Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[POKAŻ] Swoje autko czyli czar dwóch i czterech kółek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1266 odpowiedzi w tym temacie

#826 mariusznicpon

mariusznicpon
  • 149 postów
  • SkądElblag, Poland

Napisano 17 października 2010 - 10:48

Wydaje mi się że z Passatem CC wersją 170KM nie miał byś szans. Dane fabryczne w Volvo S40 150 KM przyśpieszenie do setki to 9,5s manual i 9,6s automat, w przypadku Passata CC przyśpieszenie do setki jest o sekundę mniejsze, manual 8,6s i automat 8,6. Więc albo to nie był diesel 170KM albo był kiepski kierowca. Mam passata cc z najsłabszym sinikiem diesla 140km w dsg i tu mam przyśpieszenie 9,8s do setki i może z taką wersją się ścigałeś. Załączam kilka fotek
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#827 illMG

illMG
  • 89 postów

Napisano 17 października 2010 - 10:54

to jest tylko moje zdanie, ale jak mozna sie podniecac tak marka volvo?! Pewnie nie narobie sobie tym postem przyjaciol, ale dla mnie Volvo jest na max. do dupy! wnetrze jest tandeta na maxa, a styl ich nie jest zbytnie fajny. Mialem mozliwosc sie przejechac Volvo, i nigdy w zyciu bym takie gowno nie kupil :D

#828 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 17 października 2010 - 11:04

Volvo jest na max. do dupy! wnetrze jest tandeta na maxa, a styl ich nie jest zbytnie fajny. Mialem mozliwosc sie przejechac Volvo, i nigdy w zyciu bym takie gowno nie kupil :D

Tandetne wnętrze w Volvo? Z ciekawości zapytam: jakim jechałeś? ;)
Wygląd i styl to subiektywne odczucie i jeżeli na jego podstawie oceniasz cały samochód to... :lol:

---------- Wpis dodano o 12:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:01 ----------

Załączam kilka fotek
]

piękny wóz ;)

dobrze, że drzwi wewnętrzne zostały zmienione a nie zapożyczone z "tradycyjnego" Passata, bo w tym drugim mi się bardzo nie podobają a w CC wyglądają porządnie i ładnie :)

Co do tych przyspieszeń od 0-100km/h to trzeba nabrać dystansu jeżeli chodzi o dane katalogowe, bo od przyspieszenia zwłaszcza od 0 do 100 zależy wiele czynników m.in umiejętności kierowcy, opony, podłoże itd...

#829 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 17 października 2010 - 11:10

A ja jestem ciekawy, dlaczego oni nazwali Passata "CC"? Przecież to oznacza Cabrio Coupe, prawda? A swoją drogą... w nowym Passacie nie podobają mi się tylne reflektory. Takie jajka... są za grzeczne do tego samochodu ;)

#830 mariusznicpon

mariusznicpon
  • 149 postów
  • SkądElblag, Poland

Napisano 17 października 2010 - 11:11

W przypadku Passata skrót CC oznacza Comfort Cupe.

#831 MR1

MR1
  • 118 postów

Napisano 17 października 2010 - 11:22

A jakie marki nie mają tandetnego wnętrza, jeżeli Volvo ma Oo ? Byłem długo fanem jedynych i słusznych samochodów, czyli Japończyków i BMW. Wszystko zmieniło się, aż pojeździłem V70, potem S60, a potem odwiedziłem salon Volvo, a po nim jeszcze tego samego dnia Hondę i Merca. To nie ma czego porównywać dla mnie :P Żadna marka japońska nie licząc Lexusa nie mogła dorównać jakością wykonania i wygodą do Volvo i żadna niemiecka nie licząc BMW(z Porsche styczności nie miałem). Pominę stylistykę, bo jest akurat dla mnie idealna, typowo szwedzka, minimalna, schludna i przemyślana. No chyba, że osądzasz Volvo na podstawie starego modelu S40, to faktycznie, szału nie było...tylko to było nie Volvo a Volvo-Mitsubishi-Renault robione w Holandii ;)

#832 illMG

illMG
  • 89 postów

Napisano 17 października 2010 - 11:31

A jakie marki nie mają tandetnego wnętrza, jeżeli Volvo ma Oo ?
Byłem długo fanem jedynych i słusznych samochodów, czyli Japończyków i BMW. Wszystko zmieniło się, aż pojeździłem V70, potem S60, a potem odwiedziłem salon Volvo, a po nim jeszcze tego samego dnia Hondę i Merca. To nie ma czego porównywać dla mnie :P
Żadna marka japońska nie licząc Lexusa nie mogła dorównać jakością wykonania i wygodą do Volvo i żadna niemiecka nie licząc BMW(z Porsche styczności nie miałem). Pominę stylistykę, bo jest akurat dla mnie idealna, typowo szwedzka, minimalna, schludna i przemyślana.
No chyba, że osądzasz Volvo na podstawie starego modelu S40, to faktycznie, szału nie było...tylko to było nie Volvo a Volvo-Mitsubishi-Renault robione w Holandii ;)

To jest tylko moje zdanie ;) Widzialem nowego S60 w srodku, obrzydliwe, takie typowe skandynawskie, po prostu mi sie to nie podoba, nie wiem nawet komu sie takie cos podoba :P
Jesli chodzi o wnetrze, to bardzo musze pochwalic marcedesa, dlugo jezdzilem C220 CDI, i musze powiedzec, wnetrze i samochod byly genialne. Audi ma piekne samochody, ale wnetrze tez mi sie nie podobaja, choc sam obecnie jezdze Audi A4 ;)
Kocham BMW, ich wnetrze bylo ok, ale teraz jak mialem mozliwosc przejechania sie nowa 530d to musze powiedzec ze juz mercedes nie moze dorownac mu :D Przepiekne wnetrze, styl swietny, spalanie genialne, i przyspieszenia tez genialne!!!! Ahhh, jesli chodzi o azjatow to fakt, Lexus jest swietny, jedyna marka ktora bym kupil jesli chodzi o azjatow ;)

A do Volvo nigdy nie mialem duzo sympatii, samochod mi sie zawsze kojarzyl z tandeta, i tak juz zostanie ;)

#833 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 17 października 2010 - 12:13

Audi jest ładne oprócz modelu Q5. A te "tandetne" Volvo wprowadziło chyba jako pierwsi tyle systemów bezpieczeństwa i ułatwiających jazdę (CitySafety). To jest moje zdanie.

#834 illMG

illMG
  • 89 postów

Napisano 17 października 2010 - 12:16

Audi jest ładne oprócz modelu Q5. A te "tandetne" Volvo wprowadziło chyba jako pierwsi tyle systemów bezpieczeństwa i ułatwiających jazdę (CitySafety). To jest moje zdanie.

Moze jest to super bezpieczny samochod, ale jesli chodzi o mnie, to ja mam tylko ESP i mi w zupelnosci wystarczy ;) Jak ktos nie umiem jezdzic to mu te najlepsze systemy nie pomoge. Ale masz racje, Volvo zawsze stawialo na bezpiecznosc, ale to jest jedyny co moze ich wyroznic ;)

#835 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 17 października 2010 - 12:20

Wydaje mi się że z Passatem CC wersją 170KM nie miał byś szans. Dane fabryczne w Volvo S40 150 KM przyśpieszenie do setki to 9,5s manual i 9,6s automat, w przypadku Passata CC przyśpieszenie do setki jest o sekundę mniejsze, manual 8,6s i automat 8,6. Więc albo to nie był diesel 170KM albo był kiepski kierowca. Mam passata cc z najsłabszym sinikiem diesla 140km w dsg i tu mam przyśpieszenie 9,8s do setki i może z taką wersją się ścigałeś.

bardzo fajna furka:)

ja obecnie się przymierzam do pierwszego samodzielnie zakupionego samochodu - po dwóch latach jeżdżenia starym samochodem ojca mam zamiar kupić Forda Focusa. Mam jedno ogłoszenie na oku i dziś jadę oglądać - Focus mkII 2005, 75tyś przebiegu, wersja goldfx, silnik 1,6ivct 115km za 26500zł:)

#836 piotrek7

piotrek7
  • 46 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 października 2010 - 12:25

BMW X5, tegoroczny model. Polecam każdemu.

#837 MR1

MR1
  • 118 postów

Napisano 17 października 2010 - 12:32

No i tutaj kwestia gustu. Volvo jest trochę jak Apple w świecie samochodów, schludne, minimalistyczne(jeżeli samochód może być taki) inne, a przede wszystkim praktyczne i na siłę nie udziwniane...no i dosyć spokojne. No ale bez przesady z tandetnościa, BMW 3 nowe na zdjęciach wygląda jakby wnętrze było ciosane siekierą i wyposażone było jak punto, ale z doświadczenia bym nie powiedział nic złego na BMW. ;) No ale co do prowadzenia, to prawda jest taka, że BMW i Lexus mają więcej żywiołowości niż Szwedzi, więc nie dziwie się, że w 530d Ci się podobało

#838 illMG

illMG
  • 89 postów

Napisano 17 października 2010 - 13:39

No i tutaj kwestia gustu. Volvo jest trochę jak Apple w świecie samochodów, schludne, minimalistyczne(jeżeli samochód może być taki) inne, a przede wszystkim praktyczne i na siłę nie udziwniane...no i dosyć spokojne. No ale bez przesady z tandetnościa, BMW 3 nowe na zdjęciach wygląda jakby wnętrze było ciosane siekierą i wyposażone było jak punto, ale z doświadczenia bym nie powiedział nic złego na BMW. ;) No ale co do prowadzenia, to prawda jest taka, że BMW i Lexus mają więcej żywiołowości niż Szwedzi, więc nie dziwie się, że w 530d Ci się podobało

Oczywiscie to tylko kwestia gustu ;) Ja tylko pisze o moich wrazeniach ;) Moi rodzice jezdza 525d ten ostatni model przed ta najnowsza 525d i musze powiedzec ze choc jest drewno, skora itd to mi sie wnetrze tak nie podoba, ale za to samochod jest sam w sobie piekny ;) BMW jest swietnie jezdzi, spalanie jak na taki samochod to jest cud!!!! W trasie moze spalic moze 6l/100km jak na maszyna 200 kona to na prawde malo. Nie mialem nigdy mozliwosci przejechania sie Lexusem, ale nie powiem, samochody maja przepiekne!

#839 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 października 2010 - 14:19

Ten passat jest mojego kumpla ojca,kolega na codzien nim nie jezdzi wiec mozliwe ze byla to kwestia wyczucia auta,ja mialem auto wyczute,wiec start byl plynny. Mozliwe ze przez to mialem taka przewage. Pozniej wrzuce zdjecia mojego auta,bo aktualnie sie myje,bo ladna pogoda wiec musi dzisiaj poblyszczec:) co do passata cc-mi bardzo przypadl do gustu,nie prowadzilem,ale z zewnatrz nie mam zadnych zastrzezen. A co do bmw 3- jak dla mnie najpiekniejsza bawarka. Moje nastepne auto to bedzie bmw 335d. Jestem poprostu zakochany w tym modelu. A kwestia srodka-to kwestia gustu. Moj ojciec ma Q7-kiedys uwazalem ze srodek ma przepiekny,dzisiaj juz nie robi to na mnie takiego wrazenia.

#840 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 17 października 2010 - 18:11

hmmm pasek cc swietne autko super mi sie nim jezdzilo :) jednak troche drogi ;) i dlatego padlo na scirocco ale kiedys chyba sie i tak skusze na cc 8-)

#841 mariusznicpon

mariusznicpon
  • 149 postów
  • SkądElblag, Poland

Napisano 17 października 2010 - 18:54

A oto wynik spalania jaki udało mi się ustalić na trasie Elbląg Gdańsk Dołączona grafika

#842 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 października 2010 - 19:33

outek, 2008 rok, ok.180km
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#843 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 17 października 2010 - 19:36

hehe, jabłuszko z tyłu musi być :D

#844 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 17 października 2010 - 19:48

'Scigalem'

a propos "scigania"...
Wczoraj na światłach stanęła koło mnie Suzuki Grand Vitara (3.2) z dumnym napisem V6 na klapie. Ja akurat jechałem moim "mieszczuchem" - Volvo C30 2.0d. Oczekiwanie na zielone światło trochę trwało, bo było dość duże skrzyżowanie. Gość w Suzuki ciągle puszczał delikatnie hamulec i podjeżdżał bliżej świateł (miał skrzynkę w automacie) aż w końcu znalazł się niemalże całym autem przede mną. Ruszył ostro i... na początku trochę odszedł... ale po wbiciu przeze mnie 2go i 3go biegu było już pozamiatane... - wygrałem (wow, super, nie? :D) Potem chyba ze wstydu tak mocno zwolnił, że nawet jak jechałem o 10kmh mniej niż można było to mnie nie doganiał...
Dodam, że byłem z kompletem pasażerów (3+1) a on sam...

Także jak widać nie zawsze duży silnik i duża moc wystarczy aby szybko się poruszać...

Sorki za OT ;)

#845 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 października 2010 - 19:59

Denerwują mnie takie zachowania zakompleksionych frajerów. Jak zobaczą jakiś lepszy wóz to muszą pokazać na światłach jakie to z nich cwaniaki. Dzisiaj jechałem z ojcem i facet w jakimś starym renault kombi wyprzedzał nas na skrzyżowaniu po dziurawym pasie z szynami tramwajowymi :D

#846 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 17 października 2010 - 20:00

Moja byla dziewczyna ma kuge, tylko ze w silniku 2.5T - bardzo fajne auto, silnik mistrz. Nie wiem jak 2.0 D sie sprawuje,ale moim zdaniem Kuga to jeden z najbardziej udanych fordow,a fanem tej marki nie jestem. Pozdrawiam

Jeszcze nim nie jeżdżę bo odbiór mam dopiero końcem października [jeszcze się produkuje] ale na weekend salon wypożycza mi swój testowy egzemplarz i nie jest źle. Demona prędkości nie potrzebuje a ten jak dla mnie dobrze się zbiera.
Wcześniej miałem S-Maxa i byłem zadowolony.

#847 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 października 2010 - 23:30

A oto wynik spalania jaki udało mi się ustalić na trasie Elbląg Gdańsk Dołączona grafika

gdybym ja u siebie mial takie spalanie to moje narzekania na outlandera odeszlyby w niepamiec,wybaczylbym mu wszystkie wady i niedociagniecia. Chociaz ostatnio trasa wroclaw-poznan poznan-wroclaw srednie spalanie 8 litrow (nigdy tak nisko nie zszedlem). Ale jak jezdzilem do dziewczyny do Gliwic spod domu pod jej dom mialem max 180km to caly bak (53litry) schodzil mi w ta i spowrotem (nie liczac jezdzenia na miejscu po Gliwicach)

#848 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 18 października 2010 - 00:09

Zastanawiam się ile z tych zdjęć faktycznie przedstawia prawdziwe samochody naszych forumowiczów, a ile to kopiuj/wlej z otomoto.pl itp :)

#849 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 334 postów

Napisano 18 października 2010 - 00:28

Dla mnie cały ten wątek jest śmiesznie niepotrzebny.

#850 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 października 2010 - 08:50

IMO lepiej przemianować wątek na coś w stylu "Ogólne rozmowy na temat samochodów/motoryzacji". Więcej gadana na temat silników czy spalania niż zdjęć... :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)