Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Co zrobić by iPhone nie przenosił połączeń FaceTime na Maca?

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 maragast

maragast
  • 128 posts

Posted Yesterday, 18:47

Hejka

Jak ktoś do mnie dzwoni na FaceTime i mam włączonego Maca to na iPhonie pojawia się irytująca plansza z opcjami "połączony z MacBook Pro", "rozłącz" itp. co jest bardzo irytujące i kłopotliwe (bo zamiast odebrać po prostu połączenie na iPhonie muszę klikać inne rzeczy).

Czy mogę jakoś ustawić tak żeby połączeń FaceTime nie przeżucało mi na Maca i żeby nie pojawiała się na irytująca plansza? Czyli żeby jak dzwoni Face Time to dzwonił tylko iPhone?

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24373 posts

Posted Yesterday, 19:40

Tak, w ustawieniach FaceTime.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 maragast

maragast
  • 128 posts

Posted Yesterday, 23:31

Ale jak to ustawić?

#4 marekfilip

marekfilip
  • 7 posts

Posted Today, 09:06

Na iPhonie wybierz kolejno opcje Ustawienia > Aplikacje > Telefon > Połączenia na innych urządzeniach i wyłącz opcję Na innych urządzeniach.

#5 maragast

maragast
  • 128 posts

Posted Today, 20:19

Na iPhonie wybierz kolejno opcje Ustawienia > Aplikacje > Telefon > Połączenia na innych urządzeniach i wyłącz opcję Na innych urządzeniach.

Nic to nie dało.

#6 winmaciek

winmaciek
  • 6922 posts
Posted Today, 20:29

A przypadkiem to nie jest opcja automatycznej kamery? https://support.apple.com/pl-pl/102546

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#7 maragast

maragast
  • 128 posts

Posted Today, 22:46

A przypadkiem to nie jest opcja automatycznej kamery? https://support.apple.com/pl-pl/102546

Dokładnie to była ta opcja - nawet nie wiedziałem, że mam coś takiego włączone.

Pomogło - dziękuję bardzo.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users