Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[POKAŻ] Swoje autko czyli czar dwóch i czterech kółek

• Please log in to reply
1266 replies to this topic

#351 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 posts

Posted 08 August 2008 - 11:13

Ja śmigam Chevym HHR'em 2,2 l stylizowany na SS ;]

#352 TomekB

TomekB
  • 310 posts

Posted 08 August 2008 - 12:03

Ja śmigam Chevym HHR'em 2,2 l stylizowany na SS ;]

Okropieństwo. Ja oddałem po dwóch dniach:)

#353 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 17 August 2008 - 18:48

2008 Audi A8L 6L W12 450KM 19" S-Line rims

Dołączona grafika

#354 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 17 August 2008 - 20:45

Wow...mega Ci zazdrosze..wspaniałe autko i jaki silnik...cudo! Mozna zapytac ile zapłaciłeś?

#355 OloMac

OloMac
  • 796 posts
  • SkądKoszalin

Posted 17 August 2008 - 21:31

Ja tam skromnie lubię Mini. I stare i nowe. Ale bardziej te stare, odrestaurowane :) Taki ma swój styl i charakter. Najlepiej jeszcze jakby był srebrny i pasował mi do MBP ;) ale to niekoniecznie...

Np. ten:

http://www.plmini.co...large/viper.jpg tylko, że srebrny jak ten (ale bez tych brzydkich dodatkowych światełek):

Dołączona grafika

#356 KuboX

KuboX
  • 2119 posts
  • SkądPolandia

Posted 17 August 2008 - 21:58

Mieszkam koło i pracuje w Ośrodku Sportów Wodnych Organiki Sarzyna, na długi weekend miałem zlot Trabantów;) W życiu nie wdziałem tylu Trabantów! Ale niektóre są tak tuningowane, że wymiatają... facet w aucie za pięć stówek miał skórę, alusy, subwoofery w zabudowie Blaupunkta i komputer! Jeden był limuzyną skręcaną z trzech aut, a jeden trabant byl w takim kiepskim stanie technicznym (rdza, dziury, goła blacha, zderzak trący o ziemie, dzisiaj facet zdjął maskę a wsrodku sa dwa obdarte fotele) że chłopak z babeczką musieli jechać w goglach i kaskach, żeby nie udusić się spalinami, a dojechali tym złomem z Gdańska w Bieszczady;D Jakby ktoś był z Gdańska to podaje rejestracje - GO TRABI. Kiedyś się śmiałem ale teraz podziwiam ludzi w Trabikach.

#357 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 19 August 2008 - 20:31

Wow...mega Ci zazdrosze..wspaniałe autko i jaki silnik...cudo!

Mozna zapytac ile zapłaciłeś?

Dzieki :) Zaplacilem 142 tysiace razem z taxem registration title etc. Najdrozsza obcja byla Bang&Olufsen sound system, ale gra za to niesamowicie :) A leather appointment package tez jest warta zerkniecia dlatego, ze mozna wybrac sobie wlasny kolor obszyc. Moj ma taka brazowiutka skore ze srebrnymi szyciami i ciemno brazowe drewno + aluminium. Silnik jest nawet dosc oszczedny jezeli naprawde sie uwaza i troche mysli na drodze. 20mpg srednio robie wiec nie jest tragicznie ;)

OloMac - Ja tez uwielbiam Mini :) Wspaniale samochody z pasja. Jak w nie siadziesz to usmiech na twarzy w trakcie jazdy gwarantowany ;) W szczegolosci stare Coopery

#358 piotr falba

piotr falba
  • 866 posts
  • SkądGdańsk

Posted 19 August 2008 - 21:24

Reserved - Pawle, przytyło Ci się*trochę!!! Stary, zamiast samochodu kup sobie lepiej rower!!! Serio. :D BTW, ja ciągle bez prawa jazdy.

#359 Ciastuss

Ciastuss
  • 81 posts
  • SkądSkierniewice

Posted 19 August 2008 - 21:54

Samemu to rower : Author A-GANG DI:EM 2006 A z ' szoferem ' to : Renault Trafic 2006 1.9dCi 100KM + Arcasting BLADE. Renault Master 2006 3.0 140KM Citroen Xsara 2001 1.6 110KM Daewoo Espero 1998 1.5 FSO Truck 1998 1.6

#360 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 20 August 2008 - 23:29

Reserved - Pawle, przytyło Ci się*trochę!!! Stary, zamiast samochodu kup sobie lepiej rower!!! Serio. :D BTW, ja ciągle bez prawa jazdy.

Przytyc sie przytylu z 228 do 235 funtow hehe :D Rower tez jest ale go kurz zjada ;) Ostatnio zaczalem plywac codziennie mam nadzieje, ze cos to da. Jak narazie 225 wiec kilka funtow mniej juz ;)

#361 Zwickau

Zwickau
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 August 2008 - 17:25

Mój samochód Hondę Civic 5 gen

Dołączona grafika

#362 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 11 September 2008 - 04:58

To jest bardziej do tonymontana: Jezdzilem dzisiaj 2009 Infiniti FX50 przez pol dnia... MASAKRA!!!! Nie dosc, ze wyglada niesamowicie to 400KM na tylne kola w SUV to cos niesamowitego :D Ma tez kilka fajnych opcji jak 4 kamery :D Przod, tyl i boki pod lusterkami :D jak za okolo 58 tysiecy to niestety, ale X5 4.8 wysiada po prostu.... :D

#363 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 posts
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Posted 12 September 2008 - 12:17

a miales przyjemnosc prowadzic X6?? to jest auto... miodzio... 4.4litra - 400kucykow... do setki ma 5.2sec... jak dla mnie bomba autko... jednak niemieckie auta to klasa...zadne toyoty, hondy, fordy czy tez nawet infiniti choc przyjemne autko...coraz wiecej ich na naszych drogach gdyz emigracja wraca do Polski...

#364 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 14 September 2008 - 21:01

http://www.zcars.com...0-interior1.jpg

miód ;)

#365 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 posts
  • SkądKatowice

Posted 27 September 2008 - 22:45

Posiadam: Dodge Stratus 2.7L 202KM 2005r
DODGE STRATUS 2,7L 2005 rok

Bardzo przyjemny i niezwykle wygodny samochod. Wyposazenie podstawowe, nic specjalnego, ale klima jest, cd jest - wiec gra gitara. Ku mojemu zaskoczeniu okazalo sie ze jest to auto niezwykle wygodne. przestrzen w srodku, wygoda za kierownica jak i u pasazera - naprawde rewelka.
Spalanie 12l w miescie ale cos za cos.

aktualnie chce sprzedac (info w linku) poniewaz przesiadam sie na:

Ford Mustang V6 3.8L 2003r - musze popracowac nad nim ciut od strony kosmetycznej ale cala reszta zapowiada sie swietnie. foto: http://www.adsilesia...es/DSC00253.jpg

-------------------------------------------

Z aut czlonkow mojej rodziny przyjemnosc pozyczac mialem:
PT Cruiser 2.4 2006r - mamy, uwielbiam te kostki, super widocznosc, kopa ma idealne na miasto.

Mitsubishi Eclipse 2.4l 2007r - siostry, wlasnie mialem okazje pojechac nim do Paryza, na autostradzie rewelacja, w srodku czuje sie jak w kokpicie odrzutowca chociaz sportowe auto welug mnie to nie jest. Wyglad robi wrazenie ale jak dla mnie to kobiecy samochod. Jedyny mankament jaki znalazlem tego auta to FATALNY promien skretu, juz wiem czemu moja siostra nie potrafi parkowac:]

No i najwiekszy smaczek z jakim mialem stycznos w moim zyciu (w 4 oczy) :
Chrysler 300c SRT8 6.1L HEMI 435KM

Jak dla mnie normalne 300C to bryka rapera, taki maly czolg - w porownaniu z europejskimi limuzynami (jakosc,solidnosc) to nie jest nic specjalnego. Chociaz silnik 5.7L HEMI juz daje sporo do myslenia. Rewelacyjna jednostka.

Natomiast ta wersja: SRT8 poprostu rozpiepsza mi glowe. Nie podejzewalem nigdy amerykancow o umiejetnosci zbudowania takiego auta.

http://spe.fotologs....267265627_f.jpg

Wszystkie podzespoly auta zostaly skonstruowane od nowa, a jest to fabryczna wersja.
silnik rozwiercony, wzmocniony z 5.7 HeMI, Zawieszenie bilnsztaina, hamulce czterotloczkowe BREMBO, felgi 20, (mniejsze nie wejda ze wzgledu na rozm. tarcz) uklad wydechowy sportowy duble, skrzynia automat z mozliwoscia recznej zmiany - ale jest niesamowita nie sprawdzielm rozwiazania technicznego ale dziala jak DSG w nowym EVO. panowie ze specjalnej fabryki SRT zadbali tez o nowe wnetrze: rewelacyjne fotele kanapowo/sportowe, ina deska, dvd i reszta pierdol pakietowych.
Auto naprawde do zapieprzania, poniewaz jest niezwykle twarde, jazda po osiedlach, zlych miejskich drogach jest koszmarem. Uklad kierowniczy jest bardzo wrazliwy i czuly. nie potrafie prowadzic tego auta jedna reka na autostradzie co jest dla mnie normalka w kazdym aucie. boczkami foteli mozna wyczuc kazdy ruch auta, jedzie jak przyklejone a po wylaczeniu kontroli trakcji.... uuu.

-----------------------------------------

Z firmowych samochodów miałem przyjemność jeździć okazjonalnie:

- aktualnie Hummer H3 Alpha 5.2 turbo - cudowny ale 25l/100km
- Dodge Ram 2500 6.8L Turbo disel - brudny, zniszczony, na drodze nie trzyma kierunku ale jest brutalny i prawdziwy. Zawsze sie czuje jakbym boingiem jechal przez miasto.
- chrysler 300c 5.7 - fajny
- chrysler LHS v6 3.5L - moze bmki, i merce to limuzyny ale moj tylek najwygodniej na swiecie czul sie w tym aucie. ponton to ponton, a mozliwosc obslugi kierownicy jezykiem (takie wspomaganie) robi swoje.
- jaguar s-type - dziwne auto, polak projektowal, niektorym sie podoba innym nie. Srodek mnie rozczarowal a prowadzenie oniesmielilo. idealne wywazenie sportu i wygody w limuzynie. Wnetrze skonstruowane jest tak ze jestesmy otuleni tapicerka, tzn jest wygodnie ale wrazenie jest jakby bylo bardzo malo miejsca.

- motor suzuki volusia 800 - wielki, piekny niesamowicie prosty w prowadzeniu, miekki i wygodny - idealny jak dla mnie. foto: http://www.adsilesia...es/DSC00131.jpg

- motor kawasaki Vulcan 1500 - rakieta!!!! zaliczylem 6 tygodni w gipsie. Poprostu gaźnikowy odrzutowiec.

-motor harley davidson Sportster 900 i 1200 - glupio na nim wygladam, za maly a kopa ma bo mnie zrzucil.

---------------------------------
Oprocz tego w ramach pracy mialem przyjemnosc testowac:
-większość chryslerów
-większość dodgy
-BMW 3 3.5L 2008 - jedyne bmw ktore wywoluje u mnie zachwyt.
-Merc GL 2008 - wielkie, brzydkie i drogie ale srodek powala.
-Mazdy CX7, CX9
-Mitsubishi EVO, Eclipse
-Fordy focusy, mustangi i ciekawą terenową hybryde.
-Corvette ZR1 - 93r ale jedyna ktora mi sie podoba poza stingray i nowa 6.
-new bettle
cos by sie jeszcze znalazlo w pamieci ale jest pozno.

----------------------------------------

Auto moich marzeń: DODGE CHALENGER SRT8

2 auta marzeń moich marzeń, w marzeniach:) : BUGATTI VERON oraz MUSTANG GT500 SUPER SNAKE from Uniq Performance

2 motocykle marzen: harley davidson V-ROD wersja eagle oraz Suzuki Hayabusa.

moze hajka nie powinna byc w marzeniach ze wzgledu na cene ale glupio wydac 20tys zeby sie zabic :D hhehehe niech wiec zostanie w marzeniach.

--------------------
poza architektora pracuje w zarzadzie stacji obslugi pojazdow i sprowadzam auta z usa.
zainteresowanych zapraszam na PW.

#366 iG4

iG4
  • 541 posts
  • SkądKraków,Poland

Posted 28 September 2008 - 21:16

Skoda Octavia 1.6(102PS) benzyna+gaz, rocznik 2007. 0 rys, nidy nie myta w myjni!Dołączona grafika

#367 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 September 2008 - 05:16

nidy nie myta w myjni!

To ma znaczyć, że dobrze, czy że źle? ;)

#368 iG4

iG4
  • 541 posts
  • SkądKraków,Poland

Posted 29 September 2008 - 07:48

Dobrze, lakier niema żadnej rysy, błyszczy się jak z fabryki a nie polerowany.

#369 gocur

gocur
  • 573 posts

Posted 29 September 2008 - 08:33

Dobrze, lakier niema żadnej rysy, błyszczy się jak z fabryki a nie polerowany.

To prawda...
Kiedyś dotknąłem tej "szczoty" w myjni na BP.
To ma fakture PAPIERU ŚCIERNEGO albo PSIEGO JĘZYKA :lol: :lol:
Nic dziwnego ze niektóre auta mają tyle rysek.:roll:

#370 iG4

iG4
  • 541 posts
  • SkądKraków,Poland

Posted 29 September 2008 - 09:04

A bo to przez to że producenci chcą być bardziej ekologiczny i stosują lakiery wodne, które są miększe od lakierów ołowiowych stosowanych w starszych autach.

#371 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 04 October 2008 - 19:14

Z innej ale motoryzacyjnej beczki - stala sie jasnosc, Infiniti wchodzi do Polski. Oto adres biura (salonu?)ktore ma byc otwarte w nadchodzacych miesiacach:

Poland
Infiniti Centre Warsaw
Krasnobrodzka 5
03-214 Warszawa

Wiecej o firmie tutaj;

Infiniti Europe

Infiniti: Vision

#372 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 04 October 2008 - 19:21

hurrra ! :lol: ide rozbić swoją świnkę skarbonę...!

#373 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 October 2008 - 15:24

hurra wszyscy się cieszą....amerykańskie złomy wreszcie w Polsce:lol: :lol: :lol:

#374 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 05 October 2008 - 15:31

Nie amerykanskie tylko japonskie. Dobrze bedzie zobaczyc je na naszych drogach. Dotychczas brakowalo oryginalnych czesci i trzeba bylo je sciagac. Teraz beda mam nadzieje w kraju co ulatwi zycie dotychczasowym posiadaczom.

#375 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 October 2008 - 15:37

tak japońskie że trzaskane głównie dla amerykanów. Widziałem, jechałem, prowadziłem i powiem szczerze europejskie auta biją je na głowę, ba nawet na dwie głowy

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users