Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Google Maps Offline

• Please log in to reply
449 replies to this topic

#351 boss87

boss87
  • 33 posts

Posted 01 February 2009 - 23:51

Mapę możesz ściągnąć bezpośrednio w xGPS, zaznaczasz obszar i ściąga Ci wszystkie przybliżenia. Lub pobierasz Maps Menager [ze strony xGPSa] odpalasz na kompie [jest w javie więc obojętnie czy Win czy Mac] tam zaznaczasz dokłądnie obszary i powiększenia, a następnie kopiujesz plik na iPhona, wszystko jest w innym temacie o xGPS !

#352 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 03 February 2009 - 15:41

Ponieważ mapa warszawy zamieszczona na przeklej.pl kilka stron wcześniej idzie jak krew z nosa pobrałem swoją i wrzuciłem na sendspace :)
link: Sendspace
RapidShare: Easy Filehosting

#353 flash608

flash608
  • 217 posts
  • SkądToruń

Posted 03 February 2009 - 19:11

heh też miałem setki problemów z tym, a jak już zadziałało wieczorem to rano już nie było... także odpuściłem sobie i.... łatwiej jest postawić Mac OSX na PC niż mapki żeby działały do iPhona ;)

Eh... a było tak pięknie. Miałem wgrane dwie mapy, Polski oraz własnoręcznie robioną J-bia. Zrobiłem także mape od Częstochowy do Torunia i wszystko chodziło. Dzisiaj zrobiłem kolejną mape, wgrałem ją do telefonu i już żadna nie działa :( Czy ktoś już może rozgryzł w czym leży problem? Dodam, że wgrywałem na nowo mapy, jednak nic to nie zmieniło. Spróbuje przeinstalować Offline Maps, zobacze czy to coś pomoże.

#354 flash608

flash608
  • 217 posts
  • SkądToruń

Posted 05 February 2009 - 14:54

Mam ogromną prośbę, bo jak pisałem powyżej mapy offline przestały mi działać. Reinstalacja offline maps nie pomogła. Tak więc, czy mogłby ktoś komu dalej działają te mapy skopiować folder "private/var/stash/applications.xxxx/maps.app" i wysłać mi go na maila, bądź wrzucić na jakiś upload?

Jakby znalazła się osoba, która jest w stanie to zrobić to proszę wysłać na tego maila: flash608@gmail.com

#355 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 15 February 2009 - 04:01

Witam

Mapa Poznania jesli ktos jeszcze potrzebuje.
zSHARE - Poznan.rar
Enjoy :)

Dzięki Piotrek, działa ;)

Może zrobimy nowy dział na MyApple gdzie będizemy wrzucać poszczególne mapy? A może znajdzie się jakkiś killer-user, który przygotuje mapę całej Polski?

#356 Smartek

Smartek
  • 114 posts

Posted 15 February 2009 - 11:39

@up - ŚWIETNY pomysł, bardzo bym prosił o taki dział/temat. Do kogo możemy się zwracać z taką prośbą? :-)

#357 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 February 2009 - 11:52

A w dziale same wątki o nazwach: [Nazwa programu][Miasto][Rozmiar]
Świetny pomysł, jestem jak najbardziej ZA!

---- Dodano 15-02-2009 o godzinie 11:53 ----

Ponieważ mapa warszawy zamieszczona na przeklej.pl kilka stron wcześniej idzie jak krew z nosa pobrałem swoją i wrzuciłem na sendspace :)
link: Sendspace
RapidShare: Easy Filehosting

Można coś więcej o tej mapie? Ilość zbliżeń, itd. Byłbym wdzięczny. ;)

---- Dodano 15-02-2009 o godzinie 12:58 ----
Ok, ściągnąłem i już wszystko wiem. Działa wyśmienicie - WIELKIE dzięki za upload. :)

#358 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 15 February 2009 - 13:57

Chyba wszystkie zbliżenia jak dobrze pamiętam są :)

#359 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 February 2009 - 14:04

Są, są. :)

#360 Smartek

Smartek
  • 114 posts

Posted 15 February 2009 - 15:03

Co z tym działem z mapami? Davvido, Ty jesteś moderatorem, nie możesz pociągnąć za sznurki? ;-)

#361 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 15 February 2009 - 15:07

Może zrobimy nowy dział na MyApple gdzie będizemy wrzucać poszczególne mapy? A może znajdzie się jakkiś killer-user, który przygotuje mapę całej Polski?

Zrobienie mapy Polski jest niemal niewykonalne. Do zbliżenia x4 czas potrzebny na ściągnięcie to ok jednej doby o reszcie zbliżeń nawet nie myślę :)

#362 flash608

flash608
  • 217 posts
  • SkądToruń

Posted 15 February 2009 - 15:21

Wszytko zależy od prędkości neta. Tylko po co komu mapa całej Polski z wszystkimi powiększeniami, nie lepiej mieć podzielone to na różne obszary, wówczas jak się gdzieś wybieram to wgrywam dany obszar, a nie zapycham pamięci mapą całej Polski ? Poza tym zajmowałaby ładnych pare gigabajtów. Tak samo tworzenie danych obszarów i wrzucanie ich na jakiś upload IMO jest zbyteczne, bo w końcu taką mapę można bardzo łatwo spreparować samemu (no chyba, że ktoś ma lenia). Ilość ściągniętych danych i tak będzie taka sama, a w sumie nawet mniejsza, bo mapy ściągnięte przez GMDL są mniejsze niż po konwersji do map rozumianych przez iP.

#363 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 15 February 2009 - 15:27

No to moze podzielimy mape PL na 4 obszary i ladnie potniemy?

#364 eragooo

eragooo
  • 120 posts

Posted 15 February 2009 - 15:35

Kurczę, wrzuciłem mapę Łodzi, podlinkowałem ją ale jak wchodzę w Maps to nic się nie dzieje :(

#365 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 15 February 2009 - 19:38

@flash608: tu jest właśnie problem, że to nie nasze łącze ma wpływ na to. Sprawdzałem na bardzo szybkim łączu, które nie było obciążone, a prędkość była naprawdę marna.

#366 adrian-name

adrian-name
  • 172 posts

Posted 16 February 2009 - 11:01

krakers09

wgrałem Twoją mapę Warszawy, ale Ursynów i Wilanów jest u mnie ucięty, nie można przybliżyć mapy, możesz zerknąć czy u Ciebie jest tam samo ?

#367 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 16 February 2009 - 12:28

Wygląda na to, że rzeczywiście uciąłem te obszary ;/

#368 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 17 February 2009 - 00:42

Słuchajcie... jest taki tool, który przerabia mapy ze starszego formatu na nowszy- do użytku w sofcie 2.2 i nowszych pewnie też. Pisane to było przez Ruskich a zwie się: Mapv4v5Converter. Do czego zmierzam... Otóż jest tam taki niepozorny przycisk nazwany "Compression Settings". Znając potencjał kompresji jpeg sugeruje się nim pobawić. Być może da się znaaacznie ograniczyć wielkość map, bez przeszkadzającej straty jakości. Zastosowanie kompresji jpeg (cjpeg) o jakości 30 zmniejszyło mi mapę Łodzi ze 120MB do 30MB. Trzeba by tylko sprawdzić czy strata jakości jest czy nie jest akceptowalna. Zawsze to znacznie mniejszy download jeśli zdecydujecie się upubliczniać mapy.

#369 qlpa

qlpa
  • 14 posts
  • SkądRzeszow

Posted 17 February 2009 - 08:00

wlasnie zasysam ten programik, ciekawy jestem co z tego wyjdzie. Dla zainteresowanych jest troche informacji na angloezycznych forach jak skompresowac mapki poprzez Mapv4v5Converter

#370 eragooo

eragooo
  • 120 posts

Posted 18 February 2009 - 16:31

Mógłby ktoś sprawdzić tą mapę Łodzi Lodz.zip ?
OfflineMaps ja wykrywa ale w Maps jej nie widzę ;( .

jak próbowałem wrzucić ja do Mapv4v5Converter to wywalał jakiś błąd- może to dlatego, że mam x64 bit system :?

#371 eragooo

eragooo
  • 120 posts

Posted 19 February 2009 - 20:20

Próbowałem stworzyć własna mapę ale podczas zgrywania do iPhonowego formatu wyskakuje taki błąd:
Dołączona grafika

Wie ktoś o co chodzi ?

#372 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 19 February 2009 - 20:29

A jak wersja .NET Framework?

#373 eragooo

eragooo
  • 120 posts

Posted 19 February 2009 - 22:22

3,5 i 2,0

#374 emuv

emuv
  • 60 posts

Posted 22 February 2009 - 21:28

Mógłby ktoś udostępnić aplikacje spakowaną w pliku zip, ponieważ instalera nie mam, a w cydi aplikacja nie jest dostępna.

#375 industrial-usagi

industrial-usagi
  • 83 posts
  • SkądKraków

Posted 04 March 2009 - 22:44

Witam Mam powazny probblem z Offline Maps, otoz robie wszystko zgodnie z instrukcja i nie pokazuje mi zaladowanej mapy w aplikacji Mapy. Mam soft 2.2.1, SSH właczone Offline maps najnowsza wesja Mapa skonwertowana na format 2.x mam zrobiony folder *var/mobile/media/maps do niego wrzucam spakowane zopelm pliki MapTiles.sqlitedb i com.apple.Maps (zip w nazwie ma 3 litery - krk.zip) Offline map ladnie rozpakowuje zipa, robi katalog wewnatrz katalogu maps o nazwie krk i z zawartoscią zipa Ofline maps w iPhonie ze mam zaladowana mape krk, klikam na nia i linkuje, wsztko idzie ok . Wychodze z Offline maps i mam nad ikonka w "dymku" nazwe mojej mapy Ide do Mapy , otwieram i ..... nic, nie laduje mi mapy. Nie mam pomysłu jak to dalej ugryść , moze ktos pomoze.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users