Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Invisible Shield do iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
493 odpowiedzi w tym temacie

#426 dziudzia88

dziudzia88
  • 3 postów
  • SkądMielec

Napisano 05 lipca 2009 - 08:16

sciaganie samo w sobie nie jest takie trudne, folia bardzo dobrze przylega do wyswietlacza wiec trzeba mocna ciagnac zeby ja zdjac ale nie pozostawia zadnych skutkow ubocznych, po sciagnieciu przecierasz i nie ma sladu

#427 dymex

dymex
  • 139 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 12:50

Mi po ściągnięciu zostały ślady kleju -.- W ogóle nigdy w życiu nie kupie już IS, pół roku użytkowania i dość.

#428 skorpion

skorpion
  • 29 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 12:03

Z tym klejem to ciekawostka, bo ja musiałem dwa razy zmieniać fole IS (zatopiłem Ihonna, od tego folia nie ubezpiecza a potem drugi raz zdejmowałem naklejoną źle folię) i o kleju mowy nie ma. Kupowałem folie osobiście w Zaggu więc była 100 oryginalna. Może tu tkwi problem. Nawet nie wie, jak ten "klej" miałby od folii odejść. Wydaje się to niemożliwe w przypadku oryginalnej folii

#429 ryssiek

ryssiek
  • 146 postów
  • Skąd127.0.0.1

Napisano 21 lipca 2009 - 19:09

ja mam od pół roku z przodu na 2g ... jak na razie jest jeszcze w stanie idealnym więc myślę ,że jest to dobra inwestycja

#430 4sakeN

4sakeN
  • 109 postów
  • SkądBiałystok, Poland, Poland

Napisano 23 lipca 2009 - 15:41

Oprocz IS polecil bym bardziej Ghost Armor... o wiele lepsza folia ekranowa pokryta jest warstewka jakiegos typu olejku czy czegos w tym stylu, dzieki temu nie widac praktycznie sladow od przesowanego palca. Co do IS to na swoim przykladzie moge potwierdzic iz przy bialym iPhone'ie wyglada to wrecz tragicznie ze wzgledow na zolknaca folie...

#431 req

req
  • 163 postów
  • SkądOln

Napisano 28 lipca 2009 - 19:38

Mnie od różnorodności i różnobarwności GelaSkinów rozbolała głowa i zdecydowałem się na IS, wolę prosto i mocno, bo nawet od mięciutkich kieszonek moich grubych bawełnianych szortów robią mi się na iP rysy (tak, jestem pedancik taki trochę). Często iP w kieszeni nie noszę, raczej sobie spoczywa na biurku czy też na mięciutkiej kanapie w domu lub w samochodzie, nakleję folię jak najlepiej się da albo dam dla kogoś ze sprawnymi dłońmi (agencja przyszła mi na myśl...) i zobaczymy jak trzymać będzie. Odezwę się za kilka dni jak już będzie po operacji. Pjona

#432 req

req
  • 163 postów
  • SkądOln

Napisano 31 lipca 2009 - 10:18

No dobra, no więc tak. Sprawa przedstawia się krótko. To nie było to co, czego się spodziewałem. 100% oryginał, no ale. Porobiły mi się mikro bąbelki których prawie nie widać a które mnie na prawdę irytują i zastanawiam się nad zdarciem tego jak najszybciej. Z drugiej strony teraz moge nosić go bez przeszkód w kieszeni. Na rogach poległem, męczyłem się z nimi z 30 minut aż w końcu dobrze się dokleiły. Ogólnie nie wygląda to za ciekawie i błagam - powiedzcie, że te wszystkie defekty znikną, bo mój iPhone jest oszpecony!

#433 makoos

makoos
  • 115 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 11:21

a jak długo ta folia leży na telefonie? używałeś tej "magicznej" wody?

#434 req

req
  • 163 postów
  • SkądOln

Napisano 31 lipca 2009 - 11:56

Gdy napisałem powyższy post były to 2-3 minuty od zaaplikowania na styk. Niedawno wpadłem na pomysł by na chama odciągnąć z niego wilgoć i teraz leży w ryżu. Tak, pryskanie tym sprayem jest konieczne, chociażby palców, jak nie popryskasz folii od wew. strony i zew. po naklejeniu to musisz mieć na prawdę wyśmienicie sprawne dłonie, bo naklejenie wszystkiego dokładnie wymaga nielada precyzji. Popsikanie tym śmierdzącym sprayem pomaga w wygodnym dopasowaniu folii do urządzenia, można przesuwać, odklejać przyklejać psikać psikać psikać i psikać. Zauważyłem, że te nierówności i mikrobąble - to chyba pozostałości po sprayu się redukują dosyć szybko i wygląda to coraz lepiej. Wyjmę go za parę godzin, uruchomię i na noc znów zostawię w ryżu. Ryż jest dobry, nie raz ratowałem tak urządzenia, które zamoczyłem. Dobrze odciąga wilgoć, która siedzi nawet b. głęboko.

#435 sir_greg

sir_greg
  • 30 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 12:04

Szczerze to "odinstalowałem" te folie po miesiącu urzytkowania. Jakoś mnie to nie przekonało, przy noszeniu w kieszeni brudził się jak diabli, w każdej przestrzeni gdzie nie było folii był ufajdany. Nie przekonują mnie te "prezerwatywy". Wolę bez :D

#436 teampm

teampm
  • 66 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 14:15

Ja też jestem w umiarkowanie zadowolony. Mogli by dodać nieco wiecej folji bo bokach aby ta srebna obwodke zaklejalo. A tak jest do połowy. Dolne narożniku są nie zasloniete. No i po naklejeniu na szynkę widać było umniw smugi + lekko chropowata nawiezchnie. Co spowodowało po 2 dniach odlejenie tego badziewia. Podsumowujac przereklamowany produkt z wygurowana cena £15. Jeżeli ktoś chętny to mogę zrobić Real foty jak to wyglada po 40 min meczarni;(

#437 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 lipca 2009 - 19:54

Jeżeli ktoś chętny to mogę zrobić Real foty jak to wyglada po 40 min meczarni;(

Ja też mogę zrobić Real foty jak to wyglad po 40 min meczarni. Gdybys sie postaral to by ci wyszlo ;) Wystarczy spsikac folie z dwoch stron, przykleic i poczekac az wyschnie, a po ok. 3 dniach wszystkie bable znikaja.

#438 req

req
  • 163 postów
  • SkądOln

Napisano 31 lipca 2009 - 21:44

Ja też mogę zrobić Real foty jak to wyglad po 40 min meczarni. Gdybys sie postaral to by ci wyszlo ;) Wystarczy spsikac folie z dwoch stron, przykleic i poczekac az wyschnie, a po ok. 3 dniach wszystkie bable znikaja.

To świetna wiadomość. Dziękuję Ci dobry człowieku :)

#439 teampm

teampm
  • 66 postów

Napisano 31 lipca 2009 - 22:52

To jest mój 2 shield bo poprzedni poszedł z zepsutym ip i dali mi nowy tel i shield tak jak pisałes spryskalem rence folię 2 stron małe bombelki pozostały i nadal są a już minęło od instalacji 14 dni. Trzeba tez zaznaczyć ze tył tel nie jest w zupełności pokryty folią bo w naroznikach pozostaje opszar bez foli bardzo podatny na zadrapania noszac ipka w kieszeni. Dodatkowo jest to lekka sciema z ta super powłoka nie rysujaca się. Kumpel nosi w kieszeni ipka i ten super shield był niezle porysowany. Najpiekniej wyglądał tel po sciagnieciu tego:) tył nie porysowany jak nowy a narożniku matowe od wytarcia:) jak obiecalem jutro dam foty to zobaczą i ocenia Ci którzy się wachaja z zakupem i ocenia sami.

#440 req

req
  • 163 postów
  • SkądOln

Napisano 01 sierpnia 2009 - 07:24

To jest mój 2 shield bo poprzedni poszedł z zepsutym ip i dali mi nowy tel i shield tak jak pisałes spryskalem rence folię 2 stron małe bombelki pozostały i nadal są a już minęło od instalacji 14 dni. Trzeba tez zaznaczyć ze tył tel nie jest w zupełności pokryty folią bo w naroznikach pozostaje opszar bez foli bardzo podatny na zadrapania noszac ipka w kieszeni. Dodatkowo jest to lekka sciema z ta super powłoka nie rysujaca się. Kumpel nosi w kieszeni ipka i ten super shield był niezle porysowany. Najpiekniej wyglądał tel po sciagnieciu tego:) tył nie porysowany jak nowy a narożniku matowe od wytarcia:) jak obiecalem jutro dam foty to zobaczą i ocenia Ci którzy się wachaja z zakupem i ocenia sami.

No to wychodzi na to, że musiał pozbyć się tych kawałków folii, bo ja nie bawiłem się w ucinanie, a doklejanie i się opłaciło, bo wszystko mam ładnie pokryte. U mnie było dosłownie kilka bąbelków, z przodu 2 najbardziej denerwujące, z tyłu kilka mniejszych i teraz uważajcie: Przeleżał w nocy w misce ryżu - ryż musi być luzem. 8 godzin, rano bąbelki dokleiły się wszystkie same po mojej małej interwencji paluchami. Nierówności również powoli znikają a powierzchnia zdaje się być gładsza. Myślę, że będzie coś z tego.

#441 andreas_k

andreas_k
  • 101 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 08:01

ja wam mogę zapodać zdjęcia IS po roku od przyklejenia... Wygląda to niezbyt apetycznie, oczywiście mówię tu o przodzie, ponieważ tył odkleiłem już jakieś 9 miesięcy temu, dlaczego? ponieważ mam białego IP i po prostu po 3 miesiącach folia zżółkła, wyglądało to tragicznie oraz na brzegach folii zbierał się brud, a na białym od razu było to widać ( tragicznie...) Daltego do białego IP nie polecam żadnej folii...

#442 teampm

teampm
  • 66 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 17:52

oto obiecane foty

Tak jak widać na są bąbelki plus folia nie zasłania całej powierzchni.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#443 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 04 sierpnia 2009 - 09:21

Niestety, rowniez nie bylem zadowolony.. Folia sluzyla do ochrony czarnego iphona i rowniez mialem problem z babelkami jak teampm, po miesiacu zaczela odchodzic.. Okazala sie kompletna klapa.. Strata pieniedzy.. Czy jest tu osoba, ktorej folia sluzyla przez dluzszy czas? O ryzu rowniez slyszalem, ale niestety u mnie nie poskutkowalo.. Moze trafilem na jakis felerny egzemplarz..

#444 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 18 sierpnia 2009 - 12:41

Witam,
ja mam ishield ponad rok na moim iphonie i wszystko oki, jak coś odchodziło (rogi) to je przycinałem:) iPhone wygląda dobrze, nie znakomicie ale dobrze i co najważniejsze nie jest porysowany.

chętnie jednak zobaczył bym jak wygląda isheald na białym iphonie bo taki mam zamiar teraz kupić...
i chciałbym zakupić do niego isheald albo gelaskin...
jak ktoś posiada konkretną rade proszę pisać: kontrahent@onet.eu
Pozdrawiam!

#445 akslow

akslow
  • 36 postów

Napisano 05 września 2009 - 12:42

no dobrze a co myslicie o foliach bestskinsever ? na zagranicznych forach duzo ludzi je chwali. Dodatkowo znacznie tansze od is. Wiem is ma dozywotnia gwarancje ale za kazdym razem trzeba odeslac - koszt 4-5$ Wiec nawet jak przysla mi 3 folie w ciagu 2lat to bedzie to lacznie kosztowac okolo 40$ a taka sama ilosc folii od bestskinsever bedzie kosztowac 24$ + 3x2$ (koszty wysylki). I nie pozostaje bez folii do czasu az przyjdzie nowa. Testowal je ktos ?

#446 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 05 września 2009 - 18:10

ja nie testowalem. za to wlasnie zamierzalem wymienic po raz drugi (czyli nakleic trzecią) IS. Odłażą i brudza sie rogi, odpadaja paseczki plastiku na metalu, dobre jest to, ze sie nie rysuje np od kluczy w kieszeni, amortyzuje przy upadku no ogolnie chroni ok. przy pierwszej wymianie poszlo gladko. 3.95 wplaty paypal i po tygodniu czy cos kolo tego dostalem nowa. potem odeslalem stara (najtansza poczta). teraz na ich stronie trzeba zaplacic 24.99+3.95 i potem odeslac stara. Wtedy firma odda 24.99. Napisalem pisemko z prosba o pominiecie procedury zamrazania 24.99 na koncie. Czekam na odp.

#447 SaperSBC

SaperSBC
  • 11 postów

Napisano 07 września 2009 - 23:11

Mija rok od kiedy mam IS. Na początku było wszystko super! Folia dobrze się trzymała, świetnie chroniła przed zarysowaniami.
Pierwsze odpadły paski na ramce. Brud na krawędzi stawał się uciążliwy. Po kilku miesiącach zaczęły odklejać się rogi. I tak trzeba było przycinać i przycinać. Na chromowanej ramce widać że folia jest już żółta. Trochę słabo jak na 100pln.
W planach przejście na Gelaskins lub jakiś silikon ;)
aktualne zdjęcia:
1.
Dołączona grafika
2. widać brud pod folią
Dołączona grafika
3 .po 11 miesiącach używania zaczyna schodzić folia przy home_b
Dołączona grafika
4. i znowy brud pod żółtą folią ;)
Dołączona grafika

Na wyświetlaczu widać małą plamkę, to wtopiony popiół z grilla

#448 u2toofan

u2toofan
  • 41 postów

Napisano 05 października 2009 - 23:06

Witam. :) przekopałem się przez wszystkie posty danego tematu i trzeba przyznać, że jest to niesamowia skarbnica wiedzy... :) ale do rzeczy. Ja jestem właśnie w fazie ( ;) ) oczekiwania na "InvisibleSHIELD FRONT",czyli na ekran. :) Zamówienie złożylem 26 września, na ZAGG | invisibleSHIELD | iPhone, iPod Cases, Screen Protectors, Covers, Shields, Skins, Invisible Shield , a zostało wysłane 28 września, co pokazuje poniższy screen:

Dołączona grafika

dziś jest 6 październik, mija więc tydzień , więc lada dzień spodziewam się przesyłki, wybrałem przesyłkę za 6 dolarów. Aktualna cena InvisibleSHIELD FRONT to 14.99 $ plus przesyłka 6 dolarów ("no tracking"czylli nie ma opcji śledzenia) , więc wyszło 20.99 $, użyłem kodu (przy okazji podziękowania, ale nie pamiętam od kogo go wziąłem bo wpisywałem wszystkie po kolei, aż któryś zadziałał), więc zapłaciłem poprzez PAYPAL 17.99 $ co przy aktualnym kursie około 2.90 PLN daje około 53 złote, moim zdaniem cena przystępna i jeżeli dojdzie do mnie w ciągu dwóch tygodni będę zadowolony. Dostałem od ZAGG.COM maila o takiej treści:

ZAGG Order# EU1125631

Thank you for your purchase from ZAGG. For your order details, please see below.

Please retain this information for your future reference, including warranty issues.

You have ordered the following:

ZAGG Order #: EU1125631

1 Apple iPhone 3G/3GS (Front) 14.99.

Subtotal: 14.99
Tax: 0.00
Shipping: 6.00
Total: 17.99

Your Shipping Information:

Maciej M.XXXXXXXXXXX ( X pochodzą ode mnie :)
XXXXXXXXXXXXX
XXXXXXX, XXXXX
Poland

Your Billing Information:

Maciej M.XXXXXXXXXXX ( X pochodzą ode mnie :)
XXXXXXXXXXXXX
XXXXXXX, XXXXX
Poland

If you have any questions, please contact us by visiting ZAGG | Contact Us or calling us at 1-888-940-9663.

Thank you, again, for your order.

NIE DOSTAŁEM ŻADNYCH KODÓW ZNIŻKOWYCH. (nie wiem czy następuje to po rejestracji produktu ? wcześniej pisaliście, że dostaliście maila razem z kodami zniżkowymi ("DISCOUNT").
Pozostaje mi tylko czekać na przesyłkę i mieć nadzieję, że przyjdzie w miarę szybko bo to jest loteria i z tego co pisaliście wyżej nikt na cle nie powinien jej otwierać (gdyż jest to towar poniżej wartości gdzie obowiązuję cło i VAT) i jeżeli coś takiego zauważę to już mam taki charakter, że skończy się to u rzecznika praw konsumenta (i mniejsza o to, że chodzi o jakąś nie aż tak drogą rzecz) bo nie lubię jak ktoś grzebie w mojej własności nie mając do tego prawa, a że prawo ustalają sobie sami panowie celnicy...wszyscy o tym wiemy. No cóż pozostaje mieć nadzieję, że wszystko będzie ok.
Co do zamawiania na stronce ZAGG.COM , niektórzy pisali, że np. składali zamówienie klikali i pojawiał się biały ekran. Mam bardzo szybki net (6MB) i niestety , wniosek jest jeden, że serwery ZAGG.COM są do kitu i nie raz autentycznie nie da się wejść przez jakiś czas na ich stronę, bo się po prostu nie wczytuje (dziś także miałem z tym problem).

Na razie czekam na przesyłkę i dopiero potem umieszczę videorelację z montowania plus fotki makro. Muszę tylko jedną rzecz zauważyć, bo nie raz ludzi się pytają jak i gdzie pryskać spray. Przekopałem się przez różne filmiki na youtubie czy to stronce ZAGG.COM. Na oficjalnym filmiku jest wyraźnie pokazane, że koleś ściąga front, pryska kilka razy folie na stronie, którą bedzie przykładał do ekranu, po czym przykłada ją i palcami (oczywiście też spryskanymi) odpowiednio ją układa ale wierzchnia strona jest sucha co wydaje mi się wtedy łatwiej nią manewrować po ekranie, gdy już ją ładnie dopasuje, dopiero wtedy pryska ze dwa razy na ekran na której jest już odpowiednia ułożona folia i dopiero wtedy zabiera się za usuwanie nadmiaru płynu i pęcherzyków tą szpachelką.
Chodzi mi o to i myślę, że zadowoleni użytkownicy mnie poprą, że kluczem do tego żeby być zadowolonym z ochrony tej folii jest tylko i wyłącznie spokojna, idealna instalacja na urządzeniu.

Ja natomiast zamawiam tylko FRONT, gdyż jestem bardzo czuły na to jak mój telefon wygląda i po założeniu folii, moj iP3G wyląduje w bardzo przyjemny WAVE CASE firmy GRIFFIN (Griffin Technology: Wave for iPhone 3G - Stylish case with unique interlocking closure)

Dołączona grafika
kupionym na allegro za 57 złotych wraz z przesyłką. Wrzucę fotki oczywicie później, żeby zainteresowani ludzie mogli zobaczyć jak to się prezentuję. Dla mnie takie opakowanie ma tą zaletę, że na ekranie będę miał folie a WAVE będzie dobrze chronił tył i zasłaniał troszkę końcówki folii na ekranie, co mi gwarantuje długie i bezproblemowe użytkowanie iP. :) Tutaj oto można sobie zobaczyć jak prezentuje się ten WAVE CASE : YouTube - Griffin Wave Case for iPhone 3G Case Review. Ciekawe rozwiązanie to także SLIDER CASE (YouTube - Incase Slider iPhone 3G case review) firmy INCASE.COM ze zdejmowanym dołem, ale jest około dwa razy droższy od WAVE CASE GRIFFINA, ale czuję, że w niego także zainwestuje.

Pozdrawiam.

#449 CritiCalz

CritiCalz
  • 321 postów

Napisano 25 grudnia 2009 - 15:17

Witam. Mam IS na iPoda Toucha. Nakleiłem na tył póki co. I wszystko jest ładnie, pięknie tylko te rogi :/. Przy rogach są małe bąbelki, próbuje to wygładzić z 30 minut. Co robić? Może wsadzić iToucha do miski z ryżem (ryż wchłania wodę), lub po prostu zostawić go w cholerę i samo przejdzie ?

#450 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 grudnia 2009 - 19:06

Zostawic w cholere, samo zejdzie ;) Tez tak mialem i po 2-3 dniach zeszlo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych