Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 18Pro/18ProMax/Duo - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
166 odpowiedzi w tym temacie

#76 reverpl

reverpl
  • 194 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 września 2026 - 14:53

No to może jeszcze się okaże, że będzie coś dostępne w sklepach stacjonarnych w piątek. Wtedy anuluje swoje zamówienie w aos.

Przecież co roku jest. Tylko trzeba być z 40-50 min przed otwarciem, bo mają po kilka szt. Ja tak od 3 lat kupuję, bo preordery nigdy nie przychodzą na premierę. Jutro też tak będę próbował :)

#77 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 351 postów

Napisano 17 września 2026 - 16:11

Przecież co roku jest. Tylko trzeba być z 40-50 min przed otwarciem, bo mają po kilka szt. Ja tak od 3 lat kupuję, bo preordery nigdy nie przychodzą na premierę. Jutro też tak będę próbował :)

Tylko trzeba mieć jeszcze taką możliwość. Ja dopiero po robocie mogę to załatwić.

#78 zorr

zorr
  • 107 postów

Napisano 17 września 2026 - 17:01

ME wysłał i już FV do ksef puścił.

Ps chce ktoś rezerwację w x-kom bonarka na jutro na 18 pro 256gb glacier?

Użytkownik zorr edytował ten post 17 września 2026 - 17:27

#79 chrobro

chrobro
  • 177 postów
  • Skądzachodniopomorskie

Napisano 17 września 2026 - 21:12

U mnie z Corland jutro doręczenie kurierem, czarny Pro Max 512GB, na Ultra 4 muszę czekać.

#80 _Artek_

_Artek_
  • 1 084 postów

Napisano 18 września 2026 - 08:59

właśnie dostałem potwierdzenie że będzie dzisiaj, zamawiając od apple zawsze miałem w poniedziałek bo jestem z małego miasta :D 

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 18 Pro   AirPods MAX

#81 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 351 postów

Napisano 18 września 2026 - 09:08

I jak? Udało Ci się dostać stacjonarnie?

#82 Lutiher

Lutiher
  • 14 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 18 września 2026 - 09:13

I jak? Udało Ci się dostać stacjonarnie?

Tak.  :)
(Sorry, pytanie nie było do mnie, ale odpowiadam, że da się).

Użytkownik Lutiher edytował ten post 18 września 2026 - 09:14

#83 soczekpl

soczekpl
  • 3 399 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2026 - 09:32

Wiecie, że na stronie iSpotu są dostępne od ręki, a sklepy mają "dużą dostępność"? Sprawdzałem Pro, ale Maxa też można znaleźć w niektórych wersjach.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 18 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max 2 / AirPods Pro & Pro 2

#84 bartekpolska

bartekpolska
  • 96 postów

Napisano 18 września 2026 - 09:41

Wiecie, że na stronie iSpotu są dostępne od ręki, a sklepy mają "dużą dostępność"? Sprawdzałem Pro, ale Maxa też można znaleźć w niektórych wersjach.

Potwierdzam najbardziej popularna wersja w dużej dostępnosci dostępna w Szczecinie

#85 _Artek_

_Artek_
  • 1 084 postów

Napisano 18 września 2026 - 10:12

Ja się boje tego RTV euro AGD........ 

#86 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 351 postów

Napisano 18 września 2026 - 10:26

Brzmi dobrze. W euro agd z rana był dostępny 512gb lodowcowy pro max z dostawą na jutro. Zastanawiałem się, czy to prawda i przez ten czas ktoś mi go sprzątnął sprzed nosa :D

Ja się boje tego RTV euro AGD........

No właśnie. Dzwoniłem, żeby się upewnić, czy na pewno dostawa w podanym terminie. Zaręczają, że tak.

#87 _Artek_

_Artek_
  • 1 084 postów

Napisano 18 września 2026 - 10:29

do mnie już jedzie. obawiam się co z tym zrobić jak coś będzie nie tak, dlatego zawsze zamawiam w AOS. 

#88 Regiss

Regiss
  • 3 014 postów
  • SkądRadom

Napisano 18 września 2026 - 10:32

DHL jak zwykle nie zawiódł. Już mam czarnego 18 Pro.

iPhone 15 Pro

#89 meg

meg
  • 320 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 września 2026 - 10:38

ja zamówiłam w ME burgundowego pro max 512gb ale trochę później, więc wysyłka dopiero po 1.10 ;( ale nadal nie wiem czy nie wolałam niebieskiego xD

Użytkownik meg edytował ten post 18 września 2026 - 10:38

#90 Regiss

Regiss
  • 3 014 postów
  • SkądRadom

Napisano 18 września 2026 - 10:43

Zmienili po tylu latach tackę sim :P
https://ibb.co/21V6hyj0
https://ibb.co/k6rDp9dB

iPhone 15 Pro

#91 reverpl

reverpl
  • 194 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 września 2026 - 10:50

Mi się nie udało dostać Pro Maxa stacjonarnie. Do tej pory kupowałem zwykle Pro i co roku nie było problemu. Pro były od wyboru do koloru, Pro Max tylko 1TB i 2TB, więc to nie moje wybory. Trudno.

#92 damianmajk

damianmajk
  • 872 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2026 - 10:51

Mi się nie udało dostać Pro Maxa stacjonarnie. Do tej pory kupowałem zwykle Pro i co roku nie było problemu. Pro były od wyboru do koloru, Pro Max tylko 1TB i 2TB, więc to nie moje wybory. Trudno.

W 99.99% przypadków jest tak, przynajmniej w Warszawie. Pro Max praktycznie nie ma, chyba że 2 TB.

#93 _Artek_

_Artek_
  • 1 084 postów

Napisano 18 września 2026 - 10:54

Zmienili po tylu latach tackę sim :P
https://ibb.co/21V6hyj0
https://ibb.co/k6rDp9dB

Już mi popsułeś zabawę, chce czarnego :D 

#94 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 351 postów

Napisano 18 września 2026 - 10:58

Te na stronie są dostępne na zamówienie - i za jakieś dwa tygodnie. Tak mi powiedział pan na infolinii. Dziwne, bo żadnego dopisku, że na zamówienie nie widzę. Ale gościu twierdzi, że jest w karcie produktu.

#95 damianmajk

damianmajk
  • 872 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2026 - 11:17

Te na stronie są dostępne na zamówienie - i za jakieś dwa tygodnie. Tak mi powiedział pan na infolinii. Dziwne, bo żadnego dopisku, że na zamówienie nie widzę. Ale gościu twierdzi, że jest w karcie produktu.

Na stronie ispot przecież masz wskazane, nawet jeżeli dostępne, to wysyłka za 2-8 tygodni. Obecnie nie ma żadnego Pro Max od ręki, 256 gb, czy 512 gb, chyba że jakieś pojedyncze sztuki, bo ktoś nie odebrał. Ale, co do zasady, jest jak co roku.

#96 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 351 postów

Napisano 18 września 2026 - 11:28

Czyli w sumie nie wydaje się, by nowy model sprzedawał się gorzej od poprzednich. Poczekam na dostawę z AOS.

#97 soczekpl

soczekpl
  • 3 399 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2026 - 11:35

Teraz tak, ale w momencie, kiedy pisałem mój post, sytuacja wyglądała inaczej. Były dostępne od ręki. Może mieli błąd w systemie?

Edit: Skasowali możliwość sprawdzania dostępności w poszczególnych sklepach :P

Użytkownik soczekpl edytował ten post 18 września 2026 - 11:36

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 18 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max 2 / AirPods Pro & Pro 2

#98 OhNoez

OhNoez
  • 23 postów

Napisano 18 września 2026 - 11:45

Oczywiście, że usunęli, bo nie są w stanie dostarczyć telefonów ludziom z preorderów, a stacjonarnie dostępny był nie jeden i nie dwa, ilość zirytowanych ludzi zaczyna rosnąć, a nieuczciwe praktyki trzeba zamiatać pod dywan :)
Wyłączyli możliwość zamówienia burgundowego w preorderze bardzo szybko, a rano przez 20 min można było zamówić na stronie z dostawą 1-3 dni, inne wersje kolorystyczne były dostępne do zamówienia nawet wczoraj wieczorem z dostawą „od 18.09”, a dzisiaj rano wskoczyła 4-6 tygodni.
Moje zamówienie z preorderu wciąż w kompletacji w iSpot, na infolinii nie wiedzą czy jest do niego przypisany fizycznie telefon (zakładam że nie), nie wiedzą kiedy go dostarczą, nie wiedzą kiedy go dostaną, oni nawet nie wiedzą kiedy zaczną coś wiedzieć.
Inne sklepy potrafiły zadeklarować czas wysyłki, iSpot deklarował do samego końca od 18.09 w większości wariantów, rano się zorientowali, że czas dostawy może wynieść do 8 tygodni w niektórych przypadkach.
Leci dzisiaj pismo do UOKiK, bo to jest jawne wprowadzanie w błąd i dodatkowo chwalą się na infolinii, że robią tak od lat-zbierają zamówienia do oporu do ostatniego dnia preorderow, a później informują, że dostawa kiedyś będzie, ale nie za bardzo wiedzą kiedy.

#99 damianmajk

damianmajk
  • 872 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2026 - 11:49

Oczywiście, że usunęli, bo nie są w stanie dostarczyć telefonów ludziom z preorderów, a stacjonarnie dostępny był nie jeden i nie dwa, ilość zirytowanych ludzi zaczyna rosnąć, a nieuczciwe praktyki trzeba zamiatać pod dywan :)
Wyłączyli możliwość zamówienia burgundowego w preorderze bardzo szybko, a rano przez 20 min można było zamówić na stronie z dostawą 1-3 dni, inne wersje kolorystyczne były dostępne do zamówienia nawet wczoraj wieczorem z dostawą „od 18.09”, a dzisiaj rano wskoczyła 4-6 tygodni.
Moje zamówienie z preorderu wciąż w kompletacji w iSpot, na infolinii nie wiedzą czy jest do niego przypisany fizycznie telefon (zakładam że nie), nie wiedzą kiedy go dostarczą, nie wiedzą kiedy go dostaną, oni nawet nie wiedzą kiedy zaczną coś wiedzieć.
Inne sklepy potrafiły zadeklarować czas wysyłki, iSpot deklarował do samego końca od 18.09 w większości wariantów, rano się zorientowali, że czas dostawy może wynieść do 8 tygodni w niektórych przypadkach.
Leci dzisiaj pismo do UOKiK, bo to jest jawne wprowadzanie w błąd i dodatkowo chwalą się na infolinii, że robią tak od lat-zbierają zamówienia do oporu do ostatniego dnia preorderow, a później informują, że dostawa kiedyś będzie, ale nie za bardzo wiedzą kiedy.

Nie, żebym popierał takie coś, ale przecież tak było zawsze, w każdym praktycznie sklepie, poza AOS (chyba raz, czy dwa przesuwali terminy dostawy - nie pamiętam już). W każdym razie zawsze, gdzie masz napisane - „dostawa od …” to ja to omijam szerokim łukiem, bo od, to może być i za miesiąc. Nie masz napisane, że dostawa w konkretnym, wskazanym dniu, tylko ewentualnie od tego dnia. A do tego jeszcze dopisane, gdzieś na dole, że wszystko w zależności od ilości zamówień i dostępności towaru, w przypadku zwiększonego zainteresowania, dostawa może się opóźnić. Tak to niestety działa - zamawianie poza AOS to od lat czysta loteria. 5 osobom na 100 się uda, reszta czeka.

#100 soczekpl

soczekpl
  • 3 399 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2026 - 11:54

Fakt faktem, że rok temu albo dwa lata temu też skasowali możliwość sprawdzania dostępności w sklepie :-d 

Edit: Pro 256GB w kolorze lodowca ma teraz dostępność "1-3 dni robocze". Tak samo czarny i srebrny, tylko burgundowy 4-6 tygodni (iSpot).

Użytkownik soczekpl edytował ten post 18 września 2026 - 11:55

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych