Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nokia 5800 XpressMedia, fiński iPhone

• Please log in to reply
148 replies to this topic

#76 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 10 August 2009 - 15:04

problem jest w tym, że to zazdrośni i zakochani po uszy w gadżecie iphone, wymyślają coraz nowych iphonekilerów. prawda jest taka, że w swojej pysze nie zauważają, że resztę świata obchodzi to jak zeszłoroczny śnieg.

prawda jest taka ze takie etykietki przyklejaja media i dziennikarze a nie uzytkownicy
blog.fotogenia.info iPhone admirer

#77 zibirz69

zibirz69
  • 63 posts

Posted 10 August 2009 - 15:46

bartosz, w tym temacie użytkownik użył określenia fińska nokia, czy to nie zabawne?

link do strony traktującej o iphone3g dość znaczącego portalu telekomunikacyjnego:

GSMonline.pl - Test telefonu iPhone 3G 8 GB

#78 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 10 August 2009 - 15:57

bartosz, w tym temacie użytkownik użył określenia fińska nokia, czy to nie zabawne?

finski iphone chyba? zaden normalny uzytkownik na zadnym forum nie jest opiniotworczy. ipod-killery, iphone-killery to glownie dorobek dziennikarzy i massmediow ktory potem wraca, przyjmuje sie w dyskusjach, jezyku itd.

#79 zibirz69

zibirz69
  • 63 posts

Posted 10 August 2009 - 16:56

fakt z rozpędu pomyliły mi się firmy. możliwe, że tego rodzaju określenia są przejęte od mediów. trzeba jednak pamiętać, że za nimi też stoją ludzie. ludzie, którzy kreują też w jakiś sposób wizerunek określonych firm.

#80 anti8

anti8
  • 148 posts
  • SkądBytom

Posted 10 August 2009 - 17:06

zibirz69 powiedz mi co Nokia 5800 XpressMedia ma czego nie ma inny telefon marki nokia typu n95? jak dla mnie to wyroznia sie jedynie dotykowym duzym ekranem bez klawiatury.. a Nokia wpadla na ten pomysl dopiero po tym jak iphone zaczal robic furore.. wiec nazywanie 5800 w kontekscie duzego dotykowego ekranu bez klawiatury finskim iphonem ma slusznosc..

#81 bezybezy

bezybezy
  • 603 posts

Posted 10 August 2009 - 19:18

jesteś typowym szczęśliwym użytkownikiem iphona. czego nie ma, to mi nie przeszkadza. jak aplle coś dołoży to uznam to za objawienie... szkoda słów!

Dlaczego próbujesz udowodnić, że każdy zadowolony użytkownik Iphone, to idiota, wyznawca jedynej słusznej idei modlący się do ołtarzyka z figurką Jobsa i jabłkiem?
Piszesz o różnych potrzebach, ale nie jesteś w stanie zaakceptować tego, że ktoś może żyć bez MMS-ów i w pełni funkconalnego BT.
Widzę, że jednak się nie dogadamy...

#82 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 10 August 2009 - 22:06

Widze, ze gdy jestem zadowolony z produktu apple niezaleznie czy ma BT czy nie, poniewaz nie potrzebuje i nie bede potrzebowal tej funkcji, gdy nie potrzepuje GPS w nim bo mam do tego osobny sprzet i po prostu ten telefon spelnia moje oczekiwania to jestem idiota i slepym wyznawca. A ktos tu mowil o normalnych argumentach... Dowiedzialem sie kiedys na forum, ze jestem androgeniczna ciota a teraz, ze fanatykiem Apple. Jeszcze pare lat spedze w tym miejscu a napewno naucze sie jeszcze czegos.

#83 zibirz69

zibirz69
  • 63 posts

Posted 10 August 2009 - 22:09

... Nokia wpadla na ten pomysl dopiero po tym jak iphone zaczal robic furore...

nie wiem czy wiesz, ale nokia była prekursorem w szeroko pojętej multimedialności telefonów komórkowych. czy z tego powodu mam twierdzić, że każdy po niej kopiował pomysły? co do furory jaką robi iphone, to trochę przesadzasz. może na rynku amerykańskim tak jest, ale to zrozumiałe, bo amerykanie lubią jak się za nich myśli i decyduje.

pozostałym panom odpowiadam. skoro wam pasują braki iphona, to luzik. są jednak użytkownicy, których to razi niemiłosiernie. w każdym razie są pewne standardy wypracowane przez lata przez konkurencyjne firmy. wydaje mi się, że nie tyle apple nie chce wdrażać pewnych rozwiązań, ale po prostu tego nie potrafi.

#84 anti8

anti8
  • 148 posts
  • SkądBytom

Posted 10 August 2009 - 22:32

co to znaczy szeroko pojeta multimedialnosc? 14 mln sprzedanych na calym swiecie w 2 lata, 300 tys w polsce w rok? to nie jest dla Ciebie furora? A co telefon pomaga amerykanom myslec? ze go tak kupuja?

#85 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 10 August 2009 - 22:41

140 MB pamięci wewnętrznej,

hehe.. smiesznie to brzmi w dzisiejszych czasach

-to wlasnie zamierzalem powiedziec!
Zabawne zwlaszcza w porownaniu z moim 3GS 32GB!!!:lol: :lol: :lol:

#86 zibirz69

zibirz69
  • 63 posts

Posted 10 August 2009 - 22:43

anti8, błagam! nie zmuszaj mnie do komentowania twojej wypowiedzi. pozdrawiam!

...Zabawne zwlaszcza w porownaniu z moim 3GS 32GB!!!:lol: :lol: :lol:

zapomniałeś dodać, że jak już upakujesz te pliki w swoim mega wypasionym iphonie, to taką samą ilość plików musisz trzymać na dysku komputera, bo ci przy najbliższej aktualizacji itunes wykasuje z fona.

#87 anti8

anti8
  • 148 posts
  • SkądBytom

Posted 10 August 2009 - 22:45

Ale ja chetnie przeczytam komentarz.. i to w czym sie myle

#88 KuboX

KuboX
  • 2119 posts
  • SkądPolandia

Posted 10 August 2009 - 22:47

jesteś typowym szczęśliwym użytkownikiem iphona. czego nie ma, to mi nie przeszkadza. jak aplle coś dołoży to uznam to za objawienie... szkoda słów!

a javę ma? :-)

Javy nie ma. Niestety... nie zainstaluję "Poderwij Kasię";)

Ale powiedz, czy to źle, że kupiłem coś z czego jestem zadowolony?

#89 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 10 August 2009 - 22:48

zapomniałeś dodać, że jak już upakujesz te pliki w swoim mega wypasionym iphonie, to taką samą ilość plików musisz trzymać na dysku komputera, bo ci przy najbliższej aktualizacji itunes wykasuje z fona.

-zaden problem!!! Mam 1 TB na dysku-powinno wystarczyc!

#90 anti8

anti8
  • 148 posts
  • SkądBytom

Posted 10 August 2009 - 22:50

ja mam 750gb.. tez wystaczy :D

#91 bezybezy

bezybezy
  • 603 posts

Posted 10 August 2009 - 23:02

pozostałym panom odpowiadam. skoro wam pasują braki iphona, to luzik. są jednak użytkownicy, których to razi niemiłosiernie. w każdym razie są pewne standardy wypracowane przez lata przez konkurencyjne firmy. wydaje mi się, że nie tyle apple nie chce wdrażać pewnych rozwiązań, ale po prostu tego nie potrafi.

Dlatego niech ci, którym nie pasuje kupują nokie, szajsungi itd., ale, powtórzę się, nie róbmy idiotów z tych, którym to pasuje. Poza tym cały czas żyjesz historią i wytykasz wady, których już dawno nie ma (GPS).
Weź sobie jeszcze pod uwagę ile lat doświadczenia w produkcji telefonów ma np. nokia a ile apple. Zadaj sobie także pytanie, czy nokia osiągneła taki udział w rynku praktycznie jednym modelem telefonu.
Standardy mają to do siebie, że się zmieniają i dla mnie obecnie jest nimi świetny ekran i mnogość oraz dostępność aplikacji (z nawigacją włącznie!) w App Store.

---- Dodano 11-08-2009 o godzinie 00:07 ----

No z 32GB robisz dramat? Może 10 lat temu to był problem. Zapomniałeś dodać, że jak niechcący wykasujesz te pliki z nokii i nie bedziesz miał ich na dysku, to pa pa pliczki ;)

#92 zibirz69

zibirz69
  • 63 posts

Posted 11 August 2009 - 08:10

...No z 32GB robisz dramat? Może 10 lat temu to był problem...

ja z tego powodu dramatu nie robię, ale niektórzy tak. swoją drogą, synchronizacja przez itunes jest jakimś archaizmem!

... Poza tym cały czas żyjesz historią i wytykasz wady, których już dawno nie ma...

brak w pełni funkcjonalnego bt, brak bezpośredniego dostępu do pamięci flash telefonu, brak drugiej kamery co dyskwalifikuje gadżet przy rozmowach 3g, brak w pełni funkcjonalnej nawigacji... można by długo wymieniać.

#93 jaco88

jaco88
  • 781 posts

Posted 11 August 2009 - 08:29

ja osobiście zastanawiałem się nad zakupem tej Nokii 5800 ale pobawiłem się nią trochę w media i jest tragiczna w obsłudze fajnie działa dopiero ta nowa N97 ale to już jest liga cenowa iP i mam zamiar przycelować w związku z tym w Samsunga F480. iP odpuszczam sobie bo żaden TELEFON nie jest dla mnie tyle wart :)

#94 typowy1

typowy1
  • 148 posts
  • SkądRacibórz

Posted 11 August 2009 - 08:43

E, ja bym wolał zamienić swojego 3G na N97. Ma fizyczną klawiaturę QWERTY wysuwaną z pod dużego ekranu... Tego mi na prawdę brakuje... :(

#95 anti8

anti8
  • 148 posts
  • SkądBytom

Posted 11 August 2009 - 09:06

brak w pełni funkcjonalnego bt, brak bezpośredniego dostępu do pamięci flash telefonu, brak drugiej kamery co dyskwalifikuje gadżet przy rozmowach 3g, brak w pełni funkcjonalnej nawigacji... można by długo wymieniać.

A ta nokia nie ma: latarki, 2xkarty sim, dzwieku 3d z glosnikow, maksymalnie mozesz wlozyc do niej karte 16gb, irdy tez nie ma, emsow.. totalny badziew!!

#96 zibirz69

zibirz69
  • 63 posts

Posted 11 August 2009 - 09:12

anti8, każdemu wedle potrzeb! :-) skoro potrzebujesz latarki i irdy... mam tylko jedną prośbę, skoro już starasz się ze mną polemizować. wysil się choć odrobinę, choć nie wiem czy jest to możliwe, bo sądząc po wypowiedziach umysł masz napięty do granic możliwości.

#97 anti8

anti8
  • 148 posts
  • SkądBytom

Posted 11 August 2009 - 09:25

anti8, każdemu wedle potrzeb! :-)

Wreszcie zrozumiales!! 5 stron polemiki, ale dotarlo :)

A o moje myslenie to Ty sie nie mart..

Kazdy musi czyms imponowac, skoro brakuje intelektu to zawsze mozna poimponowac swoim ekstra nowym gazdzetem i wyslac komus po bt super ekstra zdjecie, albo pokazac sie zonie w telefonie, bo przeciez od rana mnie nie widziala.. albo pogrzebac w plikach systemowych, bo moze uda sie wykorzystac telefon do sterowania pociskiem balistycznym..

#98 zibirz69

zibirz69
  • 63 posts

Posted 11 August 2009 - 09:44

anti8, wydaje ci się, że z tobą polemizuję? :-) litości...!!!

#99 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 11 August 2009 - 09:47

zibirz69, coraz bardziej zaczynasz mi przypominac onetowego trolla. Nawolujesz do dawania konkretnych argumentow samemu ograniczajac sie do ogolnikow... Gdy ktos cos powie to obrazisz go zamiast odpowiedziec na jego argumenty. dalej. Raz piszesz, ze jesli komus sie podoba iP i jesli mu pasuje to jest skonczonym kretynem. Chwile pozniej okazuje sie, ze kazdemu wedle potrzeb... Zacznij rozwijac swoje argumenty to wtedy ktos moze z Toba porozmawia powaznie. Do tej pory slysze: - brak BT: i masz absolutna racje. Nie ma go. Nie mnie oceniac czy dziecinna jest potrzeba wymieniania sie tapetami. Mnie takze zabraklo mozliwosci przeslania kontaktow do siebie. - Brak GPS Racji nie masz. Programy sa. GPS jest. Nie jest najlepszy dla Polski, jednak sam telefon nie ma glownego targetu w naszym kraju. - Brak dostepu do pamieci flash Zgadzam sie, a zarazem wielokrotnie zmniejszone ryzyko przenoszenia i dostania sie wirusow do komputera. Mam pendrive i jego uzywam do przenoszenia danych. Wydaje mi sie to duzo bardziej profesjonalne i gdybym spotkal sie z klientem i z telefonu wyciagal dokumenty to poczulbym sie glupio. - Kamerka do rozmow Nie ma zgadzam sie. Czy potrzebna i jak bardzo jest to czepianie sie po to aby sie czepiac znow nie ocenie. W naszym kraju rozmowy 3g raczkuja. Znow przypomne, ze glownym targetem ip sa stany gdzie nie ma wiekszego zapotrzebowania na ta technologie. a dalej przeczytalem wylacznie enigmatyczne "dlugo wymieniac" Na minus podales takze potrzebe synchro z itunes'em. Dla mnie jest to jeden z powodow dla ktorego kupilem iP. Uzywalem przez dlugi czas ipod'ow mialem takze inne mp3 playery i dla mnie synchronizacja z moim mb jest najwieksza zaleta. Synchronizuje sie z it, synchronizuje sie z adresami a wreszcie chocby zdjecia. Ja to lubie i w sytuacji gdy siedze na MAC OS uwazam, ze jest to olbrzymia wygoda. Natomiast czemu nie nokia. Kurde no. Nokie sa fajne nawet. Osobisie wolalem SE jednak wiele modeli noki bylo bardzo porzadnymi telefonami. Co mowi na nie w przypadku tego modelu: Nie pdoba mi sie sam ekran, to jak trzeba go dotknac aby zalapal ani tez jego ostrosc i barwy (czemu? po prostu subiektywne odczucie) Jest dosc porządnie zrobiona, aczkolwiek i tak uwazam ze gorzej od iP. Brak mozliwosci ladowania na ablu do synchronizacji - dla mnie to akurat istotne gdyz laptopa mam zawsze ze soba. Brak tak intuicyjnej synchronizacji z MAC OS. Potrzeba dokupywania dodatkowych kart sd. SYMBIAN - nie przepadam za sybianem. Wole juz starsze WM. Ilosc gier i ich grafika... No i samo poruszanie sie po telefonie - choc i tak zdumiewajaco proste - nadal nie jest tak intuicyjne jak w iP. Ja tam jestem mimo paru wad, zadowolony ze swojego telefonu. Bardziej niz z produktow HTC ktore do tej pory mialem, i wielu telefonow SE oraz nokii.

#100 zibirz69

zibirz69
  • 63 posts

Posted 11 August 2009 - 10:25

...Gdy ktos cos powie to obrazisz go zamiast odpowiedziec na jego argumenty...

widzisz, odpowiadam na argumenty. anti8 szuka wyłącznie pyskówki, dlatego dostaje czego potrzebuje.

... Raz piszesz, ze jesli komus sie podoba iP i jesli mu pasuje to jest skonczonym kretynem. Chwile pozniej okazuje sie, ze kazdemu wedle potrzeb...

ja także kupiłem iphone :-) i nigdy nie twierdziłem, że jego użytkownicy są kretynami.
musisz też dokładnie prześledzić pyskówkę z anti8, gość nie ma wiele do powiedzenia i raczej jego sposób pisania można określić mianem onetowego trolowania.

...a dalej przeczytalem wylacznie enigmatyczne "dlugo wymieniac"...

co do oczywistych braków iphona , nie da się polemizować z jego zwolennikami. jak już pisałem wcześniej, w moim odczuciu są głusi na argumenty. w myśl zasady, czego nie ma to mi jest niepotrzebne. to jest dopiero dziecinne! (przypomnij sobie całą dyskusję odnośnie mms na tym forum)

długo wymieniać... wspominałem w którejś ze wcześniejszych wypowiedzi o brakach w oprogramowaniu iphona w kwestiach funkcjonalności urządzenia jako telefonu. oczywiście i tu jest to sprawa czysto indywidualna. wiele poprawiono w wersji oprogramowania 3.0 (nadal brakuje np. swobodnego kopiowania kontaktów, czy zarządzania połączeniami)

...Na minus podales takze potrzebe synchro z itunes'em...

jest to wygodne, ale dla niektórych uciążliwe. ja jednak wolę sam decydować co ma się znaleźć na fonie i program itunes nie jest mi do tego potrzebny.

...Ja tam jestem mimo paru wad, zadowolony ze swojego telefonu...

dlaczego cię dziwi, że pomimo kilku wad ktoś może być zadowolony z telefonu nokia 5800?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users