Tylko jedno dobne pytanie (mam i iPhone'a i kilka Nokii) dlaczego 5800 jest tak cudowny? Bo chyba się gdzieś subiłem w międzyczasie?
P.
A dlaczego ma być cudowny? Telefon jak telefon. iPhone to też zwykły telefon. Nie ma co stroić 'oh, ah' nad jakimiś kawałkami plastiku, które między sobą mają pare tanich podzespołów. Są tylko urządzeniami ułatwiającymi nam życie. Każdy więc wg swoich potrzeb wybierze sobie telefon, wg też możliwości oczywiście, bo przecież nie każdy telefon jest za 100 od ręki - zalety wolnego rynku. Nie cierpię tego typu flame'ów, ten temat jest tego doskonałym przykładem. Zamiast dyskutować o 5800 zeszliście na poziom Onetu i zrobił się flame Apple vs. Nokia vs. Reszta świata. Nie ma dla was w życiu większych wartości niż telefon i wykrzyczenie się na forum jaki on jest cudowny albo niedorobiony? Ja miałem wiele telefonów, wszystkiego przecież trzeba spróbować. O każdej marce mam wyrobione swoje zdanie, a iPhone mi najbardziej na chwilę obecną odpowiada. Dlaczego? Jest wszechstronny, mogę z nim biegać, jeździć rowerem, mogę go zabrać ze sobą wszędzie i wszędzie mi się przyda. Ma intuicyjny, łatwy i przede wszystkim SZYBKI, zoptymalizowany SOFT z wyśmienitym GUI. Jest wytrzymały. Co z tego, że poprzedni iPhone 3g spadał mi z 2m na podłogę plackiem na wyświetlacz, skoro dalej działał bez problemów? Jednakże irytuje mnie jeden fakt. Mimo, że iPhone jest bardzo intuicyjny i poznanie go od podszewki (iTunes etc) zajmuje chwil kilka, to MyApple nadal jest zalewane tematami typu (Jailbreak - pomocy, Jak "WLONCZYC" film na iphonie" itp itd). Kłania się mentalność nasza kochana polska i można dostrzec w tym momencie jak bardzo zmienia się nasze społeczeństwo, jak ta wszechobecna lipa wypływająca z każdego kąta zmienia mózgi młodych pokoleń w papkę. Mam na myśli brak logicznego myślenia, myślenia przyczynowo-skutkowego, czyli tu kliknę - nie działa, a może to wyłącze, to zmienię, tu kliknę - zadziała. I jeśli tak dalej będzie administratorzy będą musieli zamknąć forum, bo nie będą mieli za co opłacić serwera, bo właśnie takie jamochłony i jednokomórkowce będą nas zalewały, a za serwer nie zapłacą.