Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

.Mac - do czego? czy warto? czy są jakieś alternatywy?

• Please log in to reply
82 replies to this topic

#76 AntoniKosiba

AntoniKosiba
  • 118 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 24 May 2008 - 00:11

Kolego 10 GB - 5GB posiadasz na koncie głównym, pozostałe mają po 1.2 GB i to wszystko. Ale jest jeszcze prawny kruczek, który firma sobie zastrzega w umowie: pozostali użytkownicy mogą korzystać z "pięciopaka" TYLKO w sytuacji gdy zamieszkują i użytkują sprzęty (komputery) w jednym gospodarstwie domowym (nawet wyszczególnione jest, że chodzi o mieszkanie, dom lub przyczepę kempingową)! "Rozłożenie" kosztów w takiej sytuacji, o której piszesz jest bezprawne.

---- Dodano 24-05-2008 o godzinie 01:17 ----
Przepraszam za wprowadzenie w błąd z tymi 5GB transferu miesięcznego. Oczywiście jest 100GB. Pomyliłem z innym kontem.

#77 Klimer

Klimer
  • 848 posts

Posted 24 May 2008 - 00:38

prawdopodobnie pomyliłeś się i ostatnio specyfikację czytałeś jak było konto 4.0 albo coś podobnego :) (obecnie 5.0) hymm nie wiem jeszcze czy w akademikach w jednym pokoju nie można, ale pewny nie jestem. bardzo możliwe że licencja mi się myli. tak czy siak nie ma to wielkiego znaczenia ze względu na przydatność tego rozwiązania. jedyne jakie ja widzę to gdy ktoś chce mieć 20gb zamiast 10.

#78 AntoniKosiba

AntoniKosiba
  • 118 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 24 May 2008 - 00:42

Masz 5 GB i 4 x 1.2 GB na pocztę i 4 x 1.2 na iDisk! Mam takie, właśnie sprawdziłem. Natomiast jeżeli chodzi o akademik, to jest wyszczególniony, że nie wolno. Dzisiaj zamontowałem w domu takiego "pięciopaka" i sprawdzałem warunki. [ATTACH]2258[/ATTACH] [ATTACH]2258[/ATTACH]

#79 frantz

frantz
  • 45 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 May 2008 - 10:19

Proponuję sprawdzić najpierw dokładnie trial u siebie. Okazało się u mnie w kablówce, że jakimś cudem nie dochodzą żadne maile wysłane z konta .Mac na serwer wewn. a także na Yahoo / GMail / Hotmail itd. Czemu? Bo domena .Mac wisi na spam-liście jakiejś firmy / serwera, z którego korzysta m.in. moja kablówka... :/

Kris czy to nie aby łódzka TOYA ????

#80 matthias

matthias
  • 188 posts
  • SkądGdynia

Posted 22 June 2008 - 10:39

czy konto trial ma jakies ograniczenie predkosci, czy jak zaplace i wykupie pelna usluge to bedzie to dzialalo szybciej? poki co uzywam triala i dziala to niesamowicie wolno i wole sie upewnic bo tanie to nie jest.

#81 KrisP

KrisP
  • 802 posts

Posted 22 June 2008 - 12:29

Może działać wyjątkowo wolno teraz a czasami w ogóle bo aktualnie Apple pracuje nad przejściem w MobileMe. Co do mojego problemu - rozwiązany. Stałe IP pomogło - to dynamiczne IP z mojej kablówki było na czarnej liście w .Mac :) ps. to nie Toya.

#82 matthias

matthias
  • 188 posts
  • SkądGdynia

Posted 12 July 2008 - 13:47

mam pytanie do uzytkownikow korzystajacych z pelnego .mac/me - jaka predkosc transferu wyciagaja? ja uzywam wersji trial i praktycznie juz mi sie konczy okres probny i nie wiem czy wykupic pelne konto czy tez nie ze wzgledu na masakrycznie wolny transfer

#83 Jenot

Jenot
  • 2204 posts
  • SkądChełm

Posted 12 July 2008 - 15:18

Nie mam jak sprawdzić ile da się wyciągnąć, przy kopiowaniu z iDiska mam 130kB/s przy moim łączu 1Mb, czyli zapycham całość swojego pasma.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users