Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

SwirlyMMS - wysyłanie MMS

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#251 OAS

OAS
  • 111 posts

Posted 10 March 2008 - 23:27

Witam W trakcie ustawiania pisze, że apn w edge i swirlymms nie może być takie same. erainternet działa mi na edge i z tego co czytam to też działa ludziom na mms. To jak macie skonfigurowane edge i mms? (era abonament)

#252 qubulus

qubulus
  • 4 posts

Posted 11 March 2008 - 00:44

Help Sluchajcie mam pytanie. Jestem swiezy w kwestii iPhona ale staram sie jak moge. Czytam forum i poszukuje odp. na niektore pytania ale ma problem. W jaki sposob mam odczytac MMS. Zrobilem Fetch, wskazalo mi zrodlo... ale jak ja mam wejsc do tego zrodla. Mam zainstalowac jakas przegladarke plikow? Jak? Nie smiejcie sie ze mnie, szczerze prosze o pomoc.

#253 Babidi

Babidi
  • 330 posts
  • SkądJeżyce Terrorists

Posted 11 March 2008 - 08:40

Sluchajcie mam pytanie. Jestem swiezy w kwestii iPhona ale staram sie jak moge. Czytam forum i poszukuje odp. na niektore pytania ale ma problem. W jaki sposob mam odczytac MMS. Zrobilem Fetch, wskazalo mi zrodlo... ale jak ja mam wejsc do tego zrodla. Mam zainstalowac jakas przegladarke plikow? Jak? Nie smiejcie sie ze mnie, szczerze prosze o pomoc.

Dokładnie doinstaluj mobile finder, następnie mobile preview, i mobile textedit - też się przyda :)

Po zrobieniu fetch pokazuje Ci gdzie dał foto ze ścieżką /var/.

W mobile finderze ustawiasz w settings zeby pokazywał pliki systemowe i tyle.

Klikasz na plik ze zdjeciem i pokazuje ci ladnie foto :D

#254 margiel

margiel
  • 640 posts

Posted 11 March 2008 - 09:07

...a mobile textedit klikasz na plik z textem i tez Ci ladnie pokazuje text :)

#255 baron.x

baron.x
  • 4 posts
  • Skądwarszawa

Posted 11 March 2008 - 09:08

MMS w PLAY

[B]Dzień dobry .......ustawienia do wysyłania mmsów z iphona w sieci PLAY
MMSC: 10.10.28.164/mms/wapenc
Proxy: 10.10.25.5:8080
APN: mms
username: internet
Password:internet[/B]:lol:

#256 OAS

OAS
  • 111 posts

Posted 11 March 2008 - 10:48

Gdzie są osoby używające ere na abonament? :( Przy instalacji swirly wystarczy pobrać go z repozytoriów 0.3.5 wersja i to wszystko czy też trzeba nadać mu jakieś prawa or sth?

#257 martint

martint
  • 24 posts

Posted 11 March 2008 - 11:26

Juz mi sie sily wyczerpuja...: :-( - przeczytalem watek z 10x - wrzucalem SwirlyMMS i wyrzucalem z 40 x - w 2 roznych wersjach (022 i 0.35) - i nadal NIC.... podczas instalacji mam komunikat: "Main script execution failed " instalacja sie wywala - pomimo to mam ikonke na SB (w zalaczniku przesylam loga z instalacji z /var/logs/CrashReporter) po odpaleniu SwirlyMMS pokazuje sie komunikat: "You must restart the iPhone before launching SwirlyMMS!".. Prosze o POMOC ...

#258 qubulus

qubulus
  • 4 posts

Posted 11 March 2008 - 18:28

Dzieki Wielkie podziekowania dla Babidiego i Margla. Wszystko dziala super.

#259 p0li

p0li
  • 312 posts
  • Skądwarszawa

Posted 12 March 2008 - 08:05

[B]Dzień dobry .......ustawienia do wysyłania mmsów z iphona w sieci PLAY
MMSC: 10.10.28.164/mms/wapenc
Proxy: 10.10.25.5:8080
APN: mms
username: internet
Password:internet[/B]:lol:

no coby nie było za różowo - u mnie nie działa na tych ustawieniach :/

a z innej beczki - baron.x - co masz wpisane w ustawienia EDGE ??

#260 komrat

komrat
  • 77 posts

Posted 12 March 2008 - 09:30

Gdzie są osoby używające ere na abonament? :(

Przy instalacji swirly wystarczy pobrać go z repozytoriów 0.3.5 wersja i to wszystko czy też trzeba nadać mu jakieś prawa or sth?

Mam era abonament i wszystko ladnie dziala.Pobralem zainstalowalem ustawienia z pierwszego postu i smiga

#261 soltysms

soltysms
  • 93 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 March 2008 - 09:40

Ja również potwierdzam sprawne działanie :) Orange - abonament: zero kłopotów, aplikacja śmiga aż wióry lecą, wielkie podziękowania dla wszystkich "pomocnych" z tego forum :) pzdr

#262 OAS

OAS
  • 111 posts

Posted 12 March 2008 - 10:54

Mam era abonament i wszystko ladnie dziala.Pobralem zainstalowalem ustawienia z pierwszego postu i smiga

Zmieniałeś może chmod dla swirlymms? Edge na erainternet ustawione w apn user i password?

Cały czas mi się pokazuje:
"Failed to send MMS
MMS cannot be sent right now since GPRS/EDGE is not available! Please review your MMS and/or EDGE APN settings, or wait a while if settings are correct..."

i jak tu z tym walczyć:/

#263 owoc666

owoc666
  • 42 posts

Posted 12 March 2008 - 11:48

OAS, to zrobiłeś:

http://www.myapple.p...operatorow.html

?

Druga rzecz - czy masz aktywną usługę MMS?

#264 baron.x

baron.x
  • 4 posts
  • Skądwarszawa

Posted 12 March 2008 - 13:30

pOli w ustawieniach edge mam wpisane (internet)

#265 p0li

p0li
  • 312 posts
  • Skądwarszawa

Posted 12 March 2008 - 15:23

pOli w ustawieniach edge mam wpisane (internet)

dzięki

mam to wszystko co napisałeś i przy próbie wysłania mms-a wywala komunikat:

nie mogę połączyć sie z serwerem - ikonkę mam zieloną

#266 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 12 March 2008 - 16:16

Zwróćcie uwagę czy czasem nie macie problemów z odbieraniem SMS'ów przy zainstalowanym SwirlyMMS. Nie wiem czy ma to związek ale w ten same dzień w który zainstalowałem ten program nie doszło do mnie kilka SMS'ów które wiem że były do mnie wysłane. Wcześniej takie coś się nie zdarzało.

#267 OAS

OAS
  • 111 posts

Posted 12 March 2008 - 17:59

OAS, to zrobiłeś:

http://www.myapple.p...operatorow.html

?

Druga rzecz - czy masz aktywną usługę MMS?

Jeśli chodzi o ten link co podałeś: edge (tak samo), poczta głosowa (nie używam), SMSC (jest ustawione dobrze)
Co rozumiesz przez aktywną usługę MMS? Na wcześniejszej komórce nigdy mmsów nie wysyłałem ale przychodziły do mnie:)
Co do zwykłych smsów to all działa

Ciesze się, że ktoś mi w końcu konkretami dowalił:)

#268 KromuS

KromuS
  • 184 posts
  • SkądEłk / Ostrołęka

Posted 12 March 2008 - 20:05

ja w Orange nie musiałem aktywować usługi MMS, bo już była aktywowana, ale wcześniej miałem w Plusie i musiałem włączyć tą 'usługę' ...

#269 OAS

OAS
  • 111 posts

Posted 12 March 2008 - 20:09

No ale jak ją aktywować? To znalazłem na stronie ery:

# Jak mogę sobie aktywować usługę MMS?
Każdy Abonent, który kupuje w sklepie lub salonie firmowym sieci Era telefon z funkcjonalnością MMS będzie miał automatycznie aktywowaną usługę. Abonenci, którzy posiadają telefon z innego źródła mogą zadzwonić do Biura Obsługi Abonenta sieci Era z prośbą o aktywację usługi MMS. Usługa MMS może być aktywowana wyłącznie Abonentom, którzy korzystają z jednej z taryf Era Nowy Komfort, Nowy Komfort VIP, Era Komfort, Era Komfort 80, Era Classic, Era Classic Bis, Nowa Era Moja, TAKAjakTy, Era Moja, Pakiet Biznes, Pakiet Biznes Firma, Era Komfort Firma, Nowa Era Biznes, Era Biznes, Era Fun i Era Classic Mix, Era Mix w systemie Era Mix lub z taryf promocyjnych opartych na wyżej wymienionych.

Zadzwoniłem do BOA i kobiecy głos wytłumaczył mi, że nie posiadają ustawień dla iPhone. Co jak co na pewno na starym telefonie miałem ustawione już mms.

#270 baron.x

baron.x
  • 4 posts
  • Skądwarszawa

Posted 12 March 2008 - 20:18

pOli a którą masz wersje swirly mms ? Ja mam 0.3.5 i dopiero jak tę sobie zainstalowałem to wszystko działa .......jeszcze dla lepszej obsługi mam zainstalowane MobileFinder , Mobile Preview i MobileTextEdit......a co najważniejsze musi być prawie 100% zasięg operatora

#271 OAS

OAS
  • 111 posts

Posted 12 March 2008 - 20:43

Jeśli chodzi o zasięg to u mnie krucho. Sprawdzę jutro w mieście... Wygląda, że wszystko jest ok chyba, że coś jest z chmod ale widzę, że nikt tego nie ustawia. Może jednak swirlymms ma problem u mnie z połączeniem do edge? Co prawda mam odblokowany edge i działa ale kto tam by to wiedział....

#272 klima00

klima00
  • 38 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 March 2008 - 20:48

A ja mam era abonament i nie chodzi... Help wyskakuje komunikat MMS cannot be sent right now since GPRS/EDGE is not availble! Please review yor MMS and..... W SWIRLY mam ustawione wszystko tak jak tutaj Posted Image... a w ustawieniach iP wszystkie 3 kolumny: erainternet.... HELP

#273 OAS

OAS
  • 111 posts

Posted 12 March 2008 - 21:03

klima00 witaj w klubie.... Coś jest jednak nie tak. Nie mam wifi to nie zdołam sprawdzić jednej opcji. klima00 jak masz dostęp do netu przez iphone to spróbuj jeden "myk" dla testu 1) odinstaluj swirly 2) zrestartuj iPhone 3) zainstaluj swirly najnowszy 4) zrestartuj iPhone 5) włącz edge/wyłącz wifi 6) odpal ikonkę swirly (dopiero teraz) 7) wpisz to co masz i sprawdź czy idzie

#274 klima00

klima00
  • 38 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 March 2008 - 21:20

a w ustawieniach telefonu powinno być w każdym oknie : erainternet??

#275 OAS

OAS
  • 111 posts

Posted 12 March 2008 - 21:24

tak, ileś tam stron wcześniej ktoś pisał, że w swirlymms apn powinno być puste dla abonamentu ery ale u mnie to nie działa

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users