HTC Touch Diamond Niesamowity rywal
Posted 18 August 2008 - 00:19
Posted 18 August 2008 - 00:21
Posted 18 August 2008 - 20:51
Moim zdaniem wojna iPhone z innymi telefonami przypomina wojną Mac'ów z PC'tami (w końcu iPhone to OS X, a HTC itp. WinMobile).
Na pierwszy rzut oka konkurencja (HTC, Omnia) wydaje się lepsza od iPhone, ale po dłuższym użytkowaniu okazuje się, że WinMobile jest powolny, często się przycina itp itd, a iPhone działa nadzwyczaj płynnie oraz daje radość z użytkowania.
Ale prosze o taka odpowiedz z reka na sercu -
czy Wasze iphone'y tez sie z czasem nie przycinaja? Kolega ma 2G i 1.1.4 i mowi, ze z czasem mu sie muli juz fon. Zona tez czasem ma freezy delikatne na swoim 2G, wiec obsluga nie jest tez po czasie megaplynna....
Posted 18 August 2008 - 23:03
czy Wasze iphone'y tez sie z czasem nie przycinaja? Kolega ma 2G i 1.1.4 i mowi, ze z czasem mu sie muli juz fon. Zona tez czasem ma freezy delikatne na swoim 2G, wiec obsluga nie jest tez po czasie megaplynna....
Proszę uprzejmie (iPhone niezłamany, soft 2.0.1)
- Zastanawianie się przy spisie telefonów.
- Dłuższe zastanawianie się przy pisaniu SMSów w chwili kiedy trzeba dodać odbiorcę.
- Zastanawianie się w grze Aurora Feint
Posted 18 August 2008 - 23:09
To jest takie gadanie... A po dłuższym użytkowaniu iphone'a nie okazuje się, że ma wiele wad, których nie mają inne telefony?Moim zdaniem wojna iPhone z innymi telefonami przypomina wojną Mac'ów z PC'tami (w końcu iPhone to OS X, a HTC itp. WinMobile).
Na pierwszy rzut oka konkurencja (HTC, Omnia) wydaje się lepsza od iPhone, ale po dłuższym użytkowaniu okazuje się, że WinMobile jest powolny, często się przycina itp itd, a iPhone działa nadzwyczaj płynnie oraz daje radość z użytkowania.
Prawda jest taka, że należy kupować z pełną świadomością. Moje HTC Tornado też mnie czasem wkurza, choć ostatnio mam więcej żalu do działania joya niż samego systemu (następny telefon, o ile będzie posiadał klawiaturę powinien mieć D-pada a nie joystick).
W WM najbardziej na świecie podoba mi się wyszukiwanie kontaktów i stawiam każdą sumę, że nie ma innego telefonu w którym dałoby się to zrobić szybciej...
Dla tych którzy nie mieli styczności z WM - w moim przypadku wersją dla smartphonów - powiem, że działa to tak, że nie musisz nawet wchodzić do listy kontaktów tylko na HomeScreen czy na pulpicie - jak kto woli - wklepujesz sobie numer (obojętnie czy to jest numer, czy kolejne litery kontaktu - i tu zaznaczę, że jeżeli mamy na myśli literkę "L" to poprostu wciskamy klawisz "5" coś w stylu odgadywania jak w T9) - wracając, wklepujesz numer i na ekranie skraca Ci się lista kontaktów, aż do szukanej przez nas pozycji.
Jednym słowem miód malina. Bardzo przyzwyczaiłem się do tego rozwiązania i kupując kiedyś inny aparat chciałbym, aby wyszukiwanie kontaktów było równie proste, może znacie takie telefony?
Inną sprawą jest fakt, że WM pomimo swoich ułomności radzi sobie świetnie w wielu sprawach a których telefony bez systemu mogą tylko pomarzyć...
I tutaj trzeba sobie po prostu zadać pytanie: szybki i prosty czy zaawansowany i na ogół wolniejszy?
Jeszcze nie spotkałem idealnego telefonu. Iphone pomimo, że szybki, co urzeka wielu ludzi, w tym mnie - razi innymi ułomnościami. Zresztą... Producenci nawet mając pomysł na "telefon idealny" nie zrobią tego bo trzeba na czymś zarabiać, a "apgrejdy" modeli - w których poprawiono bardzo niewiele w stosunku do poprzedniej wersji, temu właśnie służą...
Posted 19 August 2008 - 15:43
Ajfon chciał zabłysnąć na rynku komórek i mu się to udało pierwsza wersja była wspaniała jak na tamten okres czasu ale obecnie wyszedł 3G to ludzie się rozczarowali w tym i ja (badziewny gps, mapy tylko google a kiedyś MOŻE tomtom i ogólnie mało zmian w porównaniu do wersji 2G). iPhone podpędził konkurencję w produkcji zaawansowanych komórek (mówię tu o HTC Touch Pro) i myślę ze jak ten telefon będzie bardziej sławny (np. za miesiąc) to zgładzi iPhona swoją funkcjonalnością !
iPhone - dobry do słuchania muzyki, oglądania filmów, przeglądania internetu, szybka obsługa dzięki drugiemu typu ekranie - obsługujący tylko palce (ze względu na budowę)
HTC Touch Pro - ma wszystko co iPhone i o wiele więcej zaawansowanych opcji, ekran jest bardziej precyzyjny wiec gorzej się go obsługuje palcami lecz to nie jest olbrzymi problem ! Telefon ma wszystko co powinien mieć: Radio z RDS, wysuwaną 5 rzędową klawiaturę (!), Aparat 3,2Mpix z flashem, slot na karty pamięci (podobno do 16GB), wbudowany GPS, przeglądarka umożliwia kopiowanie tekstu i ściąganie plików - jak dla mnie bardzo przydatna rzecz ! czas czuwania do 16 dni

Zauważyłem małe wady w HTC: brak wbudowanej szczoteczki do zębów i golarki ;-]
Posted 19 August 2008 - 18:24

Posted 19 August 2008 - 18:45

Posted 19 August 2008 - 19:58
Używałeś keidykolwiek sprzętu z WM? Czy to takie uprzedzenia z kosmosu?Windows Mobile sux :]
Nie zapominajmy, ze iphone bez normalnych klawiszy średnio nadaje się do grania. Owszem na pewno część gier da się dostosować w taki czy inny sposób, na pewno będzie dużo fajnych gier stworzonych specjalnie z myślą o specyficznym sterowaniu (mam na myśli akcelerometr i duży dotykowy wyświetlacz), ale w wiele gier można pograć komfortowo tylko z odpowiednim "normalnym" sterowaniem i tutaj niczego nie da się zmienić.Nie zapominajmy, że iPhone nadaje sie do giercowania. Gry są na prawdę niezłe i tanie ( w porównaniu do tych na inne phony). Nie moge się doczekać Spore
O specjalnych protezach robiących z ipchone konsole z klawiszami jak w psp nie wspominam bo nie o to chodzi żeby nosić plecak z akcesoriami...
Mnie również wygląd się podoba, choć stary iphone wydaje mi się solidniejszy (niestety nie było mi jeszcze dane potrzymać w dłoni nowego 3G).Mi się podoba, ale bateria mnie rozczrowała. Pozatym po jakims czasie chodzi wolniej. Ale wygląda cudnie
Ale zobaczysz, po pół roku przestaniesz zwracać uwagę na wygląd, a zaczniesz wytykać wady typowo użytkowe, których wygląd nie zrekompensuje. Tak niestety jest z każdym sprzętem. Telefon ma służyć, a nie świecić w ciemności swoim blaskiem i wdziękiem.
Posted 19 August 2008 - 20:22
Posted 19 August 2008 - 20:35
A jeszcze jedno wiedzie jaką rozdzielczość ma nowy HTC ? Ma rozdzielczość VGA czyli 640x480 !! A iPhone tylko 480x320... śmiech na sali ;p Poza tym na WM można nawet włączyć rmvb (w nowym HTC prawie nic nie trzeba będzie konwertować dzięki ogromnej rozdzielczości !!!), a na iphona wszystko trzeba konwertować do mp4... żenada...
HTC będzie umożliwiał jeszcze podłączenie do TV (po dokupieniu kabla) i wyświetlanie jakiejkolwiek funkcji (filmy/zdjęcia/strony internetowe a nawet prezentacje PowerPoint !!!) a iphone dalej żenada hehe ;] i co iphonowcy zazdrościcie nam WM ? hehe ;-P
PS. Kvczor jak kupujesz telefon za taka kasę tylko do "giercowania" to brak ci rozsądku ;] niby po co ludzie zrobili przenośną konsolę PSP ? Może zainwestuj ;-P
hhahahahahaah hahaha
hahahaha hahaha
hahahah.....
hah.
ehhh
mogbys jeszcz troche zartow napisac?
HTC Pro nie ma multi touch...
zenada HTC nie maOSx zenada
HTC ma WM zenada....
w iPhone klikasz i masz w HTC klikasz i czekasz, zenada...
i co windowsowcy, zazdroscicie iPhone?
Posted 19 August 2008 - 21:10
Posted 19 August 2008 - 21:19
no nie do konca. ekran w htc nie sprawdza sie, bo to starszej generacji produkt. dziala na zupelnie innej zasadzie niz w iphone i to chyba jedyna wada oprocz slabej baterii.HTC Touch Pro - ma wszystko co iPhone i o wiele więcej zaawansowanych opcji, ekran jest bardziej precyzyjny wiec gorzej się go obsługuje palcami lecz to nie jest olbrzymi problem !
lecz sie, zenada to jest to co napisales. slysysz szum wody? to po tobie.hhahahahahaah hahaha
hahahaha hahaha
hahahah.....
hah.
ehhh
mogbys jeszcz troche zartow napisac?
HTC Pro nie ma multi touch...
zenada HTC nie maOSx zenada
HTC ma WM zenada....
w iPhone klikasz i masz w HTC klikasz i czekasz, zenada...
i co windowsowcy, zazdroscicie iPhone?
bo jak nie bylo tak nie ma, a nie kazdemu chce sie doinstalowywac cos, zeby miec podstawowe funkcje. w ten sposob mozna zainstalowac x aplikacji po kazdej dla jednej literki aflabetu.W mediach niebranżowych ciągle i nadal bębnią o tych nieszczęsnych MMS'ach.. jak już się przylepi to nie ma przebacz.
no zdziwilbys, bo tacy prawdziwi naprawde maja malo czasu, chyba ze miales na mysli jakichs obes....cow z allegro.Zdziwilibyście się co tzw. poważni biznesmeni w podróży służbowej robią najczęściej.
Posted 19 August 2008 - 21:48
qtylovsky miałeś kiedyś w ręku HTC Touch PRO ? Lub widziałeś jego działanie na filmikach ? Przypatrywałem się dokładnie i moim zdaniem dłużej się czeka w iPhone na reakcję. Dodam że niedawno była premiera i mało kto o nim słyszał a większość pamięta stare wersje HTC które mają zamuła xD.... iPhone jest do multimediów i zabawy a nowy HTC do przydatnych praktycznych zastosowań...
nie ma sensu ciągnąć tej dalszej bezsensownej "kłótni" ponieważ dla jednych ważne są multimedia a dla drugich zaawansowane opcje (gadżety)
Posted 20 August 2008 - 09:02
kolega ma inny telefon, teraz nie pamietam jaki, ale tez z tym touch flo 3D, i nie jest takie fajne jak sie wydaje na obrazkach, ma go od 2 tyg, a juz go zaczyna wkurzac... nie wie, moze kwestia gustu, mi po prostu korzystanie z iPhone sprawia przyjemnosc, pomimo jego mnostwa wad...
to jedno z niewielu urzadzen, z ktorych po kilku miesiecznym urzywaniu sprawia radosc jak bym go kupil wczoraj...
Posted 20 August 2008 - 16:25
HTC TyTn IIUżywałeś keidykolwiek sprzętu z WM? Czy to takie uprzedzenia z kosmosu?Używałeś keidykolwiek sprzętu z WM? Czy to takie uprzedzenia z kosmosu?
Wymieniacie atuty, to ja też dodałem swoje trzy groszePS. Kvczor jak kupujesz telefon za taka kasę tylko do "giercowania" to brak ci rozsądku ;] niby po co ludzie zrobili przenośną konsolę PSP ? Może zainwestuj ;-P

Posted 20 August 2008 - 19:20
Posted 20 August 2008 - 20:13
Posted 20 August 2008 - 21:02
jak już go będę go miał (planuję zakup za miesiąc) to podzielę się swoją opinią...
PS. qtylovsky Twój kolega ma HTC Diamonda który fakt jest niedopracowany co nie da się ukryć... ale nowy HTC to już inna bajka...
---- Dodano 20-08-2008 o godzinie 22:10 ----
janoo w mojej poprzedniej wypowiedzi chciałem pokazać ze takie wypowiedzi ze iPhone nie ma czegoś i ze to żenada są śmieszne...
No w końcu zrozumiałeś ze sobie trochę żartowałem ;] Ale trosze w tym żarcie prawdy jest

Posted 21 August 2008 - 10:38
A ja przesiadłem się z HTC na iPhone - dlaczego?
Bo po dłuższym użytkowaniu HTC opartego na WM zaczęło mnie wkurzać to że nie jestem nigdy pewien dnia i godziny kiedy znowu będę musiał zrobić HR i ile kontaktów przy tym stracę i ile czasu poświęcę ponownie na instalowanie aplikacji i zmianę denerwujących ustawień.
Wystarczy zrobić kopie systemu, np. Spb Backup i wtedy w każdej sytuacji w ciągu kilkunastu minut przywracasz system do takiego stanu jaki był, łącznie z aplikacjami. Chociaż odkąd mam WM6 to HR jeszcze nie robiłem, dużo się zmieniło względem poprzednich wersji systemu, gdzie rzeczywiście zdarzały się HR. Od WM6 nawet SR wykonuje sie sporadycznie.
Posted 22 August 2008 - 22:18
Posted 23 August 2008 - 13:18
Posted 23 August 2008 - 19:58
miłe porównanie.
Omnia, HTC - są fajne, ale mają WM, który jest taki sam dla każdego telefonu i dlatego zamula pomimo imponujących bebechów(patrz HTC). Gdyby HTC postaralo sie o takie dopracowanie softu jak w iphone (szybkosc, wygoda pod palec) to bym sie skusił, narazie podziękuję

Posted 30 August 2008 - 23:22
Posted 31 August 2008 - 10:27
przyczyny, jak już zauważyliście jej oprogramowanie oparte jest na WM mało
wydajny system pełen błędów niedociągnięć.
Jeśli jeszcze ktoś ma wątpliwości zapraszam do obejrzenia tego filmiku
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users