Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Numbers - współpraca ze starszym MacBook Pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jack182

Jack182
  • 72 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano wczoraj, 10:23

Witam

Używam Numbers do współpracy na udostępnionych plikach.

Jeden z użytkowników ma MacBook Pro z 2015 roku i niestety nie może działać z udostępnionym plikiem - niekompatybilna wersja Numbers.

Czy ktoś zna możliwość umożliwienia współpracy bez zakupu nowszego Maca lub instalacji crackowanego MAC OS.

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Jacek

Pozdrawiam Jack182

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 966 postów
Napisano wczoraj, 10:45

Nie mam już dostępu do Maka z 2015 roku, ale wydaje mi się, że Numbers w wersji dostępnej dla Monterey (ostatni macOS dla tego komputera) umożliwiał współpracę na udostępnianych dokumentach. Zatem być może chodzi o to, żeby zapisać udostępniany dokument za pomocą tej starszej wersji Numbers. Czyli niech ten użytkownik utworzy i udostępni arkusz i dopiero inni niech z niego korzystają. Jeżeli to nie pomoże, to niech spróbuje online-owego Numbers przez iCloud.com.

#3 Jack182

Jack182
  • 72 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano wczoraj, 16:12

Nie mam już dostępu do Maka z 2015 roku, ale wydaje mi się, że Numbers w wersji dostępnej dla Monterey (ostatni macOS dla tego komputera) umożliwiał współpracę na udostępnianych dokumentach. Zatem być może chodzi o to, żeby zapisać udostępniany dokument za pomocą tej starszej wersji Numbers. Czyli niech ten użytkownik utworzy i udostępni arkusz i dopiero inni niech z niego korzystają. Jeżeli to nie pomoże, to niech spróbuje online-owego Numbers przez iCloud.com.

Dziękuję za odpowiedź. Też tak właśnie myślałem żeby zrobić odwrotne udostępnienie, a jak nie to może online. W przyszłym tygodniu będę testował. Pozdrawiam

Pozdrawiam Jack182

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych