Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Invisible Shield do iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
493 odpowiedzi w tym temacie

#401 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lutego 2009 - 20:19

Musiałeś źle przykleić. Dobrze przyklejona jest naprawdę trwała ;)

#402 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 21:27

Niestety niemialem okazji sledzic tematu od poczatku i niewiem czy bylo takie pytanie ale czy da sie jakos zmniejszyc te obecne ryski i dopiero pozneij kupilbym i nakleil folie ? :) No chyba ze juz as dostepne obudowy gdzies na allegro to bym kupil nowa obudowe i ta folie :D
Pozdrawiam!

---- Dodano 23-02-2009 o godzinie 21:32 ----
Aha bo zapomnialem jak to wyglada po zdjeciu folii ? Zostaja jakies slady tego spray czy wszystko gladko schodzi ? Przepraszam jesli powtarzam pytanie xD

Znalazlem takie aukcje
KOMPLETNA OBUDOWA APPLE IPHONE IPHON 3G FABRYKA ! (557010055) - Aukcje internetowe Allegro
Iphone 3G Invisible Shield ZAGG 3 G W-WA (557423724) - Aukcje internetowe Allegro

Szkoda tylko ze do iPoda touch niema nic takiego a tym bardziej obudowy nigdzie nieda sie kupic ;/ (1G)

#403 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 23 lutego 2009 - 21:44

Musiałeś źle przykleić. Dobrze przyklejona jest naprawdę trwała ;)

Wystarczy poczytać trochę ten temat i niestety wyjdzie na to, że to nie tylko mój problem...
Folia była naprawdę ładnie naklejona, a 3 miesiące zrobiły swoje.
Dodam, że używam iPhone bardzo często, intensywnie.

#404 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 22:20

Czyli jednak ta folia krotko sie trzyma ?

#405 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 24 lutego 2009 - 12:42

To, że folia zżółkła zauważyłem dopiero gdy ją ściągnąłem , na czarnym iP nie było tego widać.
Już nie używał IS, za drogie i brzydko wygląda, bród osadza się na końcach folii, jednak znakomicie chroni i nie jest śliska, iP na pewno nie wypadnie ci z ręki. Teraz używam GelaSkins i jeżeli będę zmieniał to tylko na inny wzór. ;)

mi odkleja sie i wyglada kiepsko - na 3G mam - a ile casu - od wejscia 3G do Ery. na naroznikach jak sa te waskie paski naklejane - przy wkladaniu do kieszeni sie tak robi - moze nie u wszystkich ale u mnie tak a musze przyznac ze nakleilem to calkiem porzadnie.

Zaczynam mieć pewne zastrzeżenia do IS.
Założłem ją w połowie grudnia, teraz mamy połowę lutego i w dwóch miejscach zaczyna mi się odklejać. Noszę iP w kieszeni, wymuję go kilkanaście-kilkadziesiąt razy dziennie więc brud, paprochy i inne takie zaczynają się wbijać pod krawędzie.
Nie bardzo podoba mi się perspektywa ciągłego przycinania IS w miejscach gdzie zacznie odstwać :|

IS miałem miesiąc i zaczynała się odrywać, a brud na krawędziach mnie powoli denerwował. Więc to raczej normalne. Więcej jej nie mam zamiaru zakładać, szczególnie, że od czterech miesięcy mam GelaSkins i nigdzie się nie odkleja a iPhone wygląda dużo ładniej niż z IS ;) .

To z kilku ostatnich stron. Więcej nie chciało mi się przeglądać.

Ja już jej na 100% nie kupię ponieważ uważam, że szkoda kasy.
Ale znajdzie się pewnie osoba, która ma ją w dobrym czy bardzo dobrym stanie od np 5 miesięcy...
Może kwestia tego, że iPhone'a z kieszeni wyciągam co kilkanaście minut.

#406 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 15:39

Calkiem mozliwe :) A czy te obudowy z allegro maja z tylu jakies numery seryjne wypisane ? Przeciez na kazdym iPhonie sa z tylu pod nazwa wszystkie numery i takie tam :D Albo na tych z aukcji niema nic albo sa wyciagniete z innych iPhonow.

#407 garrett

garrett
  • 29 postów

Napisano 03 marca 2009 - 18:41

dziwne, moja tarcza założona we wrześniu, trzyma się do tej pory rewelacyjnie... Niestety- w ostatni piątek, iphone scisnięty z drugim telefonem w kieszeni, dorobił się jednej, jedynej zmarszczki na tarczy. Czy po tylu tygodniach...jest jakakolwiek szansa na "zniknięcie" tej zmarszczki? Pocieranie szmatkę, długotrwałe...czy ta specjalną gumą nic nie dało:( Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?

#408 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 03 marca 2009 - 20:52

Samo zniknie po jakimś czasie. Przynajmniej ze świeżym IS tak to działa...

#409 wierzba_14

wierzba_14
  • 16 postów

Napisano 18 marca 2009 - 16:48

pytanko czy jest możliwość zapłaty przy odbiorze?

#410 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 05 kwietnia 2009 - 22:12

A czy ktos uzywa tego z czyms w styli tej nowej baterii MiLi ? Niebedzie zawadzalo jedno drugiemu ?

#411 subuk

subuk
  • 53 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 29 kwietnia 2009 - 05:37

Ja nie polecam Invisible Shield od Zagg`a. Mojego iPhone`a mam od miesiąca, folie nakleiłem bardzo starannie, jednak jak pisał jeden z moich przedpostowiczów ;) skórka na tylnej części urządzenia odkleja się na rogach, ściągnąłem i próbowałem umyć brud, który się naprzyklejał do odstających rogów, ale zszedł ze skóry klej i mogę ją sobie teraz przykleić ... wiecie gdzie :-D Przód ok, ale tył to wyrzucone pieniądze, chyba, że ktoś stawia iPhone`a na ołtarzyku a nie użytkuje go na co dzień :-P

#412 DMTcorp

DMTcorp
  • 1 postów

Napisano 04 maja 2009 - 18:58

Mam to samo co kolega wyżej. Po prostu bez sens kupować. To jeszcze dobrze, że kupiłem ją za 60zł od znajomego. Więcej już nie nabiorę się na te ich sztuczki.

#413 6600

6600
  • 39 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 21 maja 2009 - 22:18

memday09 - rabat na 50% do 27 maja

#414 BrinX

BrinX
  • 319 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 maja 2009 - 20:13

Ja nie polecam Invisible Shield od Zagg`a. Mojego iPhone`a mam od miesiąca, folie nakleiłem bardzo starannie, jednak jak pisał jeden z moich przedpostowiczów ;) skórka na tylnej części urządzenia odkleja się na rogach, ściągnąłem i próbowałem umyć brud, który się naprzyklejał do odstających rogów, ale zszedł ze skóry klej i mogę ją sobie teraz przykleić ... wiecie gdzie :-D
Przód ok, ale tył to wyrzucone pieniądze, chyba, że ktoś stawia iPhone`a na ołtarzyku a nie użytkuje go na co dzień :-P

Ja swoją miałem 3 miesiące i bez problemów. Nic się nie odlepiało itp. przód wymieniam jednak na antifingerprint SGP - ponoć eliminuje odciski paluchów :)

#415 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 23 maja 2009 - 20:45

a ja mialem pół roku - poodklejało się, napisalem reklamacje - wplacilem $5 i przyslali nową, inną, lepszą. odesłałem starą i jak mi sie poodklejają to za kolejne $5 przysla mi następną. w ten sposób moge nosic klucze w tej samej kieszeni co IP :-)

#416 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 30 maja 2009 - 11:57

Witam,
Może ktoś zapisać na e-mail kod rabatowy na 20%?
Mój e-mail:
Kontrahent@ymail.com
Dzięki!
PS rabat na 50% nie działa:/ probowallem zamówić, a swój ishield mam już prawie rok, jak coś się odlepialo na rogach to ofkrajalem:) i się super trzyma i dobrze wygląda, teraz chce nowa.
Pozdro

#417 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 czerwca 2009 - 14:48

Siemka wszystkim! Od wtorku jestem szczęśliwym posiadaczem iPhone 3G 8GB, natomiast od wczoraj jestem również posiadaczem folii Invisible Shield od Zagg (front + back). Narazie czekam zalecane 24h aż wszystko się "zlepi". Pierwsze wrażenie - folia na pewno jest wytrzymała i łatwo się ją zakłada. Naprawdę można ją po parę razy odklejać i przyklejać bez utraty "kleistosci", jednak ma ona pewien minus. Jest zbyt (lub za mało) precyzyjnie dopasowana do telefonu, co sprawia, że jej założenie trwa bardzo długo. A co do czasu oczekiwania, to czy muszą to być 24h, czy może być mniej? Bo już nie mogę się doczekać przetestowania jej na moim "cacku". :lol:

#418 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 13 czerwca 2009 - 15:33

oni pisza o 24h zeby nie ponosic odpowiedzialnosci za spalone mokre iphony. jesli nie nalałeś do środka za wiele tego plynu to po 2-3h jest suchy. trzeba tylko uwazac, zeby nie odlepic rogow (np noszac w kieszeni) przez pierwsze godziny, uzywac mozna. takie sa moje doswiadczenia.

#419 komrat

komrat
  • 77 postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 15:58

ale dla pewnosci na 24h lepiej odlozyc iphone zeby sie wszystko ladnie scalilo:)

#420 LaSkA

LaSkA
  • 302 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2009 - 13:15

ale dla pewnosci na 24h lepiej odlozyc iphone zeby sie wszystko ladnie scalilo:)

I najlepiej na ten czas wrzucić go w jakiegoś silikona do iPhona i dodatkowo pospinać gumkami rogi aby był większy nacisk:P

#421 komrat

komrat
  • 77 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 22:27

Teraz jest 30% przecena na iphona 3g/3gs.

#422 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 25 czerwca 2009 - 22:09

Czy Invisible Shield maskuje rysy z tyłu? Ofc chodzi mi o 3G :).

#423 dziudzia88

dziudzia88
  • 3 postów
  • SkądMielec

Napisano 30 czerwca 2009 - 10:17

Witam na poczatek chcialem sie przywitac z racje tego ze to moj pierwsz post :D

Czy Invisible Shield maskuje rysy z tyłu? Ofc chodzi mi o 3G :).

Tak te mniejsze jak i srednie rysy jak najbardziej maskuje. Ja osobiecie mam invisible shield na calym iPhone i jestem zadowolony, nie powiem zakladanie nie bylo tak proste (zeby nie przesadzic zakladalem tyl ponad 40 min, przod bajecznie prosty), iPhone nie byl porysowany wiec nie mowie na podstawie iPhone ze dobrze pokrywa rysy, ale mam tez HTC Fuze i byl mocno porysowany wyswietacz zalozylem invisible shield i nie widac zadnych rys.Dodam tez ze folia jest dosc elastyczna. Jak narazie jestem zadowolony z produktu i moge go polecic cierpliwm :-P

dodam ze kolega ostatnio mial swojego THC Touch Pro w pokrowcu na pasku, calego obklejonego invisible shield i podczas jazdy na motorze wypadl mu na ulice i folia bardzo dobrze ochronila obudowe

#424 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 02 lipca 2009 - 23:30

Prosze napisać jak jest ze sciaganiem tej folii z wyswietlacza. Czy odchodzi normalnie? Czy sa jakies slady po niej? Pozdrawiam

#425 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 02 lipca 2009 - 23:40

brak sladow

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych