Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kamerka z mikrofonem do maca mini M2

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 BlueArmy

BlueArmy
  • 106 posts

Posted 12 September 2025 - 13:24

Jak w temacie, jakiego sprawdzonego producenta polecacie działającego P&P z makiem mini M2?

Mac mini M2/MBP 2009/iPhone 11

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24475 posts

Posted 12 September 2025 - 13:42

iPhone. I nie żartuję. Kupiłem sobie magnetyczny uchwyt od Belkina na monitor i jest super.

Ale jak musisz mieć coś innego, to dowolny Logitech będzie działał. Mam jakąś taką zwyczajną 1080p i była ok na macu i linuksie.

• Gregory likes this

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5196 posts
Posted 12 September 2025 - 13:44

iPhone. I nie żartuję.

Potwierdzam. Continuity Camera zjada na śniadanie wszelkie webcamy.

#4 BlueArmy

BlueArmy
  • 106 posts

Posted 13 September 2025 - 06:29

Potwierdzam. Continuity Camera zjada na śniadanie wszelkie webcamy.

Tak to rozwiazanie testowałem, czy działa to bezprzewodowo czy trzeba każdorazowo podłączać przewód? Mógłbyś zapodać link do uchwytu Belkin?

Mac mini M2/MBP 2009/iPhone 11

#5 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5196 posts
Posted 13 September 2025 - 07:19

Działa bezprzewodowo.

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24475 posts

Posted 13 September 2025 - 22:49

To chyba nie ma w ogóle opcji 'działania przez kabel'. Ja akurat zawsze podpinam ładujący, ale on nie jest spięty ani z monitorem, ani z komputerem.

Uchwyt mam ten: https://www.apple.co...apple-tv-4k

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#7 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1920 posts

Posted 14 September 2025 - 20:12

iPhone jako kamerka działa też po USB. Potwierdzam, jakość jest super. Ja mam też kamerę Obsbot meet 2 (sensor 1/2 cala, 48Mpix, 4k), która jest bardzo dobra i godna polecenia i może rywalizować z iPhone, ale już nie mikrofonem. Używam jej z mikrofonem pojemnościowym, ponieważ  problem się pojawia, gdy podczas konferencji ktoś dzwoni na telefon, jak telefon jest kamerą, to nie odbiorę. Do tego jak WiFi jest słabe, to iPhone odłącza się od WiFi i łączy z makiem bezpośrednio po WiFi (nie w ramach LAN) co sprawia, że telefon zaczyna korzystać z danych komórkowych. Ale ostatecznie - masz iPhone, masz super kamerkę do maka. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users