Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 13 głośnik powoduje duże zużycie baterii

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 sebastian9300@

sebastian9300@
  • 5 postów

Napisano wczoraj, 06:04

Siema. Mam iPhone 13 i problem z słuchaniem muzyki przez głośniki w telefonie. Mianowicie, podczas słuchania muzyki z Spotify czy to z YouTube music przez głośniki w telefonie, bateria bardzo szybko spadam.15 minut słuchania to jakieś 7%. Jest to bardzo duże zużycie. Problem nie występuje, gdy telefon ma podłączone słuchawki. W czym może leżeć problem? Czy głośniki mają jakieś zwarcie, czy one po prostu generują takie zużycie baterii?

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6 856 postów
Napisano wczoraj, 09:30

Tak, słuchanie muzyki na głośniku (i to jeszcze być może z włączonym ekranem) to jedna z bardziej obciążających baterię rzeczy. Tym bardziej, jeśli jest już ona trochę zużyta. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 sebastian9300@

sebastian9300@
  • 5 postów

Napisano wczoraj, 13:23

Ekran wyłączony. Tylko, że to przy muzyce na full, a przy oglądaniu jakiegoś filmiku jest już okej. Serio aż tak drenuje to baterie? Zwłaszcza, że bardzo mocno się nagrzewa i długo pozostaje ciepły, i inne prostsze czynności zużywają więcej baterii

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 034 postów
Napisano wczoraj, 14:05

Przyznam, że nigdy tego nie testowałem, bo uważam słuchanie muzyki z brzęczyków smartfona za profanację sztuki i potwarz dla artysty, ale tak na logikę, głośnik to urządzenie mechaniczne, którego zadaniem jest ciągłe wprawianie sporej ilości powietrza w drgania. To siłą rzeczy musi pochłaniać niemało energii.

#5 sebastian9300@

sebastian9300@
  • 5 postów

Napisano wczoraj, 19:56

Ogólnie mi się zdarza teraz w pracy trochę posłuchać, i na Spotify okropnie ta bateria leci. Strasznie niepokoi to nagrzewanie się wtedy telefonu. Zobaczę jutro jak to wygląda na samym YouTube

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 314 postów

Napisano dziś, 09:44

A nie możesz po prostu zrobić sobie i otoczeniu przysługi i użyć słuchawek?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#7 winmaciek

winmaciek
  • 6 856 postów
Napisano dziś, 12:17

A że tak dopytam, bateria oryginalna (jeśli tak, to czy zużyta) czy zamiennik jakiś? I telefon nowy-nowy był kupiony czy nowy-składany? Bo jak ktoś przyciął i dał zamienniki gorszej jakości, to też może być taki motyw, że one więcej prądu żrą niż powinny. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#8 sebastian9300@

sebastian9300@
  • 5 postów

Napisano dziś, 13:38

Mogę i używam, po prostu zauważyłem ten błąd przypadkiem. Wszystko oryginalne,telefon od Grudnia 2023, kondycja 89%. Gadałem z gościem z Apple, powiedział, że możliwe że to pętla programistyczna i zalecał wgranie na nowo systemu przez komputer. Dla kilku godzin w roku słuchania muzyki przez telefon, kompletnie nie opłacalne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych