Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AWU powiadomienia podczas treningu po polsku, były i nie ma

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#51 piotko

piotko
  • 26 postów

Napisano 18 września 2026 - 20:17

Ja też, już chciałem nawet słuchawki resetować. Ale przez głośniczek zegarka wszystko działa prawidłowo - problem jest tylko z komunikatami przez słuchawki.

U mnie nie ma nawet przez głośniczek, całkowita cisza, tylko wibracje. 

#52 piotko

piotko
  • 26 postów

Napisano 20 września 2026 - 17:57

Ja też, już chciałem nawet słuchawki resetować. Ale przez głośniczek zegarka wszystko działa prawidłowo - problem jest tylko z komunikatami przez słuchawki.

Dopytam jeszcze, przez głośniczek zegarka masz normalnie komunikaty po Polsku? Bo już różnych ustawień próbuję i u mnie przy ustawieniu zegarka na język Polski jest totalna cisza. Gdy zmienię język zegarka na angielski, to są komunikaty z treningu po angielsku.

#53 slaweuszek

slaweuszek
  • 193 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano 20 września 2026 - 18:42

Nieeee, nie mam komunikatów po polsku. Mam tylko dźwięk zaczynającego się interwału przez głośnik Watcha a w słuchawkach cisza  :(

Swego czasu komunikaty po polsku były po wyłączeniu wykrywania SIRI.

A Ty masz jakiś dźwięk w słuchawkach podczas treningu ?

Użytkownik slaweuszek edytował ten post 20 września 2026 - 19:17

 iPhone 17 Pro Max  MacBook Pro 13" M2 2022  Apple Watch Ultra 3  AirPods Pro 3 gen. 

#54 piotko

piotko
  • 26 postów

Napisano 20 września 2026 - 19:47

Nieeee, nie mam komunikatów po polsku. Mam tylko dźwięk zaczynającego się interwału przez głośnik Watcha a w słuchawkach cisza  :(

Swego czasu komunikaty po polsku były po wyłączeniu wykrywania SIRI.

A Ty masz jakiś dźwięk w słuchawkach podczas treningu ?

Jeżeli w zegarku mam ustawiony język Polski, to nie mam żadnych komunikatów, ani przez głośnik, ani przez słuchawki. Komunikaty są tylko gdy zmienię język zegarka na angielski i oczywiście w języku angielskim. Już tak kiedyś było, później wróciły komunikaty po Polsku przy jakiejś aktualizacji, ale musieliśmy wyłączyć Siri w zegarku i teraz ponownie brak. :angry:

#55 Schnaider

Schnaider
  • 6 postów

Napisano 07 października 2026 - 14:35

Dokładnie jest jak piszecie. Na zegarkach Apple Watch Ultra normalny syntetyzator mowy (Ewa lub Zosia) został zastąpiony Siri, bo Siri jest rozwijana w stronę AI. Problem w tym, że nie ma polskiej Siri. Zatem język zegarka mamy polski, a Siri angielska [W moim przypadku ustawiony język Angielski (Stany Zjednoczone), głos Amerykański (głos 4)]. Zatem jest spięcie między językami i dlatego Siri milczy albo jak ładnie wcześniej napisane powie "ołszyn agniszy" (chociaż od którejś aktualizacji już tylko milczy). 

Jeśli zmienimy język Apple Watch Ultra na Angielski (USA) Siri będzie powiadamiała o treningach, tempie i pierścieniach - czyli jest jak ma być, ale nie w tym języku co chcemy. 

Podsumowując czekamy na polską Siri i wtedy dopiero wszystko wróci do normy. 

Straciłem na tym zagadnieniu kilka miesięcy, łącznie z czekaniem na watchOS 27 z nadzieją, że to będzie działać.

#56 damianmajk

damianmajk
  • 873 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 października 2026 - 12:57

Się nie doczekasz - no może za kolejne x lat :) Te powiadomienia to generalnie jest mały problem, gorzej już z sugestiami treningów, które chyba za pośrednictwem AI miały być proponowane, w rozbudowanej aplikacji health. Nie ma AI, nie ma sugestii, zatem całość jest półproduktem apple. Sama aplikacja też jest tylko wtedy (w obecnej becie) jak zmienisz język na ENG. Jeżeli nie, to nadal masz tę beznadziejną apple, w której nic nie ma. Trochę off-top, sorry :)

Użytkownik damianmajk edytował ten post 08 października 2026 - 12:59

#57 Schnaider

Schnaider
  • 6 postów

Napisano 08 października 2026 - 17:40

Szkoda tylko, że support Apple tego nie wie. Zalecają rozparowanie i ponowne łączenie telefonu z iPhone, restarty itd. zamiast powiedzieć, że problem jest w Cupertino. Tracisz czas myśląc, że błąd jest u Ciebie i wszyscy dookoła mają działające urządzenia.
Dlatego dobrze, że jest ten temat tutaj.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych