Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SwirlyMMS - wysyłanie MMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#301 ludzik

ludzik
  • 58 postów

Napisano 14 marca 2008 - 08:45

no probuje tam poprzelanczac te przyciski ale nie zachowuje mi ustawien ...

#302 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 14 marca 2008 - 20:50

ależ oczywiście że ustawisz - wchodzisz finderam do katalogu, wskazujesz na plik, klikasz "Modify" i ustawiasz chmody klikając w guziczki

---- Dodano 14-03-2008 o godzinie 10:16 ----

No ok, racja. Ale ja wole robić przez WinSCP. Kiedys Finderem próbowałem zmienić te chmody (bodajże właśnie dla Swirly) i nie podziałało... Nie wiem czemu. W kazdym razie dalej mnie wywalało do SB. Potem jak ustawiłem przez WinSCP chmody dla calego katalogu i poszczegolnego pliku, śmigało. :)

EDIT: AAaa nieeee...Dobra zwracam honor. Masz racje. O ile pamiętam, te chmody w Finderze ustawiłem tylko dla jednego pliku, a nie dla calego katalogu, dlatego też chyba mnie wywalalo do SB. Poli ma racje :)

---- Dodano 14-03-2008 o godzinie 22:57 ----

no probuje tam poprzelanczac te przyciski ale nie zachowuje mi ustawien ...

Jak to Ci nie zachowuje zmian? O_o Klikasz tak zebyś wszystko miał podświetlone, "Done" i powinno zapamiętać..
Kurcze, tak off top troche: Nigdy nie miałem poważnych problemów z iP. Czy to zacinanie, czy problemy z użytkowaniem, czy sratatata. Raz, że wszystko jest opisane na forum i bez problemu można znaleźć to czego sie szuka, dwa - wystarczy umiejętnie korzystać z tego iP. Nigdy nie zaśmiecałem go zbędnymi aplikacjami. That's it :)

#303 Tomashleezon

Tomashleezon
  • 15 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 marca 2008 - 14:05

Witam!! Umiem już wysyłać i odbierać mmski na moim IP, ale problem jest w tym, że nie wiem jak zrobić by wysyłać nie tylko te zdjęcia, które są zrobione aparatem IP ale też, te które sam wrzucam na IP, czy może ktoś wie jak to zrobić by móc wysyłać inne fotki???? Pozdrawiam!

#304 Bogdanus

Bogdanus
  • 166 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 marca 2008 - 17:20

All fetched MMS-files are stored in /var/mobile/Media/MMSFiles ? czy ktoś rozumie o co chodzi....z góry dziękuje

#305 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 17 marca 2008 - 18:00

To znaczy że wszystkie zdjęcia masz właśnie zapisane w tym katalogu? :) Zainstaluj sobie MobileFindera i nakładke MobilePreview, potem wejdz w SB do app Preview, kliknij "Open" i znajdz ten katalog który Ci wyświetliło. Tam masz zapisane wszystkie zdjątka :) (mmsy)

#306 kabanos

kabanos
  • 352 postów
  • SkądW-wa

Napisano 18 marca 2008 - 01:07

no i wyszla kolejna poprawka :) wizualnie nic sie nie zmienilo

#307 DannyM

DannyM
  • 541 postów
  • SkądTu i tam

Napisano 18 marca 2008 - 22:03

Probowalem na heyah i wczoraj poszlo a po upgr. do nowej wersj juz nic :/

#308 Czepot

Czepot
  • 93 postów

Napisano 19 marca 2008 - 17:43

super na najowrzej wersji wrzystko ladnie pieknie dziala. Dodam ze jestem w o2-uk a soft to 1.1.4 Pozdro

#309 mario62

mario62
  • 38 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 marca 2008 - 16:11

Witam,
muszę tu trochę uzewnętrznić moją frustrację i rosnący stres związany z "chmodami".
Wszystkie programy i gry działają mi bez zarzutu a mam ich ładnych parę dziesiątek. Nigdy nie ustawiłem żadnego chmoda?! Czy coś tracę? :(A może mam jakieś straszne szczęście?
A może One działają jak placebo w medycynie? Może moje chmody są mi życzliwe i same się odpowiednio ustawiają? Już nic nie rozumiem. Pomóżcie bo wpadam w nerwicę a mój nałóg alkoholowy wymyka mi się spod kontroli. Wszędzie zaczynam widzieć małe, białe chmody. Nie wiem czy przeżyję Święta...

#310 DannyM

DannyM
  • 541 postów
  • SkądTu i tam

Napisano 20 marca 2008 - 16:44

Witam,
muszę tu trochę uzewnętrznić moją frustrację i rosnący stres związany z "chmodami".
Wszystkie programy i gry działają mi bez zarzutu a mam ich ładnych parę dziesiątek. Nigdy nie ustawiłem żadnego chmoda?! Czy coś tracę? :(A może mam jakieś straszne szczęście?
A może One działają jak placebo w medycynie? Może moje chmody są mi życzliwe i same się odpowiednio ustawiają? Już nic nie rozumiem. Pomóżcie bo wpadam w nerwicę a mój nałóg alkoholowy wymyka mi się spod kontroli. Wszędzie zaczynam widzieć małe, białe chmody. Nie wiem czy przeżyję Święta...

No tez tego ni ekumam jak Cie to pocieszy choc chmondy na ftp zmieniam czesto ;)

#311 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 20 marca 2008 - 22:07

Jak otworzyc mmsy? Tak wiem mobile preview... Niestety nie otwiera mi on tych zdjec. Znajduje zdjecie w mobile finder, otwieram previewem ale nie ma i tak zdjecia(w preview jest pustka). Widze tylko ikonki zdjec w finderze. Mial ktos taki problem?

#312 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 20 marca 2008 - 22:28

Zaraz..nie rozumiem... Bo powiedziales to tak jakbys bedac w Finderze chcial otworzyc zdjecie Previem :D Wchodzisz w Preview odnajdujesz katalog gdzie masz zdjecia i co? ikonki widzisz ale nie chce Ci otworzyc? powiekszyc? :)

#313 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 20 marca 2008 - 22:52

Zgadza się:) Nie mogę ich otworzyć/powiększyć

#314 e-marketing

e-marketing
  • 580 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 21 marca 2008 - 00:30

problem tkwi w mobile preview , kliknij sobie ikonke programu , pewnie też wraca po chwili ekran ...jeśli tak to chmod przestaw i bedzie ok

#315 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 21 marca 2008 - 01:10

Preview się otwiera. Spróbuje zmienić ten chmod i dam znać

---- Dodano 21-03-2008 o godzinie 01:15 ----
Niestety - bez rezultatów...

#316 andesh

andesh
  • 90 postów

Napisano 21 marca 2008 - 01:16

mi ten program sie otwierał, jak ustawiłem konfiguracje ery to sie otwiera i zamyka odrazu :/

#317 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 21 marca 2008 - 18:30

Jak ktoś nie wie czemu mi nie otwiera mms w preview to może zna jakiś zamiennik...

#318 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 21 marca 2008 - 21:54

Qchnia...a probowales przeinstalowac Mobile Preview i w ogole moze Findera?

#319 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 21 marca 2008 - 21:58

Tak, wcześniej miałem taki sam problem. Wersja softu taka jak w podpisie. Preview ogólnie tak mi się otwiera, że widze przycisk open a tło ma z SummerBoard. Może jednak coś z nim nie tak? Nie wiem co mam zrobić:/ Ten finder z iColorvield (pewnie kopnąłem się w nazwie) jest jakiś dziwny mimo, że ma fixy dla 1.1.3. Dlaczego? ponieważ preview pisze, że potrzebuje i tak findera...

#320 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 21 marca 2008 - 22:04

zaraz zaraz...To ze otwiera Ci sie tak Preview to normalne. Ja czasami mam tak, ale to rzadko, ze jak wchodze w Preview, klikam na "open" mam zwieche... Generalnie wchodzi mi do preview ale nie dziala na zaden przycisk/ruch i sie restartuje. Ja mam soft 1.1.2 i nie mam problemow z iP. Dlatego nie chce mi sie póki co zmieniac na soft wyzej. Moze skoro masz juz ten 1.1.3 update-uj sobie do 1.1.4. W koncu duzo fix-ow dali wiec moze i użytkowanie bedzie wygodnijsze? :) EDIT: A w ogole jak wejdziesz w Preview mozesz spokojnie skakac po folderach? nie wywala Cie?

#321 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 21 marca 2008 - 22:41

Tak mogę spokojnie skakać po folderach. Softu nie zmieniam bo mi odpowiada:) Coś tu nie gra ale nie wiem co:)

---- Dodano 21-03-2008 o godzinie 23:07 ----
Mam!!!!!!!!!!

A więc tak... Rozwiązanie jest, że tak powiem "bardzo eleganckie"

Na wgranego mobilefindera wgrałem jeszcze raz findera ale z iClarifield:) Działa!

EDIT:
Usunęłem oba findery i wgrałem tylko tego z iClarifield i działa. W sumie ten "orginalny" mobile finder jest potrzebny tylko do tego aby wgrać preview:)

#322 ludzik

ludzik
  • 58 postów

Napisano 21 marca 2008 - 23:13

Ustawilem we wszystkich plikach chmode 777 i nadal aplikacja wlancza sie na sec tylko mrugnie obraz

#323 DannyM

DannyM
  • 541 postów
  • SkądTu i tam

Napisano 22 marca 2008 - 21:26

no i mi sie udalo wyslac i odebrac mmsa. Niestety nie do konca wiem o jakim prieview piszecie. Czy ten z systemu czy musze cos dionstalowac? Dodam, ze udalo mi sie zainstalowc wszytko zgodnie z instrukcja. Najpirw wyinstalowalem program i off iphone a potem instalka i znowu off a po uruchomieniu dopiero odpalilem program i ustawienia.

#324 ludzik

ludzik
  • 58 postów

Napisano 22 marca 2008 - 22:00

SwirlyMMS zainstalowalem SwirlyMMS na 1.1.4 , restart zmiana chmode na 777 i nadal wlancza sie na sec i wylancza :(

#325 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 22 marca 2008 - 22:15

@Danny: Odebrales MMS-a wiec teraz musisz go jakos otworzyć :D Zainstaluj MobileFinder z Installera a potem doisnatluj jeszcze MobilePreview. Chcac otworzyc mms-a wedz w Preview kliknij "Open" i wskaz sciezke jaka wskazal Ci Swirly przy Fetchowaniu zdjecia. :) @Ludzik: masz soft 1.1.3 moze potrzebujesz jakiegos fix-a? Ja nie mam softu 1.1.3 wiec Ci nie pomoge. A chmody na pewno dobrze ustawiles?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych