Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

YamiPod - jak zgrać z iPoda na HDD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

#26 mikki

mikki
  • 20 postów

Napisano 19 kwietnia 2008 - 16:24

na PC identycznie, tylko inaczej się włącza pokazywanie ukrytych plików

a jak włącza się pokazywanie ukrytych plików ?

#27 Valdess

Valdess
  • 115 postów
  • SkądPosen

Napisano 19 kwietnia 2008 - 21:27

oj widze wiesz niewiele o systemach operacyjnych. Na windzie, panel sterowania, ustawienia folderów i tam zaznaczasz odpowiednie okienko.

#28 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 kwietnia 2008 - 15:42

dowolne okno > narzedzia > opcje folderow > widok > opcje folderow > pokazuj ukryte pliki i foldery metoda ctrl+c, ctrl+v jest niezawodna. :)

#29 mikki

mikki
  • 20 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 15:49

dzisiaj po tym jak wczoraj próbowałem zgrywać na itunsa i yamipoda ,jak coś chce uruchomić na przykład jakieś video ,to wyskakuje czarny ekran ,tak przez kilka sekund ,i z powrotem powraca mi do listy video X___x

---- Dodano 20-04-2008 o godzinie 15:07 ----
jest jeszcze jeden problem-nie mam tego folderu music, jest za to folder photos ,ale tam jest jedna dwudziesta zdjęć :/

#30 mikki

mikki
  • 20 postów

Napisano 21 kwietnia 2008 - 16:54

grr moze mi ktos pomoze ?! ;(

#31 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 kwietnia 2008 - 19:05

folder music jest ukryty i znajduje sie (w takze ukrytym) katalogu ipod_control. luzem na dysku ipoda. ps prosze nie podbijac tematow. jak ktos bedzie potrafil (i chcial) odpowiedziec to odpowie.

#32 mikki

mikki
  • 20 postów

Napisano 23 kwietnia 2008 - 11:11

tylko jakim cudem pliki w folderze music mają razem 1gb ,jak na ipodzie jest ich 4bg ?! ;[

---- Dodano 23-04-2008 o godzinie 10:16 ----
na kompie wyświetla mi się że na ipodzie mam plik XML o nazwie ipod2computer i wydaje mi się że może on coś pomóc w wgraniu z ipoda na kompa video ,i muzy

#33 -Adi-

-Adi-
  • 21 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 kwietnia 2008 - 14:07

Polecam program sharepod bardzo miły i prosty w obsłudze, Pozdrawiam.

#34 mikki

mikki
  • 20 postów

Napisano 23 kwietnia 2008 - 15:09

GRR :[ tak ,ale jak uruchamiam ten sharepod to pisze : aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000135). kliknij przycisk ok ,aby zakończyć aplikacje

#35 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 kwietnia 2008 - 19:19

no, to juz problem twojego systemu operacyjnego. inne programy sa wymienione w przyklejonym temacie pierwsze kroki, i tam powinienes sie skierowac przez zadawaniem takich pytan.

#36 mikki

mikki
  • 20 postów

Napisano 28 kwietnia 2008 - 15:57

kurna no ściągnąłem już chyba wszystkie programy tego typu ,a żaden nie spełnia moich oczekiwań by zgrać wszystko na kompa za darmo :\ zostaje mi chyba tylko ściągnąć wszystki od nowa ;(

#37 william7

william7
  • 12 postów

Napisano 15 maja 2008 - 20:50

aby zainstalować sharepod'a potrzeba wcześniej zainstalowac net.framework 2.0

#38 cruzero

cruzero
  • 4 postów

Napisano 14 lipca 2008 - 12:20

Playlisty z Yamipod do iTunes - jak odzyskać playlisty z iPoda? mam problem na ktorego rozwiazanie tutaj jeszcze nie natrafilem. Mam najnowszego ipoda classic 160 gb (nie wiem jaki to soft) i problem polega na tym ze mam na nim playlisty ktore tworzylem naprawde dluuugi czas... wkoncu z 10 playlist w kazdej po 200-300 utworow wybranych z 12000 piosenek. Ipod byl synchronizowany z iTunes na moim laptopie ale niestety musialem przeprowadzic formata... i teraz odkrylem ze mam problem bo muze mam tez na dysku zewnetrznym wiec to nie problem...ale playlisty:/ jak moge je wydobyc z ipoda tak aby latwo wgrac do itunes??

#39 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 14 lipca 2008 - 21:34

Musisz włączyć wyświetlanie ukrytych plików, wtedy masz dostęp do całej zawartości iPod'a. Możesz zgrać całą muzykę spowrotem na komputer, jak i pliki informacyjne/konfiguracyjne, również playlist'ę. Możliwe, że można podmienić playlist'ę iTunes'a playlist'ą z iPod'a, ale musiz to sam sprawdzić.

#40 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 lipca 2008 - 18:46

srednio to widze w ten sposob. to znaczy nie ma zdaje sie playlist jako odzielnych plikow na ipodzie. sa zintegrowane z baza danych, to znaczy widocznymi na dysku (ale ukrytymi) plikami softu ipoda. tak wiec "latwo" to sie nie da zrobic. natomiast na pewno mozna skopiowac pliki tworzace playliste na ipodzie za pomoca programow do zarzadzania itunes innych niz itunes (yamipod na przyklad).

#41 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 15 lipca 2008 - 19:22

Hę, faktycznie zapędziłem się, CAFAM zatem. Nie ma plylist. Poza tym z Finder'a kopiujemy tylko kilka katalogów z poupychaną w nich muzyką. No trudno. Na szczęście nie potrzebuję rzadnych takich, ale jak ktoś potrzebuje to niestety tylko programem.

#42 cruzero

cruzero
  • 4 postów

Napisano 21 lipca 2008 - 10:46

o to chodzi ze muzyke mam...ale zalezy mi na playlistach bo duzo czasu zajelo mi ich utworzenie. Zna ktos jakis program ktory oprocz muzyki moze tez je skopiowac??

#43 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 21 lipca 2008 - 12:30

ipodrip wg opisu przywraca playlisty.

Jest w wersji 30 dniowej lecz można w tym czasie spokojnie wszystko przywrócić
Wersja dla MAC
iPodRip

#44 cruzero

cruzero
  • 4 postów

Napisano 21 lipca 2008 - 22:28

juz mi sie to udalo dzieki yamipod. ciekawa sprawa byla taka ze dopiero po kilku nieudanych probach odkrylem ze aby dodac playliste musialem recznie naniesc plik na otwarty program itunes.

#45 petriwoj

petriwoj
  • 22 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 19:57

Playlisty z Yamipod do iTunes - jak? Próbując odzyskać listy z iPoda, skorzystałem z Yamipoda. Są w formacie .pls. Ale nie mogę ich dodać do iTunes. Plik > Biblioteka > Importuj listę utworów... Nie działa. Widzi moje listy, ale w iTunes nie wracają do "Listy utworów" po lewej stronie okna. Ręczne przeciąganie też nie działa. PS. Co tydzień, dwa, iTunes zeruje swój stan, czyli kasuje moją mrówczą robotę. Tracę sympatię do tego urządzenia... Pozdrawiam iPod Classic 80GB, iTunes 8.0.2.20 @ SonyVAIO VGN-FW21E, Windows Vista Home Premium.

#46 pawelgnas

pawelgnas
  • 58 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 01:40

Mam zamiar skorzystać z Yamipod i zastanawiam sie czy będę mógł zaimportować playlisty do iTunes, które wcześniej odzyskałem z iPoda? W skrócie: mam już playlisty, które znajdowały sie na iPhone i odzyskałem je dzięki Yamipod. Mam zamiar wrzucić je do biblioteki iTunes. Czy jest to możliwe? iPhone 3G, 8GB, FW 2.2 po jailbreak, iTunes najnowsze na dzień dzisiejszy.

#47 zakus88

zakus88
  • 50 postów
  • SkądKraków/Dęblin

Napisano 08 kwietnia 2009 - 17:21

ja mam taki problemik. wlaczylem sobie yamipod'a, ipoda znalazłem dobry numer fwid wpisałem i wyskoczyło mi, że może być jakiś błąd w numerze (niemożliwe) i potem pojawiają się następne błedy i nie da się nic zrobić. macie jakiś sprawdzony program do zgrywania z ipoda na maca?

#48 justinn14

justinn14
  • 4 postów
  • SkądSilesia

Napisano 23 września 2009 - 20:51

Yamipod- instrukcja hej mam problem, mam konto na last.fm ale generalnie słucham muzyki przez ipoda [ 3 gen] więc mało co mam odsłuchanych utworów, chcialam więc z ipoda przenieść na lasta, ściagnełam yamipod. tylo problem w tym ze nie umiem sie nim posługiwac.. Włączyłam go , znalazł mi muzyczke i co dalej ? :c wiem sierota jestesm..

#49 Carlst

Carlst
  • 656 postów

Napisano 23 września 2009 - 21:00

Przecież scrobbler z komputera potrafi zaliczać utwory z iPoda. Wejdź w scrobblera na kompie i po synchronizacji iPod a wybierz pomoc -> diagnostyka -> iPod -> scrobbluj iPod'a.

#50 justinn14

justinn14
  • 4 postów
  • SkądSilesia

Napisano 23 września 2009 - 21:09

jak tak robie to robi mi sie cos, ale na tym koniec, na profilu z lasta pustka..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych