Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Google Maps Offline

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
449 odpowiedzi w tym temacie

#126 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 26 sierpnia 2008 - 05:33

Mapa polski na serwerze Musze znaleść inny serwer

#127 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 sierpnia 2008 - 06:45

archiwum jest niestety uszkodzone. Nie da rady wypakować. Plik ma 223 MB - podchodziłem dwukrotnie na przyzwoitym, szybkim łączu..Komuś sie udało ??
ar3k, co to za soft, którego screeny nam zaprezentowałeś ? Maps Offline ? Sorki, że pytam, ale to co ja mam ( i podejrzewam kolega oem ) to chyba coś zgoła innego. Dlatego pytalem wcześniej czym jest to "linkowanie" Zaraz zaraz..ja widzę OfflineMaps w nazwie, a nie MapsOffline...
No chyba, że to jakoś jesdnak pojawia się przy wrzuceniu właściwych map.

Co do ścieżki- davvido podajesz zupełnie inną, gdzie mapę Warszawy odpalasz jam mówisz poprzez GM bez wspomagania MOffline.

ar3k - /var/mobile/Media/Maps
davvido - /private/var/mobile/Library/Caches/MapTiles/

czy to zależne jest od firmware fona ? ( ja mam nadal 1.1.4 )
Stworzyłem katalog Maps w Media, ale nie da rady wypakować :) Tak więc czekam na ew. poprawkę pliku Poland1GB i pozdrawiam jego twórcę :)

-------------------
SPOSÓB NA MAPY za modmyifone :

Metoda 1. ze zwykłymi mapami (bez potrzeby innego oprogramowania )

* kopiujemy MapTiles.sqlitedb do /var/mobile/Library/Caches/MapTiles/ (zamieniamy plik, warto zrobić backup)
* kopiujemy com.apple.Maps.plist do /var/mobile/Library/Preferences
* Otwieramy Maps

Metoda 2. Maps Offline

* Zamieniamy MapTiles.sqlitedb na (nazwa mapy).sqlitedb
* Kopiujemy MapTiles.sqlitedb do /var/mobile/Library/Caches/MapTiles/ (zamieniamy stary plik, robimy backup)
* Kopiujemy com.apple.Maps.plist do /var/mobile/Library/Preferences
* Otwieramy Maps Offline, wybieramy "nazwa mapy"
* Otwieramy Maps

Metoda 3. iLM (jasonkit - Google Code)

* Kopiujemy MapTiles.sqlitedb do /var/mobile/Media/Maps/"nazwa mapy"
* Kopiujemy com.apple.Maps.plist do /var/mobile/Library/Preferences
* Otwieramy iLM choose "nazwa mapy"
* Otwieramy Maps

OfflineMaps jest z Cydii, nie widzę pod stary firmware z installera niestety nigdzie. MapsOffline z installera.Ale wg tutka z modmyifone powinno śmigać

#128 westu

westu
  • 203 postów
  • SkądChrzanów / Kraków

Napisano 26 sierpnia 2008 - 08:04

Zgadza się, paczka Poland1GB jest niekompletna... ;) Wgrałem sobie z Cydii OfflineMaps, ale nie widzę nigdzie tego programiku... Co należy zrobić żeby był widoczny i żebym mógł sobie wybierać mapy tak jak w opisie powyżej? Zaznaczę, że jakieś tam pojęcie mam ale iPhona mam od 3 dni xD Software 2.0 I też czekam na paczkę Krakowa... :) Generalnie to mój pierwszy post o iPhone, więc chciałbym powiedzieć, albo inaczej: podziękować ludziom, którzy tworzą ten dział na forum...

#129 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 26 sierpnia 2008 - 09:06

ar3k, co to za soft, którego screeny nam zaprezentowałeś ? Maps Offline ? Sorki, że pytam, ale to co ja mam ( i podejrzewam kolega oem ) to chyba coś zgoła innego. Dlatego pytalem wcześniej czym jest to "linkowanie" Zaraz zaraz..ja widzę OfflineMaps w nazwie, a nie MapsOffline...

iphoneofflinemap - Google Code

Mapa wieczorem na innym serwerze sie znajdzie

---- Dodano 26-08-2008 o godzinie 10:17 ----

Zgadza się, paczka Poland1GB jest niekompletna... ;)

Wgrałem sobie z Cydii OfflineMaps, ale nie widzę nigdzie tego programiku... Co należy zrobić żeby był widoczny i żebym mógł sobie wybierać mapy tak jak w opisie powyżej?

Wiesz po wgraniu z Cydii odrazu pojawila sie ikona na wolnym miejscu na ekranie.

#130 westu

westu
  • 203 postów
  • SkądChrzanów / Kraków

Napisano 26 sierpnia 2008 - 11:17

Wiesz po wgraniu z Cydii odrazu pojawila sie ikona na wolnym miejscu na ekranie.

No właśnie problem w tym, że się nie pojawiła, inaczej pewnie bym się nie odzywał ;P Zainstalować z Cydii jeszcze raz?

#131 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 sierpnia 2008 - 11:28

nie instaluj, poczytaj wątek o Cydii. Ikony potrafią się nagle pojawić po jakimś nawet czasie... Co do map oflajnowych - czytałem gdzieś wątek, ( któreś z australijskich forów ) że pojawiają się problemy z mapami online. Gościowi nic nie idzie online po wgraniu map.Ja przyuważyłem natomiast zwiechę przy ściąganiu map satelitarnych ( wcześniej kombinowałem z mapą Warszawy) zoom idzie do pewnego momentu i dalej d...A wiem, że szedł znacznie bliżej

#132 westu

westu
  • 203 postów
  • SkądChrzanów / Kraków

Napisano 26 sierpnia 2008 - 11:44

TheHX
Ok czekam więc. Dziękuję za odpowiedź. O który konkretnie wątek Ci chodziło?
Ja tam spróbuję, nie raz by mi się taka mapka przydała, jeśli już uda mi się odpalić zobaczę jak działa i dam znać :-)

#133 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 26 sierpnia 2008 - 19:53

http://idisk.mac.com...n=download 9371

Moze teraz weszlo poprawnie wkurza mnie ten iDisk ;-(

#134 westu

westu
  • 203 postów
  • SkądChrzanów / Kraków

Napisano 26 sierpnia 2008 - 20:31

Teraz jest 300MB, to chyba ciągle nie 1GB.. ;P

#135 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 26 sierpnia 2008 - 20:40

300MB po spakowaniu 961MB po rozpakowaniu

#136 hejho

hejho
  • 14 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 21:11

i te dwa pliki co skompresowaliscie w pliku "POLAND" wrzucamy do var/mobile/maps i powinno wszystko smigac?

#137 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 26 sierpnia 2008 - 21:28

wgrywamy caly katalog po rozpakowaniu

#138 hejho

hejho
  • 14 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 21:51

a wiecie może gdzie znajde mape warszawy bo mama Polski to chyba za duza, dlugo mi ja wgrywa

#139 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 26 sierpnia 2008 - 21:56

Trzeba sobie zrobic ;-)

#140 bartazar

bartazar
  • 30 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 22:27

witam a co paczka Poland zawiera? bo ja widzę śląsk i opolszczyznę jedynie czy tak ma być aby?

#141 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 00:47

Czy dobrze rozumiem, że OfflineMaps nie współpracuje z GPS'em?? Innymi słowy nie pokaże naszego położenia na wgranej offline mapie?
Tak przynajmniej odczytuję zapis: "NOTICE: OFFLINEMAPS is NOT supporting GPS, Large Map caches will crash GPS function or let it freeze" na stronie:
iphoneofflinemap - Google Code
Dobrze myślę czy źle myślę?

#142 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 27 sierpnia 2008 - 06:46

Kurde chyba ta mapa sie jednak nie zrobiła dobrze . 3 godziny pracy na marne

#143 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 sierpnia 2008 - 08:04

Ja mam takie lamerskie chyba pytanie - jak działa Maps Offline, tzn nie sam program ale przeglądanie pliku. Ten 1 GB przecież coś zawiera..Po wgraniu do ip (sposób na Maps Offline ) w Maps Offline nie znalazl mi niczego, pzreszedłem do Maps i nagle pojawiła się mapa Polski - część płd - zach. Musiała być to zatem mapa z pliku, bo niczego nie zdążyłem nawet wpisać w wyszukiwarce. Pytam jak to działa, bo po odcięciu netu ( EDGE, wifi) nie ma już nic.Niczego nie znajduje. A net teoretycznie nie jest potrzebny do przeglądania załadowanej mapy. Jak już to do lokalizacji miejsca. Co do pytania piotrex'a - fakt - jest taki komunikat na stronie, mowa o "dużych plikach" Tylko co oznacza "duży" ? 100 GB ? :) Ktoś musialby sprawdzić to z GPSem. Ar3k co nie tak z mapą ?? Pytam, bo nawet nie wiem czy możliwe jest jej przeglądanie offline...Z netem działa :)

#144 jackolus

jackolus
  • 256 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 sierpnia 2008 - 10:00

hehe - TheHX widzę że jesteś na tym samym poziomie jak ja :)

dokładnie o to samo miałem pytać: dobrze, że przeczytałem :lol:

ale spróbuj zrobić coś takiego: w ustawieniach / sieć / roaming danych (wyłącz) i usuń ustawienia internetu

DALEJ BĘDZIE DZIAŁAĆ :!:

co najlepsze... mam playa - po wpisaniu *101# kasy mi NIE ubywa... ( ponadto z wywalonymi ustawieniami dalej działa )

ale co dziwne - przy włączonym wifi zapieprza jak wariat, a niby z "maps offline" wlecze się jak przez gprs

nic już nie ogarniam...
szczególnie, że mapy działają do ostatniego powiększenia :eek: na rynku w krakowie widać głowy ludzi - a on tego z neta nie bierze :?:

jak mi przyjdzie abonament kosmiczny to się z Wami podzielę chłopaki :razz:

---- Dodano 27-08-2008 o godzinie 11:03 ----
żesz k***a :!: NIE DZIAŁA :!:
11zł za oglądnięcie rynku z satelity
bomba...

#145 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 sierpnia 2008 - 10:08

:):) 11 zeta ??? :):) jak wyłączam EDGE i wifi nie idzie, jak odpalam wifi czy EDGE zapyla, szybko pokazuje mi mapę..Co prawda z kilobajtami się nie liczę, bo mam pakiet za 10 zł, ale co to za offlajn za onlajn ?:) Ja dalej nie ogarniam tego. Po co net zatem, jak ja i tak się nie lokalizuję ?

#146 oem

oem
  • 11 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 11:20

dokładnie... po co zatem mieszanie z google jak i tak nie działa online, trza poczekać na paczkę z mapami i innego klienta np. automape, tomtoma do instalacji na iphonie...chyba że działa i mam zły program ? :(

#147 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 11:29

witam
a co paczka Poland zawiera?
bo ja widzę śląsk i opolszczyznę jedynie
czy tak ma być aby?

U mnie też tylko mały region prezentuje ta mapa. Cała Polska to to niestety nie jest ;) Ja kiedys robiłem swoje wojewodztwo (lodzkie) z dokladnoscia do ulic osiedlowych i zajelo mi to około 3GB wiec nie wiem jak to możliwe, zeby zrobic całą Polsę z taka dokladnoscia i to zajmującą ponad połowe mniej. Moze to kwestia ustawienia jakichs parametrow w programie do sciagania zdjec, jesli tak to proszę o wskazowski jakie z nich maja najwieksze znaczenie.

#148 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 sierpnia 2008 - 13:03

haa..macie rację - pokazalo mi faktycznie opolszczyznę - to, o czym pisałem wcześniej. Ale ar3k pisał coś o tym, że nie wyszło. to nie jego wina.. o AutoMapie zapomnijcie, o TomTomie...hmm..dziwi mnie jednak mimo wszystko takie przeciąganie. No chyba, że Apple chce najpierw podpuścić klientów z nowym ajfonem i ich żądzą posiadania nawigacji..Wówczas wstawi do ajtjuns TT. Albo i będzie można kupić go odzielnie i przez it zainstalować później.. Dobra, wywalam te 1 GB, mapy przeglądam w zasadzie z ciekawości. I to nie tylko Polski. GM nie jest jednak ideałem - są takie miejsca, ktore fotografowano wiele lat temu. I Antarktydy nie ma :) A ja tam chciałem misia zobaczyć....

#149 oem

oem
  • 11 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 14:39

masz w prezencie :P [url]http://bi.gazeta.pl/im/0/4008/z4008770X.jpg[/url]

#150 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 sierpnia 2008 - 15:45

WOW !!!!..Dzięki stary..Przerabiam i wkleję do Maps Offline :):):)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych