Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 17 problem z przegrzewaniem przy ładowaniu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 nesiasps

nesiasps
  • 218 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 01 lipca 2026 - 21:55

Nagrzewa się do wysokich temperatur przy ładowaniu / sprawdzone na trzech innych ładowarkach Apple i kabel Apple / co z tym zrobić? Bateria. 92 % po 440 cyklach, trzyma wyraźnie krócej / kupiony wrzesień w MediaExpert / gdzie to zgłaszać? Sklep czy iSpot?

Użytkownik nesiasps edytował ten post 01 lipca 2026 - 22:11

#2 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek
  • 830 postów
Napisano 02 lipca 2026 - 05:47

Smartfon ma 9 miesięcy i już masz 92% i 440 cykli? Musi być potężnie eksploatowany, a jeśli nie, to wina układu ładowania. Zakładam, że reset już robiłeś i nic to nie dało. Najlepiej skorzystaj z rękojmi u sprzedawcy i wymień na nowy wolny od wad.

Jeśli jest normalnie eksploatowany i ma już 440 cykli, to musi się szybko rozładowywać. Może jest też felerna bateria.

iPhone 17 Pro Max | Pixel 9a

MacBook Air 13" 2025

#3 nesiasps

nesiasps
  • 218 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 02 lipca 2026 - 05:50

To telefon córki / ja też mam 17 i mój jest zimny przy ładowaniu a jej grzeje jak grzejnik

#4 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek
  • 830 postów
Napisano 02 lipca 2026 - 05:57

Ładowaniem steruje układ ładowania w smartfonie, a to co podłączasz do kontaktu to tylko zasilacz mylnie nazywany ładowarką. Może bateria jest też wadliwa. Skorzystaj z rękojmi, wymień na nowy i tyle.

MacBook Air 13" 2025

#5 MC_

MC_
  • 6 996 postów

Napisano 02 lipca 2026 - 07:30

Żeby wymienił na nowy, to jeszcze sprzedawca musi roszczenie uwzględnić.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#6 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek
  • 830 postów
Napisano 02 lipca 2026 - 08:06

Kupił w Media Expert, więc mogą być z tym problemy, ale niech próbuje.

MacBook Air 13" 2025

#7 MiL

MiL
  • 1 544 postów
Napisano 02 lipca 2026 - 09:14

ALe na jakiej podstawie wymieni? Że robi się ciepły podczas ładowania?

#8 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek
  • 830 postów
Napisano 02 lipca 2026 - 11:12

Napisał, że podczas ładowania iPhone grzeje jak grzejnik, czyli wada fizyczna.

Media Expert i tak odeśle go na ekspertyzę, a potem zaproponuje naprawę gwarancyjną, ewentualnie bez pytania odeślą od razu na naprawę gwarancyjną.

Trzeba tego pilnować i najlepiej wymiana na nowy lub zwrot pieniędzy.

MacBook Air 13" 2025

#9 nesiasps

nesiasps
  • 218 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 02 lipca 2026 - 15:21

jakoś w styczniu coś pamiętam że narzekała na czas pracy i sprawdzałem te cykle ładowania i to już wtedy było za dużo, ale myślałem że non stop na telefonie to pewno taka norma u młodzieży - dzisiaj mierzyłem temperatury przy normalnej pracy mój i jej iP17 / przy tych samych warunkach/ jej trzyma temperaturę 1,5-3 stopni wyżej - ale to było przy max naładowanych bateriach a głównie problem pojawia się jak zaczyna sie ładowanie przy rozładowanym telefonie lub zaczyna rozmowę video na facetime przy bateri poniżej 50% - nie wiem jak to zweryfikuje serwis bo do krakowa do INNERGO ma to iść / wynika z info od ME

Jak puszczam np film 4K to na pleckach w okolicy poniżej tacki sim karty/ przy krawędzi / jest 43 stopnie - u mnie z 32 / bez podpiętego kabla ładowania - może tam jakiś moduł się przegrzewa 

nie wiem jak serwisy to badają - bo jak serwis sprawdzi temperaturę na doładowaniu przy baterii o stanie początkowym powyżej 50% to nie będzie tragedii - chyba go przed wysyłką rozładuje do zera /  będzie pewność że zauważą to przegrzewanie

Użytkownik nesiasps edytował ten post 02 lipca 2026 - 15:08

#10 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek
  • 830 postów
Napisano 02 lipca 2026 - 15:49

440 pełnych cykli ładowania w 9 miesięcy jest możliwe przy ciągłym graniu w gry, oglądaniu filmów albo korzystaniu z hotspota cały czas, bo przy takim użytkowaniu rzeczywiście bateria szybko się rozładowuje. Jeśli chodzi o ładowanie to poniżej 50% będzie większe natężenie, a potem im bliżej końca ładowania tym coraz bardziej spada, a sama końcówka to już minimalne. Tak czy inaczej jest za gorący  :D

MacBook Air 13" 2025

#11 nesiasps

nesiasps
  • 218 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 02 lipca 2026 - 17:55

Katuje go trzy godziny nagrywaniem 4k60kl , video 4K latarka muzyka na full i zeszło do 50% - ja nie mam pojęcia jak ona to rozładowuje bo w gry nie gra - może ten FaceTime godzinami do 1 w nocy to tak zżera - chyba jednak po ustawieniach fabrycznych spróbujemy bez tego serwisu póki co - może to też coś pomoże ale wydaje mi się że te dzieciaki to wyżerają te urządzenia
Ja mam 58 cykli ładowań.. nie do pomyślenia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych