A ja mam pytanko - a co z muzyką nagraną z radia (internetowego też)
Czy legalne jest nagranie hiciorów z radia do pliku mp3 ????
Sciąganie piosenek
Rozpoczęty przez
Lamparci
, 21 kwi 2008 09:20
28 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 kwietnia 2008 - 12:01
Napisano 22 kwietnia 2008 - 12:36
można też samemu zaśpiewać / zagrać i to nagrać ...
-- tylko jakość może być inna niż oryginał
Napisano 22 kwietnia 2008 - 14:19
hmm... tez tak mówiłem jak miałem piętnaście lat i szukałem usprawiedliwienia tak naprawdę większość moich płyt (a uzbierała się już tego spora kolekcja) kosztowała ok 30 pln. Czy to aby na pewno tak dużo? to raptem niecałe trzy paczki ptasiego mleczka ostatnio pojawiła się świetna inicjatywa - wydawane są płyty zagranicznych artystów w specjalnej na polskie warunki cenie ok 20-30 pln (niestety kosztem trochę okrojonej wkładki). rzeczywiście wysokie są ceny płyt jazz'owych ale tych z kolei szukam zazwyczaj używanych na allegro. nie uważam żeby kupno 1 czy 2 płyt w miesiącu było jakimś wielkim obciążeniem budżetu, a daje znacznie więcej frajdy niż ściąganie jednym kliknięciem całej dyskografii.Ceny plyt sa takie a nie inne. ZAIKS jest chciwy i ceny winduje jakby logicznie myslal to ceny bylyby do zaakceptowania i sprzedaz by wzrosla i dochody ZAIKSU
Napisano 22 kwietnia 2008 - 20:29
No bez przesady z tą dyskografią.
Oczywiście że 30 pln to nie jest majątek, ale ... nie mam wyboru - nie mogę wyrzucić utworów niepodobających się mi (a muszę za nie płacić).
Nie mam wyboru - muszę kupić płytę, okładkę, pudełko (i za nie płacić) i potem trzymać w piwnicy, bo nie mam już miejsca na to.
Nie mam wyboru - opłacam pracowników Empiku (pomijam tłumy innych zainteresowanych po drodze)
Nie mogę odsłuchać utworu w domowym zaciszu.
Muszę ruszyć zadek i jechać po tę płytę.
Nie zrobię zakupów o 22.37, jak najdzie ochota na jakiś utworek.
Cena jaką darzę sympatią za 1 płytę w wersji mp3 to 14,99 pln.
Ufff... tyle jeśli chodzi o wyższość sklepu internetowego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych