Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Numbers - współpraca ze starszym MacBook Pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jack182

Jack182
  • 72 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano 10 stycznia 2025 - 10:23

Witam

Używam Numbers do współpracy na udostępnionych plikach.

Jeden z użytkowników ma MacBook Pro z 2015 roku i niestety nie może działać z udostępnionym plikiem - niekompatybilna wersja Numbers.

Czy ktoś zna możliwość umożliwienia współpracy bez zakupu nowszego Maca lub instalacji crackowanego MAC OS.

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Jacek

Pozdrawiam Jack182

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 277 postów
Napisano 10 stycznia 2025 - 10:45

Nie mam już dostępu do Maka z 2015 roku, ale wydaje mi się, że Numbers w wersji dostępnej dla Monterey (ostatni macOS dla tego komputera) umożliwiał współpracę na udostępnianych dokumentach. Zatem być może chodzi o to, żeby zapisać udostępniany dokument za pomocą tej starszej wersji Numbers. Czyli niech ten użytkownik utworzy i udostępni arkusz i dopiero inni niech z niego korzystają. Jeżeli to nie pomoże, to niech spróbuje online-owego Numbers przez iCloud.com.

#3 Jack182

Jack182
  • 72 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano 10 stycznia 2025 - 16:12

Nie mam już dostępu do Maka z 2015 roku, ale wydaje mi się, że Numbers w wersji dostępnej dla Monterey (ostatni macOS dla tego komputera) umożliwiał współpracę na udostępnianych dokumentach. Zatem być może chodzi o to, żeby zapisać udostępniany dokument za pomocą tej starszej wersji Numbers. Czyli niech ten użytkownik utworzy i udostępni arkusz i dopiero inni niech z niego korzystają. Jeżeli to nie pomoże, to niech spróbuje online-owego Numbers przez iCloud.com.

Dziękuję za odpowiedź. Też tak właśnie myślałem żeby zrobić odwrotne udostępnienie, a jak nie to może online. W przyszłym tygodniu będę testował. Pozdrawiam

Pozdrawiam Jack182

#4 Leszek Sochacki

Leszek Sochacki
  • 1 postów

Napisano 07 listopada 2025 - 17:36

Witam wszystkich . Jestem tu zupełnie nowy i mam taki problem zakupiłem MacBooka z 2015 roku i chciałbym na nim zainstalować program Numbers i Pages ..czy jest to jeszcze możliwe ? W sklepie Apple do pobrania jest tylko nowa wersja której już nie obsługuje to oprogramowanie tego maca .
Czy ma może ktoś dostęp do starszej wersji tych programów
?

#5 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 277 postów
Napisano 07 listopada 2025 - 21:34

Te programy są dostępne wyłącznie przez App Store, więc jeśli stamtąd się nie da, to nie zainstalujesz.

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 524 postów

Napisano 07 listopada 2025 - 22:17

Kiedyś był iWork na płytkach, może da się gdzieś wyrwać - ale nie pamiętam, czy w 2015 jeszcze tak było, czy już tylko wersje z app store.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych