Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[1.1.4] Pełne odblokowanie [iLiberty+] [Windows] [iPhone/iPod Touch]

• Please log in to reply
540 replies to this topic

#151 PatrykPiwowarski

PatrykPiwowarski
  • 51 posts
  • SkądNowy Sącz/Londyn

Posted 21 April 2008 - 22:23

Ale repo już mamy i jest też już w sieci. Patrykowi chodzi chyba o błąd podczas odświeżania, kiedy dodaliśmy, np. i.myapple.pl. ;)

Dokladnie Davvido, o to mi chodzilo
Przy dopisaniu adresu nowego repo i odswiezeniu wywala blad

Wie ktos jak to rozwiazac?

#152 Mietko

Mietko
  • 14 posts

Posted 22 April 2008 - 04:48

Witam mam problem z iLiberty
Zrobiłem restore ip
postępowałem zgodnie z tutkiem
Zaznaczyłem wszystkie opcje i dałem go for it
Po pojawieniu sie okna zrobiłem tak jak było napisane odłączyłem i podłączyłem ip dałem ok
pojawia sie pasek ładowania i wprowadza ip w recovery mode dochodzi do 100% no i tu wyskakuje błąd
[url]http://img88.imageshack.us/my.php?image=asdda3.png[/url]
ip pozostaje w trybie recovery i jedyne co można zrobić to restore
Czy wie ktoś może co jest nie tak :| ?
Proszę o pomoc bo już nie wiem co mam robić.

#153 Kwiatki

Kwiatki
  • 1096 posts
  • SkądPoznan

Posted 22 April 2008 - 08:00

U mnie poszlo wszystko dopiero po zaintsalowaniu ostatniej wersji iTunesa. wczesniej nie chcialo ze mna gadac ;-)

#154 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 April 2008 - 09:38

@Mietko: to nie powinno dochodzić do 100%. Mniej więcej przy 14% się urywa, a na iPhonie już zaczynają pojawiać się białe napisy. Hmm... spróbuj jeszcze raz (bez Restore), po prostu odłącz i podłącz i kliknij na Go for it !. XP/Vista? Jak XP to SP1/SP2. No i czy masz .NET Framework?

#155 ironn

ironn
  • 32 posts

Posted 22 April 2008 - 10:01

Mam problem . Po wgraniu softu 1.1.4 i uruchomieniu i liberty 1.3 wydawało mi się że wszystko jest ok. Jest instaler ale nie działa wifi. Niby łączy się z internetem ale po wyjściu do springboard rozłącza sie. Ico dalej ?

#156 LaSkA

LaSkA
  • 302 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 April 2008 - 13:58

Dokladnie Davvido, o to mi chodzilo
Przy dopisaniu adresu nowego repo i odswiezeniu wywala blad

Wie ktos jak to rozwiazac?

A czy repo myapple.pl jest w formacie plist i zgodnie z wytycznymi pod linkiem, który przedstawiłem? Bo nie wydaje mi się :)

#157 PatrykPiwowarski

PatrykPiwowarski
  • 51 posts
  • SkądNowy Sącz/Londyn

Posted 22 April 2008 - 14:31

Witam mam problem z iLiberty
Zrobiłem restore ip
postępowałem zgodnie z tutkiem
Zaznaczyłem wszystkie opcje i dałem go for it
Po pojawieniu sie okna zrobiłem tak jak było napisane odłączyłem i podłączyłem ip dałem ok
pojawia sie pasek ładowania i wprowadza ip w recovery mode dochodzi do 100% no i tu wyskakuje błąd
http://img88.imagesh...mage=asdda3.png
ip pozostaje w trybie recovery i jedyne co można zrobić to restore
Czy wie ktoś może co jest nie tak :| ?
Proszę o pomoc bo już nie wiem co mam robić.

Czesc
Mialem dokladnie to samo jak robilem 4 iPhone'y pod rzad
Przy 3-cim wyskoczyl mi blad
Rozwiazanie; odlaczenie iPhone'a, restart kompa i podlaczenie iPhone'a
U mnie po tym smigalo
Powodzenia

---- Dodano 22-04-2008 o godzinie 14:39 ----

A czy repo myapple.pl jest w formacie plist i zgodnie z wytycznymi pod linkiem, który przedstawiłem? Bo nie wydaje mi się :)

Nie jest, ale tworzenie nowych payload'ow i plikow plist i sh to odrobine zbyt skomplikowana sprawa
Wydaje mi sie ze jest jakis latwiejszy sposob...
...a jesli nie to powinien byc :D

#158 ironn

ironn
  • 32 posts

Posted 22 April 2008 - 18:01

Rozumiem że nikt nie wie jak naprawić wifi po iliberty?

#159 Mietko

Mietko
  • 14 posts

Posted 22 April 2008 - 18:08

Ok jakoś sie udało Na laptopie nie było z tym problemu Coś nie tak było z moim PC, po restarcie też wyskakiwał ten błąd Teraz wszystko działa Nawet znikną problem z zacinającym sie safari po ZiPhone, iFix wykrył mniej błędów ogólnie jestem zadowolony z iLiberty. Dziękuje davvido za tutka no i tym co próbowali mi pomóc.

#160 koboos

koboos
  • 290 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 April 2008 - 19:09

Mam jedno pytanko. Uzywalem opcji "szukaj", ale nie znalazlem jak narazie satysfakcjonujacej odpowiedzi. Byc moze siedzi ona gdzies w jakims temacie zupelnie nie zwiazanym z moim pytaniem. Czym sie rozni BL 3.9 od 4.6? Ktory lepiej wgrac? Jakie maja wady i zalety?

#161 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 April 2008 - 19:12

Czym sie rozni BL 3.9 od 4.6? Ktory lepiej wgrac? Jakie maja wady i zalety?

Dla zwykłego użytkownika... niczym. ;) Oczywiście jeśli mówimy o korzystaniu z iPhone. Chodzi tutaj o gwarancję - jeśli takową mamy, w Apple, to przyjmą iPhone tylko z Bootloaderem w wersji 4.6. ;)

#162 koboos

koboos
  • 290 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 April 2008 - 19:32

W sumie to odpowiedz "dla zwyklego uzytkownika niczym" to juz gdzies widzialem :P BL nie ma wplywu na stabilnosc telefonu, oprogramowania? Jedyna roznica to przetrzymanie gwarancji tak? Drugie pytanko mam jeszcze. Slyszalem ze iPhone potrafi zlokalizowac polozenie telefonu. Nie wiem czy to ma jakis zwiazek z modemem. Za malo jeszcze jestem wglebiony w temat iphona. Mysle ze z czasem oswoje sie i bedzie gitesik :D Ale narazie potrzebuje kilku odpowiedzi na moje pytania. Czy po odblokowaniu telefonu metoda iliberty wszystko bedzie ladnie pieknie "chodzilo"?

#163 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 April 2008 - 19:43

Tak, będzie ładnie chodziło. BL nie ma wpływu na działanie. Niektórzy twierdzą, że właśnie na 4.6 dokładniej znajduje na mapie, ale ja nie zauważyłem dużej różnicy...

#164 alienmrc

alienmrc
  • 7 posts

Posted 23 April 2008 - 10:52

A wiec tak....zrobilem wszystko tak jak w tutorialu...ogolnie poszlo ladnie....mam odblokowanego iP z 1.1.4 i bootloaderem 3.9!! Teraz tylko mam problem z ikonka pogody...wszystko niby siii...jak wlaczam SB lub cuztomizera 2.0 i zmieniam thema...to zmienia mi wszystkie podstawowe ikonki tylko nie pogode...pogoda zostaje applowska-ze tak powiem :P!! Nie wiem teraz jak zrobic by ta ikonka tez sie zmieniala?! Ma ktos jakis pomysl? Pozdrawiam

#165 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 April 2008 - 11:27

Installer>kategoria Tweaks>Weather Icon Fix>Install. :)

#166 zewlak

zewlak
  • 225 posts

Posted 23 April 2008 - 22:59

Nówka 1.1.4 poszła bez problemu prawie. Jedyny zgrzyt to wywalanie WiFi przy wracaniu do SpringBoard'u, ale wystarczyło połączyć się z jakąś przypadkową otwartą siecią i potem znowu do domowej i już śmiga. Polecam.

#167 grze

grze
  • 156 posts
  • SkądSoCal, US

Posted 24 April 2008 - 19:42

czesc.wlasnie dostalem iphone'a 16gb o sciagniecia simlocka. sciagnalem juz iliberty, podlaczylem iphona no i mam problem, iliberty chyba go nie wykrywa bo nie mam dostepnej opcji go for it...mam windows vistam, ktore zainstalowalo iphone''a bez problemu..

#168 koboos

koboos
  • 290 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 April 2008 - 19:46

Witka! Mialem fabrycznie 1.1.2 w ajfonie. Nie moglem go updatowac do 1.1.4 poniewaz itunes nie wykrywal telefonu poprawnie (tak zeby byly przyciski restore itd). Wersje itunesa zmienialem i caly czas bylo to samo. Wiec odblokowalem 1.1.2 za pomoca ziphone, i telefon byl juz normalnie wykrywany. Chcialem updatowac soft do 1.1.4 ale wyskoczyl jakis blad (juz nie pamietam jaki). Po tym telefon sie wlaczal tylko w recovery mode. Przy zwyklym restore wyskakiwal ten sam blad, wiec zrobilem restore+shift i wgralem 1.1.2. Pozniej tez restore+shift do 1.1.4. Ucieszony szybko siegnalem po iliberty, zaznaczylem co potrzeba i go. Wszystko niby poszlo z planem, ale telefon ani razu sie nie uruchomil. Caly czas widac jabluszko i na srodku (na jablku) koleczko (co niby pokazuje ze iphone "mysli"). I tak non-stop. Dodatkowo co jakies 10 sek wydawany jest dzwiek z telefonu. O co tu chodzi?

#169 zewlak

zewlak
  • 225 posts

Posted 24 April 2008 - 19:58

Wprowadź go w trym DFU i będziesz mógł zrobić restore bez problemu.

#170 koboos

koboos
  • 290 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 April 2008 - 20:03

Wydaje mi sie ze z Restore nie ma problemu i nie trzeba wprowadzac w tryb DFU. Tylko skad ten problem pojawia sie i czy po ponownym odblokowaniu przez iliberty nie bedzie to samo?

#171 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 April 2008 - 20:07

Ale to jest tak jak by z softem było coś źle, czyli raczej Restore nie przebiega w 100% pomyślnie... ;)

#172 koboos

koboos
  • 290 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 April 2008 - 20:14

Wiec jak restore nie przebiega w 100% pomyslnie to co mam zrobic? Na pewno sprobuje jeszcze raz wszystko powgrywac. BTW. jak wgrywac nowszego softa. restorem czy updatem?

#173 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 April 2008 - 20:17

Restore. Wejdź w tryb DFU i zrób Restore bez Shifta. ;)

#174 koboos

koboos
  • 290 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 April 2008 - 20:21

Ok. Nie mam teraz iphona przy sobie, jutro bede go robil. Jak juz go restoruje, to co pozniej? Do jakiego softa mi sie zrobi restore? Wydaje mi sie ze 1.1.4. Tak z ciekawosci, gdzie itunes sciaga pliki z softami do urzadzen apple? Kiedys wiedzialem ale juz zapomnialem :D

#175 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 April 2008 - 20:31

Jak robisz Restore bez Shift to ściąga i wgrywa najnowszy soft, aktualnie jest to 1.1.4. Po Restore odblokuj go za pomocą iLiberty. ;)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users