Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Icloud i katalogi whattsup

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 bhaal198

bhaal198
  • 4 postów

Napisano wczoraj, 13:39

Witajcie - korzystam z Icloud ale mam zagwozdke.

Chodzi o to że na icloudzie pokazuje mi katalog whattsup i tam są zdjęcia - jak je usuwam to mi mówi że usuwa je tylko z katalogu whattsupa ale nie kasuje z ogólnej biblioteki i to jest racja.

Pytanie czy te w katalogach whattsupa również zajmują miejsce na icloud czy jak ? 

Nie mam również pojęcia bo nie moge znależć jak zaznaczyć żeby na przyszłość mi w ogóle na icloudzie zapisywał zdjęć i filmów z whattsup ?

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 376 postów

Napisano wczoraj, 16:40

Co to jest 'whattsup'?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 bhaal198

bhaal198
  • 4 postów

Napisano wczoraj, 19:23

Co to jest 'whattsup'?

takia aplikacja do chatowania ?

takia aplikacja do chatowania ?

Jak sie tutaj az tak czepiamy pisowni to hit WhatsApp - teraz jest ok ? wszyscy wiemy o co chodzi ?

Jeśli mój temat miał błędy trzeba było go nie dopuszczać... a teraz przejdźmy do mojego problemu czy ktoś może coś poradzić ? 

p.s.

I nie nie nie mam 10 lat 

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 091 postów
Napisano wczoraj, 20:54

I nie nie nie mam 10 lat 

To może wróć, jak już skończysz.  ;)

Bardziej serio, piszemy poprawnie, bo przecież nie mamy już 10 lat i pisać umiemy. I przede wszystkim staramy się pisać zrozumiale. Piszesz o jakiś katalogach w iCloud, a chodzi Ci nie o katalogi, tylko o albumy i nie w iCloud, tylko w Photos. Naprawdę trzeba bardzo dużo dobrej woli, żeby rozkminić, o co Ci chodzi. Jak chcesz pomocy, to daj nam szansę. 

Twój problem nie ma nic bezpośrednio wspólnego z iCloud.

Nie mam również pojęcia bo nie moge znależć jak zaznaczyć żeby na przyszłość mi w ogóle na icloudzie zapisywał zdjęć i filmów z WhatsApp

WhatsApp -> Settings -> Chats -> Save to Photos. 

Pytanie czy te w katalogach whattsupa również zajmują miejsce na icloud czy jak 

Zdjęcia w albumach nie zajmują dodatkowego miejsca w aplikacji Photos. One są do danego albumu tylko przypisane. Każde zdjęcie zajmuje miejsce tylko raz.

Z iCloud ma to wszystko tylko tyle wspólnego, że jak włączysz synchronizację aplikacji Photos do chmury, to także i tam jest to miejsce zajmowane. Na takich samych zasadach, jak wyżej.

#5 bhaal198

bhaal198
  • 4 postów

Napisano wczoraj, 21:16

To może wróć, jak już skończysz.  ;)

Bardziej serio, piszemy poprawnie, bo przecież nie mamy już 10 lat i pisać umiemy. I przede wszystkim staramy się pisać zrozumiale. Piszesz o jakiś katalogach w iCloud, a chodzi Ci nie o katalogi, tylko o albumy i nie w iCloud, tylko w Photos. Jak chcesz pomocy, to daj nam szansę.

Twój problem nie ma nic bezpośrednio wspólnego z iCloud.

WhatsApp -> Settings -> Chats -> Save to Photos. 

Zdjęcia w albumach nie zajmują dodatkowego miejsca w aplikacji Photos. One są do danego albumu tylko przypisane. Każde zdjęcie zajmuje miejsce tylko raz.

Z iCloud ma to wszystko tylko tyle wspólnego, że jak włączysz synchronizację aplikacji Photos do chmury, to także i tam jest to miejsce zajmowane. Na takich samych zasadach, jak wyżej.

Proszę o wybaczenie nie miałem nic złego na myśli i nie chciałem nikomu dodawać pracy, ale sądziłem że jak napiszę whattsup to wszyscy będą wiedzieć o co chodzi :) 

Jeśli chodzi o moją zagwozdkę - czy w icloud / zdjęcia / albumy / whatsap gdzie mam najpewniej zapisany zdjęcia z komunikatora - czy to zajmuje moje miejsce na icloud ?

Jak usuwam pojedyncze zdjęcia z katalogu whatsap w galerii na icloud to wyskakuje komunikat ze usunięcie go nie spowoduje usunięcia z głównej galerii.

I tak dla testu kilka usunąłem i nie zniknęły z głównej galerii ale po 1 nie da sie usuwać zaznaczonych kilku bo wyskakuje błąd a usuwają się jak sie je usuwa pojedynczo.

Dlatego mam obawy że jak usunę całość to sie coś pomiesza i strace zdjęcia... poza tym jak dla przykładu usunąłem 1-2 zdjęcia to nie wylądowały one w elementach usuniętych tylko zniknęły.

Swoją drogą mam zaznaczone żeby nie zapisaywał zdjęć z komunikatora a jednak tam sie pojawiają :\

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych