze nie uzywam jabbera czy msn'a. A to dlatego, ze w Adium: - nie ma poprawnego wyszukiwania po numerach GG (wyszukiwarka znajdujaca sie w opcjach konta po prostu nie dziala) - Brak przesylania plikow - Bledy w emotkach GG dla Adium - szczerze mowiac nie chce mi sie samemu grzebac w kongiguracji aby je naprawic - Bledy podczas pobierania listy kontaktow i grup

#57 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 07 czerwca 2008 - 22:40

No nareszcie ktos za gg hehe :D

#58 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 07 czerwca 2008 - 23:48

W koncu cos sie ruszylo w tej kwestii.
Adium jest dobry jako proteza na brak natywnego GG ale gdy juz sie ono pojawi napeweno zniknie on z mojego maca - jako, ze nie uzywam jabbera czy msn'a.

A to dlatego, ze w Adium:
- nie ma poprawnego wyszukiwania po numerach GG (wyszukiwarka znajdujaca sie w opcjach konta po prostu nie dziala)
- Brak przesylania plikow
- Bledy w emotkach GG dla Adium - szczerze mowiac nie chce mi sie samemu grzebac w kongiguracji aby je naprawic
- Bledy podczas pobierania listy kontaktow i grup

a co najbardziej przerażające - w adium nie ma reklam

;)

Głos na Adium

#59 _Seth

_Seth
  • 69 postów

Napisano 08 czerwca 2008 - 12:13

Na to napewno znajdzie sie sposob ;)

#60 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 09 czerwca 2008 - 09:33

no ładnie ładnie. bardzo mnie ucieszyła ta wieść bo właśnie mam w planach MB i tak sobie myślę, że trochę lipnie by było jakbym nie mógł z gadacza korzystać. a tak btw mam pytanie. Czy aqq działa na MacOS X ?.

#61 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 09 czerwca 2008 - 14:14

Nie, nie ma aqq na maki. A Adium to swietny klient gg wiec bez obaw sobie poradzisz.

#62 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 09 czerwca 2008 - 15:47

Nie, nie ma aqq na maki. A Adium to swietny klient gg wiec bez obaw sobie poradzisz.

Adium mówisz?. poczytam, popatrzę, ocenię i wam powiem xD. ^^. hehe nie no śmieję się. no okay dzięki za informacje ja i tak nie korzystam z samego programu Gadu-Gadu a jedynie z klienta i programu aqq, więc myślę, że nie będę miał problemu ^^.

#63 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 09 czerwca 2008 - 17:03

Będzie Gadu-Gadu na Mac OS X

ciekawe po co :D

#64 bury

bury
  • 10 postów

Napisano 10 czerwca 2008 - 14:30

uzywam Adium chyba od 3 lat juz i byly lepsze i gorsze dni, ale na gg nie przejde, tylko przetestuje.

#65 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 10 czerwca 2008 - 19:27

uzywam Adium chyba od 3 lat juz i byly lepsze i gorsze dni, ale na gg nie przejde, tylko przetestuje.

no ja tylko widziałem to adium ale jestem pełen podziwu. ślicznie wygląda, zresztą sam na Windzie nawet nie korzystam z gadacza tylko z jego klienta więc pewnie adium mi przypadnie do gustu ^^.

#66 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 10 czerwca 2008 - 19:31

A ja mam problemu z Adium. Niby w pliku xml ma wszystkie kontakty, a wyświetlają mi się tylko poszczególne, tak to w ogóle jakby listy nie importował. Szukam kombinuje i nic. Sorry jak gdzieś jest odpowiedź a nie znalazłem. Pozdrawiam.

#67 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 10 czerwca 2008 - 19:36

Widok-> Ukrywaj kontakty wylogowane Musisz odznaczyc ta opcje,bo na chwile obecna napewno wyswietlaja Ci sie tylko kontakty ktore sa dostepne. Pozdrawiam

#68 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 10 czerwca 2008 - 19:45

Ciekawe czy GG pomyślało o wypuszczeniu swojego komunikatora oficjalnie na iPhone'a. Znając życie to nie bo pewnie im się nie chce. Czemu do tej pory nie wypuśćili wersji na maca? Oni już w sumie nie muszą nic robić bo mają gwarantowane zarobki z reklam do końca życia.

#69 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 11 czerwca 2008 - 16:33

Ciekawe czy GG pomyślało o wypuszczeniu swojego komunikatora oficjalnie na iPhone'a. Znając życie to nie bo pewnie im się nie chce. Czemu do tej pory nie wypuśćili wersji na maca? Oni już w sumie nie muszą nic robić bo mają gwarantowane zarobki z reklam do końca życia.

raczej nie sądzę, żeby wypuścili wersję na iPhone'a, skoro dopiero teraz to czynią z Mac'ami. Swoją drogą to ciekawe, że gadu gadu ma taką popularność skoro tak na dobrą sprawę nie jest lepsza od ICQ chociażby :P.

#70 terran

terran
  • 269 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 czerwca 2008 - 19:16

raczej nie sądzę, żeby wypuścili wersję na iPhone'a, skoro dopiero teraz to czynią z Mac'ami. Swoją drogą to ciekawe, że gadu gadu ma taką popularność skoro tak na dobrą sprawę nie jest lepsza od ICQ chociażby :P.

GG było pierwsze i zagarnęło rynek. Teraz jak każdy ma znajomych na gg nikomu nie będzie się chciał o zmieniać komunikatora.

#71 spinnaker

spinnaker
  • 232 postów

Napisano 11 czerwca 2008 - 19:30

Kiedyś w jednym z pism komputerowych było porównanie komunikatorów: GG 1.0 zajęło ostatnie miejsce. Wygrał ICQ, a zaraz po nim Odigo. Pamiętam, że spróbowałem Odigo - miało fajną funkcję wyszukiwania znajomych, było parę osób w kręgu moich znajomych, które "wisiały" na ICQ i innych IM, ale przede wszystkim gadało się na IRC-u.

#72 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 12 czerwca 2008 - 06:07

GG było pierwsze i zagarnęło rynek. Teraz jak każdy ma znajomych na gg nikomu nie będzie się chciał o zmieniać komunikatora.

heh... to w sumie tak samo jak z Windowsem w Europie, zgarnął cały rynek mimo, że lepszy od takiego na przykład MacOS'a czy Linux'a nie jest. ehh czego to nie robi marketing. ^^'.

---- Dodano 12-06-2008 o godzinie 07:10 ----

Kiedyś w jednym z pism komputerowych było porównanie komunikatorów: GG 1.0 zajęło ostatnie miejsce. Wygrał ICQ, a zaraz po nim Odigo. Pamiętam, że spróbowałem Odigo - miało fajną funkcję wyszukiwania znajomych, było parę osób w kręgu moich znajomych, które "wisiały" na ICQ i innych IM, ale przede wszystkim gadało się na IRC-u.

hmm muszę przyznać, że się nie dziwie. Wielu moich zagranicznych przyjaciół korzysta z ICQ, dlatego i ja musiałem założyć sobie ICQ jeśli chciałem z nimi pogadać, bo pisanie mail'i na dłuższą metę nudzi i denerwuje. ale rzeczywiście z ICQ jestem zadowolony a z gadacza nigdy chyba nie będę, zawsze są jakieś problemy z połączeniem lub z kontaktami. mam nadzieję, że w v.8.0 to poprawią, to może zacznę z niego znów korzystać.

#73 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 12 czerwca 2008 - 08:23

Jak bedzie to taka sama kiszka jak GG na PC to dziekuje, z reszta nie wiem po co decydowac sie na GG skoro on obsluguje tylko jeden protokol. Adium bylo pierwszym programem, ktory zainstalowalem po kupnie maczka. Jechalem pociagiem i podlaczylem go do netu, sciagnalem Adium i odpalilem. Nie rozumiem jak mozne ktos rezygnowac z zakupu Maka bo nie ma GG natywnie i nie potrafii zainstalowac Adium. Moze lepiej niech w Windowsow nie rezygnuje. Ogolnie to nie mowie, ze kazdy musi to umiec i nie kpie z kogos kto nie jest biegly w komputerach bo wiem, ze sam niejestem alfa i omega. Jednak przesiadka na Maczka to nie tylko GG, jak tos nie potrafi sobie, poszukac, poczytac, pokombinowac to nie rozumiem skad w jego glowie pomysl na przesiadke na maka? Bo ladny? Bo trendi? Bo dziezi? Tego nie kumam. ale to OT. GG na maczka to jakas pomykla. Mi Adium dziala slicznie bez problemow i nie bede zmieniac. I smiem watpic zeby GG w wersji 0.0.0.0.1 na Maka dzialalo lepiej. Pomijajac mase reklam, przyciskow do niewiadomo czego, wywalajace sie na ekranie reklamy na pol monitora, jakies generacje, jakies telefony, jakies opcje wyssane z palca ale podstawowych brak. itp itd

#74 terran

terran
  • 269 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 czerwca 2008 - 09:06

..., z reszta nie wiem po co decydowac sie na GG skoro on obsluguje tylko jeden protokol ...

Większość użytkowników GG używa tylko niego, więc to im problemu nie robi.
Nie rozumiem dlaczego wieszacie psy na programie którego jeszcze niema w wersji finalnej i nie wiadomo jak będzie wyglądał.
To, że GG będzie na maca i linuxa uważam za wspaniałą wiadomość, bo to oznacza większą funkcjonalność tych systemów co implikuje większe zainteresowanie, a to da do myślenia twórcom innych aplikacji.

Oceniając GG należy spojrzeć jeszcze pod innym kątem. GG spełnił swoje główne zadania, przyniósł dochód autorowi i to jest jego sukcesem. A to, że ludzie akceptują reklamy i wszystko inne co wam się nie podoba to już ich wybór.

#75 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 12 czerwca 2008 - 09:07

POCZEKAMY ZOBACZYMY CO Z TEGO PROJEKTU BĘDZIE

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych