Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SwirlyMMS - wysyłanie MMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#626 matizek

matizek
  • 4 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 20:30

mój iPhone 3g z Orange w ogóle się nie łączy z tym programem! Program się zawiesza i wyskakuje jakaś chińska strona! Mało tego na iTunes nie przyjmuje mi karty kredytowej i nie mogę zarejestrować się w sklepie! I tyle mi z tego! POMOCY!!! Jestem zielony!

#627 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 sierpnia 2008 - 20:32

Czekaj. Przecież nie ma SwirlyMMS na 2.0.x. Albo ja jestem niezorientowany... ;)

#628 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 29 sierpnia 2008 - 20:53

mój iPhone 3g z Orange w ogóle się nie łączy z tym programem!
Program się zawiesza i wyskakuje jakaś chińska strona!
Mało tego na iTunes nie przyjmuje mi karty kredytowej i nie mogę zarejestrować się w sklepie!
I tyle mi z tego!
POMOCY!!! Jestem zielony!

niema swirly mms na soft 2.0 więc nie pisz bzdur że masz , a co do itunes to gdybyś miał kartę kredytową a nie zwykłą debetową to byś założył konto

#629 dzidek1

dzidek1
  • 46 postów
  • SkądCieszyn

Napisano 29 sierpnia 2008 - 21:20

niema swirly mms na soft 2.0 więc nie pisz bzdur że masz , a co do itunes to gdybyś miał kartę kredytową a nie zwykłą debetową to byś założył konto

Nie trzeba miec zadnej karty ;)
Byl juz opis na forum jak zalozyc konto w iTunes.
KLICK

#630 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 29 sierpnia 2008 - 21:24

Nie trzeba miec zadnej karty ;)
Byl juz opis na forum jak zalozyc konto w iTunes.
KLICK

człowieku część ludzi che kupować rzeczy z appstore płacąc za nie swoją kartą,poza tym poco w ogóle konto skoro wszystkie app są w necie zadarmo ;)

#631 dzidek1

dzidek1
  • 46 postów
  • SkądCieszyn

Napisano 29 sierpnia 2008 - 21:32

człowieku część ludzi che kupować rzeczy z appstore płacąc za nie swoją kartą,poza tym poco w ogóle konto skoro wszystkie app są w necie zadarmo ;)

Np po to zeby sciagac aplikacje te za free ;)
Nie wszyscy ktorzy kupili IP w orange lub erze maja cydie na pokladzie ;)
Robi sie maly off top ;)

#632 matizek

matizek
  • 4 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 22:13

Chodziło mi raczej o iPhone PC Suite w najnowszej wersji tylko pomyliłem tematy sorry!! A jeżeli chodzi o kartę to nie jestem tępy i rozróżniam debetową od kredytowej!!!!!!!!!!!

#633 michael.belfast

michael.belfast
  • 203 postów
  • SkądNY /Belfast/ W-wa

Napisano 30 sierpnia 2008 - 10:28

czyli narazie do 3g nei ma zadnego programu do mms tak? sorrki jak juz ktos pisal ale przegladam forum a jest tego tu calkiem sporo i ciagle swirlymms sie przewija a on na 3g nie dziala narazie to wiem, chodzi mi czy cos innego jest?

W US wszystkie sieci po za Sprint udostepniaja wysylanie i odbieranie mms-ow poprzez e-mail
trzeba tylko w contactach ustawic np. w AT&T (numer abonenta)@mms.att.net i wszystko gra i nie jest to usluga stworzona pod iphona to funkcjonuje juz od dawna wiec dlatego Apple moze nie przewidzial iz w europie (polsce) odbywa sie to inaczej.

#634 damkraw

damkraw
  • 63 postów

Napisano 01 września 2008 - 17:33

Cytat ze strony Swirly "Dear Swirly Users, We know that many of you are wondering what is going on with the so much sought after release for firmware 2.x. We have been working really hard lately and today we were able to send the first MMSs between different devices running firmware 2.x on iPhone 3G and 2G! " :)

#635 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 września 2008 - 18:31

Cytat ze strony Swirly

"Dear Swirly Users,

We know that many of you are wondering what is going on with the so much sought after release for firmware 2.x. We have been working really hard lately and today we were able to send the first MMSs between different devices running firmware 2.x on iPhone 3G and 2G! "

:)

Swietna wiadomosc, teraz powinno pojsc szybciej i pewnie wkrotce bedziemi mieli wersje pod 2.x.x. Byleby tylko poprzednie licencje byly akceptowane, tak jak w Kate i Intelliscreen.

#636 wierzbi

wierzbi
  • 63 postów
  • SkądSopot, Poland

Napisano 02 września 2008 - 17:54

no to super, bo tak jak malo mms uzywam tak teraz mi potrzebne byly hehe:D nie chce wyjsc na nooba ale to nie tylko pomiedzy iphone mozna wysylac mms prawda?:D bo oni testuja pomiedzy iphoneami 2.0x ale to rozumiem zeby sprawdzic odbeiranie wysylanie:D prawda?:D

#637 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 września 2008 - 09:34

nie no Wierzbi..to dopiero ten drugi sms który wyślą dzisiaj będzie między iphone i innym urządzeniem...może dadzą znać czy doszedł?

#638 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 15 września 2008 - 17:54

Oto kilka screenów SwirlyMMS na soft 2.1, niestety mimo prawidlowych ustawień dla sieci Orange [Edge i MMS] nie udało mi się wysłac MMS'a, próby z róźnymi 'Agentami' widać na screenach tak jak komunikat błędu.

p.s. nie pytajcie skąd mam :P

Dołączona grafika Dołączona grafika
http://www.x65.repub.../s/IMG_0012.PNG http://www.x65.repub.../s/IMG_0013.PNG
http://www.x65.repub.../s/IMG_0014.PNG

#639 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 września 2008 - 18:27

czy to znaczy, że program ukaże się w najbliższym czasie?

#640 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 15 września 2008 - 18:31

pewnie tak :)

#641 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 15 września 2008 - 23:52

Skąd MAsz?! :P :D xD ^^ Edit: Swoja droga, tylko na to czekam z niecierpliwoscia...UUuuh

#642 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 16 września 2008 - 03:50

jest na roznych forach do sciagniecia

#643 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 16 września 2008 - 10:01

Tak wiec dla Ery i iP 2.1 (pierwszej generacji) wszystko dziala :) Problemem bylo wpisywanie tematu, za kazdym razem wywalal bledy, kiedy temat usunalem... wszystko pieknie poszlo. Testowalem pomiedzy iP 2.1 (ERA) i iP 1.1.4 (ORANGE) :) Dziala w obie strony :) Dodam ze ustawienia wpisalem z pierwszej strony, do tego pozostawilem ustawienia zwiazane z wielkoscia zdjecia (Medium), a takze UserAgent (iPhone). Braki w stosunku do poprzedniej wersji z 1.1.4 jest to, ze telefon po otrzymaniu MMS'a jedynie wpada w krotka wibracje, ale na ikonce Swirly nic nie widac... zero informacji ze cokolwiek przyszlo. Moze byc to mylne w chwili gdy w kieszeni przelaczy nam sie telefon w tryb cichy.

#644 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 września 2008 - 13:30

Uwaga uwaga! Jeśli się postaracie będziecie mogli mieć u siebie swirlymms 1.2b6 ;)

Przetłumaczona wersja strony http://www.xannytech.net/iphone/1680/iphone-swirly-mms-12-beta-6-per-fw-2x/

#645 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 16 września 2008 - 13:43

Ja wygooglalem odpowiedz na pytanie skad pobrac SwirlyMMS, uzywajac magicznego pytania "SwirlyMMS 2.1" :)

W efekcie odnalazlem odpowiedz:

Sciagnij plik: test.list adres: LINK lub LINK 2 (ZIP)
Polacz sie z telefonem przez SSH i sciagniety plik wgraj do katalogu “/etc/apt/sources.list.d/”
(Dla korzystajacych z Total Commander'a i wtyczki T-PoT: “private/etc/apt/sources.list.d/”)
Otworz Cydie i poczekaj az odswiezy zrodla
Przejdz do “Changes” a znajdziesz tam SwirlyMMS
(lub odpal "Search" i wpisz haslo Swirly)

That's all :)

#646 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 września 2008 - 14:10

Działa komuś w erze?
Ja dostaje komunikat że nieprawidłowy frmat wadomości.

Moje ustawienia:

MMSC: http://mms.era.pl/servlets/mms
Proxy: 213.158.194.226:8080
APN: erainternet
Username:erainternet
Password:erainternet
Image size: LOW

EDIT:
Działa natomiast na takich ustawieniach:

MMSC: http://mms.era.pl/servlets/mms
Proxy: 213.158.194.226:8080
APN: eramms
Username: eramms
Password: eramms
Image size: LOW

#647 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 września 2008 - 14:15

ja nie mogłem pobrać otrzymanej wiadomości [PLAY], ale może to dlatego, że skończyła mi się licencja demo ;)

#648 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 16 września 2008 - 14:35

Dusiek, wywal http:// i piszac MMS'a nie wpisuj jego tytulu. Zdjecie moze byc Medium

Pytasz czy komus dziala, a przeczytaj DOKLADNIE post #643

Program musi byc w wersji DEMO (z 14 dniowa opcja korzystania), lub zakupiony... inaczej nie bedzie dzialal.
Brak licencji DEMO niestety bedzie powodowala klopoty (co zrozumiale)

#649 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 września 2008 - 14:52

Dzięki eRestin. Właśnie wyedytowałem mojego poprzedniego posta i napisałem, że działa mi z nieco innymi ustawieniami. Po Twoim poście nie wiem natomiast czy przyczyną są inne ustawienia czy brak tematu - bo tak wysłałem MMS-a :)

#650 nicolas79

nicolas79
  • 102 postów

Napisano 16 września 2008 - 19:16

na Orange działa.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych