Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Google Maps Offline

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
449 odpowiedzi w tym temacie

#201 gum1s

gum1s
  • 31 postów

Napisano 07 września 2008 - 12:53

U mnie to też nie pomaga... :/
Czy ikonka OfflineMaps powinna wygladac jak tu na screenie ? http://gallery.me.co...MG_0016/web.jpg ? Bo mi wogole sie taka nie robi ;>

#202 sp1der-9d6d0146a0

sp1der-9d6d0146a0
  • 92 postów
  • SkądDG

Napisano 07 września 2008 - 17:58

Tak - własnie tak lub podobnie powinna wygladac. Tak się zastanawiam, wrzuciłes pliki z mapami do Maps ale 'luzem' czy w folderze? Powinno chyba być jedna mapa - jeden folder.

#203 gum1s

gum1s
  • 31 postów

Napisano 07 września 2008 - 19:16

no tak, nie wrzucilem do folderu ;)) juz wszystko smiga ;) dzieki

#204 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 08 września 2008 - 01:36

a mi sie mapka fajnie wgrała ale nie jest cała polska - brak wschodniej czesci :( ma ktos tez tak?
Dołączona grafika

Ja generalnie nie mam prawej (wschodniej części mapy) o ile wczytam ją w programie MpasOffline (tym z Cydii) korzystając z metody Link, a nie Copy . Nie rozumiem prawdę mówiąc z czego to wynika. Przecież GoogleMaps powinno być wszystko jedno czy wczytuje dane z zasobu pamięci bezpośrednio czy poprzez link symboliczny. A jednak nie działa tak jak trzeba metodą linkowania.

Nie rozumiem dlaczego niektórzy w programie GlobalMapsDownloadTool zaznaczają GeoData (lewy dolny róg okna programu). Przecież te dane dostępne są tylko dla USA i Kanady. Dla wyjaśnienia są to wszystkie informacje topograficzne typu: kawiarnie, puby, sklepy i inne tym podobne kościoły.

Mam też pytanie do tych, którzy używali GMDT. Na końcu kiedy zapisujecie mapę w formacie bazy danych iphone'a macie okno ze ścieżkami do folderu wynikowego itd. Między innymi widnieje tam taki komunikat:
"No 1x Map: Mapps.app displays maps to zoom 1 and sat/hyb to -3, so if a map goes below 1 place it in Sat/Hyb (above)"
Moje pytanie brzmi zaznaczać tą opcję (a domyślnie jest zaznaczona właśnie) czy nie zaznaczać jeżeli chce się mieć mapę do ostatniego, najbliższego zoomu - 1x)??

#205 FlashGordon

FlashGordon
  • 196 postów
  • SkądPoznan, Wielkopoland, Poland

Napisano 11 września 2008 - 09:26

Hmmm... czy ktoś byłby tak uprzejmy i wystawił mapę Poznania? Pojawia mi się taki sam błąd przy próbie generowania jak wielu Kolegom...

#206 paparazzo

paparazzo
  • 15 postów

Napisano 11 września 2008 - 15:30

Mam pytanie dotyczące uzytkowania map w trybie offline. Niedługo w mojej sieci będę miał uruchomiony dostęp do internetu poprzez blueconnect. Czy w czasie używania tego programu mój iphone nie będzie przypadkiem pobierał na bieżąco map przez internet? Orientuje się może ktoś jak to wszystko wtedy wygląda? Aha, i jaki to wtedy będzie miało wpływ na namierzanie satelitarne?

#207 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 września 2008 - 07:43

jak dobrze czytasz cały ten topik to sam dojdziesz do pewnych wniosków. Po to ktoś wymyślił taki program, by nie było potrzeby stałego pobierania map przez internet. Czy i jak to działa - czytaj topik od początku. Jak pytasz czy będzie działać w Twoim mieście/ miejscowości - najpierw musisz mieć mapę Twego regionu wrzuconą do telefonu. Złamanego telefonu..

#208 paparazzo

paparazzo
  • 15 postów

Napisano 12 września 2008 - 10:02

No tak, wszystko rozumiem, ale nie to, że kiedy teraz mam dostęp do sieci wifi i załadowaną mapę z offline maps, iphone i tak automatycznie pobiera mi mapy. Chciałbym wiedzieć czy dzieje się też tak przy dostępnie mobilnym (np przez blueconnect)?

#209 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 września 2008 - 11:54

a jak wyłączysz 3G ?

#210 arkadiuso

arkadiuso
  • 9 postów

Napisano 12 września 2008 - 22:45

Witam Jak by ktoś miał to prosze o mapke łodzi i okolic. Co do wgrywania map to pamietajcie zeby zmienic uprawnienia wtedy pojdzie gładko meczyłem sie i meczyłem dopiero na ispazio wyczytałem "Ustaw uprawnienia do 755 dla dwóch wewnętrznych plików, lub "com.apple.Maps.plist" i "MapTiles.sqlitedb". . pozdrawiam

#211 fryta1979

fryta1979
  • 148 postów

Napisano 15 września 2008 - 08:53

głupie pytanie ... czy ta aplikacja dziala z GPSem ... w sensie czy zczytane mapy wczytuje sie w GPS zeby nie pobierac w czasi drogi?

#212 sp1der-9d6d0146a0

sp1der-9d6d0146a0
  • 92 postów
  • SkądDG

Napisano 15 września 2008 - 15:00

Oczywiście, po to jest ten program.

#213 jackolus

jackolus
  • 256 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 września 2008 - 16:47

działa komuś na sofcie 2.1 i updacie w cydii :?: u mnie metoda "copy" w ogóle nie działa ( albo nie mam tyle cierpliwości ), a na "link" wszystko zdaje się być ok, ale po wejściu w Maps dalej ciągnie po gprsie lub wifi. Na 2.0 hulało aż miło

#214 FidelUp

FidelUp
  • 54 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 września 2008 - 15:48

Jeśli ktoś ma problem z zainstalowaniem programu Global Map Download Tool:

Wejdz na strone:
Wejdz na tę stronę

Odszukaj pliku o nazwie: "gmdl0.5.07b.zip"

Sciągnij i rozpakuj go, następnie wejdz do folderu bin\Debug\ i otwórz Global Map download Tool.exe
(Jeśli nie dasz rady otworzyć musisz sciagnać Net framework 2 ze strony windows)

miłej zabawy..

---- Dodano 16-09-2008 o godzinie 16:52 ----
Wszystko dość łatwo jest opisane na TEJ STRONIE

#215 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 18 września 2008 - 06:50

działa komuś na sofcie 2.1 i updacie w cydii :?:

u mnie metoda "copy" w ogóle nie działa ( albo nie mam tyle cierpliwości ), a na "link" wszystko zdaje się być ok, ale po wejściu w Maps dalej ciągnie po gprsie lub wifi.

Na 2.0 hulało aż miło

Wszystko działa prawidłowo... Nadaj proszę odpowiednie atrybuty plikom map. O ile dobrze pamiętam 755 wystarczało.
Pierwszy fixing GPS'a może trochę potrwać i lepiej żeby widać było spory kawałek nieba.
No i oczywiście w aparacie powinna siedzieć karta sim.

#216 marcinpoznan

marcinpoznan
  • 34 postów

Napisano 18 września 2008 - 16:16

No czegoś nie łąpię. Mam mapy, które wgrałem na IP. Zmieniłem na 755, odpaliłem Offline Maps i zrobiłem Copy Nie mam żadnego menu, nic kompletnie z wyjątkem : Maps : empty list Routes : i tu wgrane te dwa pliki z mapami. Tel to 3G soft 2.0.2 a Offline Maps ver.1.1.0 Macie jakiś pomysł ??

#217 sp1der-9d6d0146a0

sp1der-9d6d0146a0
  • 92 postów
  • SkądDG

Napisano 18 września 2008 - 16:46

Ja też mam ciekawy problem - nie mogę uruchomić żadnych map hybrydowych, ani satelitarnych. Mapa jest widoczna w OfflineMaps, ale po skopiowaniu lub 'zlinkowaniu' Maps zachowuje się tak jakby nie było żadnych map do wyświetlenia. iPhone jak w sygnaturce. Ma ktoś może jakis pomysł co zrobić? Dodam, ze 'normalne' mapy działają bez problemu.

#218 prozac

prozac
  • 100 postów

Napisano 18 września 2008 - 22:37

Mamy chyba ten sam problem. Po skopiowaniu map przy uzyciu Offline maps i przejsciu do zwyklej aplikacji widac tylko siatke i nic poza tym. Moze to wina za duzych map lub cos w tym stylu?

#219 SkoTi

SkoTi
  • 32 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 18 września 2008 - 23:41

ma ktos moze zrobiona mape poznania? najlepiej hybryde. z nazwami ulic. mi program sie nie chce odpalic gdyz wyskakuje mi blad przy instalowaniu .NET framework 2 i instalacja sie nie finalizuje, wiec nici z robienia map na wlasna reke.;(

#220 Hipiss

Hipiss
  • 53 postów

Napisano 19 września 2008 - 11:13

Wiecie może jak stworzyć w GMDL trasę podróży??? Znalazłem instrukcje w necie niby jak to powinno się robić, próbowałem na różne sposoby ale nie śmiga.

#221 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 19 września 2008 - 13:53

>Hipiss Właśnie chciałem zadać identyczne pytanie... Ale widzę, że cała sala wręcz rwie się do odpowiedzi.

#222 marcinpoznan

marcinpoznan
  • 34 postów

Napisano 20 września 2008 - 10:59

No i nadal nic, cała mapa ma 1,4 GB zaciągnięta od jednego z kolegów z forum. Może ma ktoś mniejszą, jakąkolwiek , jakiegoś miasta i może wystawić, chcę sprawdzić czy powodem nie jest właśnie wielkość mapy. I jeszcze jedno pytanie Kopiuje Mapy na IP odpalam OfflineMaps i robię Copy - daje komunikat że skopiowano. Czy potem powinienem używać aplikacji Mapy, czy te mapy powinny być widoczne w OfflineMaps , ale tam nie mam żadnego menu. Czy barierą nie będzie wersja 2.0.2 ??

#223 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 20 września 2008 - 11:59

No i nadal nic, cała mapa ma 1,4 GB zaciągnięta od jednego z kolegów z forum.
Może ma ktoś mniejszą, jakąkolwiek , jakiegoś miasta i może wystawić, chcę sprawdzić czy powodem nie jest właśnie wielkość mapy.
I jeszcze jedno pytanie
Kopiuje Mapy na IP odpalam OfflineMaps i robię Copy - daje komunikat że skopiowano.
Czy potem powinienem używać aplikacji Mapy, czy te mapy powinny być widoczne w OfflineMaps , ale tam nie mam żadnego menu. Czy barierą nie będzie wersja 2.0.2 ??

nie masz dawac "copy" tylko "link", wtedy wylaczasz offline maps i wlaczasz zwykle maps, mapa obszaru ktora linkowales powinna sie od razu pokazac:)

#224 danio12340

danio12340
  • 383 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 września 2008 - 12:17

Mam Iphone 3g 8gb .soft 2.1.Mam wgrane maps offline.Czy może mi ktoś krok po kroku napisać co zrobić żeby sobie na iphone zrzucic np.mape bydgoszczy?

#225 marcinpoznan

marcinpoznan
  • 34 postów

Napisano 20 września 2008 - 14:01

nie masz dawac "copy" tylko "link", wtedy wylaczasz offline maps i wlaczasz zwykle maps, mapa obszaru ktora linkowales powinna sie od razu pokazac:)

Jedyne co mogę zrobić w OffLine maps to Copy, nie mam LINK.
To może inczej, czy ktoś to uruchomił na 2.0.2 ??

---- Dodano 20-09-2008 o godzinie 17:49 ----
Ok sprawa jasna
Dla tych którzy się męczą.
W katalogu var/mobile/media
tworzymy katalog pod którym chcemy mieć naszą mape np POLSKA
do tego katalogu dogrywamy pliki :
com.apple.Maps.plist
MapTiles.sqlitedb

Odpalamy OfflienMaps i LINK
przechodzimy do aplikacji Mapy i.. działa :)
Powodzenia

I prośba może ma ktoś mapę Poznania ??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych