Cześć wszystkim! Chciałbym usprawnić sobie codzienną pracę na iPhonie i ciekawi mnie, z jakich skrótów w iOS korzystacie najczęściej? Interesują mnie zarówno te proste, jak i bardziej zaawansowane automatyzacje cokolwiek, co realnie ułatwia Wam życie. Jeśli macie jakieś ciekawe przykłady to chętnie je przejrzę ![]()
Z jakich skrótów iOS korzystacie na co dzień?
Posted 01 December 2025 - 22:56
Posted 01 December 2025 - 23:41
Z ani jednego. Jakoś tak nie umiem się przekonać do próby ogarnięcia tego, chociaż zawodowo automatyzuję rzeczy ciągle. Nie widzę zastosowania.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted Yesterday, 00:12
Mam ustawione takie skróty:Cześć wszystkim! Chciałbym usprawnić sobie codzienną pracę na iPhonie i ciekawi mnie, z jakich skrótów w iOS korzystacie najczęściej? Interesują mnie zarówno te proste, jak i bardziej zaawansowane automatyzacje cokolwiek, co realnie ułatwia Wam życie. Jeśli macie jakieś ciekawe przykłady to chętnie je przejrzę
1. Po podłączeniu telefonu do CarPlay uruchamiają się automatycznie aplikacje: google maps, Yanosik, Radio Nowy Świat
2. Jak bateria spada do 25% telefon uruchamia tryb niskiego zużycia energii
3. Analogicznie jak telefon podczas ładowania z poziomu później 25% osiąga ten poziom telefon wyłącza tryb niskiego zużycia energii
4. Po naładowaniu do 85% telefon informuje mnie komunikatem głosowym o osiągnięciu tego poziomu
5. Po stuknięciu w ustawienia włącza się "zablokuj ekran" (chodziło mi o szybkie wyłączanie telefonu do zablokowanego ekranu jednym kliknięciem z ekranu)
6. Kiedyś miałem skrót, że jak dotrę na konkretne miejsce (siłownia) uruchamiał się w telefonie tryb cichy (średnio to działało)
Posted Yesterday, 13:48
Kiedyś korzystałem z automatycznego uruchamiania Yanosika po połączeniu się z bluetooth w aucie
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users