Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Google Maps Offline

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
449 odpowiedzi w tym temacie

#226 danio12340

danio12340
  • 383 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 września 2008 - 22:36

Ma ktoś mape polski.Prosze o linka. Albo chodziaż mape bydgoszczy

#227 marcinpoznan

marcinpoznan
  • 34 postów

Napisano 20 września 2008 - 22:48

Polski jak poszukasz jest tutaj na forum,ma ok 600 MB po rozpakowaniu ok 1,4GB

#228 danio12340

danio12340
  • 383 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 21 września 2008 - 11:30

Wgrałem mape polski .Maps offline ją wykrywa , robie link , pisze sussefull pres home and lunch maps.Ale w mapach nie ma żadnej mapy.Sprawdzałem to na trybie samolotowym.Co zrobic?

#229 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2008 - 12:08

Wgraj mape do /private/var/mobile/Library/Caches/MapTiles/

#230 rafalko

rafalko
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 21 września 2008 - 12:16

może ktoś podrzucić mapę polski?

#231 thomson

thomson
  • 41 postów

Napisano 21 września 2008 - 13:49

próbowałem dla testów ściągnąc mały kawałek mapy, niby ~30MB, ściągło się 1% i wyskakuje komunikat, że Google zablokowało dostęp z mojego IP do map. Jakiś help?

#232 voozek

voozek
  • 7 postów

Napisano 21 września 2008 - 13:52

Nie moge znalezc tej app w instalerze moze ktos pomoc ?

#233 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2008 - 14:05

W cydi jest

#234 marcinpoznan

marcinpoznan
  • 34 postów

Napisano 21 września 2008 - 14:39

Poszukaj jest tu na forum

#235 sp1der-9d6d0146a0

sp1der-9d6d0146a0
  • 92 postów
  • SkądDG

Napisano 21 września 2008 - 15:11

thomson to normalne jak ściągasz hybryde lub lub mape satelitarną - dostajesz wtedy bana od Google, bo pobierasz bardzo dużo danych. Jeżeli masz dynamicznie przydzielany numer IP to połącz się z netem ponownie i będzie ściągał dalej.

#236 fryta1979

fryta1979
  • 148 postów

Napisano 21 września 2008 - 19:42

Witam Pokombinowałem trochę i gps działa jako tako parę wnioskowi zapytań oczywiście mówimy już o momencie kiedy mamy wgrane z maps offline mapki. 1. Żeby telefon w ogóle sie zlokalizował musi być wi fi lub edge, polecam edge bo chyba lepiej pomaga, a ilosc danych jaka pochlania sama lokalizacja jest bardzo znikoma ... mi nawet na liczniku danych zmian nie pokazalo ]:) ... Gdy obydwa źródła sa wyłączone pojawia sie komunikat 'identification string not found' i lipa, jak juz sie telefon zlokalizuje wyznaczamy sobie trasę gdzie chcemy jechać i możemy wyłączyć edge (boss prefs) bo iphone jest juz linkowany ... konsekwencja wyłączenia edge jest niestety to ze musimy trzymać sie trasy która wyznaczył za pierwszym razem bo bez edge nie wyznaczy nowej kiedy zboczymy. 2. Z wyłączonym edge kropeczka podaża sobie po mapce az milo, az nie dojedzie do brzegu ... nie wiem czemu mapa sie z nia nie przesuwa ... przynajmniej na dużym powiększeniu, nie wiem czemu ]:) Jesli ktos ma pojecie jak zaradzic uciekaniu nawigacji za mape ]: )prosze o rade ]:)

#237 Hipiss

Hipiss
  • 53 postów

Napisano 23 września 2008 - 16:28

dziś znalazłem na Cydii aktualizacje do offlinemaps, zainstalowałem i program mi się nie uruchamia, też tak macie???

#238 salsarez

salsarez
  • 59 postów

Napisano 23 września 2008 - 17:27

czy jest mozliwe zeby maps offline wyszukiwalo mi cokolwiek na wgranej mapce??? znalazlem w tym watku mape polski 177mb, wszystko ladnie, jest nawet dokladna, tylko co z tego jak nie dziala mi opcja szukania czegokolwiek, ani trasy, ani miasta(polskiego) nie da sie znalezc. wszystko co zrobilem to : sciagnalem mape, plik polska.sqlitedb nastepnie skopiowalem go do var/mobile/library/maps offline/chache nastepnie po odpaleniu maps offline uruchomilem opcje "to chache". na dole mialem juz plik polska.sqlitedb. po pacnieciu w plik i odczekaniu ok minuty dostalem info ze plik sie zaladowal pomyslnie. no i jest sobie mapa polski - ale tylko mapa a szukanie niestety nie dziala. czy tym, ktorzy maja jakies mapki offline funkcje szukania na wgranym obszarze dzialaja?czy tak to po prostu jest... dodam ze mam soft 1.1.4 phone 2g dziekuje za odpowiedzi

#239 sp1der-9d6d0146a0

sp1der-9d6d0146a0
  • 92 postów
  • SkądDG

Napisano 23 września 2008 - 18:03

dziś znalazłem na Cydii aktualizacje do offlinemaps, zainstalowałem i program mi się nie uruchamia, też tak macie???

Mam to samo :( Nic nie pomaga...

#240 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2008 - 18:24

Opcja szukaj i kierunki nie dziala w ogole w trybie offline.

#241 bartazar

bartazar
  • 30 postów

Napisano 23 września 2008 - 19:25

Mam to samo :( Nic nie pomaga...

to jest zdaje sie przyczyna i mozliwe rozwiązania:
iphoneofflinemap - Google Code

#242 escobar5

escobar5
  • 16 postów

Napisano 23 września 2008 - 19:59

hej all, Dużo czasu spędziłem zanim udało mi się zgrac końcowo mapkę z gmdl - w dobrych parametrach (brak jakiegoś porządnego tutka). po eksperymentach ściągania map - kolej na eksperymenty ładowania map do IP3G. Reasumując - posiadam soft 2.02 - uaktualniony na 2.1 : 1.mapy wgrywam do katalogu "Maps" w kat. "Media" - każda mapa najlepiej do osobnego katalogu - np.: "Gdynia" - i tu pliki z Gdyni, "Sopot" - i tu pliki z Sopotu itp... - dzięki temu po odpaleniu OfflineMaps - wynieram tylko katalog - i opcję - "Copy"... 2. nie oszukujmy się - mapsoffline to tylko imitacja prawdziwego "navi" - bez komunikatów, wskazówke czy obliczania nowej drogi - gdy wynierzesz inną trasę niż "sugeruje" program... 3. u mnie np. mapy chodzą poprawnie w "Mapach" gdy w OfflineMaps - wybiorę funkcję "Copy".. 4. działanie w "Mapy" polega tylko na śledzeniu drogi (mam wyłączony WiFi) 5. planowanie trasy działa porpawnie - ale powtarzam - to nie prawdziwy program "navigacyjny".. 6. z tego co widzę - działanie programu uzaleznione jest zdecydowanie od posiadanej wersji softu na IP... 7. czekam na prawdziwe orpogramowanie navigacyne - z komunikatami, możliwościa wgrywania POI itp... pzdr

#243 kamper100

kamper100
  • 376 postów
  • SkądBytom

Napisano 23 września 2008 - 21:27

Witam zainstalowałem offlinemaps i stanąłem :( wałkuje ten temat i wałkuje ale nic mi nie wychodzi :( Bardzo proszę jakiegoś dobrego samarytanina o wytłumaczenie mi krok po kroku co muszę zrobić! Bardzo dziekuje i przepraszam za problem! Posiadam iPhona 3G soft 2.1 i program DiskAid

#244 escobar5

escobar5
  • 16 postów

Napisano 23 września 2008 - 21:36

napisz co potzrebujesz i gdzie jesteś dokaldnie ? ściagnąłeś gmdl ?

#245 kamper100

kamper100
  • 376 postów
  • SkądBytom

Napisano 23 września 2008 - 21:47

Jestem z Bytomia wiec najlepiej mapa całej Polski jakaś dobra(nie żal mi pamięci) Hmm jestem na samym początku mam na pulpicie(iphone) tylko offlienmaps a łącze się z iPhonem przez DiskAid i nic więcej nie mam hmm pewnie pytanie odstraszające ale co to jest gmdl :(

#246 escobar5

escobar5
  • 16 postów

Napisano 23 września 2008 - 22:11

uuu - stray okey - łopatologicznie - aby móc korzystać z offline map - musisz najper wgrać na iphona mapy - czyli wgraj sobie na kompa program GMDL wersja dzisiejsza 5.08b ..potem.. 1. odpakuj proram, 2. z katalogu GMDL - BIN DEBUG - odpal na kompie prigram "Global Map Download Tool.exe" 3. z mapy wybierz swoją mapę - najlepiej taka któa ogranicza się do jakiegoś miasta - gdyż to zwązane jest z ilością pobieranego pliku... 4. czyli wpisz w okno - nazwe miasta.. 5. za pomocą klawisza "Preview" - obejrzy swoja mapę - tą do ściagnięcia - tak przesuwaj mapa aby uzyskac potrzebny fragment... 6. przesun dolny pasek przewijania tak abyś mógł wejśc w opcje "Advanced" - mieści się na dole po lewej.. 7. wybierz opcję - "Get Numbers" w celu otzrymiana maxymalnego zblizenia i wybierz opcje z lewej "SIMPLE" 8. wpisz nazwe swoje mapy - np. "_Gdynia" w okineko "Map name" w górnym prawym rogu...(rozpoczynające sie od "_") 9. Wyirez opcję "Download The Map" - z klawisza w górnej prawej części... 10. Nastepnie - mapa zostanie podzielona na fragmenty - odnzacz które "teretoria" nie intersuja - Ciebie - to ma wplyw na wielkośc mapy.. (sugeruję odznaczyć lasy itp - czyli części mapy po których się nie będziesz poruszać).. 11. zaznacz górny klawisz ".. then click here" aby zgrać mapę na dysk... 12. pózniej wybierz klawisz " iPhone" w celu nagrania mapy w dowolny folder - który przegrasz później na Iphona... czyli np. "Gdynia" ... 13. odnzacz funckję w dolnej części ekranu - "No 1 x....." mapa będzie większa ale dokładniejsza... 14. w "Output" wpisz nazwę mapy - którą skopijujesz do iphona.. np... "Gdynia" 15. po zakończeniu "wgrywania" : podłącz IP do kompa, włącz program DISKAID - i skopiuj cały katalog do folderu "MAPS".. (będa tam pliki "com.apple.Maps.plist" i "MapTiles.sqlitedb" - ten zgłówną mapa.. 16. odpal Offline Map - iwybierz folder który wgrałes czyli -np. - "Gdynia".. 17. Wyiesz opcje "COPY" (jeśli posiadasz 2.1) 18. po wszytskim wyjdz z programu - i dla spawdzenia - wlącz w telefonie funkcję "samolotowy: - wtedy odpal program "Mapy" i powinnna wlączyć się mapa którą wgrałeś... 19. do sprawdzenia on-line wyłączasz Wi-Fi - ładujesz mapę za pomocą OfflineMaps - przechodzisz do "Maps" - i jedziesz...

#247 Bogdanus

Bogdanus
  • 166 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 września 2008 - 08:40

witajcie...nie mogę uruchomić programu po naciśnięciu wraca spowrotem do ekranu...jaka może być przyczyna...reinstalowałem go i ect...pozdr

#248 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 24 września 2008 - 09:47

to jest zdaje sie przyczyna i mozliwe rozwiązania:
iphoneofflinemap - Google Code

potwierdzam, pomoglo, tez mi przestalo chodzic po wgraniu najnowszej wersji, po wykonaniu 2 polecen przez terminal wszystko wrocilo do normy (nalezy pamietac tylko, zeby w poleceniach pozbyc sie znaku wykrzyknika)

#249 pholod

pholod
  • 19 postów

Napisano 24 września 2008 - 16:14

Wykonanie drugiego polecenia nie udalo sie: no such file or directory. Niesty kolejna wersja dostepna juz w Cydia obarczona jest tym samym problemem - aplikacja sie nie uruchamia

#250 auricom

auricom
  • 39 postów

Napisano 24 września 2008 - 16:24

v1.2.4 na cydii dziala poprawnie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych