Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[1.1.4] Pełne odblokowanie [iLiberty+] [Windows] [iPhone/iPod Touch]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
540 odpowiedzi w tym temacie

#101 fIlek1

fIlek1
  • 6 postów

Napisano 15 kwietnia 2008 - 12:09

No to proste (mam nadzieję) pytanko - mam jeszcze wersję 1.0.2 odblokowaną. Jakie kroki powinienem wykonać. Przyznam szczerze, że wątki są troszkę chaotyczne i nie chcę niczego spier... zepsuć :)

#102 fabian1984

fabian1984
  • 66 postów
  • SkądGrodzisk Mazowiecki

Napisano 15 kwietnia 2008 - 21:37

Witam nie mam instalaera tylko te cos "Cydia" gdzie dodac tam zrodlo ??

#103 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwietnia 2008 - 22:04

Nieeeeee! Ludzie!! Nie zalamujcie mnie!!

#104 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 15 kwietnia 2008 - 22:22

fabian1984

Nie wiem jak to zrobiłeś, bo nie znam iLiberty, ale zrób restore i zrób ponownie jailbreak, tylko teraz postaraj się poszukać jakieś pole, gdzie wybierasz co ma zainstalwoać, Cydię, czy Installera. Cydia, jest beznadziejna i niewygodna, dlatego polecam Installera :P

#105 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 kwietnia 2008 - 07:24

Strone albo dwie wczesniej jest opis w punktach jak wgrac Installera zamiast Cydii. Sam go pisalem... Dlatego tak wkurzaja mnie te pytania!

#106 BobbyManifesto

BobbyManifesto
  • 261 postów
  • SkądKożuchów

Napisano 16 kwietnia 2008 - 16:05

Davvido.. oddychaj, oddychaj głeboko... bo ci naczynka popękają (no offence) :D wiesz przeciez ze opcja szukaj na forum nalezy tylko do zaawansowanych uzytkowników :P Szukaj= Trudne hehe :D

#107 PatrykPiwowarski

PatrykPiwowarski
  • 51 postów
  • SkądNowy Sącz/Londyn

Napisano 17 kwietnia 2008 - 20:02

Potwierdzam, ze dziala (wersja 1.3) Nowiutki iPhone (dokladnie 3szt) 1.1.2 OTB, szybki restore do 1.1.4 i iLiberty W sumie moze 5minut Mialem malutki problem z zainstalowaniem Installera Poszlo dopiero gdy sciagnalem go na dysk

#108 nicolas79

nicolas79
  • 102 postów

Napisano 17 kwietnia 2008 - 20:08

ERROR : Pute file failed: c:\rogram Files\iLiberty\payload.zip Proszę o pomoc.

#109 majonez

majonez
  • 372 postów

Napisano 17 kwietnia 2008 - 23:24

ERROR : Pute file failed: c:\rogram Files\iLiberty\payload.zip

Proszę o pomoc.

odinstaluj wersje 1.2 i zainstaluj wersje 1.3...

#110 nicolas79

nicolas79
  • 102 postów

Napisano 17 kwietnia 2008 - 23:58

właśnie mam wersje 1.3 i nie wiem o co chodzi ??

#111 miciu

miciu
  • 15 postów
  • SkądCoventry

Napisano 18 kwietnia 2008 - 00:11

A mi nie dziala. Pojawia sie jakis blad i tyle pliss pomocy

#112 nicolas79

nicolas79
  • 102 postów

Napisano 18 kwietnia 2008 - 00:29

ok. udało się.:)

#113 osabzyk

osabzyk
  • 1 postów

Napisano 18 kwietnia 2008 - 08:27

Witam dwa pytania 1. Czy w momencie podlaczania w celu odblokowania za pomocą iLiberty iphona do kompa muszę mieć zainstalowane i uruchomione iTunes ? 2. Czy w momencie odblokowywania iPhona muszę mieć włożoną kartę SIM jeżeli TAK to jaką - Polską- czy AT ?

#114 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2008 - 10:49

1. Czy w momencie podlaczania w celu odblokowania za pomocą iLiberty iphona do kompa muszę mieć zainstalowane i uruchomione iTunes ?

Nie musisz, ale dobrze by było podłączyć iP do iTunes przed odblokowaniem, po prostu żeby go wykrył i powiedział, że jest zablokowany. ;)

2. Czy w momencie odblokowywania iPhona muszę mieć włożoną kartę SIM jeżeli TAK to jaką - Polską- czy AT ?

Nie musisz mieć karty, a jakbyś chciał mieć to nie ma różnicy jaka to będzie karta. ;)

#115 makdawid

makdawid
  • 5 postów

Napisano 18 kwietnia 2008 - 11:36

Witam,

To moj pierwszy post tutaj i musze od razu sie przyznac, ze jestem ZEREM elektronicznym. :)

W dodatku niepotrzebnie wzialem sie za odblokowywanie iPhone'a.

Robilem wszystko wedlug polecen, ale gdy telefon przeszedl w stan awaryjny nic potem nie nastapilo. Powinno byc tak: "Na ekranie naszego iPhone'a będą ciągi białego tekstu - nic nie robimy. Gdy pojawi się tapeta i możliwość odblokowania klawiatury z napisem Slide to unlock, możemy już zacząć pracować na naszym iPhonie, ponieważ w tym momencie jest on już w pełni odblokowany."

U mnie nic takiego nie bylo, wiec po kilku minutach odlaczylem iPhone'a. Potem poszedlem do iTunes i chcialem zmienic wersje do 1.1.4 i sprobowac ponownie...

Po pewnym czasie, gdy iTunes mial przywrocic ustawienia fabryczne, na ekranie iPhone'a pojawila sie informacja "BSD root: md0, major 2, minor 0" i teraz mam chyba z 200 linijek tego samego tekstu, nic nie pomaga, odlaczylem iPhone'a, to caly czas wyskakuje. :(

Nie mam pojecia co zrobic.

Prosze o pomoc!

#116 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2008 - 11:39

Odłącz iPhone od komputera, wyłącz (Home+Sleep). Potem trzymając Home podłącz do komputera i trzymaj aż pojawi się kabel i płyta na ekranie. Wtedy włącz iLiberty i z ostatniej zakładki wybierz opcję przejścia w tryb DFU. Potem włącz iTunes i zrób Restore. Powinno przejść. ;)

#117 makdawid

makdawid
  • 5 postów

Napisano 18 kwietnia 2008 - 11:42

Davvido, juz dziekuje, ale mam jeszcze jedno naiwne pytanie: Home to bedzie ten przycisk z kwadratem u dolu telefonu, prawda? Ale ktory to Sleep? Gdzie go znajde? Thx

#118 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2008 - 11:42

Home - przycisk pod ekranem. Sleep - przycisk na górze do włączania i wyłączania iPhone'a.

#119 makdawid

makdawid
  • 5 postów

Napisano 18 kwietnia 2008 - 11:50

Odłącz iPhone od komputera, wyłącz (Home+Sleep). Potem trzymając Home podłącz do komputera i trzymaj aż pojawi się kabel i płyta na ekranie. Wtedy włącz iLiberty i z ostatniej zakładki wybierz opcję przejścia w tryb DFU. Potem włącz iTunes i zrób Restore. Powinno przejść. ;)

Oh dear, tak tez zrobilem.

Wyjalem iPhone ze stacji dokujacej, Home + Sleep, zgasl, nic na ekranie. Trzymajac Home wlozylem z powrotem do stacji (ktora jest podpieta do komputera), pojawilo sie jabluszko, ale nastepnie ciag jakich informacji i powrot do "BSD root: md0, major 2, minor 0"

Chyba jednak cos zepsulem. :-(

#120 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2008 - 11:51

Za wcześnie puściłeś. Nie puszczaj jak pojawi się logo - dopiero jak pojawi się kabel z płytą. ;)

#121 makdawid

makdawid
  • 5 postów

Napisano 18 kwietnia 2008 - 11:59

Za wcześnie puściłeś. Nie puszczaj jak pojawi się logo - dopiero jak pojawi się kabel z płytą. ;)

Davvido, ale kabel z plyta sie NIE pojawia, od razu przechodzi do pokazania jakichs danych, po czym pojawia sie ten nieszczesny komunikat.

#122 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2008 - 12:01

Niemożliwe. Może nie trzymasz obu przycisków na raz, albo Sleep naciskasz wcześniej, albo Home za lekko. Sam miałem te błędy i tym sposobem się ich pozbyłem. ;) A jak podłączasz do komputera i masz te błędy to jaki stan pokazuje iLiberty (prawy dolny róg okna programu)?

#123 miciu

miciu
  • 15 postów
  • SkądCoventry

Napisano 18 kwietnia 2008 - 12:32

A mi sie pojawia nieznany blad i musialem przywrocic ustawienia fabryczne... Wyskakuje mi ze iTunes nie moze sie polaczyc z iPod z powodu nieznanego bledu 03... Pliss pomocy

#124 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2008 - 12:37

Odłącz iPhone od komputera, wyłącz (Home+Sleep). Potem trzymając Home podłącz do komputera i trzymaj aż pojawi się kabel i płyta na ekranie. Potem włącz iTunes i zrób Restore.

#125 makdawid

makdawid
  • 5 postów

Napisano 18 kwietnia 2008 - 13:12

Wielkie podziekowania kieruje pod adresem Davvido, bardzo mi pomogl, wspanialy czlowiek! :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych