te maczki to jednak ładne są :)
Napisano 27 marca 2008 - 18:12
Napisano 27 marca 2008 - 18:57
Mylisz się HP z serii Pavilion bije wszystko i wszystkich na głowę
Poszukaj sobie zdjęć któregokolwiek Qosmio
Napisano 27 marca 2008 - 19:08
Dla mnie przydałby się jakis redesign MBP, bo w zasadzie jest ostatnim produktem z inna klawiatura w ujednoliconej lini Apple. Natomiast Mac Pro i Cinema Display sa dla mnie tak perfekcyjne, ze cokolwiek z nimi zmienia, pewnie wyjdzie im na gorsze )
Ale co chcialbys zmienic w MBP? Ja co najwyzej zmienilbym klawiature na taka, jak w MB. Poza tym nic.
Co do designu ACD i Maca Pro zgadzam sie w 100%
Napisano 27 marca 2008 - 19:48
Ale co chcialbys zmienic w MBP? Ja co najwyzej zmienilbym klawiature na taka, jak w MB. Poza tym nic.
Co do designu ACD i Maca Pro zgadzam sie w 100%
Co bym zmienił? Klawiatura to jedno, moze nawet na te czarna z MBA.
Zatrzaski na magnetyczne, i mogliby zastosowac jakies klapki na porty.... Pozatym troche duzo w MBP tych wszystkich łączeń na obudowie, mogliby go troche wygładzić, zeby byl estetycznie bardziej na poziomie MBA, jeden płat aluminium ...
Mysle ze w koncu to musi nastapic, bo w koncu PB/MBA w takiej formie mamy juz strasznie dlugo i pachnie troche nie swiezo, porownujac do takiego Air, czy nawet 'gladszego' MacBooka .
Swoja droga, chcialbym MBP bez napedu, FW, Ethernetu, z jednym albo dwoma USB za klapką, trochę cieńsze i lżejsze od obecnego... To byłby dla mnie ideał, bo od MBA odstrasza mnie tylko jego wydajnosc i wieksza matryca tez bym nie pogardzil, kosztem rozmiarów i wagi .
Napisano 27 marca 2008 - 20:06
Napisano 27 marca 2008 - 20:17
Nie miałbym przedtym oporów. Naped nie jest wyznacznikiem profesionalizmu sprzetu.jak moglbys nazwac komputer bez napedu 'pro'? - smiech na sali,
Napisano 27 marca 2008 - 20:48
Napisano 27 marca 2008 - 21:23
ładne te Qosmio naprawdę*ładne, hmm nawet nie wiem czy nie ładniejsze od Apple. Subtelne, a jednocześnie nowoczesne. Napęd nie jest, ale wszechstronność*takiego urządzenia jak najbardziej. Raczej powinnienneś*postulować o rozwinięcie grupy Air niż o zawężanie grupy Pro. Pro to z założenia taki desktop w teczce w razie czego ma niczego nie zabraknąć, ani FW ani napędu ani portu USB, ani sieciówki, ani niczego
Takim tokiem rozumowania to obecny MacBook też powinien mieć w nazwie PRO, bo posiada i napęd i porty, USB, FW, Ethernet itd., iMac też powinien być PRO oraz MacMini
Napisano 27 marca 2008 - 21:38
ładne te Qosmio naprawdę ładne, hmm nawet nie wiem czy nie ładniejsze od Apple. Subtelne, a jednocześnie nowoczesne. Napęd nie jest, ale wszechstronność takiego urządzenia jak najbardziej. Raczej powinnienneś postulować o rozwinięcie grupy Air niż o zawężanie grupy Pro. Pro to z założenia taki desktop w teczce w razie czego ma niczego nie zabraknąć, ani FW ani napędu ani portu USB, ani sieciówki, ani niczego
Zalezy jak na to spojrzec, rownie dobrze mogliby wprowadzic okrojonego Pro, jak lepszego Air. Zreszta, mniejsza o nazwe.
Ale mam nadzieje ze Air bedzie sie rozwijal, zyska nieco na wydajnosci i zostana wyeliminowane wieku dzieciecego. Milo by bylo, gdyby byl poprostu ciut wyjdajniejszy, wtedy zakres jego zastosowan znacznie by sie poszerzyl. Ale mozliwe ze Apple tego niechce .
Nie lubie nadmiaru, a nie pamietam kiedy ostatnio uzywalem napedu, z drugiej strony mam pewne obawy przed wydajnoscia Air, wiec jestem troche posrodku .
Napisano 27 marca 2008 - 21:39
Napisano 28 marca 2008 - 11:07
Apple tego nie chce, bo jak to Jobs na tegorocznym Keynote przedstawił:Ale mam nadzieje ze Air bedzie sie rozwijal, zyska nieco na wydajnosci i zostana wyeliminowane wieku dzieciecego. Milo by bylo, gdyby byl poprostu ciut wyjdajniejszy, wtedy zakres jego zastosowan znacznie by sie poszerzyl. Ale mozliwe ze Apple tego niechce
- MacBook
- MacBook Air
- MacBook Pro
Napisano 28 marca 2008 - 11:12
MacBook Air zawsze będzie "nieco" przed MacBookiem, i jednocześnie za MacBookiem Pro. Ta zależność w wydajności nigdy się nie zmieni, chyba, że Apple dołoży następnego MacBooka...
Nie wiem jakim cudem Air jest wydajniejszy od MB.
Napisano 28 marca 2008 - 12:20
Pisząc:Nie wiem jakim cudem Air jest wydajniejszy od MB.
Miałem na myśli, że Air jest bardziej zaawansowany technologicznie od MB, jak to przedstawiono na Keynote. A róźnice w ich wydajności...MacBook Air zawsze będzie "nieco" przed MacBookiem, i jednocześnie za MacBookiem Pro.
są bardzo zbliżone, więc trzeba brać to sobie na poprawkę, a nawet w przypadku MP3 Encode TEST, Air przewyższa MB. Podejrzewam, że jeszcze by coś się znalazło...
Napisano 28 marca 2008 - 12:27
Napisano 28 marca 2008 - 12:57
Różnica pomiędzy Core Duo, a Core2Duo to 39%, poza tym Air też nie najmocniejszy...Miałem na myśli, że Air jest bardziej zaawansowany technologicznie od MB, jak to przedstawiono na Keynote.
Napisano 28 marca 2008 - 16:57
Napisano 28 marca 2008 - 17:14
Napisano 28 marca 2008 - 18:00
Napisano 28 marca 2008 - 18:06
Mówisz o iBookach muszelkach? Tych kolorowych? W takim razie nawet nie wiesz, jak takie kolorki były wtedy modne, z resztą za sprawą kolorowych iMaków.
Co nie zmienia faktu, ze ich ksztalt byl dosc dziwaczny . Juz wtedy niezbyt mi sie podobały, za to niektore wersje kolorystyczne iMaka G3 były bardzo ładne (graphite i white), ale też nie wszystkie. Dla mnie iMac G4 był pierwszym, naprawde pięknym komputerem, choc w sumie PowerMac G4 też już robił wrażenie (zwłaszcza od QS ).
Napisano 28 marca 2008 - 18:14
Napisano 28 marca 2008 - 18:19
Zgadzam się. Te komputery mają "duszę".iMak G4 to jest zdecydowanie arcydzieło.
Napisano 28 marca 2008 - 21:01
btw
oczywiscie wersje 15" i 17" juz musieli spieprzyc wsadzajac do srodka jakis swiecacy badziew...
Napisano 28 marca 2008 - 21:08
Napisano 29 marca 2008 - 03:38
Napisano 01 kwietnia 2008 - 21:47
iMak G4 to jest zdecydowanie arcydzieło.
Ja również muszę się zgodzić. To był pierwszy maczek jakiego oglądałem na żywo (w salonie przy pl.politechniki) i od tamtego czasu jestem raczej "aktywnym" fanem Apple:)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych