Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

HTC Touch Diamond Niesamowity rywal

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
99 odpowiedzi w tym temacie

#76 janoo

janoo
  • 60 postów

Napisano 03 września 2008 - 16:39

mógłbyś pokazać jak wygląda ten SPB Shell w Touch Pro ? :)

#77 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 września 2008 - 19:58

Wystarczy w Youtube wpisać "SPB Shell". Kilkadziesiąt filmów na temat.

#78 janoo

janoo
  • 60 postów

Napisano 03 września 2008 - 22:10

Heh racja... nie wpadłem na to ;] Dzięki za podpowiedź ;) A co do tego SPB Shell to nawet przyzwoity jest :)

#79 amator

amator
  • 503 postów

Napisano 03 września 2008 - 22:30

Zdecydowanie tak. Dziwne jest to, ze w rzeczywistosci dziala on w mgnieniu oka a TouchFlo sie wiesza czasem i zacina. Zdecydowanie polecam SPB Shell! UTube to jedno, a tu macie stronke z aplikacja i screenshotami i videotour: Spb Mobile Shell - Produkty - Spb Software House

Ten tour naprawde tak wyglada w rzeczywistosc a nawet chodzi troche szybciej niz w linku na necie.

#80 janoo

janoo
  • 60 postów

Napisano 03 września 2008 - 23:20

TouchFlow jest z tego co widzę napchany bajerami a SPB z tego co widzę trochę mniej co może przyśpieszyło interfejs. Najważniejsze, że wygląda schludnie i jest szybki :)

amator z tego co pisałeś wcześniej wiem, że kupiłeś HTC Touch Pro możesz zdać relacje z jego użytkowania ? Ciekawi mnie jak sprawuje się aparat w dzień i nocy, ekran czy nadaje się do oglądania filmów i czy płynnie chodzą w dobrej jakości, zasięg GSM radia wifi jest lepszy niż w innych telefonach czy taki sam ?
Z góry dzięki za relacje :P

#81 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 03 września 2008 - 23:33

Spb Mobile Shell używałem przez dłuższy czas. Nie da się tego porównać z iPhone, nie jest to podobne, lepsze czy gorsze - jest to po prostu inne. Jeżeli użytkownicy tworzą tematy i przez to urządzenia z WM wyglądają jak iPhone - ich sprawa, jednak owa aplikacja nie ma przypominać iPhone, być jego kopią, czy dawać taką samą funkcjonalność - to dwa różne światy.

#82 amator

amator
  • 503 postów

Napisano 04 września 2008 - 00:00

To prawda z TouchFlow - chyba przesadzili i troche sie zacina. Moze w jakichs nastepnych firmware poprawia. Na razie uzywam czego innego. :)

Co do aparatu, to w dzien rewela, w nocy ok, ale jak na aparat telefoniczny. Zyleta nie wychodzi w nocy. W dzien bardzo dobrze. Filmow nie ogladalem na razie w ogole (nie uzywam do tego fonow), ale uzytkowo i rozmiarowo ekran jest perfect. Przy zalozeniu ze testowalem SE serii P i Nokie E90, moge jasno stweirdzic, ze Pro jest optymalne. Rozmiarowo chowa sie do kieszeni latwo, nie potrzeba nocis kabury, ogolnie very ok. Zasieg GSM i wifi bez zarzutow. Wrecz zaczelo mi odbierac w domu edge, a na Nokii E90 nie odbieralo. Nie wiem czy to jakis nowy nadajnik postawili, ale z Pro jest git teraz. :) Radio ma fajny interfejs, ale troszke "pierdzi" czyli zasieg fm nie jest krystaliczny i bez skazy. W interfejs radia wszystko git poza tym ze nie mozna nadawac nazw stacjom (albo ja nie moge na macanego tego odszukac... ;) ). Reasumujac netnet - very nice. No i pare rzeczy fajnie sciagneli z iPh a nawet rozwineli... :)

---- Dodano 03-09-2008 o godzinie 23:02 ----

Spb Mobile Shell używałem przez dłuższy czas. Nie da się tego porównać z iPhone, nie jest to podobne, lepsze czy gorsze - jest to po prostu inne. Jeżeli użytkownicy tworzą tematy i przez to urządzenia z WM wyglądają jak iPhone - ich sprawa, jednak owa aplikacja nie ma przypominać iPhone, być jego kopią, czy dawać taką samą funkcjonalność - to dwa różne światy.

Ale ja nie mowie ze Shell sciaga z iP tylko TouchFlow czy tez raczej Pro. Nie wiem ktore konkretnie ekrany sa wszyte w Shell a ktore w Flow, ale w kazdym razie w totalu jest sporo elementow ktore sa zapozyczone z iPh i moim zdaniem rozwieniete tworczo. Na pewno iPh natomiast zabija cala konkurencje co do plynnosci i dynamiki i tzw. user experience. Dla mnie to jednak w fonach nie wystarcza, aczkolwiek na pewno jest bardzo wazne.

#83 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 04 września 2008 - 10:11

WSJ reviews HTC Touch Diamond: "can't disguise WinMo's flaws"

It was only a matter of time before the WSJ (Katherine Boehret, in this case) got their hands around Sprint's still-not-official Touch Diamond, and we can't say that the conclusion she drew is at all shocking. As Mossberg and his partners so often do, Katherine mentions Apple's darling just as much as the topic of the review itself, and while she seemed impressed with the hardware, it was the software that suffered the brunt of her attacks. She proclaimed that "despite its handsome TouchFLO 3D software and animated icons, the device failed to disguise the frustrating interface of Windows Mobile often enough for [her] taste." Beyond that, she also found room to gripe about the "cramped" keyboard, which she felt was "next to impossible" to use with just her fingertips. On the plus side, she did give the browser a decent amount of praise, but if you were looking for support from this critic before picking up the forthcoming handset, you'll be sorely disappointed.

czyli ogolnie bedzie grubo, chocby nie wiem co wpakowali do srodka to i tak windows mobile wszystko spier*** :D

#84 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 04 września 2008 - 10:21

czyli ogolnie bedzie grubo, chocby nie wiem co wpakowali do srodka to i tak windows mobile wszystko spier***

Za to iPhone jest chudy... i co?

#85 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 04 września 2008 - 14:39

Za to iPhone jest chudy... i co?

ty chyba nie przeczytales tego co zacytowalem :D

#86 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 04 września 2008 - 17:17

Tak naprawde to tylko google android jak juz go skoncza (byc moze wczeniej niz duke nukem forever) bedzie mogl konkurowac z systemem operacyjnym iphone, bo windows mobile to ekhmmm... porazka

#87 Boryxs

Boryxs
  • 60 postów

Napisano 15 września 2008 - 11:48

Chyba od dzis jest juz dostepny HTC Diamond w Orange, nie wiem jak u innych operatorow. Mnie to cieszy, bo pojawi sie wiecej opinii. Obecnie mam iPhone i powaznie sie zastanawiam nad HTC. iP jak dla mnie za bardzo ograniczony. Wiem,ze mozna sie bawic w Installera itd. ale nie chce tracic gwarancji, wiem rowniez,ze mozna przywrocic soft i gwanacje tym samym, jednak jak mi phone padnie to nie przywroce w nim softu, a na gwarancje oddaje sie zazwyczaj jak phone pada. Co do iP to rzeczywiscie szybko reaguje i milo sie net oglada, ale sam soft kilka razy sie zwiesil,wiec tez perfekcyjny nie jest.

#88 lagartixa

lagartixa
  • 3 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 września 2008 - 14:39

Od miesiąca posiadam MDA IV z Ery(czyli tak naprawdę HTC Diamonda). Zamieniłem na niego mojego IPhona 2g i ... trochę teraz żałuję:( Oryginalny ROM Ery działa tragicznie wolno i wręcz uniemożliwia użytkowanie:/ Zamieniłem go na o wiele szybsze oprogramowanie dostępne w sieci:) Przyznaje - jest lepiej:) Alle itak można odnaleźć wiele niedociągnięć, które bardzo mi przeszkadzają. Jeśli np. idziecie ulicą i chcecie szybko wykonać jakąś czynność, np. wejść do kontaktów i przescrollować listę na sam dół musicie się liczyć z tym, że będziecie podchodzić do tego zadania kilkakrotnie. Problem w tym, iż przesuwając palcem po ekranie w celu scrollowania system może po prostu uznać, że klikacie na któryś z kontaktów, a nie przesuwacie się w dół listy. Oczywiście można powiedzieć, że mam źle ustawioną czułość ekranu, lecz nie będzie to prawdą;) Ten typ tak ma i trzeba trochę wyczucia przy obsłudze ekranu. W słoneczny dzień nie ma najmniejszych szans na przeczytanie czegokolwiek z wyświetlacza. Podczas pisania na klawiaturze często trudno trafić w znaki leżące przy krawędzi ekranu. A raczej łatwo trafić, ale system nie zawsze to zrozumie:/ Aby zablokować telefon należy przytrzymać dłużej "czerwoną słuchawkę". Wszystko ładnie pięknie, aż królewnie d*pa pęknie! Mnie działa to raz na 5 prób. Po prostu telefon nie reaguje na tę czynność! Muszę wtedy wyjść do menu głównego(a w tym telefonie to trochę trwa) i spróbować ponownie. Oczywiście dostępny jest soft, który umożliwia blokowanie i odblokowywanie tak jak w IPhone(czyli suwakiem), ale jest niedopracowany i wielokrotnie zdarza się, że gdy ktoś do Was dzwoni, na ekranie nie ujrzycie informacji identyfikującej dzwoniącego(jest to znany i wielokrotnie opisywany bug tego softu)! Odtwarzacz muzyki jest niezwykle powolny,a utwory mają na nim dość kiepskie brzmienie(oczywiście jak dla mnie:) Być może jest to spowodowane kiepskimi słuchawkami dostarczonymi przez producenta. Nie możemy ich sobie jednak zamienić na inne, bo Diamond nie ma standardowego wyjścia słuchawkowego, tylko miniUSB(noszenie przejściówek jest raczej uciążliwe i odpada:/) Spróbujcie zrobić czemuś szybko zdjęcie!HA!Trzeba odblokować urządzenie, przesunąć ekran TouchFlo do zakładki z aparatem(a to trwa) i kliknąć na malutką ikonkę. Od tej chwili mija jeszcze kilka sekund zanim uruchomi się aplikacja. Przeglądanie internetu niby fajne z OperąMini, ale...no zawsze jest to "ale":P Wiesza się to niezwykle często! Mam zestaw ok 10 stron, na które często zaglądam, z czego 4 nie działają na tej przeglądarce, ponieważ wywala się ona przy pierwszej próbie kliknięcia w jakiś odnośnik:[ Klient YouTube jest szybki i ładny, ale przy co drugim filmie dźwięk rozjeżdża się z obrazem:[ Potem się synchronizuje, a potem znów leciutko rozchodzi! Wnerwiające jak diabli! Wykosztowałem się! Zakupiłem oryginalną łądowarę samochodową HTC:D Yeah baby madafaka! - pomyślałem;P Super wykonana, z diodą podświetlającą chromowane logo HTC! Cóż z tego, jeśli wysuwa się po trochu z portu miniUSB po każdorazowym przejechaniu przez większą nierówność!Oczywiście rozumiem, że w kraju z którego pochodzi HTC nie ma takich dziur, jak u nas(nigdzie nie ma takich jak u nas),ale to już lekka przesada. Usypianie ekranu po rozpoczeciu rozmowy...hmmm...nie pamiętam już dokładnie, na jakiej zasadzie działa w Diamondzie, lecz wiem jedno: ma problemy z osobowością! Ponieważ w momencie gdy powinno być uruchomione i zaspokajać sprośne potrzeby użytkownika, zastanawia się, czy przypadkiem nie jest politykiem, który rozważa przejście do innej partii:[ Niejednokrotnie po zakończeniu rozmowy uświadamiałem sobie, iż nie tylko wykonywałem połączenie, ale również sprawdzałem pogodę w Krakowie lub przeglądałem zasoby katalogu głównego mojego telefonu! To się nazywa multitasking:D Macie to w IPhonie!?:] Może po prostu moje ucho nie spełnia wymogów ISO, a może programista pisał soft do obsługi czujnika będąc w takim samym stanie, jak poseł Gosiewski podczas wywiadu dla RadiaMaryja. Oczywiście jest na to sposób: wyłączyć całkowicie działanie wygaszacza ekranu tuż przed przyłożeniem phona do narządu słuchu ręcznie zgasić ekran. Extra,co nie?! Zaznaczę od razu, że nie jest to wina mojego egzemplarza, ponieważ takie same problemy dostrzegłem na innym urządzeniu(tym razem nie MDA lecz oryginalny HTC). Mam nadzieję, że komuś to "pomoże";) Zaznaczam oczywiście, że wszystkie te spostrzeżenia mogę być niezauważalne dla kogoś innego, kto inaczej używa tego telefonu! Być może chcę zbyt szybko wszystko zrobić i stąd moje problemy:) Być może powinienem nauczyć się cierpliwości;P

#89 janoo

janoo
  • 60 postów

Napisano 15 września 2008 - 14:52

lagartixa masz rację Diamond mam mnóstwo niedociągnięć i przy nim iPhone jak dla mnie jest lepszy ale może nie zauważyłeś ale już jest do kupienia na allegro/ebayu HTC Touch Pro ma on poprawione błędy Diamonda tj. ekran, szybkość menu, ma 2x więcej ramu, lampkę przy aparacie, klawiatura 5 rzędowa i wiele innych poprawek !! Jak dla mnie są obecnie tylko 2 telefony które mogą wygrać z iPhonem: HTC Touch Pro i Sony Ericsson X1 Xperia
PS. Windows mobile niestety jak na razie jest wolniejszy od systemu iPhona no ale to jest cena za funkcjonalność której brakuje w iPhone :( Chociaż na procku ok.500MHz WM ładnie chodzi :)

Jeśli ktoś ma HTC Touch Pro to proszę się podzielić tym jakie ma wady :) Z góry dziękuję

#90 lagartixa

lagartixa
  • 3 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 września 2008 - 15:51

A wiesz janoo, że chętnie przyjrzę się wersji PRO!:) Windows Mobile bardzo odpowiada mi z racji swoich możliwości(o wiele większych niż OS w IPhonie), ale zwykły Diamond jest niestety ciut za wolny:/ Aby wrócić do głównego tematu tego forum powiem, że każdy dzień użytkownania omawianego telefonu upewnia mnie, że interfejs IPhona jest w tym momencie jednym z najdoskonalszych i najszybszych na rynku, więc jeśli ktoś potrzebuje "zabawki", która świetnie przegląda internet, doskonale gra i wyświetla filmy,a na dodatek nie zacina się jak emeryt za kierownicą - polecam JajoFona!

#91 janoo

janoo
  • 60 postów

Napisano 15 września 2008 - 20:40

lagartixa to dobrze się przyjrzyj :P I zauważ jak najwięcej wad nawet te najmniejsze :) Mam nadzieje że będziesz go testował na żywo bo oglądając filmiki to ja nie zauważyłem żadnych wad które mogły by mi nawet troszeczkę przeszkadzać :) Nawet rozmiary mi nie przeszkadzają :) Jedynie co mi na maxa przeszkadza to cena 2200-2300zł (chociaż teraz u mnie to też nie problem) i brak kabla TV-OUT w zestawie (trzeba będzie dokupić...), oczywiście to telefon już na n-lat (jak na moje wymagania) więc pasuje dokupić zestaw samochodowy :)

Szkoda tylko że ekran jest starszej generacji... właśnie mam co do tego pytanko czy PDA z ekranem dotykowym multi-touch dałoby się obsługiwać rysikiem czy tylko reagowałby na dotyk palca ? Miałem iPhona i tylko reagował na palec ale chodzi mi o to czy dałoby się zrobić taki rysik do tego typu ekranu ? Bo jakoś trudno mi jest wyobrazić sobie pełną obsługę Windows Mobile palcem :)

#92 amator

amator
  • 503 postów

Napisano 15 września 2008 - 23:02

Witam, Posiadam od kilku tygodni HTC Pro. Mozna obslugiwac rysikiem i palcem. Na ekranie obraz jest bardzo ostry i klarowny, vga. Ja wywaliliem menu wbudowane TouchFlow 3D i kupilem SPB Shell i chodzi podstawowe UI jak burza. Generalnie jak sie przelacza pomiedzy aplikacjami czy wysuwa klawiature, to czasem sie lubi troche przywiesic na chwile, ale jak ktos slusznie napisal - jest to cena otwartosci systemu i tego ze to winda. To prawda, ze UI iP jest najlepsze pod katem szybkosci dzialania jakie widzialem do tej pory, ale jak dla mnie zamkniecie systemu i ubogosc aplikacji jednak eliminuje iP (za to zona ma, wiec moge sie pobawic...). Zdjecia wychodza bardzo dobrze, ale przy swietle dziennym. Flesz przy slabym swietle slabo pomaga. Muza w miare ok via Windows Media Player. U mnie internet i uTube chodza bez zastrzezen. Bateria mocniejsza niz w HTC Diamond, choc starcza na 2 dni maks przy normalnym uzytkowaniu. Wiecej RAM niz w Diamondzie. Dodatkowa klawiatura wysuwana nie przeszkadza w grubosci - fonik sie spokojnie miesci w przedniej kieszeni spodni i o dziwo nie zamierzam nosic kabury. To na razie tyle...

#93 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2008 - 08:19

pare dni temu postanowilem sie przerzucic na htc touch pro (nowsza wersja diamonda). na nastepny dzien telefon zwrocilem. oto powody: ekran malutki, trzeba wzrok wytezac, co w sumie przeszkadza. brak gpsa, trzeba go dokupic (ok 300zl) swiezy soft z sklepu a juz muli, uruchamianie aplikacji, przejscia miedyz nimi itd nie sa plynne co po uzytkowaniu ip3g doprowadza do furii. kolejna sprawa to dotyk w ekranie. zeby uruchomic np. maila musialem klikac chyba 5 razy w ikonke by zaskoczylo. jeszcze bardziej frustrujace. troche pomoglo przejscie na rysik, ale chyba nie o to w tym chodzi? po wejsciu w windowsa (bez tego pluginu) pozostaje nam widok rodem z windowsa 3.1 generalnie jedyny plus to ta klawiaturka i 'skaner wizytowek'. jak dla mnie nawet touch pro nie dorasta do piet ip3g, wiec jak jego poprzednia wersja moze byc rywalem? :lol: :roll:

#94 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 17 września 2008 - 08:26

lagartixa to dobrze się przyjrzyj :P I zauważ jak najwięcej wad nawet te najmniejsze :) Mam nadzieje że będziesz go testował na żywo bo oglądając filmiki to ja nie zauważyłem żadnych wad które mogły by mi nawet troszeczkę przeszkadzać :) Nawet rozmiary mi nie przeszkadzają :) Jedynie co mi na maxa przeszkadza to cena 2200-2300zł (chociaż teraz u mnie to też nie problem) i brak kabla TV-OUT w zestawie (trzeba będzie dokupić...), oczywiście to telefon już na n-lat (jak na moje wymagania) więc pasuje dokupić zestaw samochodowy :)

Szkoda tylko że ekran jest starszej generacji... właśnie mam co do tego pytanko czy PDA z ekranem dotykowym multi-touch dałoby się obsługiwać rysikiem czy tylko reagowałby na dotyk palca ? Miałem iPhona i tylko reagował na palec ale chodzi mi o to czy dałoby się zrobić taki rysik do tego typu ekranu ? Bo jakoś trudno mi jest wyobrazić sobie pełną obsługę Windows Mobile palcem :)

yyyy jak to multitouch w PDA? przceiz multitouch jest tylko w iPhone...

#95 amator

amator
  • 503 postów

Napisano 17 września 2008 - 21:59

pare dni temu postanowilem sie przerzucic na htc touch pro (nowsza wersja diamonda).
na nastepny dzien telefon zwrocilem. oto powody:
ekran malutki, trzeba wzrok wytezac, co w sumie przeszkadza. brak gpsa, trzeba go dokupic (ok 300zl)
swiezy soft z sklepu a juz muli, uruchamianie aplikacji, przejscia miedyz nimi itd nie sa plynne co po uzytkowaniu ip3g doprowadza do furii. kolejna sprawa to dotyk w ekranie. zeby uruchomic np. maila musialem klikac chyba 5 razy w ikonke by zaskoczylo. jeszcze bardziej frustrujace. troche pomoglo przejscie na rysik, ale chyba nie o to w tym chodzi?
po wejsciu w windowsa (bez tego pluginu) pozostaje nam widok rodem z windowsa 3.1
generalnie jedyny plus to ta klawiaturka i 'skaner wizytowek'.
jak dla mnie nawet touch pro nie dorasta do piet ip3g, wiec jak jego poprzednia wersja moze byc rywalem? :lol: :roll:

Z tym celowaniem w ekran i ikonki oraz potrzeba trafiania kilka razy to fakt. Trzeba sie przyzwyczaic. Natomiast z tym GPS to dziwna sprawa, bo ja bez zadnej doplaty (zaplacilem za fon 2300PLN) mam wbudowany GPS. Nawet juz na nim jezdzilem z Automapa i uzywalem Google Maps z lokalizatorem. Wiec nie wiem jak kolega mogl w swoim nie znalezc.

Co do lepszego user interface w iPhone, to oczywiscie potwierdzam - dynamiczniej i sprawniej chodzi.

#96 Wojt84

Wojt84
  • 49 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 września 2008 - 06:34

pare dni temu postanowilem sie przerzucic na htc touch pro (nowsza wersja diamonda).
na nastepny dzien telefon zwrocilem. oto powody:
ekran malutki, trzeba wzrok wytezac, co w sumie przeszkadza. brak gpsa, trzeba go dokupic (ok 300zl)
swiezy soft z sklepu a juz muli, uruchamianie aplikacji, przejscia miedyz nimi itd nie sa plynne co po uzytkowaniu ip3g doprowadza do furii. kolejna sprawa to dotyk w ekranie. zeby uruchomic np. maila musialem klikac chyba 5 razy w ikonke by zaskoczylo. jeszcze bardziej frustrujace. troche pomoglo przejscie na rysik, ale chyba nie o to w tym chodzi?
po wejsciu w windowsa (bez tego pluginu) pozostaje nam widok rodem z windowsa 3.1
generalnie jedyny plus to ta klawiaturka i 'skaner wizytowek'.
jak dla mnie nawet touch pro nie dorasta do piet ip3g, wiec jak jego poprzednia wersja moze byc rywalem? :lol: :roll:

coś chyba krecisz
tez miałem htc touch pro (bo nad nim sie zastanawiałem )
ekran mniejszy ale nie taki mały, gpsa normalnie ma wbudowanego,
wogole nie mulił i przejscia były płynne, ale i tak do iphona mu troche brakuje

Ja zamiast htc'ka sprawiłem sobie samsunga omnia i jestem bardziej z niego zadowolony niz z iphone'a ktorego posiadałem
co zdeklasowało iphonea? :
bateria, 16 gb i rozszerzenia kart pamieci, divxy normallnie odtwarza, automapa, mp3 oczywiscie gorsze ale daja rade, normalnie sa mmsy, aparat 5mpx

#97 janoo

janoo
  • 60 postów

Napisano 18 września 2008 - 16:44

yyyy jak to multitouch w PDA? przceiz multitouch jest tylko w iPhone...

Tak wiem że jest tylko w iPhone ale pytam się GDYBY jakiś PDA miał ekran multi-touch to dałoby się zrobić specjalny do niego rysik na który by reagował - nie wyobrażam sobie korzystanie z wszystkich funkcji WM bez rysika (oczywiście często można poradzić sobie za pomocą samego palca... ale nie zawsze...)

#98 michael.belfast

michael.belfast
  • 203 postów
  • SkądNY /Belfast/ W-wa

Napisano 18 września 2008 - 18:47

A co powiecie na taki zestaw HTC Touch HD + OS Android Google-a? wszystko bedzie dostepne pod koniec wrzesnia

#99 janoo

janoo
  • 60 postów

Napisano 18 września 2008 - 22:18

O Androidzie nie mam zdania tylko mam nadzieje że będzie lepszy pod każdym względem od WM :) Poczekamy zobaczymy...

#100 gosciu

gosciu
  • 21 postów

Napisano 24 września 2008 - 00:08

HTC T-Mobile G1 - nowy HTC z androidem na pokładzie

Dołączona grafika

Pełna specyfikacja produktu:
- procesor: Qualcomm MSM7201A, 528 MHz,
- system operacyjny: Android,
- ROM: 256 MB / RAM: 192 MB,
- gniazdo kart pamięci microSD,
- wymiary: 117,7x 55,7x17,1 mm,
- waga: 158 gramów,
- ekran: 3,2-calowy TFT, dotykowy o rozdzielczośći320 x 480 (HVGA),
- HSDPA / WCDMA: Europie: 2100 MHz, USA: 1700/2100 MHz,
- GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz,
- klawiatura QWERTY, 5 linijekm,
- wbudowany odbiornik GPS oraz mapy,
- Bluetooth 2.0 z technologią Enhanced Data Rate,
- Wi-Fi: IEEE 802.11b/g,
- HTC ExtUSB (11-pinowy mini-USB 2.0 i audio jack w jednym)
- aparat 3.2 megapiksela,
- bateria: 150 mAh litowo-jonowy,
- czas rozmowy: do 350 minut w WCDMA/do 406 minut w GSM,
- czas gotowości: do 402 godzin dla WCDMA/do 319 godzin dla GSM,
- cyfrowy kompas.

filmik prezentujacy mozliwosci Androida:
YouTube - HTC T-Mobile G1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych