Cześć,
muszę się przesiąść z iPhone 7 Plus (256 GB) na iPhone 8 (64 GB).
Na tym pierwszym mam zajęte ~80 GB (głównie zdjęcia/wideo), więc nie mogę sklonować 1:1.
Podpowiedzcie pls, jakie rozwiązanie jest najlepsze.
Dzięki!
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 16 lutego 2025 - 14:58
Cześć,
muszę się przesiąść z iPhone 7 Plus (256 GB) na iPhone 8 (64 GB).
Na tym pierwszym mam zajęte ~80 GB (głównie zdjęcia/wideo), więc nie mogę sklonować 1:1.
Podpowiedzcie pls, jakie rozwiązanie jest najlepsze.
Dzięki!
Napisano 16 lutego 2025 - 17:01
Napisano 16 lutego 2025 - 19:04
Ditto, po włączeniu optymalizacji zdjęcia powinny zajmować maksymalnie kilka GB.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 17 lutego 2025 - 09:55
Poza powyższym - zamiast odtwarzać backup, lepiej mieć wszystko zsynchronizowane z iCloud (trzeba poczekać, by zdjęcia na 100% były w chmurze i sprawdzić to) a następnie na nowym telefonie zacząć od zera - zalogować się do iCloud - to spowoduje przeniesienie zdjęć (zoptymalizowanych), haseł, dokumentów, zaś aplikacje doinstalować na nowo - to zapewni ci, że dokonasz krytycznego przeglądu i zainstalujesz te, których na pewno potrzebujesz. Jak nie masz odpowiednio dużego iCloud to możesz pobrać na komputer wszystkie zdjęcia i przekonwertować do niższego rozmiaru, ale iCloud warto mieć.
Napisano 17 lutego 2025 - 11:27
Po co w 2025 przesiadać się na telefon z 2017?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 17 lutego 2025 - 15:50
@Mikołaj, @Maciek - dzięki i sorki za dubla, błąd nowicjusza
@Wojtek - o takie instrukcje rejestrowałem się na tym forum, dzięki bardzo! Wczoraj ogarnąłem Apple One w wersji rodzinnej, tam w chmurze jest 200 GB, także z zapasem nawet, zastanawiałem się tylko, jak to zrzucić na iPhone'a o mniejszej pojemności - teraz już jasne
@ftpd - niestety w tej chwili nie mam innej możliwości, w 7 siada mi gniazdo ładowania, nie mówiąc już o tym, że tam iOS skończył się na Kill'em All, czyli 15.x.x, na 8 można jeszcze ugrać nieco więcej
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych