Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 18Pro/18ProMax/Duo - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty

• Please log in to reply
44 replies to this topic

#26 Omega55

Omega55
  • 344 posts

Posted 12 September 2026 - 19:03

Przedłużał ktoś zamówienie w tmobile? Zamówienie składałam o 14:15 i nie otrzymałam dotąd żadnego maila od nich. Chyba tak nie powinno być?

#27 sheepysheep

sheepysheep
  • 1326 posts

Posted 12 September 2026 - 19:25

Miałem dziś dokładnie ten sam problem z zakupem nowego iPhone’a. Strona i aplikacja Apple Store odblokowały się u mnie dopiero kilka minut po 14:00. Na początku termin dostawy pokazywało 18.09, ale przez błędy przy płatności (próbowałem kilka, jak nie kilkanaście razy) zamówienie przeszło dopiero wtedy, gdy data dostawy zmieniła się już na 24–30.09.

Kupowałem przez aplikację Apple Store na iPhonie — wszedłem ok. 2 minuty przed 14:00 i czekałem, aż sprzedaż ruszy. Zastanawiam się, czy macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby zamówić od razu, bez problemów z płatnością? Może trzeba otworzyć aplikację dużo wcześniej, albo wręcz dokładnie o 14:00, kiedy startuje sprzedaż?

Nie wiem, czy jest na to jakaś metoda. Dwie minuty przed próbowałem. Potem zbijałem apkę i na nowo odświezałem, aż załapało. W tym roku jakoś dłużej mi zeszło niż w poprzednim. I na dodatek fuckup z płatnościami. Ale nie kazdy miał ten problem. Nie mam pojęcia od czego to zależy… może kwestia natrafienia na mniejsze/większe obciążenie serwera?

Edited by sheepysheep, 12 September 2026 - 19:26.

#28 damianmajk

damianmajk
  • 858 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 12 September 2026 - 19:29

To ciekawostka w ogóle, o czym piszecie. Ja to zrobiłem totalnie na luzie, wróciłem z 16 km rozbiegania i akurat było 13:55. Włączyłem aplikację i ubijałem aż do czasu, kiedy 14:02 gdzieś ruszyła - na iPhone oczywiście. Bez problemu wybrałem 18 pro max burgundowy, dodałem nawet etui, płatność bez problemu (nie pobrało nawet, ale poszło przez Apple Pay) i tyle - miałem termin 18/09. Finalnie anulowałem, ale jak czytam, to może kurde mogłem zostawić, skoro byłem wybrańcem losu

#29 sheepysheep

sheepysheep
  • 1326 posts

Posted 13 September 2026 - 04:41

Cwane to Apple. Im coś trudniej przychodzi, tym bardziej potem tego chcesz

Edited by sheepysheep, 13 September 2026 - 04:41.

#30 SHarK242

SHarK242
  • 105 posts

Posted 13 September 2026 - 06:30

Ja w tym roku postawiłem na zakup w Media Expert, bo mogłem złożyć zamówienie już ok. 5 min przed 14:00 - nie wiem czy to reguła w przypadku takich sklepów bo zawsze kupowałem w AOS lub w Play (świetna dostępność na premierę).
Na ten moment tylko potwierdzenie złożenia zamówienia, ale szczerze mówiąc to nie spodziewam się nic więcej, status pewnie zaktualizuje się dopiero chwilę przed wysyłką.
Ogólnie brałem czarnego 18 pro 256 GB i z tego co widzę to nawet dzisiaj jest on dostępny na AOS z dostawą na 18.09 więc żeby Media Expert się nie wyrobiło to chyba musieliby się postarać

#31 _Artek_

_Artek_
  • 1059 posts

Posted 13 September 2026 - 08:45

Taa rok temu wszyscy chcieli czarny jak jest czarny to teraz i tak wszyscy chcą DUO :D , gdyby nie aparat i brak face id też bym sprzedał 17 pro i kupił DUO :D  ale aparat w telefonie to jedyny aparat cyfrowy jakim dysponuje.

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#32 tomczii

tomczii
  • 950 posts

Posted 13 September 2026 - 09:45

Taa rok temu wszyscy chcieli czarny jak jest czarny to teraz i tak wszyscy chcą DUO :D , gdyby nie aparat i brak face id też bym sprzedał 17 pro i kupił DUO :D ale aparat w telefonie to jedyny aparat cyfrowy jakim dysponuje.

Mam dokładnie te same odczucia :) gdyby dali aparaty jak w pro i Face ID też bym nie zastanawiał się ;)

Iphone 17 pro max , AW ultra 3 gen 49mm

#33 _Artek_

_Artek_
  • 1059 posts

Posted 13 September 2026 - 10:37

No i ten front w ultra przy złożeniu jest "kobiecy" :) 

#34 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek
  • 868 posts
Posted 13 September 2026 - 14:19

Dobra - jednak poszedłem po rozum do głowy i anulowałem. Przecież zmiany praktycznie zerowe, to co siebie będę oszukiwał, że cokolwiek zobaczę innego, zmieniając 17 pro max na 18 pro max. Jednak jeszcze trochę rozsądku pozostało. 

To praktycznie ten sam smartfon tylko w innych kolorach.

Chyba bardziej zainteresowany jestem duo, więc poczekam, zobaczę [...] zastąpi mi też, w pewnym sensie, iPada Pro na M2, to wezmę.

Duo zastąpi iPada mini, a Pro to mógłby zastąpić iPhone w stylu TriFold, który po rozłożeniu ma 10".

• damianmajk likes this

iPhone 17 Pro Max | Pixel 9a

MacBook Air 13" 2025

#35 tomczii

tomczii
  • 950 posts

Posted Yesterday, 08:58

Co ciekawe w tym roku bez dzwonienia kupując klikając na stronie kupuj do firmy podając dane nip z PL automatycznie leci zamowienie bez vat nie trzeba było dzwonić na infolinie w latach poprzednich nie było tego trzeba było robić korekty do faktury albo dzwonić wyjaśniać o fakturę wspólnotową.

Iphone 17 pro max , AW ultra 3 gen 49mm

#36 ftpd

ftpd

Nie.

• 24715 posts

Posted Yesterday, 09:22

Patrzcie, jak ładnie ten wątek pokazuje tegoroczne zainteresowanie. Jesteśmy (bardzo) małą próbką, ale "normalnie" ten wątek był o wiele dłuższy i bardziej zaangażowany. Tymczasem teraz - kilka osób zamówiło, ale nawet jeśli nie dojdzie na premierę, to jest takie "meh, no okej".

• Plumo likes this

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#37 soczekpl

soczekpl
  • 3369 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted Yesterday, 09:29

@tomczii, no pisałem Ci o tym kilkanaście postów wyżej!

@ftpd, to prawda, choć dziś rano terminy się zmieniły - np. wczoraj mniejszy prosiak 256GB miał dostawy na premierowy piątek (oprócz burgundowego), dziś już jest na październik w każdym kolorze.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 17 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max 2 / AirPods Pro & Pro 2

#38 _Artek_

_Artek_
  • 1059 posts

Posted Yesterday, 10:17

Chciałem tylko zaznaczyć, że byłem na stronie apple o 14.04 w sobotę chciałem im dać swoje pieniądze za zwykłą burgundową 512 ale Ternus nie chciał moich pieniędzy, więc o 14:14 zamówiłem w RTV euro AGD ale za miesiąc ktoś będzie chciał kupić 2tb iPhone duo i też apple nie będzie chciało jego pieniędzy :D duży minus i spore rozczarowanie. 

#39 SHarK242

SHarK242
  • 105 posts

Posted Yesterday, 14:55

@tomczii, no pisałem Ci o tym kilkanaście postów wyżej!

@ftpd, to prawda, choć dziś rano terminy się zmieniły - np. wczoraj mniejszy prosiak 256GB miał dostawy na premierowy piątek (oprócz burgundowego), dziś już jest na październik w każdym kolorze.

No właśnie mega dziwna ta zmiana dostępności, bo jednak nagle z 18.09 na 30.09-07.10 to już całkiem spory przeskok :D Może sztucznie ograniczają podaż bo za małe zainteresowanie :)

#40 soczekpl

soczekpl
  • 3369 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted Yesterday, 15:18

Tak, zwłaszcza że nagle wszystkie wersje tak przeskoczyły, a jakoś nie wydaje mi się, żeby nagle ludzie rzucili się na 2TB :P Chyba że to kwestia logistyki czy coś.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 17 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max 2 / AirPods Pro & Pro 2

#41 sheepysheep

sheepysheep
  • 1326 posts

Posted Yesterday, 17:21

Albo przerzucili na inne rynki.

#42 Shamman

Shamman
  • 18 posts

Posted Yesterday, 20:04

Puściłem zamówienie w x-kom o 14:00:42 18Pro Burgund 256. Zobaczymy czy coś z tego będzie na premierę. Cudów się nie spodziewam a też specjalnie mi nie zależy. Mam 17 Pro ale u mnie po 10 miesiącach bateria leci na łęb na szyje i oddaje żonie.

#43 Lubanski

Lubanski
  • 27 posts
  • SkądMława

Posted Yesterday, 21:35

Ja mediaexpert. Zamówienie z godziny 14:02, 18pro czarny. (w końcu jest czarny:)) godzina dobra ale z doświadczenia z ubiegłych lat to wiem, że rożnie bywało z dostawą na premierę. Też przesiadam się z 17pro. Tak więc dużej ekscytacji nie ma.

#44 _Artek_

_Artek_
  • 1059 posts

Posted Today, 09:59

Ja mam z RTV EURO AGD potwierdzenie na mailu 14;14 ale burgundowy więc miesiąc pewnie sobie poczekam

#45 iKamik

iKamik
  • 5 posts

Posted Today, 10:57

Ja w tym roku burgundowy kolor więc pewnie dostawa chwilę potrwa 

5 user(s) are reading this topic

4 members, 1 guests, 0 anonymous users

slaweuszek, Miszczu, tomall0, Regiss