Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[POKAŻ] Swoje autko czyli czar dwóch i czterech kółek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1266 odpowiedzi w tym temacie

#576 Darrarski

Darrarski
  • 469 postów
  • SkądWarszawa / Piastów

Napisano 16 października 2009 - 23:50

MB W201 190D 1987, automatyczna skrzynia, jasna tapicerka, podłokietnik - wszystko czego mi potrzeba w Warszawskich korkach :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Aż trudno w to uwierzyć, ale przez tyle lat nie miał żadnej przygody blacharsko-lakierniczej. Jedyne odstępstwo od oryginału to zawieszenie w wersji SportLine. Reszta w normalnej eksploatacji działa i nie chce się popsuć, a lata lecą.

P.S.: Szuka nowego właściciela, który będzie o niego dbał równie jak poprzedni (info na PW lub mailem)

#577 Fada_Maka

Fada_Maka
  • 2 postów
  • SkądŁorso, Pi El

Napisano 17 października 2009 - 01:39

Ok to ja się dołączę. Co prawda jeszcze nie mam swoich czterech kółek, ale wiem że już na wiosnę będę szczęśliwym posiadaczem samochodu w którym bezgranicznie się zakochałem - Saab 93 - 2000 r.

Dokładnie taki sam model w takim samym kolorze :)

Dołączona grafika

To Vigggen kogoś z saabklubu, bo nie widzę nalepek klubowych? Ja od dawna poluję na właśnie czarnego 3d Viggena z małym przebiegiem i za rozsądną cenę. Jak narazię jeżdżę NG 900 z 94 z turbiną zmienioną na Mitsubishi TD04 ale nie zaupdatowałem ECU więc moc jest raczej stockowa. Takiego Viggena można sprowadzić ze stanów za jakieś kilkanaście tysięcy $$ ale przerażają mnie te wszystkie konieczne zabiegi.

#578 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 17 października 2009 - 07:51

TTomekk=14 lat! :) model do składania VW będzie tańszy.
Minichamps - VOLKSWAGEN POLO 2005 RED L.E. 1536 PCS : sklep motofanshop.com rocznik 2005 pana satysfakcjonuje?

Albo w AppStore jest gra vw scirocco za free ;)

#579 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 października 2009 - 08:26

Pij mleko , bedziesz wielki. Zapomnieliscie dodac , ze oprocz nauki , szkolen i ogolnie inwestycji w samego siebie , trzeba miec takze troche szczescia i byc w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu. Wyzsze wyksztalcenie , 5 kursow , znajomosc 5 jezykow nie gwarantuje wysokich zarobkow - przybliza o krok. Jak nie ukradniesz pierwszego miliona , to sie nie dorobisz w tym kraju - w tym powiedzonku cos jest..... Warto zwrocic uwage , kto sie lansuje w autach typu Porshe , Mercedes SLK itp Jak mlody koles majacy 20-25 lat , to nie uwierze ze zarobil na te auto uczciwa praca bez zadnego przewalu ;] Nie liczac opcji , ze pozyczyl tata. Jak stary pan po 50 , to doslownie jeb**l cale zycie i teraz ma. Majac swoja firme mozna miec auto w leasingu i posiadanie takiego auta na firme juz nie jest ogromnym wyczynem. Ale fakt jest jeden , robiac w urzedzie czy jako spawacz nie bedziesz mial takiego auta ;) Chyba , ze bedziesz kawalerem , mieszkal z rodzicami cale zycie.Wtedy zalezy jakie kto ma priorytety w zyciu. ;-)

#580 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 17 października 2009 - 08:38

@b.milewski, tygrysio, Lucek1985. Dzięki za rady :) Może z tym może z tym wyższym wykształceniem przesadziłeś Lucek ;) Ja w nauce orłem nie jestem. Nawet nie wiem co będzie dla mnie dobrym wyborem po gimnazjum... gdzie się udać aby nie żałować... Jeszcze raz dziękuję za rady, ale chyba koniec tego OT :)

#581 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 października 2009 - 08:47

Jeszcze rada - dzisiaj wyzsze nie jest zadnym osiagnieciem ani gwarancja pracy - nie mowiac o dobrej pracy za dobre wynagrodzenie.Matura tez nie jest wymagajacym testem Twojej wiedzy w dzisiejszych czasach. Jak masz 1500zl na pol roku to studiujesz zaocznie i przy niskim nakladzie pracy masz wyzsze - widze po kumplach ,ktorzy chyba sie nie ucza , bo ciagle cos robia nie zwiazanego z nauka :D Wybor zawodu to chyba podstawa i ogolnie doksztalcanie sie w innych dziedzinach.Musisz byc dzisiaj obrotny i byc przygotowany na zmiane pracy i zawodu. Rade UCZ SIE , przyjmij z przymruzeniem oka , bo jak skonczysz botanike , to nadal na takie auto nie bedziesz mial ;)

#582 miqs99

miqs99
  • 88 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 października 2009 - 09:13

Rade UCZ SIE , przyjmij z przymruzeniem oka , bo jak skonczysz botanike , to nadal na takie auto nie bedziesz mial

Podobnie nic ci nie dadzą te wszystkie politologie i inne bzdety dla papierka, bo o ile jeszcze parę lat na tym się pociągnie to niestety. Ktoś pokaże lepszy papier i nikt nie będzie miał skrupułów aby zwolnić słabszego pracownika.

Pamiętajmy też, że: "to ci mózgu nie da jak się mózgu nie ma'' więc po prostu trzeba cały czas myśleć co by tu zrobić, żeby jak najlepiej się ustawiać w życiu.

#583 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 października 2009 - 09:30

Fajna sprawa , to wszystkie osoby typu "samouk" Tacy w dziedzinie informatyki czy grafiki bija na glowe tych z papierami , szkoleniach i nie jeden moglby zastapic wykladowce na uczelni. Tutaj jest praktyka szerokopojetna. Na uczelni uczysz sie sztywnych zagadnien ktore zna kazdy po ukonczeniu tej uczelni i niczym nie zaskoczysz pracodawcy.Samouk bez wyksztalcenia - skonczyl etap na sredniej szkole w tym czasie projektowal , tworzyl , robil wizytowki znajomemu za 5 zl itp itd Jedni z lepszych odpowiedzialnych za bezpieczenstwo roznych bankowych str internetowych , to wlasnie tacy ludzie-hakerzy,krakerzy , ktorzy nie jedna noc spedzili na wlamach na rozne "sajty" programowali programy i dzisiaj wymiataja w dziedzinie bezpieczenstwa. Jak juz wspomnialem w 1 poscie , trzeba miec troche farta w zyciu i aktualnie jakies min znajomosci. EOT

#584 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 17 października 2009 - 12:33

Jak juz wspomnialem w 1 poscie , trzeba miec troche farta w zyciu i aktualnie jakies min znajomosci.
EOT

Albo po prostu mocno kombinować .

#585 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 17 października 2009 - 13:29

Jeśli chceci mówić o nauce w życiu to zakładacie taki temat w offtopie.Jest ona bardzo ważna w życiu. Ale to temat o samochodach te wszystkie posty powinny zostać usunięte.

#586 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 17 października 2009 - 20:49

To prawda koniec OT rozmawiamy o autkach :)

#587 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 24 października 2009 - 21:57

to ja was zagnę moim samochodem, no może nie do końca moim (taty) ale jak zrobię prawko to chyba nim będę jeździł...:
Daihatsu Freeclimber Bertone 2.7i ETA, nie znalazłem nigdy drugiego takiego na ulicy :P

---- Dodano 24-10-2009 o godzinie 23:13 ----
BMW E21 Burning - Video

ooooo, a dokładnie z tego modelu jest ten słynny silnik ETA :D

#588 iPaweł

iPaweł
  • 811 postów
  • SkądПри́п'ять

Napisano 25 października 2009 - 00:18

to ja was zagnę moim samochodem, no może nie do końca moim (taty) ale jak zrobię prawko to chyba nim będę jeździł...:
Daihatsu Freeclimber Bertone 2.7i ETA, nie znalazłem nigdy drugiego takiego na ulicy :P

---- Dodano 24-10-2009 o godzinie 23:13 ----
BMW E21 Burning - Video

ooooo, a dokładnie z tego modelu jest ten słynny silnik ETA :D

Jestem nadal nieugięty. A tak na serio to nietypowa bryczka :)

#589 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 31 października 2009 - 23:59

Dołączona grafika
Dołączona grafika
a ja po kilku probach zmiany marki wrocilem do BMW bo stwierdzam ze najlepiej pasuja mi te auta.
3 mies temu stalem sie posiadaczem e46 330ci i ... jestem szczesliwy bo daje mi wszystko co oczekuje od auta-
jest niezawodne, szybkie, ladne, wyposazone, wlasciwosci jezdne super.
Mialem juz nowsze i drozsze auta ale zadne nie dawalo takiej frajdy z jazdy jak ta 330.
Garsc info-
BMW e46 330Ci 2001r.
moc - 231KM
moment obr. - 300Nm/5900obr
masa - 1430kg
0-100km/h - 6,5s

#590 maya

maya
  • 99 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 listopada 2009 - 00:47

Marzy mi się takie:) Chociaż wolał bym M;]

#591 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 listopada 2009 - 08:33

@Bad_Boy - przepiękna trójeczka :) Zazdroszczę ;) Jestem wielkim fanem BMW. Nie lubię tuningu ale w takim wykonaniu bardzo lubię - bardzo delikatny i to ładnie pasuje :)

#592 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 listopada 2009 - 20:35

Ile spala na 100 w miescie jak stoisz w korku na zeromskiego ;) ? P.S Stoi normalnie pod blokiem czy garaz? Postawie takie cos pod blokiem u siebie i co 2 dzien kupuje lusterka , listwy itp. :/

#593 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 01 listopada 2009 - 21:02

mieszkam na zach Niemiec pod granica z Francja wiec nie mam takich problemow - w rodzinnym Poznaniu jestem 2-3 razy w roku i wtedy od "strzezonki" do "strzezonki"- ale to nic nowego- zadnego auta nie stawiam na ulicy. Spalanie- nie kasowane od mies- 10.8l, w trasie 8-9l a tylko po Poznaniu 13l ale szybko jezdze- wiec bardzo oszczedne auto.

#594 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 listopada 2009 - 22:33

To mozna takie auto miec , bo jakbym to postawil pod blokiem u siebie , to by mnie zaraz skasowali , nawet ci co mnie znaja.... porazka. Spalanie nie najgorsze,ale demon oszczednosci to nie jest. Jak to mowia , bylo na woz , musi byc na konia ;)

#595 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 02 listopada 2009 - 00:41

dokladnie na paliwo kasa musi byc na AC tak samo poodobnie jak na opony "19 ktore kosztuja ponad 1000zl za sztuke... takie zycie...

#596 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 21:30

a propo's spalania... z reszta w załączniku zdjęcie autka i wycinka gazety z jakiegoś testu

#597 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 listopada 2009 - 22:05

To mozna takie auto miec , bo jakbym to postawil pod blokiem u siebie , to by mnie zaraz skasowali , nawet ci co mnie znaja.... porazka.
Spalanie nie najgorsze,ale demon oszczednosci to nie jest. Jak to mowia , bylo na woz , musi byc na konia ;)

Spalanie ma bardzo przyzwoite ta trójeczka. Nowe BMW M6 (wiem, że troszkę szybsze ale też coupe ;) potrafi w mieście 27l spalić :)

#598 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 listopada 2009 - 23:39

Bmw to jednak Bmw ... niby pali te 10 ale przyznaj tym sie nie da spokojnie jeździć* :) ?

#599 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 03 listopada 2009 - 01:06

juz napisalem- daje baaaardzo duzo frajdy z jazdy :) Spalanie podczas zabawy jest naturalnie wyzsze ale w codziennym zyciu uwazam ze jest to ekonomiczne auto- jak na 230 koni. Da sie spokojnie jezdzic a nawet nieraz trzeba- mam "spowalniacza" plci zenskiej na fotelu pasazera - ktora "wlacza sie" krzykiem od 100 km/h :) Jest jeszcze cos- duzo ludzi na swiatlach chce sie sprawdzic- no to zeby wstydu nie bylo- Ruuuuura i odjezdzam po prostu :)

#600 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 03 listopada 2009 - 12:31

no szczerze mówiąc jak na tak duży silnik to spalanie jest na prawdę przyzwoite, porównując np z jaguarem XF który ma silnik benzynowy o podobnych parametrach a pali w mieście 16,8

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)