Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 26 - użycie AirPods Pro 2 w aplikacji Camera

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 240 postów
Napisano 17 października 2025 - 11:35

Jedną z nowości iOS 26 miała być możliwość użycia AirPods jako źródła dźwięku w niektórych aplikacjach, w tym m. in. Camera. Próbuję to włączyć, ale bezskutecznie.

O ile np. w aplikacji Voice Memos mam możliwość wyboru źródła dźwięku, to w Camera już tego nie mam. Czy macie jakieś informacje, czy są jakieś dodatkowe ograniczenia dla tej funkcjonalności? Korzystam z iPhone 14 Pro, może jest już za stary na takie cuda? Komuś to działa?

Poniżej, jak to wygląda dla Voice Memos i dla Camera:

g8d6OWk.jpeg

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 495 postów

Napisano 17 października 2025 - 11:38

Sprawdziłem na 16 Pro i z iOS 26.1 b3 - mam tak samo, jak Ty. Jak chcesz, mogę sprawdzić za pomocą żony na jej 17 Pro jak wróci.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 240 postów
Napisano 17 października 2025 - 11:44

Sprawdziłem na 16 Pro i z iOS 26.1 b3 - mam tak samo, jak Ty. Jak chcesz, mogę sprawdzić za pomocą żony na jej 17 Pro jak wróci.

Dzięki! Nie, chyba nie trzeba. Doczytałem się jeszcze, że using AirPods as a camera microphone isn’t available in all countries or regions, ale nie znalazłem informacji, gdzie to działa, a gdzie nie.

#4 damianmajk

damianmajk
  • 836 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 października 2025 - 11:50

U mnie i na 14 pro max, i na iPad pro 12.9 z M2 też nie da się tego ustawić. Może coś źle klikamy, chociaż robie wg instrukcji na apple. Mam bety dev., więc nowszego systemu mieć nie można. 

@Mikołaj Maciejko - a to już jasne. Pewnie podobny case jak z live translation.

Użytkownik damianmajk edytował ten post 17 października 2025 - 12:01

#5 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 240 postów
Napisano 17 października 2025 - 11:56

Ok, dzięki! Szkoda.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych