Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 17/17 Air/Pro - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty

• Please log in to reply
155 replies to this topic

#76 SilentPL

SilentPL
  • 215 posts

Posted 18 September 2025 - 13:28

Kojarzy ktoś, czy jeżeli przesyłka jest na mnie, a np tylko żona będzie w domu, to kurier bez problemu zostawi przesyłki? Czy muszę coś robić na zamówieniu i pisać, że mnie nie będzie? :D

W teorii co kurier to inaczej, niby nie jest to polecony list, ale ostatnio przy zakupie głupiej maszynki do golenia, kurier miał obiekcje żeby żona odebrała i musiałem się fatygować podczas calla w pracy do drzwi :P

To widzę kolega ma kuriera służbistę. To są te dwie skrajności jak rozumiem, paczka przez płot do sąsiada albo panie żonie nie dam, musi być Pan. O ile pamiętam przy tych paczkach z apple czasem z UPS chcą podpis na tablecie a czasem nie. Jak się żona podpisze to nie powinno być problemu.

 iPhone 17 Pro | MacBook Pro 2023 M2 Pro 16'' | iPad Mini 6G | Apple Watch S10 | AirPods Pro 3 | ATV 4K | HomePod Mini

#77 sheepysheep

sheepysheep
  • 1305 posts

Posted 18 September 2025 - 14:22

Też właśnie dostałem SMS z Apple, że wysłali. Ale z tymi SMSami od UPS wybierz formę dostawy to nowość. Co to ma w ogóle być. :D Pod dom proszę, a nie że ja tu mam wybierać. Jakbym nie odpisał "2" to z lenistwa zawiozą to do punktu?

Serio ups coś takiego wysyła? Do mnie się niepofatygowali…

#78 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5165 posts
Posted 18 September 2025 - 14:26

Też właśnie dostałem SMS z Apple, że wysłali. Ale z tymi SMSami od UPS wybierz formę dostawy to nowość. Co to ma w ogóle być. :D Pod dom proszę, a nie że ja tu mam wybierać. Jakbym nie odpisał "2" to z lenistwa zawiozą to do punktu?

Czy wyście nigdy nic kurierem do domu nie zamawiali? To jest standardowa wiadomość. Jakby Cię miało w domu nie być, to może Ci być wygodniej odebrać później z punktu, więc dostajesz taką możliwość. Jak nic nie odpowiesz, to kurier będzie dostarczał na oryginalnie wskazany adres.

• Plumo likes this

#79 PL95

PL95
  • 280 posts
  • SkądKraków/ Düsseldorf

Posted 18 September 2025 - 14:28

Czy wyście nigdy nic kurierem do domu nie zamawiali? 

Nie, oświeć nas jak to wygląda w wielkim świecie.

 iPhone 16 Pro Max  iPad Pro 11“ Space Grey 256GB  Apple Watch Series 10 46mm  MacBook Pro 15“ 2019  AirPods Pro 2  

#80 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5165 posts
Posted 18 September 2025 - 14:29

Nie, oświeć nas jak to wygląda w wielkim świecie.

A przeczytałeś kolejne zdanie, czy to już poza zakresem możliwości?

#81 PL95

PL95
  • 280 posts
  • SkądKraków/ Düsseldorf

Posted 18 September 2025 - 14:31

A przeczytałeś kolejne zdanie, czy to już poza zakresem możliwości?

Mogłem dać na końcu swojej wiadomości uśmiechnięta minkę, może byś wyczuł ironię  ;)

Edited by PL95, 18 September 2025 - 14:31.

 iPhone 16 Pro Max  iPad Pro 11“ Space Grey 256GB  Apple Watch Series 10 46mm  MacBook Pro 15“ 2019  AirPods Pro 2  

#82 reverpl

reverpl
  • 182 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 September 2025 - 14:31

Czy tu wszyscy zamawiają z Apple?
Jest ktoś z MediaMarkt lub MediaExpert? Z obu zamówiłem zaraz po 14 i caly czas mam “nowe zamowienie”. Nigdzie nie zmienilo nawet statusu na “przygotowany do wysylki”.

#83 SilentPL

SilentPL
  • 215 posts

Posted 18 September 2025 - 14:39

Czy wyście nigdy nic kurierem do domu nie zamawiali? To jest standardowa wiadomość. Jakby Cię miało w domu nie być, to może Ci być wygodniej odebrać później z punktu, więc dostajesz taką możliwość. Jak nic nie odpowiesz, to kurier będzie dostarczał na oryginalnie wskazany adres.

Bzudra, w życiu nie dostałem SMS z wyborem sposobu dostawy w brzmieniu, że ja coś muszę odpisać do 23:00 bo inaczej kij wie co się wydarzy. Jak już to maila z info, że jak chce to mogę przekierować. A w tym co napisałem chodziło o to, że w poprzednich latach tego w UPS nie było. A w sumie UPS jeździ do mnie wyłącznie z Apple Store bo żaden inny sklep z nich nie korzysta.

Jest ktoś z MediaMarkt lub MediaExpert? Z obu zamówiłem zaraz po 14 i caly czas mam “nowe zamowienie”. Nigdzie nie zmienilo nawet statusu na “przygotowany do wysylki”.

Znajomy zamówił z ME i rano dostał info o wysyłce, także mielą.

Edited by SilentPL, 18 September 2025 - 14:42.

 iPhone 17 Pro | MacBook Pro 2023 M2 Pro 16'' | iPad Mini 6G | Apple Watch S10 | AirPods Pro 3 | ATV 4K | HomePod Mini

#84 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5165 posts
Posted 18 September 2025 - 14:53

Bzudra, w życiu nie dostałem SMS z wyborem sposobu dostawy w brzmieniu, że ja coś muszę odpisać do 23:00 bo inaczej kij wie co się wydarzy. 

To lepiej odpisz, bo kij wie.  :D

#85 wannabe

wannabe
  • 36 posts
  • SkądGdańsk

Posted 18 September 2025 - 16:17

EuroRTV, dostawa jutro od 9

 MacBook Pro 14" M3 Pro, 36GB/1TB |  iPad Pro 13" M4 5G 256GB |  iPhone 16 Pro 256GB |  Watch Series 7 SS |  AirPods 2 Pro 

#86 Blescik

Blescik
  • 17 posts

Posted 18 September 2025 - 16:39

U mnie dwie sztuki 17 w trakcie nadania sklepy to ME i MM. Czekają na odbioru przez kuriera.

#87 reverpl

reverpl
  • 182 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 September 2025 - 18:16

Bzudra, w życiu nie dostałem SMS z wyborem sposobu dostawy w brzmieniu, że ja coś muszę odpisać do 23:00 bo inaczej kij wie co się wydarzy. Jak już to maila z info, że jak chce to mogę przekierować. A w tym co napisałem chodziło o to, że w poprzednich latach tego w UPS nie było. A w sumie UPS jeździ do mnie wyłącznie z Apple Store bo żaden inny sklep z nich nie korzysta.

Znajomy zamówił z ME i rano dostał info o wysyłce, także mielą.

U mnie oba zamówienia i na max i na zwykłego - NOWE ZAMOWIENIE bez zmian. Wspaniałe a zamówienia złożone 14:05 i 14:07.

#88 sheepysheep

sheepysheep
  • 1305 posts

Posted 18 September 2025 - 18:36

A datę dostawy, jaką wyświetla?
Chyba że nie zamawiane u apple…?

#89 Omega55

Omega55
  • 342 posts

Posted 18 September 2025 - 19:05

Pisałam kilka postów wcześniej. Czekam na zamówienie od t-mobile, jutro DPD ma mi dostarczyć paczkę z 17 pro. Ale dostałam wiadomość od UPS, że mają paczkę dla mnie od Apple. W wiadomości jest mój adres doręczenia. Numer sprawdziłam na stronie ups, jest taka paczka, adres się zgadza. Tylo ja niczego w Apple nie zamawiałam. Rok temu kupiłam 16pro w dniu premiery, ale w tym roku nic. O co tu może chodzić? Wie ktoś?

#90 reverpl

reverpl
  • 182 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 September 2025 - 19:10

Pisałam kilka postów wcześniej. Czekam na zamówienie od t-mobile, jutro DPD ma mi dostarczyć paczkę z 17 pro. Ale dostałam wiadomość od UPS, że mają paczkę dla mnie od Apple. W wiadomości jest mój adres doręczenia. Numer sprawdziłam na stronie ups, jest taka paczka, adres się zgadza. Tylo ja niczego w Apple nie zamawiałam. Rok temu kupiłam 16pro w dniu premiery, ale w tym roku nic. O co tu może chodzić? Wie ktoś?

Być może Tmobile wysyła od Apple bezpośrednio lub nie dostałeś jakiegoś gratisu od Tmobile?

A datę dostawy, jaką wyświetla?
Chyba że nie zamawiane u apple…?

Nigdy nie zamawiałem nic z Apple. Zawsze ME albo MediaMarkt. Jak zamawiałem to oba miałem na 19.09. Teraz nawet nie ma opcji zamówienia pomarańczowego. 

Ale oba nie są nawet w realizacji. W MediaMarkt jak byłem dziś to powiedzieli, że nie wiedzą co dostaną na stan, a jak dostaną to pewnie wszystko zarezerwowane przez interent. Mówię, jak przez internet jak nie da się kupić z odbiorem w sklepie, to powiedzieli, że oni też nic nie wiedzą…taka rozmowa. 

Dwa lata temu przyjechałem do Media normalnie 9:10 i kupiłem od ręki czarną 15 Pro Max…a teraz jakieś cyrki. 

Edited by reverpl, 18 September 2025 - 19:11.

#91 Omega55

Omega55
  • 342 posts

Posted 18 September 2025 - 19:15

Dzwoniłam do T-Mobile. O żadnych gratisach nie wiedzą. Tak jak pisałam, wysłali mi telefon DPD.

Edited by Omega55, 18 September 2025 - 19:16.

#92 reverpl

reverpl
  • 182 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 September 2025 - 19:18

No a masz tam jakiś nr z tego UPS? Widzisz ze nadali jakąs przesyłkę? 

#93 Omega55

Omega55
  • 342 posts

Posted 18 September 2025 - 19:39

Tak, nr listu działa na ich stronie. Wyświetla się mój adres, imię i nazwisko. Sprawdzam nr na stronie ups, nie z linka
Ktoś zamawiał iPhone w T-Mobile i też ma dodatkową przesyłkę ups od Apple?

#94 sheepysheep

sheepysheep
  • 1305 posts

Posted 18 September 2025 - 19:44

Tak, nr listu działa na ich stronie. Wyświetla się mój adres, imię i nazwisko. Sprawdzam nr na stronie ups, nie z linka

To może moja paczka, bo do mnie ups wciąż nic nie wysłało - a z apple niby wyszło ;p

Dobra. Jest tracking w końcu. Mój telefon wylądowal w Koeln o 20:37 :)
Jak tam Twój SilentPL?

Edited by sheepysheep, 18 September 2025 - 19:48.

#95 tomczii

tomczii
  • 922 posts

Posted 18 September 2025 - 19:54

U mnie zegarek ultra i 17pm także na jutro kurier DHL i ups mimo, że dostawa była na 22.09 dotrą jutro :D
  • SilentPL likes this

Iphone 17 pro max , AW ultra 3 gen 49mm

#96 Mozolekks

Mozolekks
  • 32 posts

Posted 18 September 2025 - 19:57

Zamówienie Apple - czy ktoś po całym dniu ma podobny status w UPS?

„UPS doesn’t have possession of the parcel yet. Estimated delivery date will be available as soon as we get the parcel.”

„Label Created Czechia 18.09.2025, 11:17”

Dostalem smsa z UPS z wyborem formy dostawy, ale dziwne że status na stronie UPS stoi w miejscu i wychodzi na to, że paczka nie ruszyła. Macie z tym jakieś doświadczenia z poprzednich lat?

#97 SilentPL

SilentPL
  • 215 posts

Posted 18 September 2025 - 20:02

Dobra. Jest tracking w końcu. Mój telefon wylądowal w Koeln o 20:37 :)
Jak tam Twój SilentPL?

20:08 Koeln, znowu paleta nasza :D

Zamówienie Apple - czy ktoś po całym dniu ma podobny status w UPS?

„UPS doesn’t have possession of the parcel yet. Estimated delivery date will be available as soon as we get the parcel.”

„Label Created Czechia 18.09.2025, 11:17”

Dostalem smsa z UPS z wyborem formy dostawy, ale dziwne że status na stronie UPS stoi w miejscu i wychodzi na to, że paczka nie ruszyła. Macie z tym jakieś doświadczenia z poprzednich lat?

Miałem tak pare godzin. To się zmieni jak zeskanują paczkę w Koeln. To jest pewnie kilka palet paczek. :P

U mnie zegarek ultra i 17pm także na jutro kurier DHL i ups mimo, że dostawa była na 22.09 dotrą jutro  :D

No widzisz, jak co roku, z dostawą po weekendzie spora szansa że jednak dojeżdża na premierę.

Edited by SilentPL, 18 September 2025 - 20:04.

#98 Lubanski

Lubanski
  • 26 posts
  • SkądMława

Posted 18 September 2025 - 20:49

Jak co roku powtórka z rozrywki. Zamówienie Media Expert godzina 14.01 w dniu premiery, do teraz status nowe zamówienie. Dziś zamówiłem o godz 13 w Media Markt i przed chwilą info że wysłali paczkę DPD.
Anuluję w ME i niech kasę zwracają :)

Edited by Lubanski, 18 September 2025 - 20:51.

#99 reverpl

reverpl
  • 182 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 September 2025 - 20:54

Jak co roku powtórka z rozrywki. Zamówienie Media Expert godzina 14.01 w dniu premiery, do teraz status nowe zamówienie. Dziś zamówiłem o godz 13 w Media Markt i przed chwilą info że wysłali paczkę DPD.
Anuluję w ME i niech kasę zwracają :)

To u mnie zamówienia w ME o 14:05 i 14:07 w MM i obie niezrealizwoane. Pomarańczowy zwykły i Max. Ale nie da się zamówić nigdzie pomarańczowego teraz z wysyłka na jutro. 

#100 PL95

PL95
  • 280 posts
  • SkądKraków/ Düsseldorf

Posted Yesterday, 06:06

Od 6 z hakiem tradycyjnie w Ożarowicach kolo Pyrzowic. Dostawa do Krakowa między 10:00, a 14:00

12 user(s) are reading this topic

2 members, 10 guests, 0 anonymous users

Sienol, MarXino