Ponieważ potencjalne wypalenie pozostaje jednym z głównych problemów w przypadku monitorów OLED, producenci oferują teraz gwarancję na wypalenia do 4 lat na nowe modele. Po wprowadzeniu na rynek pierwszych konsumenckich monitorów OLED, Asus w 2024 roku zaczął oferować 2-letnią gwarancję na wypalenia. Niedługo potem MSI, Asus, Gigabyte i Sony przedłużyli taką gwarancję do 3 lat. Zarówno LG Display, jak i Samsung Display podkreśliły dłuższą żywotność swoich najnowszych paneli. Na targach Computex 2026 Gigabyte podniósł poprzeczkę wprowadzając 4-letnią gwarancję na wypalenia dla 27-calowego monitora Aorus FO27Q28G z najnowszym panelem Tandem WOLED firmy LG Display. Przy blisko miliardzie paneli OLED wysyłanych obecnie rocznie na telewizory, monitory, tablety, laptopy, smartwatche i smartfony, stosunkowo niewiele doniesień o wypaleniu sugeruje, że ryzyko zostało znacznie zmniejszone.
Monitor OLED z 4-letnią gwarancją na wypalenia
Napisano 27 czerwca 2026 - 16:13
iPhone 17 Pro Max | Pixel 9a
MacBook Air 13" 2025
Napisano 27 czerwca 2026 - 17:38
Ok. A w jaki sposób takie przeklejanie newsów bez żadnego wkładu własnego jest przydatne?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 27 czerwca 2026 - 18:22
A jaki tu ma być wkład własny? Kto się zastanawia nad monitorem OLED, to ma teraz 4 lata gwarancji na wypalenia, o ile tyle mu wystarczy.
Nikt za darmo nie daje wkładu własnego, tylko informacje ogólnodostępne.
iPhone 17 Pro Max | Pixel 9a
MacBook Air 13" 2025
Napisano 27 czerwca 2026 - 18:53
To może się na redaktora portalu zgłoś ;-)
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 27 czerwca 2026 - 20:33
Niedawno kupiłem monitor OLED 4k. Nawet nie patrzyłem ile było gwarancji, ale chyba coś ponad normę. Ale i tak mam to generalnie gdzieś czy się wypali
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych