Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przeniesienie zdjęć z iPhone na iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukasz66

lukasz66
  • 714 postów
  • SkądRadomsko

Napisano wczoraj, 13:04

Dziś odebrałem iPhone 17 i skonfigurowałem go jako nowe urządzenie / nowe konto i od nowa sobie wszystko poinstalowałem bo na starym miałem pełno śmieci i nie chciałem wszystkiego przenosić poprzez zblizenie urządzenia a chciałem zrobić trochę porządku. Wszystko już sobie od nowa poinstalowałem poprzenosiłem pokonfigurowałem, problem pojawił się ze zdjęciami bo mam ich łącznie ponad 15tys. Zrobiłem to AirDropem ale po przeniesieniu wszystkie się ze sobą pomieszały i są różne ich daty. Czy jest jakiś sposób aby przenieść je w jakiś łatwy sposób ze starego urządzenia żeby nie było błędu w datach i były po koleji?

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 561 postów

Napisano wczoraj, 13:10

Zrobiłeś to źle. Na nowym telefonie zaloguj się na swoje normalne konto i przenieś podstawowe rzeczy, typu właśnie zdjęcia albo kontakty i takie tam. Natomiast nie ma żadnego obowiązku robić kopii 1:1 i 'przywracać' starego telefonu i wszystkich z niego śmieci typu aplikacje i tak dalej.

Generalnie samo konto nie jest w żaden sposób 'zaśmiecone'.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 lukasz66

lukasz66
  • 714 postów
  • SkądRadomsko

Napisano wczoraj, 13:16

tylko, że na starym wszystkie zdjęcia miałem w pamięci iphone (nie w iCloud) jedynie kontakty miałem w icloud to zalogowałem się na macu przez strone icloud na stare konto, eksportowałem wszystkie kontakty do pliku vCard i później zalogowałem na nowym koncie i importowałem ten plik

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 561 postów

Napisano wczoraj, 13:21

A, ok. No to skoro nie korzystasz z iCloud, to ja nie umiem pomóc, bo takie ręczne zabawy znudziły mi się 10+ lat temu.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#5 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 298 postów
Napisano wczoraj, 13:56

nowe konto [...] chciałem zrobić trochę porządku. 

Nowe konto, żeby mieć czysty system to łapanie się lewą ręką za prawe ucho z przełożeniem nogi środkiem. Kompletnie bez sensu. Apple ID to identyfikator Twojej tożsamości. Telefony się zmieniają, ale Ty zostajesz dalej ten sam.

Zamiast się tak wygłupiać, włącz sobie synchronizację zdjęć z iCloud, dokup miejsca na 1 miesiąc, jeśli brakuje, a drugi telefon przywróć do ustawień fabrycznych, skonfiguruj z dotychczasowym kontem, a o starym zapomnij. Jak się zsynchronizuje, możesz sobie pobrać oryginały na nowy telefon i wyłączyć synchronizację z iCloud, skoro tak bardzo Ci przeszkadza.

• mattkally lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych