Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 18Pro/18ProMax/Duo - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
156 odpowiedzi w tym temacie

#151 OhNoez

OhNoez
  • 23 postów

Napisano 25 września 2026 - 16:54

Media Markt wie, Euro RTV wie (oba sklepy podają konkretne daty znacznie różniące się od siebie w zależności od wariantu, część jest całkowicie niedostępna), Orange wie, że nie ma telefonów i sprzedaje tylko to co ma na stanie.
Tylko biedny iSpot nie wie i wkradają się błędy w systemie co jakiś czas pokazując dostępność poszczególnych wariantów 1-3 dni, a mailowo odpisują „błąd, nie mamy, oczekiwanie wiele tygodni”.
Relacje osób zamawiających z wyżej wymienionych sklepów raczej potwierdzają rzetelność informacji wyświetlanych na stronach niż zaprzeczają.

https://uokik.gov.pl...kary-dla-amazon
https://uokik.gov.pl...a-prezesa-uokik
https://uokik.gov.pl...ty-dla-klientow

Ciekawe czy są tu jakieś analogie, bo chyba jednak niepotrzebnie się czepiam i za dużo wymagam, wszak jak śmiem śmieć przejrzystości przy zamawianiu produktu opłacanego z góry za jedyne 8000 zł.

#152 Misiekk

Misiekk
  • 290 postów

Napisano 25 września 2026 - 16:55

Ale oni nie wiedzą kiedy te telefony będą, to co mają ci odpisać.

zgoda. Ale stroną www manewrują :)

#153 jakobe__

jakobe__
  • 2 postów

Napisano wczoraj, 10:23

Patrzę dzisiaj (jak i tydzień temu) na iSpot.pl: czarny 18 Pro Max 512 GB, dostawa „1-3 dni”. Dzwonię na infolinię, a konsultant rzuca: „Ooo, to musi być błąd na stronie. Realnie czas oczekiwania to minimum 8 tygodni." Po naszej rozmowie od razu zgłoszę ten problem do usunięcia”. Tak tylko w kwestii podtrzymania tematu związanego z waleniem w bambuko przez naszego kochanego autoryzowanego „riselera”  ;) 

#154 OhNoez

OhNoez
  • 23 postów

Napisano wczoraj, 12:42

Mała aktualizacja, wiadomość ode mnie poszła „wyżej” , bo odpowiedział mi koordynator, oczywiście lanie wody.
Rozpoczęliśmy realizację preorderow od 18.09, nie wiemy kiedy Panu wyślemy, ze względu na charakter premier Apple musi to tak wyglądać blablabla.
Oczywiście dostępność na stronie 1-3 dni to były „niedogodności techniczne” itd.
Dziwnym zbiegiem okoliczności pół godziny po ich odpowiedzi dostałem maila ze zmianą statusu na „skompletowane, oczekuję na wysyłkę”, a przed chwilą dostałem mail, że telefon wysłano, a w aplikacji InPost pojawiła się utworzona przesyłka.

Kolejnym zbiegiem okoliczności jest występowanie „niedogodności technicznych”, „błędów na stronie” itp. Itd. razem z ewidentnymi dostawami i relacjami ludzi, że wysyłają im dany wariant, oczywiście w międzyczasie wciąż zbierają zamówienia z terminem 1-3 dni wiedząc, że zrealizują je za cytując kolegę wyżej „minimum 8 tygodni”. Oczywiście sami mi o tym wspomnieli, że zbierają w tym czasie zamówienia i te zamówienia lecą na koniec kolejki, a moje zamówienie jest dla nich „priorytetowe”.

Jako przykładny obywatel pozwoliłem sobie uzupełnić zawiadomienie do UOKiK poraz trzeci, wysyłka telefonu nie rozwiązuje tej sprawy, bo nie o to mi chodzi od dwóch tygodni, ale jednocześnie jestem zadowolony, ze przynajmniej ten problem mam z głowy :)

Edit: w żadnym momencie nie naciskałem na szybszą wysyłkę telefonu, próbowałem wydusić z nich odpowiedź kiedy planują go wysłać i dlaczego strona wyświetla fałszywe terminy.

Użytkownik OhNoez edytował ten post wczoraj, 12:44

#155 onomatobeka

onomatobeka
  • 15 postów

Napisano wczoraj, 23:53

Patrzę dzisiaj (jak i tydzień temu) na iSpot.pl: czarny 18 Pro Max 512 GB, dostawa „1-3 dni”. Dzwonię na infolinię, a konsultant rzuca: „Ooo, to musi być błąd na stronie. Realnie czas oczekiwania to minimum 8 tygodni." Po naszej rozmowie od razu zgłoszę ten problem do usunięcia”. Tak tylko w kwestii podtrzymania tematu związanego z waleniem w bambuko przez naszego kochanego autoryzowanego „riselera”  ;)

Wczoraj wieczorem zamówiłem srebrny w tej pojemności, dzisiaj wskoczył status, że zamówienie skompletowane i oczekuje na wysyłkę - to chyba zostanie wkrótce do mnie wysłane?

#156 OhNoez

OhNoez
  • 23 postów

Napisano dziś, 05:34

Srebrny Pro Max 512 GB? Apple obecnie pokazuje dostawę tej wersji na koniec października/początek listopada.
Ciekawe czy iSpot nie miał zamówień na tą wersję, czy teraz świeże zamówienia zaczęli wysyłać jeszcze przed oczekującymi żeby dotrzymać terminów w reszcie zamówień.

Użytkownik OhNoez edytował ten post dziś, 05:49

#157 onomatobeka

onomatobeka
  • 15 postów

Napisano dziś, 09:29

Tak, 18 PM 512gb srebrny. Przed chwilą pojawił się numer przesyłki w inPost.

Jeśli komuś zależy to jeszcze kolor czarny jest dostępny z szybką wysyłką, na pozostałe 512gb pokazuje już minimum 2 tyg.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych