[POKAŻ] Swoje autko czyli czar dwóch i czterech kółek
Napisano 03 października 2010 - 19:41

Napisano 03 października 2010 - 19:56

Napisano 03 października 2010 - 21:09
Ja zamówiłem nową Skode Superb Combi jak dostarczą do salonu to pokaże kilka zdjęć.
Silnik 2.0 tdi i dsg wersja elegance.
Nie oparłem się waszym argumentom za Superbem
Piekny woz i swietna skrzynia dsg

2.0 140 czy 170 km?
Napisano 03 października 2010 - 22:26
Powiem tyle, nie pokażę, bo sprzedałem dzisiaj. Średnio się czuje z tym. Najgorzej, że będę bez samochodu, a to jak bez ręki...
Jaki samochód?
Napisano 04 października 2010 - 17:39

Napisano 04 października 2010 - 17:50

Napisano 04 października 2010 - 18:00

Napisano 04 października 2010 - 18:15

Napisano 04 października 2010 - 18:29
Dzisiaj zamówiłem XC60
W grudniu wstawię jakieś foto
strzelam... - D5

Napisano 04 października 2010 - 18:45

Napisano 04 października 2010 - 18:50

narazie seria tylko 160 ps ale po gwarnacji zrobie chipa na 200 ps

MobileMe Gallery
Napisano 04 października 2010 - 18:52
---------- Wpis dodano o 19:52 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:50 ----------
no to i ja sie pochwale
MobileMe Gallery
widzę, że wybrałeś mało rzucający się kolor

Napisano 04 października 2010 - 19:03
strzelam... - D5
?
Celnie

---------- Wpis dodano o 20:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:59 ----------
Myślałem też o Audi Q5, ale nie jest zbyt piękne, a Volvo ładniejsze i w summumie jest lepiej wyposażone (lecz i tak na standardowym wyposażeniu się nie zakończyło).
Napisano 04 października 2010 - 19:10
no to i ja sie pochwale
MobileMe Gallery
Autko PIĘKNE !
Scirocco to jest jeden z najbardziej udanych stylistycznie aut VW.
Napatrzeć się nie mogę i zazdroszę

Napisano 04 października 2010 - 19:17
Bo został zaprojektowany przez Waltera de'Silva, to on stoi za designem między innymi Alfy 147Autko PIĘKNE !
Scirocco to jest jeden z najbardziej udanych stylistycznie aut VW.
Napatrzeć się nie mogę i zazdroszę

Napisano 04 października 2010 - 20:44
Bar-trek 170 km. Drewno to nazwa nad wyrazPiekny woz i swietna skrzynia dsg
jedyne co mi sie nie podoba to drzwi wewnetrzne - sa poprostu byle jakie, ale skoro to wersja elegance to chyba ma wykonczenie w drewnie wiec nie jest zle.
2.0 140 czy 170 km?

Tanie nie jest ale dobrze wyposażone. Auto kosztowało bardzo dużo 4letni kredyt

Napisano 04 października 2010 - 23:38
piękny kolor, właśnie taki bym wybrał, gdybym kupował Scirocco : )no to i ja sie pochwale
MobileMe Gallery
a i jetta niczego sobie.. jaki tam masz silniczek?
Napisano 04 października 2010 - 23:54
Myślałem też o Audi Q5, ale nie jest zbyt piękne, a Volvo ładniejsze i w summumie jest lepiej wyposażone (lecz i tak na standardowym wyposażeniu się nie zakończyło).
szczerze? dobrze zrobiles ze nie wziales Audi. Moj ojciec ma Q7 i co chwile jest w serwisie,a to biksenon sie spali, a to czujniki parkowania,a to kamera cofania, teraz szyberdach (caly dach szkalny), co chwile cos sie dzieje.
Mialem niedawno volvo s40, 2.0tdi, 2010 rok, silnik zrobil na mnie niesamowite wrazenie, bardzo dynamiczny i cholernie ekonomiczny jak na moj styl jazdy. Przesiadajac sie spowrotem do mojego auta, odczuwam wrazenie jakbym mial 100 koni mniej,a mam o 40 wiecej niz w volvo.
Widze tez, ze jestes z Wrocławia - serwis audi we wrocławiu to totalna porazka,traktuja klienta jak smiecia, przy najwyzszych wariantach ubezpieczen ze wszystkimi bajerami,trzeba sie prosic o auto zastepcze albo trzeba za nie placic. Dla przykladu Ci powiem co proponowali mojemu ojcu na auto zastepcze kiedy co 2tygodnie palily mu sie biksenony,czujniki parkowania i kamera cofania - Nissan Micra (nie zebym mial cos do tego auta,ale troche ligowo inne auto). Mimo ze wyraznie ma napisane w umowie ze auto zastepcze musi dostac w podobnym przedziale cenowym lub 'lepsze'. Dlatego uwazam ze audi centrum wroclaw to totalna porazka i AUDI POLSKA powinno cos z tym zrobic. Podam jeszcze przyklad chociazby dlaczego - gdy moj ojciec mial zamiar kupic Q7 pojechal do audi i poprosil o katalog, zostal zmierzony z gory na dol i gosc mu powiedzial 'nie ma', ojciec pojechal do Motorpolu,bo oni tez sie zajmuja Audi i poweidzial ze zostal totalnie w audi olany i nawet nie chcieli mu dac katologu,gosc ktory zalatwial auto ojcu,zadzwonil do audi i spytal o katalog- jednak katologi byly. Dlatego ostatecznie skonfigurowal i kupil auto przez Motorpol. Ja audi we wroclawiu dla siebie napewno nie kupie ze wzgledu na obsluge i serwis. Zdecydowanym faworytem jest dla mnie BMW-nie zdarzysz wejsc i spojrzec na jakiekolwiek auto-odrazu ktos podchodzi,pyta sie co Cie interesuje,czy sie napijesz herbaty,kawy itd.. Dlatego nastepne auta to beda BMW, zarowno moje jak i chyba mojego ojca.
Pozdrawiam
Napisano 05 października 2010 - 07:06
Heh, fajne autko, nie mam przekonania do tego modelu.no to i ja sie pochwale
MobileMe Gallery
W Volvo, za fabrycznego chipa, bez utraty gwarancji, zawołali 10 tys. zł. Lepiej poczekać jeszcze rok i zrobić to za dużo taniej w profesjonalnej firmie, która się tym zajmuje.
P.S. Twoje autko było z Niemiec przywiezione, tak?
To, aż do grudnia masz czekać? Widzę, że dużo dodatków musiałeś wybraćDzisiaj zamówiłem XC60
W grudniu wstawię jakieś foto

A to wyjściowo w każdym ASO chcą, żeby płacić za zastępcze. Trzeba umieć rozmawiaćtrzeba sie prosic o auto zastepcze albo trzeba za nie placic.

Napisano 05 października 2010 - 10:01
Napisano 05 października 2010 - 13:31
Napisano 05 października 2010 - 13:43

Napisano 05 października 2010 - 14:42
MB W124
250 TD
1994 rok
i 385000 przebiegu ^^
Niestety automat :S
Spalanie przy jeździe do 120/h ok. 10.5 - 11 l.
Według GPSa wyciąga 205km/h, ale wtedy paliwo przepływa na zasadzie płynu do płukania ust.

W sumie jeżdżę tym samochodem od 4 roku życia (na kolanach u taty), od 7 roku życia sam (z tatą obok), a od dwóch lat już totalnie legalnie z prawkiem w ręku. Kocham ten samochód, zawsze jadąc nim myślę o tacie, którego już niestety nie ma, a tak mi się zawsze z tym samochodem kojarzył... Samochód genialny, wymieniane były tylko wycieraczki i audio, do wymiany pewnie pójdzie fotel kierowcy (rozerwany bok od wsiadania i wysiadania, jak to w tym modelu zawsze bywa) i to tyle. W środku nówka, na zewnątrz nówka, i na upartego dojeździ się z pewnością do 700 tysięcy.
Drugi samochód, osiemnastkowy prezent:
Chevrolet Corsica, 1990 rok, moim zdaniem najśliczniejszy (edit: z Corsic, a nie ze wszystkich samochodów).
Silnik 3.1 litra V6, manualna skrzynia ^^ 0-100 w około 6 s.
Przebieg? 20464 km (słownie: dwadzieścia tysięcy czterysta sześćdziesiąt cztery)

Odpalony raptem kilkanaście razy, ale ma swoje wady. Giga spalanie jak na taki samochód - wychodzi kolo 13 - 14 litrów przy jeździe do 120 km/h, licznik kończy się na 160 i po 3 naprawach dałem sobie spokój, i nie działa, prędkość wyświetla GPS. Poza tym nagrzewa się latem że nie idzie dotknąć kierownicy, a jedyną zaletą jest przyspieszenie i to jak ślicznie odpala zimą (choć z mercem nie ma problemów). No i przeczaderskie pasy mocowane na drzwiach, których nie trzeba odpinać przy wysiadaniu ^^ No ale zapowiada się na sprzedaż, ale to dopiero za kilka lat, gdy nabierze wartości.
Mój cel -> Merc CLS 350, najlepiej 2005 rocznik, w ludzkiej cenie i bezawaryjny. Samochód najlepiej mi odpowiadający - elegancki, dobrze wyposażony, a przy okazji szybki. Jeździłem różnymi samochodami w życiu (choć to na razie dopiero 2 lata z prawkiem) od prostej Toyoty Celici, przez mustanga po Gallardo, i CLS to połączenie sportu z praktycznością, i ludzkim spalaniem, czego nie spełnia żaden z samochodów którymi jeździłem, poza nim. Poza tym, słabość do Mercedesów, chyba po ojcu, który całe życie się nimi przemieszczał, poczynając od typowej sto dziewięćdziesiątki, przez e klasy kombi, zahaczając po drodze o trzy pagody, i właśnie CLS'a, przez swoje, niestety krótkie 59 lat.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych