Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakup Iphone w USA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 RingoJelcz

RingoJelcz
  • 30 postów

Napisano 31 marca 2008 - 09:24

Przeglądam sobie od kilku dni różne fora, bo się na ten telefon już zdecydowałem. Wyszukuję miejsca, gdzie mogę kupić najtaniej, okazało się, że może mi ktoś przywieźć z USA. Sprawdzałem już ceny 400 i 500 dolarów, za 8 i 16 gb. Była jeszcze możliwość ściągnięcia z Londynu, ale nie ma go chyba w wolnej sprzedaży, tylko abonament na 18 miesięcy. Zdecydował bym się na tego drugiego. Kłopot w tym, że osoba która bedzie go kupować, zresztą tak samo jak ja, wie że ma kupic iPhona i koniec. Co musze wiedzieć kupując w USA? Rozpakuję go w Polsce, włoże kartę Ery i co dalej? Wyczytałem, że zdjęcie simlocka nie stanowi dużego problemu, ale czy jest jeszcze coś co mnie zaskoczy? Myślę że wgrany język pl, już bedzie miał i nie bedzie konieczna wizyta u jakiegoś magika. Co trzeba wiedzieć, na co mam uważać, lub na co zrwócić uwagę przy zakupie. Na różnych forach podają różne informacje. Dzięki za pomoc.

---- Dodano 31-03-2008 o godzinie 08:37 ----
Aha, przeczytałem kilka wątków o kupnie w USA i na wyżej postawione pytania nie znalazłem odpowiedzi.
Są różne wersje z tego co wyczytałem, 1,1,1 1,1,3 czy jeszcze inne, z jakim jest najmniej problemów? A może ktoś wie, w jakich sklepach w USA można wejść, kupići wyjść, nie podpisując żadnych umów, abonamentów itd.

#2 Medziak

Medziak
  • 108 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2008 - 09:40

Po 1,nie czytalas wszystkich forum bo jak bys to zrobil to bys sie nie pytal. Po 2 w USA wchodzisz do Apple Store,kupujesy i wzchodyisy... z zadna wersja softa niema problemow. Proponuje,najpierw zykupic potem cztac forum

#3 lukaszkrk

lukaszkrk
  • 5 postów

Napisano 31 marca 2008 - 09:49

Z tego co wiem w apple store tylko karta mozna placic - nie chca gotowki - tak przynajmniej bylo w sklepie w chicago pozdrawiam

#4 RingoJelcz

RingoJelcz
  • 30 postów

Napisano 31 marca 2008 - 10:01

No może i wszystkich wątków nie czytałem, ale jeszcze to nadrobię. A jeśli chodzi o te wersje softu, to MMS jest w każdej wersji? Rozumiem, że im wyższa wersja tym ma więcej opcji odblokowanych? Nie pamiętam do jakiego miasta jedzie ta osoba, ale już wiem dzięki Wam gdzie zakupić bez problemów. Rozumiem też, że w każdej wersji softu bede musiał zdjąć simlocka, a czy są jakieś inne blokady, coś trzeba skonfigurować?

#5 Medziak

Medziak
  • 108 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2008 - 10:23

Kupujesz Iphona. Podlaczasz do kompa. Sciagasz pliczek ILiberty lub Ziphone. Naciskasz 1guzik i masz odblokowanego Iphona. Wkladasz karte i smigasz...Tyle

#6 RingoJelcz

RingoJelcz
  • 30 postów

Napisano 31 marca 2008 - 10:35

W wawie w Złotych Tarasach też widziałem stoiska Apple, nie wiecie czy są na nich iPhony? Przejechał bym się pobawić.

#7 trotyl

trotyl
  • 190 postów

Napisano 31 marca 2008 - 12:35

Oficjalnie w Polsce nie ma iPhonow takze tam najprzedzej pobawisz sie Touchem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych