Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac OS X 10.5.3 tuż tuż [UPDATE:] 10.5.3 już do pobrania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
266 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Mac OS X 10.5.3 tuż tuż [UPDATE:] 10.5.3 już do pobrania (0 użytkowników oddało głos)

1. Na lepsze (122 głosów [27.92%])

Procent z głosów: 27.92%

2. Na gorsze (30 głosów [6.86%])

Procent z głosów: 6.86%

3. Nie zauważyłem żadnych zmian (250 głosów [57.21%])

Procent z głosów: 57.21%

4. Nie zamierzam instalować 10.5.3 (35 głosów [8.01%])

Procent z głosów: 8.01%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#176 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 29 maja 2008 - 13:38

Dlaczego po ostatniej aktualizacji nie moge zainstalowac Safari 3.1.1 ?! Kiedy mam juz wybierac wolumin do instalacji widze na dysku Macintosh HD czerwony wykrzyknik i podpis,ze aby zainstalowac Safari moj system musi byc 10.5.2 lub wyzej!A ja mam przeciez 10.5.3 wiec o co chodzi?!? Mam nadzieje,ze ktos bedzie mi potrafil to wytlumaczyc... Pozdrawiam

#177 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 29 maja 2008 - 13:46

Zwiekszenie plynnosci w docku, expose, spaces i dashboard. Z adium problemow jak nie bylo tak nie ma. Mail rzeczywiscie szybciej sie otwiera. System startuje szybciej (krocej widnieje niebieskie tlo tuz przed oknem logowania). Safari mniej pożera zasobow procesora. Dzieki lepszej plynnosci wspomnianych czesci mam wrazenie ze system jest bardziej stabilny, cos jakby 10.4.11 ;)

#178 Malcolm_x

Malcolm_x
  • 165 postów
  • SkądOstrów Wlkp/Poznań

Napisano 29 maja 2008 - 13:59

U mnie znaczaco przyspieszylo! Finder otwiera sie szybciej niz puszczenie kliku od myszki :) Dock ladnie pracuje, Widgety w koncu otwieraja sie z przyzwoita predkoscia!

#179 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 maja 2008 - 14:16

Apropos szybkości to ostatnio bawiłem się laptopem HP znajmego z Wingrozem Vistą i wbudowany Home Center czy cuś (a'la Front Row) odpalał się chyba z 2 minuty :D

#180 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 29 maja 2008 - 14:34

Od razu zauważalne zmiany: -ściszenie gonga podczas włączania komputera - bardzo fajne, bo mnie to "ding" strasznie denerwowało, zwłaszcza w nocy; - System wyraźnie szybciej wstaje. Nadal USB szwankuje. Jak się przytykał z byle powodu lub bez powodu tak się przytyka. Od razu po instalacji updatu Rosetta tradycyjnie zawiesiła komputer. Spaces jest mało funkcjonalne w Leopardzie, nie używam, trudno mi zauważyć różnicę. Mail zawsze działał u mnie bardzo dobrze - nie widzę różnicy. Time Machine nie używam. Zdecydowanie sobie bardziej ufam, jak automatom (sparzyłem się nie raz) i kopie robię ręcznie, codziennie. po prostu kopiuję swoje race na dysk USB i zajmuje to maks. kilka minut. TM jest mi zbędny. Miglia nadal startuje jak Trabant, spowodowane jest to problemami z USB - bez zmian. Stale muszę żonglować wtyczkami aż w końcu gniazda zepsuję. Ogólnie poza gongiem i szybkością startu nie widzę różnicy.

#181 ono

ono
  • 44 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 maja 2008 - 14:50

u mnie Adium dalej przechodzi w GG na dostępny przy zmianie statusu. Update nic tu nie zmienił.

Jeśli chodzi o to, że przy łączeniu się jako niewidoczny pojawiasz się na chwilę online to jest to wina libpurple która obsługuję protokoły Adium.

Zostało to już poprawione w kodzie: #5629 (Errors in status for Gadu-Gadu) - Pidgin - Trac
Więc poprawka może pojawi się wraz z nową wersją Adium.

Pozdro.

#182 Virtual

Virtual
  • 134 postów

Napisano 29 maja 2008 - 14:55

-ściszenie gonga podczas włączania komputera - bardzo fajne, bo mnie to "ding" strasznie denerwowało, zwłaszcza w nocy;

Gdzie jest ta opcja?

#183 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 29 maja 2008 - 15:01

Samo się to zrobiło po aktualizacji. Nic nie ruszałem. Teraz jest bardzo przyjemny, nie za cichy, nie za głośny - w sam raz.

#184 j3d

j3d
  • 48 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 maja 2008 - 15:07

Wstepny sprawdzian aplikacji Pro poszedl pozytywnie. FCP i dodatki wstaja bez problemu, podobnie z Pszopem i Illustratorem. Ciekawe czy beda szybciej pracowac? :)

#185 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 29 maja 2008 - 15:13

Samo się to zrobiło po aktualizacji. Nic nie ruszałem.
Teraz jest bardzo przyjemny, nie za cichy, nie za głośny - w sam raz.

W MB mozna to sciszyc przez sciszanie glosnosci przy niepodlaczonych sluchawkach/zewnetrznych glosnikach. Bylo to mysle zawsze.

#186 SebolNowy

SebolNowy
  • 273 postów

Napisano 29 maja 2008 - 15:20

Nareszcie poprawiono blad przy usuwaniu archiwum z Time Machine: teraz po usunieciu czegokolwiek nie przestaja dzialac funkcje dodatkowych klawiszy w myszy i nie wylaczaja sie klawisze funkcyjne (dostep do Dashboard itd.) :))

#187 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 29 maja 2008 - 16:25

iMac - instalacja 198 mb. Faktycznie trochę szybciej działa system i kilka programów. Zaraz zobaczę jak w MacBooku. Ok. Na MacBooku również przeszło miło i przyjemnie. Z nowości: - Dashboard włącza się jak burza - Mail włącza się duuuużo szybciej - system krócej startuje Wszystko nadal bardzo stabilne i bez większych innych zauważalnych zmian.

#188 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 maja 2008 - 16:26

Dziala szybsze ladowanie, odpalanie malych aplikacji. roznicy w odpalaniu pakietu adoba nie odczulem na razie wsio mi dziala, ale jeszcze wszystkiego nie potestowalem. po instalacji 2 przywileje byly skopane aaa i szybciej ze snu mi sie budzi

#189 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 maja 2008 - 16:54

Po aktualizacji nie zauważyłem zmian, miałem nadzieję, że MixMeister znów będzie mi działać, bo przestał po aktualizacji do 10.5.2 .. niestety nic to nie zmieniło.

#190 Rogi_

Rogi_
  • 327 postów

Napisano 29 maja 2008 - 17:15

Nie wiem czy to sprawka update, ale mój SuperDuperDrive cudownie ozdrowiał i czyta WSZYSTKIE płyty. :o To był właściwie jedyny mankament w moim maku. Zobaczymy jak będzie dalej.

#191 DannyM

DannyM
  • 541 postów
  • SkądTu i tam

Napisano 29 maja 2008 - 18:23

NO wiec u mnei wszystko ladnie smiga. "Stosy" sie poprawily i nie mam juz transparentnych. Ty tyle po jednym dniu :)

#192 spectre

spectre
  • 55 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 29 maja 2008 - 18:52

Witam, albo dopiero to zauważyłem albo po aktualizacji Menu Bluetooth oraz AirPort w belce na gorze nie jest dostępne, są wyświetlane informacje ale żadna opcja nie jest dostępna, też tak macie? Pozdrawiam. PS. Ikonka baterii również ma zablokowane wszystkie opcje.

#193 gish

gish
  • 18 postów
  • Skądwawa

Napisano 29 maja 2008 - 18:56

A nie jest odwrotnie z tymi wielkosciami plikow podanymi w newsie? Ja mam MB a nie MBP i moja aktualizacja zajmuje 198. ;)

#194 jw_amigowiec

jw_amigowiec
  • 294 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 29 maja 2008 - 18:57

Zauwazylem, iz po update zostaje duzo wiecej wolnego RAM-u po uruchomieniu systemu. :) Wczesniej zostawalo ok 170 MB z 1 GB, potem musial swapowac. Teraz zostalo ponad 500 MB! :D

#195 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 29 maja 2008 - 18:59

U mnie wszystko OK (Airport i BT w pasku też działa). Może to subiektywne wrażenie ale wydaje mi się, że system po załadowaniu zżera nieco mniej RAMu. Poza tym Time Machine zaczął poprawnie liczyć wolne miejsce na backupowym woluminie i nie pluje się, że ma mało miejsca. Poszła też niedziałająca od jakiegoś czasu synchronizacja kalendarza z .mac.

#196 Rogi_

Rogi_
  • 327 postów

Napisano 29 maja 2008 - 19:00

Witam, albo dopiero to zauważyłem albo po aktualizacji Menu Bluetooth oraz AirPort w belce na gorze nie jest dostępne, są wyświetlane informacje ale żadna opcja nie jest dostępna, też tak macie? Pozdrawiam.

PS. Ikonka baterii również ma zablokowane wszystkie opcje.

U mnie wszystko ok.

#197 spectre

spectre
  • 55 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 29 maja 2008 - 19:01

Czy ktoś, ma jakieś dobre rady co z moim problemem zrobić? ( mój poprzedni post ). Pozdrawiam. Prolem Solved. 1. Wyłączenie komputera, 2. Wyjęcie baterii, 3. Włączenie i przytrzymanie poweru, 4. Jakoś już działa. A jeszcze naprawiałem uprawnienia, ale znalazło błędy tylko w logach. Pozdrawiam.

#198 Kagain

Kagain
  • 583 postów
  • SkądGrodzisko, ELW, PL

Napisano 29 maja 2008 - 19:20

A nie jest odwrotnie z tymi wielkosciami plikow podanymi w newsie? Ja mam MB a nie MBP i moja aktualizacja zajmuje 198. ;)

Chyba masz rację, bo ja tez tak miałem

#199 jw_amigowiec

jw_amigowiec
  • 294 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 29 maja 2008 - 19:21

Ja na komputerze jak w podpisie (Mini c2d) mialem paczke 420 MB ;)

#200 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 29 maja 2008 - 20:01

Podsumowując: iMac i MacBook - instalacje na obu 198 mb. Proces trwał tu i tu kilka minut. (mam łącze ponad 4mb/s może dlatego)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych