Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac Mini M4 - dlaczego niektóre ikony nie są miniaturkami zdjęć (obrazków)?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Preskaler

Preskaler
  • 108 postów

Napisano wczoraj, 16:37

3397270200_1764001345_thumb.jpg 2752416000_1764001346_thumb.jpg
Zauważyłem, że dzieje się tak wtedy gdy obrabiam zdjęcia (obrazki) w programie (np. Paintbrush) i wciskam przycisk "Zapisz Jako" - wybierając JPG. Niby w informacjach mam identyczne dane a jednak czymś te pliki się różnią jeśli wyświetlane są inaczej. W czerwonych kółkach mam właśnie takie ikonki bez miniaturek. 
Proszę wybaczyć moją ignorancję ale jestem człowiekiem starym i informatyka jest dla mnie trudna do opanowania nawet w podstawowym zakresie. To Forum jest dla mnie jedynym ratunkiem. 
P.S.
Jeśli mój post jest zamieszczony w złym dziale to proszę, przed przeniesieniem go do kosza, podać mi właściwe miejsce gdzie powinien się znaleźć. 

#2 HermanDeSun

HermanDeSun
  • 100 postów

Napisano dziś, 01:52

Na załączonych powyżej kopiach ekranu masz informację o błędzie. Nie wiem czym spowodowany jest ów błąd ale może być np. przerwaną synchronizacją. Np. zdjęcie robiłeś telefonem i w wyniku synchronizacji pomiędzy urządzeniami po przez chmurę nie wszystkie dane zostały zsynchronizowane. Może dla części plików pobrano na tyle danych, że jest możliwe wyświetlenie ikonki, dla innych ilość danych jest niewystarczająca i tej ikonki nie ma. Chmurka wskazuje, że zdjęcia są w... chmurze, czyli dedykowanej dla Ciebie przestrzeni w internecie. Chmura jest pomiędzy urządzeniami, łączy je poprzez internet i pozwala na synchronizację np. fotografii czy filmików.

Wiek nie ma znaczenia, jeżeli masz dalej otwarty umysł nie boisz się pytać... pytaj śmiało. Moi rodzice maja po 78 z powodzeniem używają iMaka do internetu, zdjęć, telekonferencji czy bankowości, ciągle wędrują po świecie z Google maps i oglądają youtuba. Jak czegoś nie wiedzą pytają.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych