HTC Touch Diamond Niesamowity rywal
Napisano 03 września 2008 - 16:39

Napisano 03 września 2008 - 19:58
Napisano 03 września 2008 - 22:10

Napisano 03 września 2008 - 22:30
Ten tour naprawde tak wyglada w rzeczywistosc a nawet chodzi troche szybciej niz w linku na necie.
Napisano 03 września 2008 - 23:20

amator z tego co pisałeś wcześniej wiem, że kupiłeś HTC Touch Pro możesz zdać relacje z jego użytkowania ? Ciekawi mnie jak sprawuje się aparat w dzień i nocy, ekran czy nadaje się do oglądania filmów i czy płynnie chodzą w dobrej jakości, zasięg GSM radia wifi jest lepszy niż w innych telefonach czy taki sam ?
Z góry dzięki za relacje

Napisano 03 września 2008 - 23:33
Napisano 04 września 2008 - 00:00

Co do aparatu, to w dzien rewela, w nocy ok, ale jak na aparat telefoniczny. Zyleta nie wychodzi w nocy. W dzien bardzo dobrze. Filmow nie ogladalem na razie w ogole (nie uzywam do tego fonow), ale uzytkowo i rozmiarowo ekran jest perfect. Przy zalozeniu ze testowalem SE serii P i Nokie E90, moge jasno stweirdzic, ze Pro jest optymalne. Rozmiarowo chowa sie do kieszeni latwo, nie potrzeba nocis kabury, ogolnie very ok. Zasieg GSM i wifi bez zarzutow. Wrecz zaczelo mi odbierac w domu edge, a na Nokii E90 nie odbieralo. Nie wiem czy to jakis nowy nadajnik postawili, ale z Pro jest git teraz.

---- Dodano 03-09-2008 o godzinie 23:02 ----
Spb Mobile Shell używałem przez dłuższy czas. Nie da się tego porównać z iPhone, nie jest to podobne, lepsze czy gorsze - jest to po prostu inne. Jeżeli użytkownicy tworzą tematy i przez to urządzenia z WM wyglądają jak iPhone - ich sprawa, jednak owa aplikacja nie ma przypominać iPhone, być jego kopią, czy dawać taką samą funkcjonalność - to dwa różne światy.
Ale ja nie mowie ze Shell sciaga z iP tylko TouchFlow czy tez raczej Pro. Nie wiem ktore konkretnie ekrany sa wszyte w Shell a ktore w Flow, ale w kazdym razie w totalu jest sporo elementow ktore sa zapozyczone z iPh i moim zdaniem rozwieniete tworczo. Na pewno iPh natomiast zabija cala konkurencje co do plynnosci i dynamiki i tzw. user experience. Dla mnie to jednak w fonach nie wystarcza, aczkolwiek na pewno jest bardzo wazne.
Napisano 04 września 2008 - 10:11
It was only a matter of time before the WSJ (Katherine Boehret, in this case) got their hands around Sprint's still-not-official Touch Diamond, and we can't say that the conclusion she drew is at all shocking. As Mossberg and his partners so often do, Katherine mentions Apple's darling just as much as the topic of the review itself, and while she seemed impressed with the hardware, it was the software that suffered the brunt of her attacks. She proclaimed that "despite its handsome TouchFLO 3D software and animated icons, the device failed to disguise the frustrating interface of Windows Mobile often enough for [her] taste." Beyond that, she also found room to gripe about the "cramped" keyboard, which she felt was "next to impossible" to use with just her fingertips. On the plus side, she did give the browser a decent amount of praise, but if you were looking for support from this critic before picking up the forthcoming handset, you'll be sorely disappointed.
czyli ogolnie bedzie grubo, chocby nie wiem co wpakowali do srodka to i tak windows mobile wszystko spier***

Napisano 04 września 2008 - 10:21
czyli ogolnie bedzie grubo, chocby nie wiem co wpakowali do srodka to i tak windows mobile wszystko spier***
Za to iPhone jest chudy... i co?
Napisano 04 września 2008 - 14:39
ty chyba nie przeczytales tego co zacytowalemZa to iPhone jest chudy... i co?

Napisano 04 września 2008 - 17:17
Napisano 15 września 2008 - 11:48
Napisano 15 września 2008 - 14:39

Napisano 15 września 2008 - 14:52
PS. Windows mobile niestety jak na razie jest wolniejszy od systemu iPhona no ale to jest cena za funkcjonalność której brakuje w iPhone

Jeśli ktoś ma HTC Touch Pro to proszę się podzielić tym jakie ma wady

Napisano 15 września 2008 - 15:51

Napisano 15 września 2008 - 20:40

Szkoda tylko że ekran jest starszej generacji... właśnie mam co do tego pytanko czy PDA z ekranem dotykowym multi-touch dałoby się obsługiwać rysikiem czy tylko reagowałby na dotyk palca ? Miałem iPhona i tylko reagował na palec ale chodzi mi o to czy dałoby się zrobić taki rysik do tego typu ekranu ? Bo jakoś trudno mi jest wyobrazić sobie pełną obsługę Windows Mobile palcem

Napisano 15 września 2008 - 23:02
Napisano 17 września 2008 - 08:19

Napisano 17 września 2008 - 08:26
lagartixa to dobrze się przyjrzyj
I zauważ jak najwięcej wad nawet te najmniejsze
Mam nadzieje że będziesz go testował na żywo bo oglądając filmiki to ja nie zauważyłem żadnych wad które mogły by mi nawet troszeczkę przeszkadzać
Nawet rozmiary mi nie przeszkadzają
Jedynie co mi na maxa przeszkadza to cena 2200-2300zł (chociaż teraz u mnie to też nie problem) i brak kabla TV-OUT w zestawie (trzeba będzie dokupić...), oczywiście to telefon już na n-lat (jak na moje wymagania) więc pasuje dokupić zestaw samochodowy
![]()
Szkoda tylko że ekran jest starszej generacji... właśnie mam co do tego pytanko czy PDA z ekranem dotykowym multi-touch dałoby się obsługiwać rysikiem czy tylko reagowałby na dotyk palca ? Miałem iPhona i tylko reagował na palec ale chodzi mi o to czy dałoby się zrobić taki rysik do tego typu ekranu ? Bo jakoś trudno mi jest wyobrazić sobie pełną obsługę Windows Mobile palcem
yyyy jak to multitouch w PDA? przceiz multitouch jest tylko w iPhone...
Napisano 17 września 2008 - 21:59
pare dni temu postanowilem sie przerzucic na htc touch pro (nowsza wersja diamonda).
na nastepny dzien telefon zwrocilem. oto powody:
ekran malutki, trzeba wzrok wytezac, co w sumie przeszkadza. brak gpsa, trzeba go dokupic (ok 300zl)
swiezy soft z sklepu a juz muli, uruchamianie aplikacji, przejscia miedyz nimi itd nie sa plynne co po uzytkowaniu ip3g doprowadza do furii. kolejna sprawa to dotyk w ekranie. zeby uruchomic np. maila musialem klikac chyba 5 razy w ikonke by zaskoczylo. jeszcze bardziej frustrujace. troche pomoglo przejscie na rysik, ale chyba nie o to w tym chodzi?
po wejsciu w windowsa (bez tego pluginu) pozostaje nam widok rodem z windowsa 3.1
generalnie jedyny plus to ta klawiaturka i 'skaner wizytowek'.
jak dla mnie nawet touch pro nie dorasta do piet ip3g, wiec jak jego poprzednia wersja moze byc rywalem?:roll:
Z tym celowaniem w ekran i ikonki oraz potrzeba trafiania kilka razy to fakt. Trzeba sie przyzwyczaic. Natomiast z tym GPS to dziwna sprawa, bo ja bez zadnej doplaty (zaplacilem za fon 2300PLN) mam wbudowany GPS. Nawet juz na nim jezdzilem z Automapa i uzywalem Google Maps z lokalizatorem. Wiec nie wiem jak kolega mogl w swoim nie znalezc.
Co do lepszego user interface w iPhone, to oczywiscie potwierdzam - dynamiczniej i sprawniej chodzi.
Napisano 18 września 2008 - 06:34
pare dni temu postanowilem sie przerzucic na htc touch pro (nowsza wersja diamonda).
na nastepny dzien telefon zwrocilem. oto powody:
ekran malutki, trzeba wzrok wytezac, co w sumie przeszkadza. brak gpsa, trzeba go dokupic (ok 300zl)
swiezy soft z sklepu a juz muli, uruchamianie aplikacji, przejscia miedyz nimi itd nie sa plynne co po uzytkowaniu ip3g doprowadza do furii. kolejna sprawa to dotyk w ekranie. zeby uruchomic np. maila musialem klikac chyba 5 razy w ikonke by zaskoczylo. jeszcze bardziej frustrujace. troche pomoglo przejscie na rysik, ale chyba nie o to w tym chodzi?
po wejsciu w windowsa (bez tego pluginu) pozostaje nam widok rodem z windowsa 3.1
generalnie jedyny plus to ta klawiaturka i 'skaner wizytowek'.
jak dla mnie nawet touch pro nie dorasta do piet ip3g, wiec jak jego poprzednia wersja moze byc rywalem?:roll:
coś chyba krecisz
tez miałem htc touch pro (bo nad nim sie zastanawiałem )
ekran mniejszy ale nie taki mały, gpsa normalnie ma wbudowanego,
wogole nie mulił i przejscia były płynne, ale i tak do iphona mu troche brakuje
Ja zamiast htc'ka sprawiłem sobie samsunga omnia i jestem bardziej z niego zadowolony niz z iphone'a ktorego posiadałem
co zdeklasowało iphonea? :
bateria, 16 gb i rozszerzenia kart pamieci, divxy normallnie odtwarza, automapa, mp3 oczywiscie gorsze ale daja rade, normalnie sa mmsy, aparat 5mpx
Napisano 18 września 2008 - 16:44
yyyy jak to multitouch w PDA? przceiz multitouch jest tylko w iPhone...
Tak wiem że jest tylko w iPhone ale pytam się GDYBY jakiś PDA miał ekran multi-touch to dałoby się zrobić specjalny do niego rysik na który by reagował - nie wyobrażam sobie korzystanie z wszystkich funkcji WM bez rysika (oczywiście często można poradzić sobie za pomocą samego palca... ale nie zawsze...)
Napisano 18 września 2008 - 18:47
Napisano 18 września 2008 - 22:18

Napisano 24 września 2008 - 00:08

Pełna specyfikacja produktu:
- procesor: Qualcomm MSM7201A, 528 MHz,
- system operacyjny: Android,
- ROM: 256 MB / RAM: 192 MB,
- gniazdo kart pamięci microSD,
- wymiary: 117,7x 55,7x17,1 mm,
- waga: 158 gramów,
- ekran: 3,2-calowy TFT, dotykowy o rozdzielczośći320 x 480 (HVGA),
- HSDPA / WCDMA: Europie: 2100 MHz, USA: 1700/2100 MHz,
- GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz,
- klawiatura QWERTY, 5 linijekm,
- wbudowany odbiornik GPS oraz mapy,
- Bluetooth 2.0 z technologią Enhanced Data Rate,
- Wi-Fi: IEEE 802.11b/g,
- HTC ExtUSB (11-pinowy mini-USB 2.0 i audio jack w jednym)
- aparat 3.2 megapiksela,
- bateria: 150 mAh litowo-jonowy,
- czas rozmowy: do 350 minut w WCDMA/do 406 minut w GSM,
- czas gotowości: do 402 godzin dla WCDMA/do 319 godzin dla GSM,
- cyfrowy kompas.
filmik prezentujacy mozliwosci Androida:
YouTube - HTC T-Mobile G1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych