Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[1.1.3/4] Odbezpieczenie i odblokowanie iPhone'a (PwnageTool)

• Please log in to reply
252 replies to this topic

#201 piotrek_mag

piotrek_mag
  • 297 posts

Posted 26 May 2008 - 14:50

Ale z tego co wiem DevTeam wyrzekał się że WinPwn to nie PwnageTool?

#202 dliwski

dliwski

• 15309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 May 2008 - 15:11

To jest coś takiego jak PwnageTool, z tym że na Windows i autorem nie jest Dev Team, a cmw. ;)

#203 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 May 2008 - 22:12

jakiś czas temu pytałem, czy można sprawdzić czym fon był odblokowany. dziś przypadkiem natknąłem się na ikonę ziphone, więc już wiem. teraz pytanie: czytałem opinie, powszechne, że ziphone nie jest dobrym programem - co jest w nim nie tak, bo jak narazie ip sprawuje się bezproblemowo.

#204 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 27 May 2008 - 07:49

jakiś czas temu pytałem, czy można sprawdzić czym fon był odblokowany. dziś przypadkiem natknąłem się na ikonę ziphone, więc już wiem. teraz pytanie: czytałem opinie, powszechne, że ziphone nie jest dobrym programem - co jest w nim nie tak, bo jak narazie ip sprawuje się bezproblemowo.

a czy to jest temat o ZiPhone ?

#205 Servus

Servus
  • 23 posts

Posted 27 May 2008 - 10:55

inny link PwnageTool jakoś nie ładuje sie strona z PwnageTool'em jakieś inne żrodło?

#206 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 May 2008 - 11:04

a czy to jest temat o ZiPhone ?

no nie jest konkretnie o ziphone, ale jest o odblokowywaniu ip, więc stąd moje pytanie. zadałem je tutaj również dlatego, że moje pytanie wiąże się z wcześniejszym, które również tu zadałem. ale żeby formalności stało się zadość napiszę tak:

W czym program PwnageTool jest lepszy od innych programów do odblokowywania ip? np. od ziphone, którym ja mam odblokowany? :)

#207 dliwski

dliwski

• 15309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 May 2008 - 11:43

Zauważalne dla Ciebie będzie to, że po ZiPhone iFix znajduje kilka błędów, a po WinPwn/Pwage nie znajdzie żadnego. Reszta to rzeczy, których raczej nie zauważysz.

#208 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 May 2008 - 12:13

serdecznie dziękuję :)

#209 carnil

carnil
  • 153 posts
  • SkądPoznań/Bydgoszcz

Posted 28 May 2008 - 16:05

Mi po pwnage znajduje iFix zawsze kilka bledow do poprawienia.

#210 Marucins

Marucins
  • 861 posts

Posted 28 May 2008 - 20:27

Proszę mi wytłumaczyć jak to jest z tym BL? Można teraz skakać z 3.9 na 4.6 więc podstawowe pytanie jaka jest różnica między jednym a drugim (jak już mamy 4.6 to po co zmieniać na niższy i odwrotnie)? Drugie pytanko, Czy jak już zdjąłem sima przez ziphona to w jakikolwiek sposób mogę np przy użyciu PwnageTool`sa ustawić go ponownie?

#211 dliwski

dliwski

• 15309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 May 2008 - 20:42

Bootloader ustaw sobie 4.6 Neutered. Roznicy zauwazalnej nie ma. Kiedys wszyscy chcieli 3.9 bo mial dziure umozliwiajaca wgranie i odblokowanie nowszego Basebandu. Teraz mozesz miec 4.6 i nowy, odblokowany Baseband. ;)

#212 paltrawke

paltrawke
  • 54 posts

Posted 28 May 2008 - 20:51

Davvido: Zauważalne dla Ciebie będzie to, że po ZiPhone iFix znajduje kilka błędów, a po WinPwn/Pwage nie znajdzie żadnego. Reszta to rzeczy, których raczej nie zauważysz. Ja uzylem Pwage juz 3 razy i 2 razy iFIX znalazl 4 bledy raz 5:) co mnie zdziwilo :P

#213 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 29 May 2008 - 11:15

Davvido: Zauważalne dla Ciebie będzie to, że po ZiPhone iFix znajduje kilka błędów, a po WinPwn/Pwage nie znajdzie żadnego. Reszta to rzeczy, których raczej nie zauważysz.
Ja uzylem Pwage juz 3 razy i 2 razy iFIX znalazl 4 bledy raz 5:) co mnie zdziwilo :P

zależy co dodasz do softu przez winpwn :), Davvido dodaje poprawki do instalowania sam dlatego nic nie znajduje

#214 dliwski

dliwski

• 15309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 May 2008 - 14:30

Davvido dodaje poprawki do instalowania sam dlatego nic nie znajduje

Hm? :lol: Mówisz tu m.in. o klawiaturze, tak? ;)

#215 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 29 May 2008 - 18:19

no np, bo jesli wgramy czysty soft ale tylko go pewniemy to i tak iFix cos znajdzie :P

#216 ma9dalena

ma9dalena
  • 34 posts
  • SkądBielsko Biała

Posted 29 May 2008 - 20:18

Mam ip 1.1.1 bt 3.9 - uzywam go juz bardzo dlugo tylko ostatnio padly mi zupelnie dzwonki i wibracje. Chcialabym wgrac nowy soft 1.1.4 przy uzyciu pwnagetool - prosze o info jak moge skopiowac wszystkie kontakty do komputera ( przy uzyciu jakiego programu ) zeby ich nie stracic. Tak zeby moc pozniej po odblokowaniu skopiowac je spowrotem. Czy powinnam wykonac cala procedure identycznie jak opisuje to M4v3R? Bo jak rozumiem jest to procedura do zupelnie "czystych" ip. Czy upgradowac takze bootloadera do 4.6? Co polecacie? :confused:

#217 mantee78

mantee78
  • 176 posts
  • SkądUK

Posted 01 June 2008 - 16:59

jak moge skopiowac wszystkie kontakty do komputera ( przy uzyciu jakiego programu ) zeby ich nie stracic.

W iTunes w miejscu gdzie synchronizujesz iPhona jest narzędzie do synchronizacji kontaktów...

Jak mam inny problem. Właśnie potraktowałem swojego iPhona WinPwn i niby wszystko OK, "tylko" nie widzi sieci :( mimo, że zaznaczyłem aktywacje. Nie zaznaczałem natomiast odblokowania sim, bo nie jest mi to potrzebne.
Dodam, ze pierwszy raz robiłem coś z iPhonem, bo mieszkam w Anglii i mam go w abonamencie O2...

#218 dliwski

dliwski

• 15309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 June 2008 - 17:02

Ale... musisz odblokować SIM, żeby znalazło sieć. :lol:

#219 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 June 2008 - 17:51

jemu chyba o to chodzi, że nie odblokowywał sim, bo i tak ma ip z o2 i karte z o2 - a to ciekawy problem się pojawił :). czyli mimo to że zdjęcie sim jest nie potrzebne to jak robimy JB to i tak trzeba zdjąć simlock?

#220 mantee78

mantee78
  • 176 posts
  • SkądUK

Posted 01 June 2008 - 18:28

Ale... musisz odblokować SIM, żeby znalazło sieć. :lol:

:roll: Myślałem, że to jest konieczne tylko wtedy, gdy chce się używać sim kartę z innej sieci - znaczy byłem w błędzie...

dzięki :)

#221 Verminard

Verminard
  • 109 posts
  • SkądWawa

Posted 03 June 2008 - 22:33

Hm? :lol: Mówisz tu m.in. o klawiaturze, tak? ;)

A może byś polecił, co wgrywasz do softu "firmowo".;-)
I czy to co dodajesz do softu da się potem zdeinstalować z poziomu iphonowego installera?

#222 malysobol

malysobol
  • 250 posts
  • SkądPodobno Stolica

Posted 03 June 2008 - 22:44

a ja mam takie pytanie z kad mozna pobrac PwnageTool_1.0 bo link z pierwszej strony nie dziala :( na ehmm torrentach nie sciaga :(

#223 dliwski

dliwski

• 15309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 June 2008 - 06:29

I czy to co dodajesz do softu da się potem zdeinstalować z poziomu iphonowego installera?

Da się. A co instaluje "firmowo" to masz na dole pierwszego postu w wątku o iLiberty. Firmowo wgrywam same łatki, dopiero potem dogrywam BossPrefs, BossTool, iFix itd.

#224 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 June 2008 - 08:55

pytanie: czy podane w pierwszym poście wersje softu 1.1.4 i boatloaderów są wciąż aktualne, czy też pojawiły się od tego czasu jakieś nowe 1.1.4 z poprawkami, etc? i czy są to pliki również działające pod Windows?

#225 Verminard

Verminard
  • 109 posts
  • SkądWawa

Posted 04 June 2008 - 09:11

a ja mam takie pytanie z kad mozna pobrac PwnageTool_1.0 bo link z pierwszej strony nie dziala :( na ehmm torrentach nie sciaga :(

theiphoneproject downloads
i winpwn i pwnage

Da się. A co instaluje "firmowo" to masz na dole pierwszego postu
w wątku o iLiberty. Firmowo wgrywam same łatki, dopiero potem dogrywam BossPrefs, BossTool, iFix itd.

Ok, dzięki. Tylko jednej rzeczy stamtąd nie łapię:

Zachęcam również do instalacji programu iFix - naprawia on najczęstsze błędy w iPhone. Zrobi on także za nas operacje opisane powyżej, czyli AppSupportPatch

Czyli jeśli zainstalujemy iFix, to nie musimy wgrywać AppSupportPatch? I co to są te "operacje opisane powyżej" - niby te?

Problemy z instalacją aplikacji/poprawek itp. [autor wakoman]
(...)
Język Polski
(...) no ta to chyba nie
Dodatkowe klawiatury [również Polska]
(...)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users