Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Brak ładowania iPhone 16 Pro oryginalną ładowarką i kablem

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 ptr.solo

ptr.solo
  • 7 posts

Posted 23 December 2025 - 16:45

Cześć! Piszę do Was z dosyć nietypowym problemem. Otóż mam problem z ładowaniem iPhone 16 Pro. Dzieje się tak, że jednego wieczora normalnie ładuje mi się na oryginalnej kostce i oryginalnym kablu a drugiego wieczora już nie. Zmieniam wtedy na inny kabel i inną kostkę i ładuje się normalnie. Później sytuacja się powtarza, że praktycznie co wieczór ładuję go innymi akcesoriami. Zaznaczam, że serwis zrobił skan telefonu i sprzętowo wszystko jest okej, ładowarki i kable też są sprawne bo ładują inne urządzenia, port USB jest czysty. Nie pomogło też przywrócenie ustawień fabrycznych.
Czy ktoś miał podobną sytuację, albo jest w stanie podpowiedzieć co może być powodem tych problemów? Z góry dzięki!

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24546 posts

Posted 23 December 2025 - 16:52

A nie masz włączonego optimized charging?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 ptr.solo

ptr.solo
  • 7 posts

Posted 23 December 2025 - 17:00

Nie mam. Byłem już w serwisie, wszystko zrobiłem jak trzeba, nawet głęboki reset telefonu przez komputer. Na wsparciu Apple podpowiedzieli mi, żebym zdjął etui, odkleił szkło hartowane i położył telefon na płaskiej twardej powierzchni i zostawił podłączony do ładowarki. To też nie pomogło, nadal ładowanie odbywa się mocno randomowo. Inne sprzęty tymi ładowarkami ładują się bez problemu.

#4 mattkally

mattkally
  • 602 posts
  • SkądZambrów

Posted 26 December 2025 - 09:29

To jakiś problem z kablem i/lub kostką a nie samym telefonem. Ciekawe, że kazali Ci odkleić szkło XD

#5 ptr.solo

ptr.solo
  • 7 posts

Posted Yesterday, 08:10

Nooo też się zdziwiłem, że takimi radami zarzucili. Tylko jak wytłumaczysz to, że ten sam zastaw ładowarka i kabel w jeden dzień ładuje bez problemu, na drugi dzień już nie, ale za dwa dni znowu ładuje bez problemu?

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24546 posts

Posted Yesterday, 09:23

Śmieci w porcie? Weź wykałaczkę (drewnianą!), ewentualnie ją trochę "naostrz" nożem i powydłubuj.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#7 ptr.solo

ptr.solo
  • 7 posts

Posted Yesterday, 09:44

Jak pisałem wcześniej port jest czysty. Zrobiłem dokładnie tak jak to opisałeś. Problem nadal się pojawia.

#8 mattkally

mattkally
  • 602 posts
  • SkądZambrów

Posted Yesterday, 12:05

Lubię takie łamigłówki. A użyj innego kabla do oryginalnej kostki. 

#9 ptr.solo

ptr.solo
  • 7 posts

Posted Yesterday, 12:14

To też już pisałem, wszystkie konfiguracje działają z tym, że można powiedzieć co drugi dzień. Każdego wieczora jest próba nowych konfiguracji, stara ładowarka nowy kabel, nowa ładowarka stary kabel, nowa ładowarka nowy kabel wszystko działa, ale ten zestaw który ładował w poniedziałkowy wieczór, nie ładuje już we wtorkowy. Później jest zmiana i w środę ładuje ten co ładował w poniedziałek

#10 mattkally

mattkally
  • 602 posts
  • SkądZambrów

Posted Yesterday, 13:58

W takim wypadku zostaje egzorcysta albo kupno nowej kostki i kabla. Jak wybierzesz drugą opcję to zdiagnozujesz czy świruje telefon czy, któryś element Twojego "zestawu" do ładowania.

Edited by mattkally, Yesterday, 13:59.

#11 BlueArmy

BlueArmy
  • 119 posts

Posted Yesterday, 15:46

Masz dostęp do ładowarki indukcyjnej?, jeśli tak, to wypróbuj te kable z nią.

Mac mini M2/MBP MID 2009/iPhone 6 Plus/iPhone 11/iPhone 12 Pro

#12 ptr.solo

ptr.solo
  • 7 posts

Posted Yesterday, 15:58

Kabelek i ładowarka są nowe. Także wychodzi na to, że jedyną opcją pozostaje kropienie go wodą święconą

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users