iPhone 18Pro/18ProMax/Duo - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty
Napisano 25 września 2026 - 16:54
Tylko biedny iSpot nie wie i wkradają się błędy w systemie co jakiś czas pokazując dostępność poszczególnych wariantów 1-3 dni, a mailowo odpisują „błąd, nie mamy, oczekiwanie wiele tygodni”.
Relacje osób zamawiających z wyżej wymienionych sklepów raczej potwierdzają rzetelność informacji wyświetlanych na stronach niż zaprzeczają.
https://uokik.gov.pl...kary-dla-amazon
https://uokik.gov.pl...a-prezesa-uokik
https://uokik.gov.pl...ty-dla-klientow
Ciekawe czy są tu jakieś analogie, bo chyba jednak niepotrzebnie się czepiam i za dużo wymagam, wszak jak śmiem śmieć przejrzystości przy zamawianiu produktu opłacanego z góry za jedyne 8000 zł.
Napisano 25 września 2026 - 16:55
zgoda. Ale stroną www manewrująAle oni nie wiedzą kiedy te telefony będą, to co mają ci odpisać.
Napisano wczoraj, 10:23
Patrzę dzisiaj (jak i tydzień temu) na iSpot.pl: czarny 18 Pro Max 512 GB, dostawa „1-3 dni”. Dzwonię na infolinię, a konsultant rzuca: „Ooo, to musi być błąd na stronie. Realnie czas oczekiwania to minimum 8 tygodni." Po naszej rozmowie od razu zgłoszę ten problem do usunięcia”. Tak tylko w kwestii podtrzymania tematu związanego z waleniem w bambuko przez naszego kochanego autoryzowanego „riselera”
Napisano wczoraj, 12:42
Rozpoczęliśmy realizację preorderow od 18.09, nie wiemy kiedy Panu wyślemy, ze względu na charakter premier Apple musi to tak wyglądać blablabla.
Oczywiście dostępność na stronie 1-3 dni to były „niedogodności techniczne” itd.
Dziwnym zbiegiem okoliczności pół godziny po ich odpowiedzi dostałem maila ze zmianą statusu na „skompletowane, oczekuję na wysyłkę”, a przed chwilą dostałem mail, że telefon wysłano, a w aplikacji InPost pojawiła się utworzona przesyłka.
Kolejnym zbiegiem okoliczności jest występowanie „niedogodności technicznych”, „błędów na stronie” itp. Itd. razem z ewidentnymi dostawami i relacjami ludzi, że wysyłają im dany wariant, oczywiście w międzyczasie wciąż zbierają zamówienia z terminem 1-3 dni wiedząc, że zrealizują je za cytując kolegę wyżej „minimum 8 tygodni”. Oczywiście sami mi o tym wspomnieli, że zbierają w tym czasie zamówienia i te zamówienia lecą na koniec kolejki, a moje zamówienie jest dla nich „priorytetowe”.
Jako przykładny obywatel pozwoliłem sobie uzupełnić zawiadomienie do UOKiK poraz trzeci, wysyłka telefonu nie rozwiązuje tej sprawy, bo nie o to mi chodzi od dwóch tygodni, ale jednocześnie jestem zadowolony, ze przynajmniej ten problem mam z głowy
Edit: w żadnym momencie nie naciskałem na szybszą wysyłkę telefonu, próbowałem wydusić z nich odpowiedź kiedy planują go wysłać i dlaczego strona wyświetla fałszywe terminy.
Użytkownik OhNoez edytował ten post wczoraj, 12:44
Napisano wczoraj, 23:53
Patrzę dzisiaj (jak i tydzień temu) na iSpot.pl: czarny 18 Pro Max 512 GB, dostawa „1-3 dni”. Dzwonię na infolinię, a konsultant rzuca: „Ooo, to musi być błąd na stronie. Realnie czas oczekiwania to minimum 8 tygodni." Po naszej rozmowie od razu zgłoszę ten problem do usunięcia”. Tak tylko w kwestii podtrzymania tematu związanego z waleniem w bambuko przez naszego kochanego autoryzowanego „riselera”
Wczoraj wieczorem zamówiłem srebrny w tej pojemności, dzisiaj wskoczył status, że zamówienie skompletowane i oczekuje na wysyłkę - to chyba zostanie wkrótce do mnie wysłane?
Napisano dziś, 05:34
Ciekawe czy iSpot nie miał zamówień na tą wersję, czy teraz świeże zamówienia zaczęli wysyłać jeszcze przed oczekującymi żeby dotrzymać terminów w reszcie zamówień.
Użytkownik OhNoez edytował ten post dziś, 05:49
Napisano dziś, 09:29
Jeśli komuś zależy to jeszcze kolor czarny jest dostępny z szybką wysyłką, na pozostałe 512gb pokazuje już minimum 2 tyg.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych