Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[POKAŻ] Swoje autko czyli czar dwóch i czterech kółek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1266 odpowiedzi w tym temacie

#776 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 października 2010 - 19:41

Powiem tyle, nie pokażę, bo sprzedałem dzisiaj. Średnio się czuje z tym. Najgorzej, że będę bez samochodu, a to jak bez ręki... :(

#777 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 03 października 2010 - 19:56

Ja zamówiłem nową Skode Superb Combi jak dostarczą do salonu to pokaże kilka zdjęć. Silnik 2.0 tdi i dsg wersja elegance. Nie oparłem się waszym argumentom za Superbem :)

#778 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 03 października 2010 - 21:09

Ja zamówiłem nową Skode Superb Combi jak dostarczą do salonu to pokaże kilka zdjęć.
Silnik 2.0 tdi i dsg wersja elegance.
Nie oparłem się waszym argumentom za Superbem :)

Piekny woz i swietna skrzynia dsg ;) jedyne co mi sie nie podoba to drzwi wewnetrzne - sa poprostu byle jakie, ale skoro to wersja elegance to chyba ma wykonczenie w drewnie wiec nie jest zle.
2.0 140 czy 170 km?

#779 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 października 2010 - 22:26

Powiem tyle, nie pokażę, bo sprzedałem dzisiaj. Średnio się czuje z tym. Najgorzej, że będę bez samochodu, a to jak bez ręki... :(

Jaki samochód?

#780 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2010 - 15:00

Moja bella:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#781 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 04 października 2010 - 17:39

@up: zajebiste miejsce na docka :)! Jeździsz z tym, czy tylko tak do zdjęcia?

#782 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2010 - 17:50

Oczywiście, że jeżdżę z nim tak. Dock jest umocowany na sztywno do tej szufladki(która oczywiście normalnie się zamyka bez iPhone), jest on również podłączony do fabrycznego radia przez wejście aux, a dodatkowo w desce mam ukrytą ładowarkę USB ;). Idealny zestaw do navi i do słuchania muzyki z iPoda.

#783 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 04 października 2010 - 18:00

pomysłowe :)

#784 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 04 października 2010 - 18:15

Dzisiaj zamówiłem XC60 ;) W grudniu wstawię jakieś foto :)

#785 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 04 października 2010 - 18:29

strzelam... - D5 :P?

#786 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 października 2010 - 18:35

Jaki samochód?

Jeep Grand Cherokee 5,7 V8

Moja bella:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Zastanawiam się nad taką Alfą, tylko ~2007 r. 1.6 T. Spark i bananowe skóry w środku :)

#787 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2010 - 18:45

Bananowa skóra z Alfy GT jest już w planach :). Ja mam 2.0 TS 150bhp z sekwencyjną skrzynią Selespeed. Mi 147 po FL się mniej już podoba, ale też jest niczego sobie. Kupuj bez wahania, Alfy to cudowne samochody. Pamiętaj, że każdy prawdziwy fan motoryzacji przynajmniej raz w życiu musi mieć Alfę ;)

#788 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 04 października 2010 - 18:50

no to i ja sie pochwale :)
narazie seria tylko 160 ps ale po gwarnacji zrobie chipa na 200 ps :D
MobileMe Gallery

#789 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 04 października 2010 - 18:52

jedyny minus jest taki, że alfy tracą cholernie na wartości (minus dla osoby, która kupiła nówkę)...

---------- Wpis dodano o 19:52 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:50 ----------

MobileMe Gallery

widzę, że wybrałeś mało rzucający się kolor ;)

#790 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 04 października 2010 - 19:03

strzelam... - D5 :P?

Celnie :) W manualu, coś do automatu nie mogę się przekonać.

---------- Wpis dodano o 20:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:59 ----------

Myślałem też o Audi Q5, ale nie jest zbyt piękne, a Volvo ładniejsze i w summumie jest lepiej wyposażone (lecz i tak na standardowym wyposażeniu się nie zakończyło).

#791 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 04 października 2010 - 19:10

MobileMe Gallery

Autko PIĘKNE !
Scirocco to jest jeden z najbardziej udanych stylistycznie aut VW.
Napatrzeć się nie mogę i zazdroszę ;)

#792 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2010 - 19:17

Autko PIĘKNE !
Scirocco to jest jeden z najbardziej udanych stylistycznie aut VW.
Napatrzeć się nie mogę i zazdroszę ;)

Bo został zaprojektowany przez Waltera de'Silva, to on stoi za designem między innymi Alfy 147 ;)

#793 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 04 października 2010 - 20:44

Piekny woz i swietna skrzynia dsg ;) jedyne co mi sie nie podoba to drzwi wewnetrzne - sa poprostu byle jakie, ale skoro to wersja elegance to chyba ma wykonczenie w drewnie wiec nie jest zle.
2.0 140 czy 170 km?

Bar-trek 170 km. Drewno to nazwa nad wyraz ;) ale auto świetne. Dzięki za poradę :)
Tanie nie jest ale dobrze wyposażone. Auto kosztowało bardzo dużo 4letni kredyt :D

#794 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 października 2010 - 23:38

MobileMe Gallery

piękny kolor, właśnie taki bym wybrał, gdybym kupował Scirocco : )
a i jetta niczego sobie.. jaki tam masz silniczek?

#795 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 października 2010 - 23:54

Myślałem też o Audi Q5, ale nie jest zbyt piękne, a Volvo ładniejsze i w summumie jest lepiej wyposażone (lecz i tak na standardowym wyposażeniu się nie zakończyło).

szczerze? dobrze zrobiles ze nie wziales Audi. Moj ojciec ma Q7 i co chwile jest w serwisie,a to biksenon sie spali, a to czujniki parkowania,a to kamera cofania, teraz szyberdach (caly dach szkalny), co chwile cos sie dzieje.
Mialem niedawno volvo s40, 2.0tdi, 2010 rok, silnik zrobil na mnie niesamowite wrazenie, bardzo dynamiczny i cholernie ekonomiczny jak na moj styl jazdy. Przesiadajac sie spowrotem do mojego auta, odczuwam wrazenie jakbym mial 100 koni mniej,a mam o 40 wiecej niz w volvo.
Widze tez, ze jestes z Wrocławia - serwis audi we wrocławiu to totalna porazka,traktuja klienta jak smiecia, przy najwyzszych wariantach ubezpieczen ze wszystkimi bajerami,trzeba sie prosic o auto zastepcze albo trzeba za nie placic. Dla przykladu Ci powiem co proponowali mojemu ojcu na auto zastepcze kiedy co 2tygodnie palily mu sie biksenony,czujniki parkowania i kamera cofania - Nissan Micra (nie zebym mial cos do tego auta,ale troche ligowo inne auto). Mimo ze wyraznie ma napisane w umowie ze auto zastepcze musi dostac w podobnym przedziale cenowym lub 'lepsze'. Dlatego uwazam ze audi centrum wroclaw to totalna porazka i AUDI POLSKA powinno cos z tym zrobic. Podam jeszcze przyklad chociazby dlaczego - gdy moj ojciec mial zamiar kupic Q7 pojechal do audi i poprosil o katalog, zostal zmierzony z gory na dol i gosc mu powiedzial 'nie ma', ojciec pojechal do Motorpolu,bo oni tez sie zajmuja Audi i poweidzial ze zostal totalnie w audi olany i nawet nie chcieli mu dac katologu,gosc ktory zalatwial auto ojcu,zadzwonil do audi i spytal o katalog- jednak katologi byly. Dlatego ostatecznie skonfigurowal i kupil auto przez Motorpol. Ja audi we wroclawiu dla siebie napewno nie kupie ze wzgledu na obsluge i serwis. Zdecydowanym faworytem jest dla mnie BMW-nie zdarzysz wejsc i spojrzec na jakiekolwiek auto-odrazu ktos podchodzi,pyta sie co Cie interesuje,czy sie napijesz herbaty,kawy itd.. Dlatego nastepne auta to beda BMW, zarowno moje jak i chyba mojego ojca.
Pozdrawiam

#796 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 października 2010 - 07:06

MobileMe Gallery

Heh, fajne autko, nie mam przekonania do tego modelu.
W Volvo, za fabrycznego chipa, bez utraty gwarancji, zawołali 10 tys. zł. Lepiej poczekać jeszcze rok i zrobić to za dużo taniej w profesjonalnej firmie, która się tym zajmuje.
P.S. Twoje autko było z Niemiec przywiezione, tak?

To, aż do grudnia masz czekać? Widzę, że dużo dodatków musiałeś wybrać :)

trzeba sie prosic o auto zastepcze albo trzeba za nie placic.

A to wyjściowo w każdym ASO chcą, żeby płacić za zastępcze. Trzeba umieć rozmawiać :) W Volvo dają S40.

#797 ciekawa1

ciekawa1
  • 4 postów
  • Skądwrocek

Napisano 05 października 2010 - 10:01

ja jak moge sie pochwalic i dolaczyc do tematu uwielbiam duze auta a ze jestem mala kobieta to mi to bardzo pasi wlasnie taka wielkosc. moje cztery kola to voyager 3.8 town&country limited i dodge ram 3500 5883cm3 diesel.

#798 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 05 października 2010 - 13:31

Chciałem się załapać na homologacje.

#799 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 05 października 2010 - 13:43

dzieki panowie :) silniczek 1,4 tsi 160 ps 240 nm od 1500 do 4500 :) minimalne spalanie 5,9 :D jetta ma 1,6 mpi z lpg :) tanio sie jezdzi ;) misiekgruby autko kupione w pl salonie :) pewnie cie naklejka zmylila - czesto latam do DE i musialem sobie kupic :)

#800 Two4Player

Two4Player
  • 315 postów
  • SkądZe Szwecji, ale aktualnie to Polska

Napisano 05 października 2010 - 14:42

A oto moje kochanie:
MB W124
250 TD
1994 rok
i 385000 przebiegu ^^
Niestety automat :S
Spalanie przy jeździe do 120/h ok. 10.5 - 11 l.
Według GPSa wyciąga 205km/h, ale wtedy paliwo przepływa na zasadzie płynu do płukania ust.
Dołączona grafika
W sumie jeżdżę tym samochodem od 4 roku życia (na kolanach u taty), od 7 roku życia sam (z tatą obok), a od dwóch lat już totalnie legalnie z prawkiem w ręku. Kocham ten samochód, zawsze jadąc nim myślę o tacie, którego już niestety nie ma, a tak mi się zawsze z tym samochodem kojarzył... Samochód genialny, wymieniane były tylko wycieraczki i audio, do wymiany pewnie pójdzie fotel kierowcy (rozerwany bok od wsiadania i wysiadania, jak to w tym modelu zawsze bywa) i to tyle. W środku nówka, na zewnątrz nówka, i na upartego dojeździ się z pewnością do 700 tysięcy.

Drugi samochód, osiemnastkowy prezent:
Chevrolet Corsica, 1990 rok, moim zdaniem najśliczniejszy (edit: z Corsic, a nie ze wszystkich samochodów).
Silnik 3.1 litra V6, manualna skrzynia ^^ 0-100 w około 6 s.
Przebieg? 20464 km (słownie: dwadzieścia tysięcy czterysta sześćdziesiąt cztery)
Dołączona grafika
Odpalony raptem kilkanaście razy, ale ma swoje wady. Giga spalanie jak na taki samochód - wychodzi kolo 13 - 14 litrów przy jeździe do 120 km/h, licznik kończy się na 160 i po 3 naprawach dałem sobie spokój, i nie działa, prędkość wyświetla GPS. Poza tym nagrzewa się latem że nie idzie dotknąć kierownicy, a jedyną zaletą jest przyspieszenie i to jak ślicznie odpala zimą (choć z mercem nie ma problemów). No i przeczaderskie pasy mocowane na drzwiach, których nie trzeba odpinać przy wysiadaniu ^^ No ale zapowiada się na sprzedaż, ale to dopiero za kilka lat, gdy nabierze wartości.

Mój cel -> Merc CLS 350, najlepiej 2005 rocznik, w ludzkiej cenie i bezawaryjny. Samochód najlepiej mi odpowiadający - elegancki, dobrze wyposażony, a przy okazji szybki. Jeździłem różnymi samochodami w życiu (choć to na razie dopiero 2 lata z prawkiem) od prostej Toyoty Celici, przez mustanga po Gallardo, i CLS to połączenie sportu z praktycznością, i ludzkim spalaniem, czego nie spełnia żaden z samochodów którymi jeździłem, poza nim. Poza tym, słabość do Mercedesów, chyba po ojcu, który całe życie się nimi przemieszczał, poczynając od typowej sto dziewięćdziesiątki, przez e klasy kombi, zahaczając po drodze o trzy pagody, i właśnie CLS'a, przez swoje, niestety krótkie 59 lat.

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)