Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[POKAŻ] Swoje autko czyli czar dwóch i czterech kółek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1266 odpowiedzi w tym temacie

#726 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 07 czerwca 2010 - 15:18

A to może udzielasz się na forum Volvo? Może mieliśmy się okazję poznać a nawet o tym nie wiemy. ;) Kolor jest rewelacyjny. W słoneczny dzień nie ma piękniejszego lakieru od tego. :) Ale czarny również jest ciekawy. :)

Co do prezencji. Na serio! Często słyszę miłe słowo od obcych. Albo zachwalają cały samochód, albo właśnie kolor nadwozia. :) Dla dzieci najważniejsze są u mnie wycieraczki na reflektorach. :D

Nie, tylko na MyApple się udzielam :) W każdym razie pozdrawiam.

#727 iFilip

iFilip
  • 791 postów
  • SkądGarwolin

Napisano 07 czerwca 2010 - 16:24

Co to jest? VOLVO C70 2.3 T5 (HPT) 240 KM...
Minus? Napęd na przednią oś i spalanie...

Tak jeszcze z ciekawości zapytam. Jakie ciśnienie wytwarza turbina?

#728 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 16:44

zawsze chciałem mieć jasne wnętrze :) :

ale brudzi sie niemiłosiernie ;)

na materiałowym może trochę tak, ale na skórce przy odpowiedniej pielęgnacji bez problemu można utrzymać czystość :)

#729 zefiros

zefiros
  • 15 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 17:24

juz wspolnie rok ;)
Civic 1,8 TypeS

[url]http://desmond.yfrog.com/Himg63/scaled.php?tn=0&server=63&filename=dsc01485copy.jpg&xsize=640&ysize=640[/url]

pozdrawiam!
choc coraz czesciej jak stoje w korku mysle o come back na motocykl ;)

#730 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 czerwca 2010 - 23:04

pozdrawiam!
choc coraz czesciej jak stoje w korku mysle o come back na motocykl ;)

albo skuter (100/125 ccm3) :D

#731 pgaik

pgaik
  • 4 postów

Napisano 09 czerwca 2010 - 13:33

a to moja maszynka :)
Dołączona grafika

i druga
Dołączona grafika

#732 laza

laza
  • 192 postów
  • SkądGniezno/Poznań

Napisano 09 czerwca 2010 - 19:19

Dołączona grafika

a to moje... dwa kółka!

#733 Gryniu

Gryniu
  • 207 postów
  • SkądChojnice / Gdańsk

Napisano 09 czerwca 2010 - 21:37

Dołączona grafika

Mmmmm MB W203. Przed liftem czy po? Jaki silniczek?
Ładne felgi , pięknie się prezentuje na nich.
Ja w swoim szykuję się do wymiany zwykłego Audio 10 na chyba jakieś 2DINowe radyjko.

#734 pgaik

pgaik
  • 4 postów

Napisano 10 czerwca 2010 - 23:28

po lifcie silniczek 2700 automat pozdrawiam :)

#735 Thomaszek

Thomaszek
  • 220 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 11 czerwca 2010 - 13:02

No fakt, ładny samochód (choć jakby to powiedziała moja luba "karawan").

A te felgi w nim to nie z Allegro, prawda? Bo jeśli to są te co myślę to wyglądają ekstra, ale nic poza tym niestety.

Ja póki co:
Dołączona grafika

#736 Gryniu

Gryniu
  • 207 postów
  • SkądChojnice / Gdańsk

Napisano 12 czerwca 2010 - 00:32

Czemu akurat karawan? MB "190" to bardzo dobre samochody. Wcześniej jeździłem nawet takim : 2.0 benz '88. Jedyny minus - spalanie :(

#737 Thomaszek

Thomaszek
  • 220 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 13 czerwca 2010 - 01:49

Czarne kombi jakoś tak jej się kojarzy ;) Mi się bardzo podoba. Szczególnie to, że tył w nim opada bardzo gładko i nie jest to typowy kombiak z wyglądu - ma trochę wygładzony tył przez co jest bardzo elegancki. A co do tego, że jeździłeś 190tką - mam nadzieję, że ja też na nie nie przestanę. W chwili obecnej jest na sprzedaż, bo szukam innego samochodu ;).

#738 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 28 czerwca 2010 - 23:39

ja po roku spedzonym z 330Ci- Czarnula- znana w PL-
Dołączona grafika
ustatkowalem sie tzn zalozylem rodzine i kupilem ekonomicznego sedana e90 320d-
zadbalem o dobre wyposazenie- sportowe fotele, Parktronic, Navi, pol-skory, Xenon, no i "19
fajne auto- ale planuje zrobic prawko na motor i nowym nabytkiem bedzie Suzuki Bandit
Dołączona grafika

#739 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 czerwca 2010 - 11:26

@up, zarąbiaszcze ; )

#740 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 01 września 2010 - 10:02

coż, nie są to może 4 kółka, ale bez wątpienia moje ulubione dwa:)
http://cl.ly/7d3c3ea...10afea9/content
http://cl.ly/477cbeb...06c6fd3/content
http://cl.ly/7ce47c9...313e408/content

#741 heiden

heiden
  • 72 postów

Napisano 01 września 2010 - 13:00

Wcześniej śmigałem (jak zresztą dużo osób tutaj) jednośladem, a mianowicie Aprilia SR 150. Ponad rok temu przesiadłem się jednak na samochód. Wygoda wygrała z zamiłowaniem do skuterów :)

A więc: moja skromna Cordoba 1.4 TDI 2005. Dosłownie "wącha" paliwo ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#742 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 września 2010 - 17:38

moj outek,2008 rok, zdjecie z maja
Dołączona grafika

aktualne zdjecie:
Dołączona grafika

raczej uznane za szkode calkowita,wiec teraz czaje sie na tą:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#743 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 03 września 2010 - 22:04

i dobrze, outlander ssie, myślałem, że to porządne auto, ale jednak za 100 tysi nie ma co szukać SUVa :( na szczęście jest u taty w firmie i używamy go od czasu do czasu- na delgacje. Ma mały przebieg-60.000 km. jest używany tylko przez mojego tatę albo mnie a już ma spalone sprzęgło i zniszczone tarcze hamulcowe, które to w dodatku się przegrzewają na autostradzie-gdzie jest w dużej mierze używany. Nienawidzę w nim pozycji za kierownicą- podobnie siedzę w nim jak w ursusie 330 którym to miałem okazję się przejechać kilka razy. Zimą zamarza na szybie mżawka na autostradzie i co chwilę trzeba pryskać spryskiwaczem, który to zcierany wycieraczkami przelewa się na boczne szyby uniemożliwiając korzystanie z lusterek. Skrzynia biegów chodzi ciężko i nie wytrzymuje eksploatacji w tak ciężkim samochodzie. Na pochwałę zasługuje silnik! Jest to stara kanstrukcja Volkswagena na pompowtryskiwaczach z turbiną (mówię o 2.0 DID), zapewnia przeciętną dynamikę, jednak wystarcza do miasta, swoje atuty ukazuje na autostradzie gdzie można wypróbować duży moment obrotowy (który to pali sprzęgło w mieście). Cieszy także niewielkie spalanie na średnim poziomie 7.4l/100km Na pochwałę zasługuje sprzęt audio sygnowany marką Rockwort Fosgate- daje czadu, można robić umcu umcu jak nażelowani chłoptasie w BMW :) Przydatny jest 3-ci rząd siedzeń oraz elektryczne składanie siedzeń tylnych, które w dodatku regulowane co cieszy pasażerów, bo kosztem miejsca w bagażniku mogą zyskać miejsce na nogi którego jest dużo!! Mam 186 cm wzrostu i z tyłu mogę wyprostować nogi wkładając je pod fotel kierowcy! Niestety tego luksusu nie doświadczy pasażer prawej części kanapy, ponieważ pod fotelem pasażera znajduje się wzmacniacz sprzętu audio, który to z racji swojego umieszczenia jest wyjątkowo narażony na zalanie wodą z butów pasażera siedzącego na kanapie. G**no wart jest też napęd na 4 koła, bo z jakichś przyczyn przy próbie wykopania się z np. śniegu pali się sprzęgło, a ESP skutecznie uniemożliwia nam poślizg kół który jest w takiej sytuacji niezbędzny... Pomocne okazuje się wyłączenie tegoż układu za pomocą dobrze ukrytego czarnego przycisku gdzieś na dole po lewej od kierownicy. Niestety nie jest to takie oczywiste dla wielu kierowców. To chyba tyle, jak coś mi się przypomni to dopiszę.

#744 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 września 2010 - 23:11

i dobrze, outlander ssie, myślałem, że to porządne auto, ale jednak za 100 tysi nie ma co szukać SUVa :(
na szczęście jest u taty w firmie i używamy go od czasu do czasu- na delgacje. Ma mały przebieg-60.000 km. jest używany tylko przez mojego tatę albo mnie a już ma spalone sprzęgło i zniszczone tarcze hamulcowe, które to w dodatku się przegrzewają na autostradzie-gdzie jest w dużej mierze używany. Nienawidzę w nim pozycji za kierownicą- podobnie siedzę w nim jak w ursusie 330 którym to miałem okazję się przejechać kilka razy. Zimą zamarza na szybie mżawka na autostradzie i co chwilę trzeba pryskać spryskiwaczem, który to zcierany wycieraczkami przelewa się na boczne szyby uniemożliwiając korzystanie z lusterek. Skrzynia biegów chodzi ciężko i nie wytrzymuje eksploatacji w tak ciężkim samochodzie. Na pochwałę zasługuje silnik! Jest to stara kanstrukcja Volkswagena na pompowtryskiwaczach z turbiną (mówię o 2.0 DID), zapewnia przeciętną dynamikę, jednak wystarcza do miasta, swoje atuty ukazuje na autostradzie gdzie można wypróbować duży moment obrotowy (który to pali sprzęgło w mieście). Cieszy także niewielkie spalanie na średnim poziomie 7.4l/100km Na pochwałę zasługuje sprzęt audio sygnowany marką Rockwort Fosgate- daje czadu, można robić umcu umcu jak nażelowani chłoptasie w BMW :) Przydatny jest 3-ci rząd siedzeń oraz elektryczne składanie siedzeń tylnych, które w dodatku regulowane co cieszy pasażerów, bo kosztem miejsca w bagażniku mogą zyskać miejsce na nogi którego jest dużo!! Mam 186 cm wzrostu i z tyłu mogę wyprostować nogi wkładając je pod fotel kierowcy! Niestety tego luksusu nie doświadczy pasażer prawej części kanapy, ponieważ pod fotelem pasażera znajduje się wzmacniacz sprzętu audio, który to z racji swojego umieszczenia jest wyjątkowo narażony na zalanie wodą z butów pasażera siedzącego na kanapie. G**no wart jest też napęd na 4 koła, bo z jakichś przyczyn przy próbie wykopania się z np. śniegu pali się sprzęgło, a ESP skutecznie uniemożliwia nam poślizg kół który jest w takiej sytuacji niezbędzny... Pomocne okazuje się wyłączenie tegoż układu za pomocą dobrze ukrytego czarnego przycisku gdzieś na dole po lewej od kierownicy. Niestety nie jest to takie oczywiste dla wielu kierowców. To chyba tyle, jak coś mi się przypomni to dopiszę.

idealniej opisac sie tego auta nie da, mam je od nowosci i najechane 70tys km, jednak spalania na poziomie 7,4l/100km nigdy nie widzialem, duzo pali na autostradzie, dla mnie 3 rzad siedzen to nieporozumienie i nie powinno tego tam byc. Palace sprzeglo w zaspach snieznych to prawda, jednak na miescie nie zdarzylo mi sie palic sprzegla. Co do ESP - po ponad roku jezdzenia autem dowiedzialem sie ze mozna ten cudowny system wylaczyc, a odkrylem to podczas gigantycznego korku i z nudow wszystko wciskalem tam po lewej stronie w ukrytym miejscu i trzymac trzeba ok 5sekund zeby sie esp wylaczylo. Pozycja za kierownica jak dla mnie jest wygodna,wszystko zalezy jak ustawisz kierownice,wysokosc fotela i oparcie,ja mam wygodnie ustawione i nie czuje sie jak w tirze. Sprzet audio mnie zaskoczyl jednak brak wejscia aux to kompletna paranoja. Mam nadzieje ze przesiade sie do bmw a outlander pojdzie do zyda.
Pozdro

p.s. hamulec reczny - tez nie wiem po co on tam jest skoro podczas jazdy zaciagniecie go powoduje tylko pisk linki,a nie blokowanie tylnych kół ^^ juz lepiej w tym aucie sprawdzilby sie przycisk "P" jak w passatach.

#745 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 04 września 2010 - 02:05

Wejście do AUX jest tam gdzie środkowy pasażer tylnej kanapy trzyma nogi, przy podłodze :)

---------- Wpis dodano o 03:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 03:04 ----------

P.S aby włączyć wejście AUX należy przytrzymać kilka sekund przycisk CD :)

#746 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 września 2010 - 09:53

Uwierz mi ze ja nie mam wejscia aux mimo praktycznie 'najbogatszej' wersji:)

#747 Ciastuss

Ciastuss
  • 81 postów
  • SkądSkierniewice

Napisano 04 września 2010 - 14:15

musisz mieć to nawet u nas na firmie w podstawowym colcie jest AUX w lancerze wersja bez audio rockforda też mamy , a co do BMW znajomy ma tylko cabrio z brązową skórą dokładnie to jest chyba 335 super auto !

#748 malynowsky

malynowsky
  • 706 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 września 2010 - 16:41

ale colta macie pewnie po 2008 roku, ja w styczniu 2008 odebralem outlandera z salonu a wtedy jeszcze nie robili aux. Chcialem nawet 'dorobic' to nie da rady, lipa na maxa. ja wlasnie chce 335, niesamowite auto moim zdaniem;)

#749 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 04 września 2010 - 18:54

Ta bejca z tym silnikiem to będzie ogień! :D

#750 Ciastuss

Ciastuss
  • 81 postów
  • SkądSkierniewice

Napisano 05 września 2010 - 00:21

no tak jest z 09, a bmka cudo przyśpieszenie jest kozackie zresztą dźwięk też niczego sobie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych