Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

.Mac - do czego? czy warto? czy są jakieś alternatywy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

#51 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 kwietnia 2008 - 20:52

Nieee.... my tu cierpliwie czekamy na konta za sto pięćdziesiąt złociszy ;)

#52 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 01 maja 2008 - 17:36

Witam, mam takie pytanie: ktoś wysyłał z konta .Mac, maila grupowego, do powiedzmy 500 osób? Mi wyskakuje coś takiego: "Cannot send message using the server smtp.mac.com. The server respone was: 4.5.3 Too many recipients specified." :/

z innego konta wysyła mi normalnie, czyżby kolejne ograniczenia?

chyba jasno napisane jest w komunikacie że "Too many recipients specified"
widocznie na dot maku maja takie zabezpieczenia, zeby bronic sie przed spamem. rzadko kiedy kto wysyla maila do 500 osob

#53 sfinks

sfinks
  • 288 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 maja 2008 - 18:25

chyba jasno napisane jest w komunikacie że "Too many recipients specified"
widocznie na dot maku maja takie zabezpieczenia, zeby bronic sie przed spamem. rzadko kiedy kto wysyla maila do 500 osob

umiem czytać,
chodziło mi o to, że być może tak jest, bo to wersja próbna i stąd te ograniczenia, bo skoro oferują tworzenie grup i możliwość wysyłania do całej grupy jednego maila, to takie ograniczenie jest bez sensu. i jak tu wysłać newslettera teraz? :/

#54 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 01 maja 2008 - 20:01

umiem czytać,
chodziło mi o to, że być może tak jest, bo to wersja próbna i stąd te ograniczenia, bo skoro oferują tworzenie grup i możliwość wysyłania do całej grupy jednego maila, to takie ograniczenie jest bez sensu. i jak tu wysłać newslettera teraz? :/

chybym mial 500 kontaktów z mailami to chętnie bym to sprawdził dla Ciebie :)

#55 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 maja 2008 - 12:31

Ciekawe co z tą "promocją" za 150zł... Hmm...

#56 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 03 maja 2008 - 11:09

ja mam gdzieś .Mac, wykupie sobie zwykłego FTP choćby Az.pl - Domeny, Hosting i Kolokacja i mam 6Gb za 79,5 rocznie, po co nabijać kase apple'owi.

#57 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 06 maja 2008 - 21:48

po co czekać na magika za 150 jak za 200 można mieć od ręki :) w sumie .mac jest utrzymany w konwencji apple, czyli wszystko proste i łatwe, za dużo pogrzebać nie można - jak to w apple :) po prostu ma działać!

#58 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 maja 2008 - 23:41

Klimer, Okej, powiedz tylko gdzie :) Pozdrawiam

#59 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 07 maja 2008 - 01:30

Proponuję sprawdzić najpierw dokładnie trial u siebie. Okazało się u mnie w kablówce, że jakimś cudem nie dochodzą żadne maile wysłane z konta .Mac na serwer wewn. a także na Yahoo / GMail / Hotmail itd. Czemu? Bo domena .Mac wisi na spam-liście jakiejś firmy / serwera, z którego korzysta m.in. moja kablówka... :/

#60 sfinks

sfinks
  • 288 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 maja 2008 - 12:33

ja kupiłem wczoraj .Mac, teraz wyjdzie szydło z worka, przetestuję w końcu naprawdę wszystkie funkcje, nie wiem tylko czy da się ustawić tak, żeby można było ściągać pocztę z zewnętrznego konta z poziomu programu do poczty, bo póki ci to muszę logować się na stronie i dopiero w mailu webowym kliknąć "check"

#61 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 07 maja 2008 - 14:43

z tym testowaniem to dobry pomysł, zresztą uważam że apple postępuje uczciwie dając wersję testową. każdy może przetestować i zobaczyć co i jak :) @seroMack, wbij na PW, coś się powinno znaleźć :) @sfinks, ja jak zalogowałem się raz na .mac to mail automatycznie mi się skonfigurował na konto. spróbuj wyczytać z mail dane .mac. powinno dać radę. wątpię by apple blokowało dostęp do konta...

#62 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 07 maja 2008 - 14:54

Proponuję sprawdzić najpierw dokładnie trial u siebie. Okazało się u mnie w kablówce, że jakimś cudem nie dochodzą żadne maile wysłane z konta .Mac na serwer wewn. a także na Yahoo / GMail / Hotmail itd. Czemu? Bo domena .Mac wisi na spam-liście jakiejś firmy / serwera, z którego korzysta m.in. moja kablówka... :/

a co to za kablówka? mam upc i wolałbym się upewnić, że będzie śmigać.

#63 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 07 maja 2008 - 15:13

STK Ret-Sat 1 - mała kablówka (tylko Łódź) ale sprawnie działająca :) Mam nadzieję, że uda się im rozwiązać mój problem z .Mac - mam ochotę skorzystać z tych 10GB przez rok jako dodatkowy backup danych :)

#64 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 07 maja 2008 - 15:51

W takim razie, czy jest ktoś, kto potwierdzi, że .mac i upc się nie gryzie :D ?

#65 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 07 maja 2008 - 16:03

Co za problem założyć konto trial i samemu sprawdzić ?

#66 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 07 maja 2008 - 16:48

Co za problem założyć konto trial i samemu sprawdzić ?

właśnie sprawdzam, nie wiedziałem, że można zakładać wiele kont trial (poprzednie miałem na neo)

dobra, śmiga :D

#67 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 maja 2008 - 22:02

Czy aktualnie ma ktoś na sprzedaż .Mac?

#68 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 14 maja 2008 - 23:27

Czy aktualnie ma ktoś na sprzedaż .Mac?

odpisałem na PW! sprawdź skrzynkę!

#69 AntoniKosiba

AntoniKosiba
  • 118 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 17 maja 2008 - 10:22

Konto "makowe" dla moich potrzeb działa wspaniale. A te potrzeby, to: dostęp do poczty wszędzie i czasem bez swojego maka, tworzenie w szybki i prosty sposób swoich galerii, backup podstawowych i najważniejszych ustawień komputera, backup dokumentów. Dużo zalet. Wady, to: limit transferu, mała pojemność, wersja tylko angielska, i przede wszystkim BRAK PRZEKONYWUJąCYCH argumentów nt bezpieczeństwa moich danych - to akurat mnie "boli" najbardziej. Słowem warto je mieć ale jednocześnie trzeba dużo krzyczeć na forum o jego niedogodnościach. W końcu płacimy, to prosimy Apple by ulepszała swój produkt dzięki nam i dla nas.

#70 sfinks

sfinks
  • 288 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 maja 2008 - 13:02

a jaki jest limit transferu?

#71 AntoniKosiba

AntoniKosiba
  • 118 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 18 maja 2008 - 05:56

Kolego nie pamiętam dokładnie ale 4 lub 5 GB na miesiąc. O tym się niestety nie mówi gdy produkt jest reklamowany.

#72 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 18 maja 2008 - 09:49

nie wiem skąd wziąłeś te 4 czy 5 gb? O_o limit miesięczny to 100gb EDIT: do tego informacja o tym widnieje na stronie apple

#73 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 18 maja 2008 - 10:15

Czy ktoś ma pojęcie jak działa konto family pack? Jest ono na pięć stanowisk, zastanawiam się więc jeśli znalazłbym 5 osób chcętnych na zakup to koszt takiego konta spadł by do nie całych 50zł na łebka. Zastanawiam się tylko nad jednym. Czy każda z tych 5 osób będzie miała po 10GB miejsca na iDisk, czy będzie 5 galerii web, 5 kont pocztowych.

#74 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 18 maja 2008 - 12:29

konto głowne ma 10gb a 4 konta dodatkowe po 2.5gb - w sumie 20gb. te mniejsze to są subkonta

#75 mysilverR1

mysilverR1
  • 73 postów

Napisano 23 maja 2008 - 23:47

czesc wszystkim, przepraszam za zamieszanie ktore wczesniej wywolalem z .MAC - mam tylko jedno konto na sprzedanie 170zl, oryginalne opakowanie etc etc. do odebrania osobiscie w wawie lub na wysylke. jakby ktos byl chetny to zapraszam na priv. moze bede mial wiecej, ale dopiero jak bede mial to napisze. pozdrawiam,

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych